חוויותי ביורוקום או איך מבטיחים ולא מקיימים....

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
yorams פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 179
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

במסגרת התערוכה נפגשתי עם נציג מוסמך של יורוקום (להלן: הנציג) שעניין אותי במסכי פנסוניק.

קיבלתי ממנו הצעת מחיר מאוד אטרקטיבית עבור PHD42 (מסך HD READY) שלאחר שפרסמתי את המחיר כאן בפורום, הוחלט על מחיקת המחיר מאחר וזה גרם לבאלגן.

אומר רק שהמחיר שהוצע לי היה מחיר שיקר באלפי שקלים בודדים ממסך רגיל.

שאלתי את הנציג האם הוא בטוח לגבי המחיר ואם כן מתי אוכל לקנות את המסך. הוא אמר לי שהוא עומד מאחורי מה שהוא אומר ולראיה הוא אפילו מסר לי את הפרוספקט שלהם וכתב בכתה ידו את המחיר של אותו המסך.

ירדתי למטה ופגשתי את עופר ומרטין, הראיתי להם את ההצעה והם הופתעו ואמרו שמדובר במחיר מצויין. באותו היום עופר אפילו השיב כאן בפורום לשאלה והזכיר שבתערוכה ניתן לקבל מחיר מדהים עבור הפלזמה הזו.

כמובן ששיתפתי את החברים כאן ובהנתי שיצרתי מהומה לא קטנה.

מכל מקום, היום נסעתי למשרדי יורוקום ברח' דב פרידמן בגבעתיים וניגשתי לאולם התצוגה.

הוביל אותי לאולם התצוגה איש מכירות (להלן: הבחור). נכנסנו לאולם התצוגה (המרשים מאוד) ולהפתעתי פגשתי מול הפלזמות לא אחר מאשר את אותו נציג המכירות שהיה בתערוכה ושנתן לי את המחיר. אמרת לו שבאתי לקנות את ה PHD תמורת המחיר שהוא הציע לי. הוא שאל אותי איך אני משלם ואמרתי שבמזומן.

בין לבין, הבחור שאל אותי על איזה מחיר אני מדבר וכאשר אמרתי לו את המחיר, גם הוא שאל אותי איך אני משלם. כלומר, בשלב הזה לא שמעתי שום כלום על המחיר הנמוך.

הבחור יצא מהאולם וכאשר הוא נכנס הוא אמר לי "המחיר הרשמי של המסך הוא 23,900 ש"ח אבל אני מוכן לעשות לך את זה ב 22,000 ש"ח".

פניתי אליו בפליאה ואמרתי לו שרק לפני מספר רגעים דיברנו על .... ש"ח ומה פתאום הוא מעלה את המחיר למחיר כזה. הוא שוב פעם יצא מהחדר ושאלתי את הנציג מה הולך פה והוא אמר לי "שתבוא לקנות, נסתדר כבר". אמרתי לו "הינה אני, על מה יש להסתדר".

הבחור נכנס שוב ואמר לי שלא ניתן למכור לי במחיר הזה. פניתי לנציג וביקשתי להבין אם כך מדוע הוא נתן לי את המחיר הזה והוא אמר לי: "חשבתי שאתה סוחר". כן בטח! הוא חשב שאני סוחר כמו שאני חשבתי שהפלזמה שלהם יודעת גם לעשות כביסה!

מאחר ועבדכם הנאמן הוא, למרבה הבושה, גם עו"ד שמבין דבר או שניים בדיני חוזים אני אומר לכם שאם הייתי מאלץ אותם למכור לי את המסך במחיר הזה, הייתי מצליח אבל במחשבה שנייה לא בא לי לעשות עסקים עם ליצנים שלא במסגרת ימי ההולדת של הילדים שלי.

