kingshoko כתב:אם ככה נשמע מגבר מנורות (באס אנמי ומיד מובלט)
אני כבר לא אוהב אותו אבל אני אנסה בכל מקרה.
יש לך המלצה בשבילי?
...
ספי,
בלי דעות קדומות ! עובדה שיש אנשים שאוהבים צליל מנורות, לכן טוב שאתה מוכן לתת סיכוי למגברים האלה.
המלצות אין לי כי אין לי ניסיון עם המגברים בתקציב שלך...
ראיתי ש ליגאל ("פיוז") יש כעת Myryad Cameo מתצוגה . יש כאלה שאוהבים אותו ויש כאלה שלא (אני אישית לא שמעתי) – נסה, אולי זה דווקא הסאונד שלך.
אם אין לך סלידה ממוסיקה קלאסית ומג'אז, מאד ממליץ בבדיקת המגבר לשמוע את ההקלטות הבאות: תזמורת פילהרמונית, קול נשי בג'אז, חצוצרה וסקסופון בג'אז. הסגנונות האלה מעמידים מגברי סטריאו במבחן רציני ומבליטים את כל חסרונות המגבר.
במקרה אני מכיר טוב מאוד את הרמקולים שלו. לדעתי מגברי מנורות או לפחות היברידים
הם השילוב המתאים ביותר בשבילם. שוב , כל מקרה לגופו וכל מאזין והעדפות שלו.
אבל משפט כמו " באס אנמי ומיד מובלט" זו קביעה חסרת בסיס. יכול להיות שבשילוב עם B&W
זו התוצאה.
נערך לאחרונה על ידי LiorShap ב 11/07/2008 22:54, נערך פעם 1 בסך הכל.
למעשה מציעה לפותח הפוסט כן לנסות מגבר מנורות,ולא "לפסוח" עליהם בגלל דעה
כזאת או אחרת. לא חסרים מגברים מתאימים - קארי/יוניסון ריסרץ'/ מנלי וכד'. אני בטוח שתרגיש בשינוי לעומת הרסיבר. גם את בלונוט כדאי לטעמי לבדוק.
במקרה אני מכיר טוב מאוד את הרמקולים שלו. לדעתי מגברי מנורות או לפחות היברידים
הם השילוב המתאים ביותר בשבילם. שוב , כל מקרה לגופו וכל מאזין והעדפות שלו.
אבל משפט כמו " באס אנמי ומיד מובלט" זו קביעה חסרת בסיס. יכול להיות שבשילוב עם B&W
זו התוצאה.
...
ליאור ועופר,
יכול להיות. שמעתי מגברי מנורות דווקא לא עם הרמקולים שלי <עופר - ביניהם גם Audio Sonata, יכול להיות שסתם פסלתי אותם בגלל המגבר>, וזאת הייתה ההרגשה - מיד מנופח ובס חיי בקושי; הסאונד חנוק ולא פתוח. אבל אתם צודקים ,כמובן: כל דבר לגופו (וזה גם עניין של הטעם)- לכן המלצתי לספי כן לשמוע את מגברי המנורות כדי שיוכל להחליט בעצמו:
vitalyi כתב:
ספי,
בלי דעות קדומות ! עובדה שיש אנשים שאוהבים צליל מנורות, לכן טוב שאתה מוכן לתת סיכוי למגברים האלה.
תסמכו עלי, אני אבדוק גם מגברי מנורות, אם כבר השקעתי ב DAC
אני אעשה סיבוב האזנה גדול עד כמה שניתן עד שאמצא את האחד בשבילי
תודה למגיבים ולהצעות, רשמתי לי את ההצעות ואנסה למצוא אותם...
אני סופר סקרן אם בכלל אהיה לי שינוי כי בנוסף לDAC ולמגבר סטריאו אני גם משקיע בכבלים כנראה של VDH...
היום אני שומע מוזיקה ללא DAC חיצוני עם כבלים רגילים (לרמקולים) ועם הרסיבר 863.
כל המגברים שהמלצת הם מגברי מנורות, לא כל אחד אוהב את הצליל שלהם (באס אנמי ומיד מובלט).
...
קביעה חסרת אחריות ולא נכונה בעליל.
...
מרטין,
הפעם הגזמת . אני אישית לא אוהב צליל של מגברי מנורות (אם כי לא שמעתי, כמובן, את כל הציוד הקיים בעולם). זה כבר עושה את הטענה שלי נכונה ואחראית!
KOOKE כתב:המיריאד נבדק אצלי בבית בשילוב עם רמקולים של DALI מדגם IKON6 . אלו רמקולים מאד מאד מפורטים ואפילו עם נטייה ל"בהירות"..השילוב עם המיריאד לא היה מוצלח.
עד כמה שהבנת גם לפותח השירשור יש רמקולים מפורטים ואולי אפילו בהירים..לרמקול כזה בהחלט יכולה להתאים הגברת מנורות..
לדעתי מנורות לא כלכך יתאימו לאופי של ה816, שהוא גם ככה דיי נפוח קצת מעורפל ובעל סאונד "קטיפתי" משהו (לא מצאתי תאור אחר:))
וגם כי (למרות הנתונים) Focal מעדיפים הגברה חזקה לכוון ה100W+
אני חושב שהניטרליות של מגברי Parasound יתאימו לפוקל,
טיפת הבהירות בגבוהים יוכלו רק להוסיף ל816, והבאס עוצמתי,לא מרוח בעליל, והמדויק מאוד יתאים לפוקל
אתה יכול לבדוק את הA23 או עדיף את הA21
יש גם סיכוי טוב שהיבואן יסכים לתת לך לנסות אותם בבית לפני הרכישה
KOOKE כתב:להערכתי מגבר מנורות לא יתאים לכל סיגנונות המוסיקה שאני אוהב ושומע במיוחד לא בתחום הדינאמי ובשליטה בבס...
להערכתי מגבר מנורות במחיר שפוי לא יסתדר עם רוק כבד, מוסיקת מטאל, ג'אז פיוז'ן וכו'..
קניתי מגבר טרזיסטורי שלדעת חלק מכתבי/מבקרי האודיו יש לו במידת מה אופי של צליל מנורות (מדגיש את המיד והמיד היי)..המדובר במגבר plinius 8200 ...
...
שלמה,
בדיוק לזה התכוונתי; הייתי מוסיף לרשימה שלך גם מוסיקה קלאסית (תזמורת פילהרמונית).
אני יודע שיש לך Plinius, הוא היה אחד המועמדים גם אצלי. כאשר אומרים שלמגבר טרנזיסטורי יש "אופי מנורתי", מתכוונים לגוון ה"חם" של הצליל ותו לא.
במה שכתבת לא היה שום דבר שהצביע שזה טעם אישי או ניסיון אישי אלא קביעה, כאילו, עובדתית שככה זה כל המגברים בעלי הטכנולוגיה הזו ולכן הייתי חייב לצאת חוצץ.
לו היית כותב שמניסיונך ולטעמך, אתה מעדיף מגברים טרנזיסטוריים, לא היתה לי שום בעיה עם אמירה כזו.