שוקל להזמין הוט HD

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
kalda01 פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3099
שם מלא: דני קלמר
נתן תודות: 48 פעמים
קיבל תודות: 41 פעמים

שליחה #41 

היום ב15 אמור להיות שידור חי מהטניס בווימבלדון בספורט 5 HD.
אני מתכנן לרדת לחנות של הוליווד ולבקש לצפות בשידור במסכי הLCD שיש להם בתוצגה.
זו הזדמנות לבחון את היכולות של המסכים בשידור ספורט איכותי.

gombi
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 153
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

צפיה בערוצי SD עם ממיר משולב SD/HD

שליחה #42 

רציתי קצת להרחיב בנושא צפייה של שידורי SD דרך ממיר משולב SD/HD, כמו למשל החדש של HOT:

ישנן שתי דרכים לצפות בשידורי SD:

1. דרך יציאה אנלוגית (SCART, S-VIDEO וכו')
2. דרך יציאה דיגיטלית (HDMI) או קומפוננט

השאלה היא מי עושה UPSCALE יותר מוצלח ל-Natural Resolution של המסך שבו צופים (HD Ready - 1360x768 או Full HD - 1920x1080 ).

צריך לצאת מנקודת ההנחה שמסך טוב, שעלותו נעה בין 4 ל-5 ספרות בשקלים, יעשה עבודת UPSCALE טובה יותר מאשר ממיר שלא ממש נועד לעשות את העבודה מלכתחילה.

ההשוואה שעשיתי היא כדלהלן:

1. חיבור יציאת S-VIDEO ממיר Thomson למסך Full HD LCD. ה-UPSCALE נעשה ע"י המסך
2. חיבור HDMI לטלוויזיה כאשר הממיר מוציא 1080i/50. ה-UPSCALE נעשה ע"י הממיר.
3. חיבור HDMI מאותו ממיר לכניסה המתאימה במסך, תוך כדי קינפוג היציאה בממיר לרזולוציית 576P/50. במקרה זה המסך עושה UPSCALE.

יוצא כי (לא במפתיע) שהאיכות המתקבלת במקרים 1 ו-3 היא הרבה יותר טובה. בגדול, אופציה 3 היא יותר איכותית (פחות רועש) אבל לא משמעותי ביחס ל-S-VIDEO. החיסרון בשיטה 3 הוא שיש בכל פעם לקנפג את הממיר בין 576P ל 1080i שרוצים לעבור בין SD ל- HD. הרבה פחות מסורבל לעבור בין כניסת S-VIDEO ו-HDMI במסך.

מסקנה - ה-UPSCALING המוצלח יותר נעשה על ידי הטלוויזיה ולכן לשדורי SD יש לחברה בחיבור אנלוגי המוציא שידור SD ולא להשתמש ב-UPSCALE של הממיר, אפילו שזה נעשה דרך חיבור דיגיטלי.

kalda01 פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3099
שם מלא: דני קלמר
נתן תודות: 48 פעמים
קיבל תודות: 41 פעמים

שליחה #43 

אם הבנתי נכון אז מה שמומלץ זה לחבר גם חיבור אנלוגי אל כניסת הS-VIDEO או SCART במסך,
וגם חיבור דיגיטלי דרך HDMI, וכאשר צופים בתוכן SD לבחור במסך את מקור הS-VIDEO וכשצופים בתוכן HD
אז לבחור במסך את המקור הדיגיטלי, נכון ??

gombi
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #44 

הבנת נכון.

amirbaro
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 115
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #45 

kalda01 כתב:אם הבנתי נכון אז מה שמומלץ זה לחבר גם חיבור אנלוגי אל כניסת הS-VIDEO או SCART במסך,
וגם חיבור דיגיטלי דרך HDMI, וכאשר צופים בתוכן SD לבחור במסך את מקור הS-VIDEO וכשצופים בתוכן HD
אז לבחור במסך את המקור הדיגיטלי, נכון ??
...
אז עדיף כבר להתחבר עם כבל קומפוננט->קומפוננט שיתאים גם לSD וגם לHD.
בSD ה UPSCALING יתבצע בטלויזיה
ובHD זה יהיה פיקסל לפיקסל.

:?

הבעיה היחידה אצלי לפחות , שאין לי מוד מתיחה JUST דרך קומפוננט. (פנאסוניק). אלא רק דרך SVIDEO.