:o :( :) :D 8O :? :מבולבל: 8) :oops: :P :x :evil: :roll: :wink:

ושכל אחד יבחר לו את האייקון שמתאים לסיפור הזה.

doron_amedey
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3149
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #2 

לדעתי מקרה חמור מאד (שמתי לב שאתה עורך דין\משפטן לפי הניסוחיים).
לדעתי חייב אותם למכור לך במחיר שהובטח (אם אתה זוכר הייתי לידך וליד עופר ומרטין שקבלת את המחיר על הפוספקט שלהם).
שפעם אחת יבינו שאין דרך להונות אותנו, יש לך הצעת מחיר בכתב מהחברה, שהנציג ישלם מכיסו ושלא יפיץ הבטחות סתמיות, שאנשים מתכוננים ומכינים כסף ומגלים שזה שקר (ואולי הפסדת עסקאות אחרות שהיו בתערוכה כי "ננעלת| על הצעה זו)*.
מקווה מאד שלא תוותר ותספר לנו איך קבלת את ה-פלסמה במחיר המובטח _+ הוצאות משפט כמובן אם צריך:-)).
אף פעם אל תחשוב שמשהו מצחיק, הוא עלול לקרות גם לך

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78889
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 789 פעמים
קיבל תודות: 5396 פעמים

שליחה #3 

יורם,

האיש בטוח עשה טעות בתערוכה (אם אתה זוכר המחיר הזה הרים לי את הגבות די גבוה בתערוכה), ביררתי וזה פחות מהעלות שלהם...

kondason
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 65
נתן תודות: 2 פעמים

שליחה #4 

גם לי היתה חוויה דומה
זכיתי באתר של נט אקשן במקרן מדגם 500 במכרז
לאחר שהם הורידו לי את מלוא הסכום מכרטיס האשראי וקבעו איתי מועד הספקה הסתבר שבכלל אין להם מקרן כזה במלאי
לאחר איום בתביעה משפטית, טלפון לביתו של המנכ"ל תוך הבהרה לבתו שאם אבא שלה לא מתכוון לחזור אלי עד השעה 10 בערב אני פשוט מגיע אליו הביתה כדי שהוא לא יוכל להתחמק תחת מסך ההתאגדות ולהיות מעודכן אישית בהונאה.
כעבור חצי שעה הענין נסגר
התוצאה פנסוניק 700 חדש מהקופסא במחיר של המכרז של ה500

אז שלא יעבדו עליכם

emordeko
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1219
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #5 

נראה לי שהבחור התבלבל והטעה אותך.
זה קרה לי גם עם מיטה בעמינח סנטר. נתנו לי מחיר ואחרי שעה שבאתי לשלם פתאום טענו שיש טעות ואי אפשר במחיר הזה.

כמה שאני התעצבנתי באותו יום.

zeev
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 652
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #6 

kondason כתב: לאחר איום בתביעה משפטית, טלפון לביתו של המנכ"ל תוך הבהרה לבתו שאם אבא שלה לא מתכוון לחזור אלי עד השעה 10 בערב אני פשוט מגיע אליו הביתה כדי שהוא לא יוכל להתחמק תחת מסך ההתאגדות ולהיות מעודכן אישית בהונאה.
...
הודעה על כוונה לנקוט באמצעים משפטיים נשמע לי צעד סביר ומתבקש אם תלונתך לא נפתרה ע"י שירות לקוחות, אבל איום על בתו של המנכ"ל בטלפון לביתו הפרטי נראה לי קצת מוגזם...
A good plagiarized idea is better than a lousy original one

sammm
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 264
נתן תודות: 1 פעם

שליחה #7 

חבל שהתמהמת :(
היית צריך לבצע את הרכישה במקום.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #8 

כמו שאמרתי לך בתערוכה, המחיר היה נמוך מידי ולכן זו כנראה היתה טעות תמימה.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

Sanchez
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 563
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #9 

יותר מדי טעויות אצל סוחרים ישראליים.
מה שמראה שיש להם עוד הרבה מה ללמוד.

lironk
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4049
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

שליחה #10 

כנראה הסוכן כל כך התרגש מהתערוכה אז הוא היה נלהב מידי בקשר למחירים.

sinbad
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 93

שליחה #11 

חברה!
לפעמים מדובר בטעות בתום לב ולפעמים מדובר בתרגיל שיווקי.
היחס לצרכן בארצנו פשוט מזוויע.
גם אני חוויתי מקרה בסגנון האמור לעיל בסלקום.
הוצע לי להצטרף לסלקום במסלול מסוים וכלא השתכנעתי הובטח לי
זיכוי של 100 ש"ח למשך ששה חודשים.
לאחר הצטרפותי "לפתע פתאם" הודיעו נציגים מסלקום כי מדובר בטעות
ואין זיכוי בכסף אלא בזמן אויר בלבד . אבל מה לעשות אני לא מגיע ל-100 ש"ח בזמן אויר.
כל השיחות איתם לא הועילו והודעתי להם שאני לא מתכוון לוותר.
חברה עובדים עלינו !
השירות בארץ שווה ל.......
(תודה על ההקשבה הייתי זקוק להוציא את זה.)

