Video Processor
-
ambar
- חבר ותיק

- תגובות: 1485
- נתן תודות: 36 פעמים
- קיבל תודות: 100 פעמים
שלום,
אשמח לקבל אינפורמציה על מעבדי תמונה, עד כמה הם משפרים באמת כל מקור שהם מקבלים? האם שווה להשקיע בזה? (ישנם מגברים שעושים upscaling גם כן לכל מקור שנכנס ומוציאים יציאה אחת איכותית לטלויזיה).
תודה.
אשמח לקבל אינפורמציה על מעבדי תמונה, עד כמה הם משפרים באמת כל מקור שהם מקבלים? האם שווה להשקיע בזה? (ישנם מגברים שעושים upscaling גם כן לכל מקור שנכנס ומוציאים יציאה אחת איכותית לטלויזיה).
תודה.
לפי דעתי השיפור העיקרי הוא בשידורי טלוויזיה, וידאו ו DVD כלומר פחות בשידורי HD.
כמובן שבחיבור למסך/מקרן HD.
יש מגברים/רסיברים/DVD/מקרנים/ןמסכים שעושים UPSCALING אבל ברמה אחרת לגמריי.
סקיילר פשוט ב6-8K בהחלט יתן תמורה טובה.
כמובן שבחיבור למסך/מקרן HD.
יש מגברים/רסיברים/DVD/מקרנים/ןמסכים שעושים UPSCALING אבל ברמה אחרת לגמריי.
סקיילר פשוט ב6-8K בהחלט יתן תמורה טובה.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
מה שיש ברסיברים הוא לא UPSCALING אלא UPCONVERTION, כלומר, מעלים מ-COMPOSITE ו-SVIDEO ל-COMPONNENT למשל.
הם לא משנים רזולוציה או מטפלים בבאגים בוידאו.
מה התקציב?
מה הציוד שיש לך?
שווי של שיפור הוא דבר סובייקטיבי.
יש שיגידו שזה לא שווה את המחיר ויש שיגידו שזה שווה כל שקל, אתה חייב לבחון בעצמך.
הם לא משנים רזולוציה או מטפלים בבאגים בוידאו.
מה התקציב?
מה הציוד שיש לך?
שווי של שיפור הוא דבר סובייקטיבי.
יש שיגידו שזה לא שווה את המחיר ויש שיגידו שזה שווה כל שקל, אתה חייב לבחון בעצמך.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78759
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5370 פעמים
ambar,
שאלות קשות מאוד.
דבר ראשון חשוב להבין את התאוריה, ולשם כך כתבתי לא מעט מאמרים בתחום (ממליץ בחום לקרוא קודם להמשך שאלות).
איכות העיבוד משמעותית יותר ויותר ככל שהרזולוציה וגודל המסך גדלים ביחס לרזולוצית המקור.
בכדי להפוך 480i (כלומר שידורי טלויזיה אמריקאים) למשהו שניתן יהיה לצפות בו כראוי במסך 100" ברזולוציה 720P, רצוי מעבד חזק.
מעבדים בעבר היו יקרים ביותר ולכן לא שולבו לרוב במכשירים נוספים. ככל שהזמן עבר, המעבדים (במיוחד של DVDO ושל FAROUDJA) הפכו זולים מאוד והוכנסו כצ'יפים לכל דבר שזז או ניגן.
אם המקור שלך הוא DVD, לרוב זה פשרה טובה. ההבדל העיקרי בין פרוססור חיצוני לזה שמובנה במרבית הנגנים (בהנחה שמדובר במעבד דומה, ולא ברמה אחת מתחת) הוא בפונקציות ובשליטה. דברים כגון יחס מסך, זום, הורדה של ARTIFACTS שונים ושליטה על פרמטרים שונים ומשונים בתמונה עושים הבדל גדול. נושא נוסף הוא רזולוציה. פרוססור עובד במיטבו כאשר הוא מתואם למצב שנקרא NATIVE RATE. מדובר על מצב שבו פיקסל שהפרוססור מוציא מוצג בדיוק כפיקסל ע"ג המסך (תצוגות דיגיטליות בלבד!). במצב זה עקפנו את הפרוססור הפנימי ובעצם רק זה החיצוני עושה את העבודה. כאשר הדבר מופעל, אני אישית רואה הבדל מדהים ע"ג מסכים של 768P, למשל.
אם מדובר בתצוגה 720P, אין בכך כל צורך מכיוון שניתן להשיג נגנים עם יציאה 720P ורסיברים שמסוגלים גם הם להוציא סיגנל שכזה. במקרה כזה, דווקא לא כדאי להשקיע במעבד בד"כ...
כלומר, צריך לבחון מה התצוגה שלך, עד כמה אתה רגיש לדקויות ולפרטים, מה הרזולוציה של המסך, ומה המקורות ויכולתיהם.
דוגמא נוספת היא מישהו שצופה אך ורק ב-DVD ע"ג מקרן 720P. במקרה כזה אני לא הייתי בשום אופן ממליץ על פרוססור חיצוני כיום בגלל העלויות ויחס עלות תועלת. במקרה כזה, הרבה יותר אפקטיבי להשקיע ב-DVD יקר ואיכותי.
בפלאזמה-42" צריך להיות פדנט ברמה שלי בכדי לשים פרוססור בגלל גודל הפיקסלים. ב-50" פלאזמה וב-37" LCD אני דווקא רואה בכך תועלת (אם כי ה-פרוססינג של פיליפס ב-37" הרשימה אותי בזמנו לטובה ביחס לסקיילרים פנימיים אחרים).
בקיצור, צריך לבחון הכל - את הצופה, את המקורות ואת התצוגה, וכמובן - הכי חשוב, את התקציב...
שאלות קשות מאוד.
דבר ראשון חשוב להבין את התאוריה, ולשם כך כתבתי לא מעט מאמרים בתחום (ממליץ בחום לקרוא קודם להמשך שאלות).
איכות העיבוד משמעותית יותר ויותר ככל שהרזולוציה וגודל המסך גדלים ביחס לרזולוצית המקור.
בכדי להפוך 480i (כלומר שידורי טלויזיה אמריקאים) למשהו שניתן יהיה לצפות בו כראוי במסך 100" ברזולוציה 720P, רצוי מעבד חזק.
מעבדים בעבר היו יקרים ביותר ולכן לא שולבו לרוב במכשירים נוספים. ככל שהזמן עבר, המעבדים (במיוחד של DVDO ושל FAROUDJA) הפכו זולים מאוד והוכנסו כצ'יפים לכל דבר שזז או ניגן.
אם המקור שלך הוא DVD, לרוב זה פשרה טובה. ההבדל העיקרי בין פרוססור חיצוני לזה שמובנה במרבית הנגנים (בהנחה שמדובר במעבד דומה, ולא ברמה אחת מתחת) הוא בפונקציות ובשליטה. דברים כגון יחס מסך, זום, הורדה של ARTIFACTS שונים ושליטה על פרמטרים שונים ומשונים בתמונה עושים הבדל גדול. נושא נוסף הוא רזולוציה. פרוססור עובד במיטבו כאשר הוא מתואם למצב שנקרא NATIVE RATE. מדובר על מצב שבו פיקסל שהפרוססור מוציא מוצג בדיוק כפיקסל ע"ג המסך (תצוגות דיגיטליות בלבד!). במצב זה עקפנו את הפרוססור הפנימי ובעצם רק זה החיצוני עושה את העבודה. כאשר הדבר מופעל, אני אישית רואה הבדל מדהים ע"ג מסכים של 768P, למשל.
אם מדובר בתצוגה 720P, אין בכך כל צורך מכיוון שניתן להשיג נגנים עם יציאה 720P ורסיברים שמסוגלים גם הם להוציא סיגנל שכזה. במקרה כזה, דווקא לא כדאי להשקיע במעבד בד"כ...
כלומר, צריך לבחון מה התצוגה שלך, עד כמה אתה רגיש לדקויות ולפרטים, מה הרזולוציה של המסך, ומה המקורות ויכולתיהם.
דוגמא נוספת היא מישהו שצופה אך ורק ב-DVD ע"ג מקרן 720P. במקרה כזה אני לא הייתי בשום אופן ממליץ על פרוססור חיצוני כיום בגלל העלויות ויחס עלות תועלת. במקרה כזה, הרבה יותר אפקטיבי להשקיע ב-DVD יקר ואיכותי.
בפלאזמה-42" צריך להיות פדנט ברמה שלי בכדי לשים פרוססור בגלל גודל הפיקסלים. ב-50" פלאזמה וב-37" LCD אני דווקא רואה בכך תועלת (אם כי ה-פרוססינג של פיליפס ב-37" הרשימה אותי בזמנו לטובה ביחס לסקיילרים פנימיים אחרים).
בקיצור, צריך לבחון הכל - את הצופה, את המקורות ואת התצוגה, וכמובן - הכי חשוב, את התקציב...
- oferlaor
- מנהל