זורו44
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5453
נתן תודות: 411 פעמים
קיבל תודות: 187 פעמים

שליחה #46 

(Y) הקומפוננט למרות שהוא אנלוגי HD
עדיפ כפיתרון על כבל HDMI דיגיטלי HD.
אבל למה לא לחבר את שנייהם במקביל
העלויות של כבלים כאלו מגיעה לפחות
מ100 שקלים באיכות טובה בכל אתר
מכירות.
האמת מנצחת בסופו של דבר תמיד

starre
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 287
נתן תודות: 2 פעמים

שליחה #47 

אני לא ניסיתי אבל אני היבנתי שיש UPSCALING ו-STRETCHING אוטומטי דרך קומפוננט. בגלל זה JUST לא עובד נכון. אני חושב רק מיציאה SCART ב-ממיר החדש יש סיגנל רגיל בלי עיבוד תמונה. אם יש לך SCART בTV או טראנסקודר, אפשר להגדיר בממיר את ה-SCART ל-RGB כדי לקבל את האיכות הכי טוב . עם אין SCART ב-TV או טראנסקודר, אני חושב שאפשר להגדיר את יציאה ה-SCART בממיר להוציא SVIDEO (אולי זה מה שאני רואה בתפריט כ-PAL )אבל האיכות פחות טובה.
amirbaro כתב:[quote="]
הבעיה היחידה אצלי לפחות , שאין לי מוד מתיחה JUST דרך קומפוננט. (פנאסוניק). אלא רק דרך SVIDEO.
...
נערך לאחרונה על ידי starre ב 26/06/2008 15:55, נערך פעם 1 בסך הכל.
אם יש שגיאות בעברית סימן שלאישתי לא היה זמן לבדוק.......

gombi
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #48 

התשובה היא - לא. הממיר של HOT מוציא ביציאת הקומפוננט Stream של HD ולא SD, ממש כמו יציאת ה-HDMI. לפיכך, תצטרך להשתמש ב-SCART

starre
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #49 

תודה! וחבל - TOO BAD!!

חשבתי שבגלל שהממיר מוציא YPbPr קומפוננט ולא RGB קומפוננט , הרבה אנשים לא יצטרכו יותר טרנסקודר.

GOMBI - הממיר מוציא SVIDEO או COMPOSITE שבוחרים בתפריט PAL?
gombi כתב:התשובה היא - לא. הממיר של HOT מוציא ביציאת הקומפוננט Stream של HD ולא SD, ממש כמו יציאת ה-HDMI. לפיכך, תצטרך להשתמש ב-SCART
...

gombi
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #50 

אכן.

starre
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #51 

SORRY לא היבנתי. הממיר מוציא גם SVIDEO וCOMPOSITE שבוחרים PAL בתפריט של HOT?

THANX!

gombi כתב:אכן.
...

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78829
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5385 פעמים

שליחה #52 

starre,

האם ה-SD נראה פחות טוב על קומפוננט/HDMI מאשר דרך חיבור ה-SCART?

אם זה בערך אותו דבר, אז באמת לא צריך יותר TRANSCODER...

starre
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #53 

לצערי,אני לא מגיע לשלב לבחור בין מה נראה פחות או יותר טוב. כלומר המתיחה שהממיר החדש עושה בHDMI וביציאה קומפוננט Y/Pr/Pb מקלקל את תמונה ב-SD. הפתרון שמצאנו שנותן סיגנל ללא עיבוד זה רק דרך SCART. אז מי שאין לא SCART ב-TV יצטרך TRANSCODER כדי שהמסך שלו יעשה את עבודת ה-STRECHING ו-UPSCALING . התוצאות מ-SCART בממיר החדש ל-SCART בTV שלי טובות כמו DOCSYS .
HD מהממיר החדש מדהים (עם כל הבעיות לידה )!
oferlaor כתב:starre,

...

IlanLCD
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 241
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

קיבלתי הממיר החדש שאלות

שליחה #54 

חיברתי את הממיר ל LCD שלי (טושיבה 42) כרגע בחיבור קומפוננט הגדרתי 1080i בממיר, חיבור ה HDMI מחובר ל OPPO.

האם יש יתרון לחבר את הממיר החדש ל HDMI ולהעביר את ה OPPO לקומפוננט? איכות התמונה שאני מקבל כרגע גם ב SD היא מספקת ביותר! (לא הצלחתי להבחין בבעיית המתיחה בממיר, שמתי את המסך על מצב Wide).

שאלה נוספת, קיבלתי את השלט האדום, יש עליו כפתור magic, שלוחצים מקבלים מסך שאומר משהו כמו רשימת צפיה אישית לא הוגדרה, מה זה?
נערך לאחרונה על ידי IlanLCD ב 27/06/2008 17:03, נערך פעם 1 בסך הכל.