motico
כתב
כתב
תגובות: 1510
נתן תודות: 99 פעמים
קיבל תודות: 114 פעמים

שליחה #12 

yorams

עפר ברר במקורותיו, והוסבר לו שהמחיר שקיבלת הוא פחות ממחיר העלות ליבואן (מה שנשמע הגיוני).
לך נתנו את המחיר הנמוך כי היה ברור שאתה סוחר (כנראה שרמזת שתקנה 2 יחידות).
מסקנה...היבואן מוכר לסוחרים במחיר נמוך יותר ממה שהוא קונה בעצמו.

הנה מתקיים המשפט: "לי זה עולה יותר" :D .
מוטי

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78889
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 789 פעמים
קיבל תודות: 5396 פעמים

שליחה #13 

motico,

יותר סביר להניח שכאשר הוא קיבל את המחירים עבור התערוכה, היה קצר בתקשורת ונתנו לו מספר נמוך מעלות...

Sanchez
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #14 

אכלו לי, שתו לי...

למה בכלל להזכיר מספרים שהם יותר נמוכים מהעלות ?

נומר ואני היבואן ואני קונה את הפלזמות ב 5000 ש"ח.
אני מוכר אותן לבעלי החנויות ב 7000 ש"ח.
בעלי החנויות מוכרים אותן לצרכן ב 10000 ש"ח.

האם יתכן שמישהו שיבקש ממני מחיר בתערוכה (ולא חשוב מיהו אותו מישהו) ואני אתן לו מחיר של 3000 ש"ח ???
מה אומר בדיוק המחיר הזה ?
אולי זה המחיר שעולה ליצרן לייצר אותה ?
את מי זה מעניין ?

motico
כתב
כתב
תגובות: 1510
נתן תודות: 99 פעמים
קיבל תודות: 114 פעמים

שליחה #15 

עפר

במקרה של יורם אני בטוח שאתה צודק. אין למוכר סיבה אמיתית לתת מחיר נמוך, לא הגיוני, בידיעה מראש (של המוכר) שזה מחיר לא קביל בכלל.
ברור שזה סתם מרגיז את הלקוח ופוגע חזק ביכולת המכירה של החברה שלו בעתיד.

אם זה היה קורה לי, הייתי מחליט כמו שיורם החליט, כלומר לוותר.
אותי למשל מרגיזים דברים אחרים, נסתרים, שלאחר הקניה גורמים למפח נפש. לדוגמה, בטלויזיות פלזמה לא כתוב בנתוני המכשיר, או בדפי פרסום שונים של היצרן או של היבואן, כמה פיקסלים "דפוקים" יתכנו במסך חדש ועדיין מסך זה יחשב לתקין. נתון זה מופיע רק לאחר הקניה בתעודת האחריות, ולפעמים גם זה לא.
לך תתוכח אחרי שכסף יצא.

זו רק דוגמה אחת מיני רבות אבל הנושא כנראה שייך לשרשור אחר.
מוטי

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7406
נתן תודות: 21 פעמים
קיבל תודות: 503 פעמים

שליחה #16 

אני לא מבין בעורכי דין אבל אם זה מה שהוא אמר לך בתערוכה והייתי בא לחנות הייתי קונה במחיר שהוא אמר ושהוא הבטיח לי ואם הם טעו לא יקרה להם כלום ליורוקום על הפסד ההפרש לא צריך לדאוג להם הם לא מסכנים.

yorams פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 179

לא תאמינו מהיכן קיבלתי תשובה מוחצת!!!

שליחה #17 

אז, קודם כל יופי שקיבלתי פידבקים על הסיפור הלא נעים עם יורוקום. מבחינתי יורוקום יכולים לשכוח ממני ומשכמותי.