מרטין,
יש בהחלט רסיברים עם עיבוד תמונה (חלקם אפילו בכלל לא רעים - כמו הרסיבר יאמהה של חיים).
יש בהחלט רסיברים עם עיבוד תמונה (חלקם אפילו בכלל לא רעים - כמו הרסיבר יאמהה של חיים).
-
ambar
- חבר ותיק

תודה חברים על התשובות.
עופר, אתה יכל בבקשה למקד אותי על דגמים של רסיברים שיודעים לבצע עיבוד תמונה, אשמח לדגמים ספציפיים.
בימים אילו ממש אני שוקד ומגבש החלטה על רכש חדש לביתי (קיבלתי כבר אישור תקציבי מזוגתי
. אני מנסה למצוא את הפיתרון האופטימלי עבורי וכרגע הכיוון הוא לפלזה HD של Pioneer 42 כאשר אליו אני רוצה לחבר מגבר אשר ימיר כל אות כניסה למקסימום שהמסך תומך (Yes, DVD, Video, XBOX).
עוד דבר, האם מרחק 3 מטר הוא מרחק צפייה סביר ל-42"
תודה רבה.
עופר, אתה יכל בבקשה למקד אותי על דגמים של רסיברים שיודעים לבצע עיבוד תמונה, אשמח לדגמים ספציפיים.
בימים אילו ממש אני שוקד ומגבש החלטה על רכש חדש לביתי (קיבלתי כבר אישור תקציבי מזוגתי
עוד דבר, האם מרחק 3 מטר הוא מרחק צפייה סביר ל-42"
תודה רבה.
- crusader
- חבר ותיק

