שלום רב,
האם חיבור קומפננט בין DVD לטלויזיה רגילה יהיה איכותי יותר גם בסרטי DIVX (קובצי AVI)
תודה
חיבור קומפננט
- Rino
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5450
- שם מלא: Reem
- נתן תודות: 59 פעמים
- קיבל תודות: 132 פעמים
חיבור קומפוננט הוא חיבור איכותי ללא ספק , לגבי סרטי DVIX זה הרבה תלוי באיכות הקובץ שאתה מריץ,
אני לא הרגשתי הבדל באיכות שהרצתי את אותו קובץ על מחשב עם חיבור VGA לעומת DVD שמחובר עם קומפוננט,
אני לא הרגשתי הבדל באיכות שהרצתי את אותו קובץ על מחשב עם חיבור VGA לעומת DVD שמחובר עם קומפוננט,
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
לא סביר שתרגיש. ההמרה בין RGB כמו שמוציאים מחיבור VGA או DVI/HDMI לבין component מתבססת בעיקר על החלפת ה color space, שזו המרה ללא אובדן מידע, ועל העובדה שהעיניים שלנו לא רגישות לשלושת צבעי היסוד באותה מידה. לכן האות מאופנן כערוץ אחד הנושא את כל המידע על עוצמת הבהירות של התמונה (ערוץ ה luma) ועוד 2 ערוצים נוספים שאחד מבטא את ההפרש בין ה luma לצבע האדום והשני את ההפרש בין ה luma לצבע הכחול. הצבע הירוק משוחזר מחישוב ערכי שלושת הערוצים.
היתרון ב component הוא שהוא נושא את אותה כמות מידע שהעין מסוגלת להבחין כמו RGB אבל צורך פחות רוחב פס ולכן חסכוני יותר בשידור ובשמירה: תקליטורי DVD מקודדים ב component דיגיטאלי בדיוק מסיבה זו.
סרטי DIVX אינם מושפעים כל כך משיטת השידור. הגורם המגביל באיכות היא שיטת הקידוד המתבססת על MPEG-4 ASP שהיא שיטה מיושנת יחסית, ועל העובדה שהמקור הוא בד"כ סרט ברזולוציה נמוכה או DVD רגיל. שני הגורמים תורמים לכך שאיכות סרטי DIVX לוקה בחסר הן במישור הרזולוציה והן ב"רעשי" קידוד כמו פסים במעברי צבע מדורגים ובלוקים ירקרקים בסצינות כהות.
היתרון ב component הוא שהוא נושא את אותה כמות מידע שהעין מסוגלת להבחין כמו RGB אבל צורך פחות רוחב פס ולכן חסכוני יותר בשידור ובשמירה: תקליטורי DVD מקודדים ב component דיגיטאלי בדיוק מסיבה זו.
סרטי DIVX אינם מושפעים כל כך משיטת השידור. הגורם המגביל באיכות היא שיטת הקידוד המתבססת על MPEG-4 ASP שהיא שיטה מיושנת יחסית, ועל העובדה שהמקור הוא בד"כ סרט ברזולוציה נמוכה או DVD רגיל. שני הגורמים תורמים לכך שאיכות סרטי DIVX לוקה בחסר הן במישור הרזולוציה והן ב"רעשי" קידוד כמו פסים במעברי צבע מדורגים ובלוקים ירקרקים בסצינות כהות.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.