NEW_WAVE
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2166
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 18 פעמים

Re: קיבלתי הממיר החדש שאלות

שליחה #55 

IlanLCD כתב:חיברתי את הממיר ל LCD שלי (טושיבה 42) כרגע בחיבור קומפוננט, חיבור ה HDMI מחובר ל OPPO.

האם יש יתרון לחבר את הממיר החדש ל HDMI ולהעביר את ה OPPO לקומפוננט? איכות התמונה שאני מקבל כרגע גם ב SD היא מספקת ביותר! (לא הצלחתי להבחין בבעיית המתיחה בממיר, שמתי את המסך על מצב Wide).

שאלה נוספת, קיבלתי את השלט האדום, יש עליו כפתור magic, שלוחצים מקבלים מסך שאומר משהו כמו רשימת צפיה אישית לא הוגדרה, מה זה?
...

לגבי השלט האדום ,התוכנה היא כמו בתבל-מת"ב לשעבר (גרועה לדעתי) ,רשימה צפייה אישית היא יומן לנהול תוכניות שהיית רוצה לצפות ולהזכר בהן , יש אפשרות למעבר אוטמטי אל תוכנית שהזמנת ,כלומר אל הערוץ עצמו בשעה המיועדת .

IlanLCD
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 241
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #56 

NEW_WAVE תודה, נשאר רק עניין החיבור עכשיו.

starre
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

Re: קיבלתי הממיר החדש שאלות

שליחה #57 

miron כתב:אצלי יש תופעה מוזרה מאוד!
חיברתי את הממיר גם בקומפוננט לרסיבר 2700 כדי שהרסיבר יבצע את האפסקיילינג והמתיחה ל SD אך משום מה יציאת הקומפוננט מוציאה 720P באופן קבוע!
אני רואה זאת באמצעות הרסיבר שמדווח על אות 720 בכניסה הקומפוננט והרסיבר עצמו מסרב לבצע אפסקיילינג
הפתעה נוספת היא שכאשר אני משנה את הרזולוצייה ביציאת ה HDMI מ AUTO ל576 אז הכל מסתדר
מישהו נתקל בבעיה דומה?!
...
IlanLCD כתב:חיברתי את הממיר ל LCD שלי (טושיבה 42) כרגע בחיבור קומפוננט הגדרתי 1080i בממיר, חיבור ה HDMI מחובר ל OPPO.

...

gombi
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #58 

starre כתב:לצערי,אני לא מגיע לשלב לבחור בין מה נראה פחות או יותר טוב. כלומר המתיחה שהממיר החדש עושה בHDMI וביציאה קומפוננט Y/Pr/Pb מקלקל את תמונה ב-SD. הפתרון שמצאנו שנותן סיגנל ללא עיבוד זה רק דרך SCART. אז מי שאין לא SCART ב-TV יצטרך TRANSCODER כדי שהמסך שלו יעשה את עבודת ה-STRECHING ו-UPSCALING . התוצאות מ-SCART בממיר החדש ל-SCART בTV שלי טובות כמו DOCSYS .
HD מהממיר החדש מדהים (עם כל הבעיות לידה )!
oferlaor כתב:starre,

...
...

כמו שכתבתי, לדעתי איכות ה-SD דרך ה-HDMI/Component, כאשר הממיר עושה UPSACLE, היא פחות טובה מאשר לתת לטלוויזיה לעשות את זה דרך הכניסות האנלוגיות מה-SCART. הטלוויזיה שלי היא FHD 100Hz ועושה עבודת UPSCALE טובה למדי. התמונה מערוץ SD שבה מכניסת ה-HDMI נראית דהויה והצבעים אינם מדוייקים. ייתכן שאצלי ההבדל בולט במיוחד, אבל אין לי בסיס להשוואה עם צג אחר.

starre
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #59 

מסכים ב-100% .בדיוק מה שאני מקבל. תודה!!

(Y) (Y) (Y)

gombi כתב:
כתב:..כמו שכתבתי, לדעתי איכות ה-SD דרך ה-HDMI/Component, כאשר הממיר עושה UPSACLE, היא פחות טובה מאשר לתת לטלוויזיה לעשות את זה דרך הכניסות האנלוגיות מה-SCART. הטלוויזיה שלי היא FHD 100Hz ועושה עבודת UPSCALE טובה למדי. התמונה מערוץ SD שבה מכניסת ה-HDMI נראית דהויה והצבעים אינם מדוייקים. ייתכן שאצלי ההבדל בולט במיוחד, אבל אין לי בסיס להשוואה עם צג אחר.
...
...

שלח תגובה

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”