- תגובות: 1952
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 51 פעמים
ambar,
תיקון קטן פלסמת HD של פיוניר הינה 43"
לגבי ההמרה אני מצטרף לעופר,ימהה דווקא ידועים בתור ריסיברים שממירים יחסית טוב את התמונה.
אבל אני לא חושב שתהיה לך בעיה בחיבורים בפיוניר (יש מספיק לכל המוצרים שפירטת ועוד...)
3 מטר זה סביר עדיף היה עם היית הולך על 3.5 ומעלה (אני מבין שזה לא משהו שאפשר לשנות
).
תיקון קטן פלסמת HD של פיוניר הינה 43"
לגבי ההמרה אני מצטרף לעופר,ימהה דווקא ידועים בתור ריסיברים שממירים יחסית טוב את התמונה.
אבל אני לא חושב שתהיה לך בעיה בחיבורים בפיוניר (יש מספיק לכל המוצרים שפירטת ועוד...)
3 מטר זה סביר עדיף היה עם היית הולך על 3.5 ומעלה (אני מבין שזה לא משהו שאפשר לשנות
If the best things in life come for free, I wonder what I could get for money
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
מעבדי תמונה
מרטין שלום
היכן לחפש כתבות על מעבדי תמונה תפקידם וסוגם,אני לא הצלחתי למצא באתר
תודה--חיים
היכן לחפש כתבות על מעבדי תמונה תפקידם וסוגם,אני לא הצלחתי למצא באתר
תודה--חיים
- oferlaor
- מנהל

חייםא1,
תעשה חיפוש על DEINTERLACER, SCALER, MPEG או DEINTERLACING (כל אחדו בנפרד) ותמצא מאמרים על כולם.
תעשה חיפוש על DEINTERLACER, SCALER, MPEG או DEINTERLACING (כל אחדו בנפרד) ותמצא מאמרים על כולם.
-
ambar
- חבר ותיק

סליחה שוב פעם על השאלה...
מתברר שמרחק הצפייה שלי הוא פחות מ 3 מטר (2.
, פיוניר 43" פרקטי למרחק הזה? (האם יראו פיקסלים?)
האם יש בארץ plasma HD 37" ? (אני מעדיף את הפיוניר, פשוט נדלקתי על העיצוב)
מה המחיר היום פחות או יותר של הפיוניר?
האם יודעים מתי הדגם החדש 436 מגיע לארץ?
תודה רבה.
מתברר שמרחק הצפייה שלי הוא פחות מ 3 מטר (2.
האם יש בארץ plasma HD 37" ? (אני מעדיף את הפיוניר, פשוט נדלקתי על העיצוב)
מה המחיר היום פחות או יותר של הפיוניר?
האם יודעים מתי הדגם החדש 436 מגיע לארץ?
תודה רבה.
ממה שאני מכיר מרחק הצפיה צריך שיהיה 1.5 גדול מאורך המסך
פלסמה 43 אינץ אלכסון משמע אורך המסך 95 ס"מ. מכאן גם במרחק מטר וחצי זה בסדר עקרונית מבחינת זה שהעניים לא יתרוצצו ולא תראה פיקסלים.
לנושא העיבוד תמונה אני חושב שאם המעבד נמצא בתוך הדיוידי כמו אצלי בדנון 3910 אזי החסרון בניגוד למעבד חיצוני שלא ניתן לעשות בו שימוש לYES למשל. הוא ישמש רק לביצוע אפסקילינג לדיוידי עצמו.
בכל מקרה הוא עושה עבודה טובה לפחות ממה שאני חש.
לנושא העיבוד תמונה אני חושב שאם המעבד נמצא בתוך הדיוידי כמו אצלי בדנון 3910 אזי החסרון בניגוד למעבד חיצוני שלא ניתן לעשות בו שימוש לYES למשל. הוא ישמש רק לביצוע אפסקילינג לדיוידי עצמו.
בכל מקרה הוא עושה עבודה טובה לפחות ממה שאני חש.
- oferlaor
- מנהל

kobbi,
עם פלאזמה (בגלל DITHERING) לא היית ממליץ על 37" במרחק כזה.
עדיף 37" פלאזמה.
אם אתה צריך HD, אז ב-37" אתה צריך כבר לעבור ל-LCD (ראה את המאמר מהיום באתר).
עם פלאזמה (בגלל DITHERING) לא היית ממליץ על 37" במרחק כזה.
עדיף 37" פלאזמה.
אם אתה צריך HD, אז ב-37" אתה צריך כבר לעבור ל-LCD (ראה את המאמר מהיום באתר).