פשוט מאוד, מעתה ואילך אמליץ לכל מי שרק ירצה לשמוע שלא להתקרב ליורוקום או למוצריהם. זוהי נקמתו של הצרכן הקטן.

עכשיו תקשיבו, ביום חמישי האחרון הגיע אלי לקוח למשרד ליעוץ בענייני גירושין. הבחור מגיש לי את התביעות שהגישה נגדו אשתו, שתחיה (תלוי את מי שואלים. סתתםםם!), והינה אני קורא שהבחור הוא בורג מסויים במערך כלשהו שיש לו ידיעה על מחירים של מוצרי יורוקום. מטעמים ברורים אני נמנע מלמסור פרטים נוספים על תפקידו של הבחור, מה גם שהוא אינו עובד יורוקום אלא עובד מולם.

כמובן שאני לא מערב שימחה בשימחה ובתום הפגישה אני מספר לבחור שאני חובב פלזמות.

מפה לשם, לאחר 2 דקות הבנתי מהבחור שמחיר העלות של ה PHD הוא נמוך מאותו המחיר שהוצע לי על ידי הנציג של יורוקום ולכן כל אותן תגובות בשרשור הזה שנאמר בהן כי הציעו לי מחיר נמוך ממחיר העלות, אינן נכונות.

עולם קטן. אה?!

חוצמזה, אני שב ומציין כי לא נראה לי בכלל שהיתה כאן טעות של מישהו!! שני נציגי מכירות לא נפלו מהכיסא כשבאתי לרכוש תמורת המחיר שהוצע לי. רק אחרי הסתודדות עם מאן דהו, הוחלט לסגת מההצעה.

ועוד הערה קטנה לסיום - מה זה מעניין אותי אם נפלה טעות או לא. לפני כמה חודשים החתמתי לקוח על הסכם שכר טרחה. המשרד שלי ממוקם ברמת גן והייצוג שלו היה בבית המשפט בנצרת(!). כשהדפסתי את הסכם שכר הטרחה, השמטתי 0 מהמחיר של כל דיון בנצרת, ולאחר שהבחנתי בטעות אמרתי ללקוח שני דברים: 1. טעיתי! המחיר עבור כל דיון הוא פי 10 ממה שרשום. 2. שלא יהיה לך ספק, זו טעות שלי ואני אשא בה.

בעולם של נותני שירות, על טעויות (אם ובכלל) צריך לשלם. אם נניח נציג יורוקום היה אומר לי שמחיר הפלזמה הוא 1,500 ש"ח, לא נראה לי שמישהו היה מבקש לבצע את העסקה. אבל מצד שני, כאשר ההצעה שלהם נמוכה ב 10%-15% ממחיר שאני יכול לקבל מחנות אחרת (שרוכשת מהם וגם מרוויחה!!!) אז שלא יספרו לי סיפורים.

ושיהיה לכולכם שבוע טוב.

Sanchez
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #18 

נו זה היה ברור !!!
כמו שכתבתי: "יותר מדי טעויות קורות כאן בארץ".
מהרגע הראשון היה נשמע לי שכל העסק מאוד FISHY.

Nissim
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2673
נתן תודות: 116 פעמים
קיבל תודות: 54 פעמים

לא הייתה כאן טעות, הייתה פה השתפנות.

שליחה #19 

עכשיו נותר לעשות את החשבון הפשוט מה גובה הרווח של היבואנים והסוחרים בארץ.
כל אחד רוצה להרוויח 100% מהעלות שלו.
אין זה קשר אם נכנסים לכיס שלהם או לא. תחשבו, כמה מסכים נוספים היו נמכרים כתוצאה ממחיר אטרקטיבי כמו שנמסר ליורם?
לדעתי זו טיפשות לשמה, זה מזמן עבר את הגרידיות.

Nissim
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2673
נתן תודות: 116 פעמים
קיבל תודות: 54 פעמים

שני דברים נוספים.

שליחה #20 

א. המחיר כרגע בחו"ל הוא כ 13K על המסך הזה.
ב. יורם, יצאת ברווח כי ע"פ כל הפורומים והפרסומים הרשמיים, ה - HDMI Terminal לא תומך לאחור בסדרה 7 ולכן אי אפשר לצפות ב 720p/50Hz , 1080i/50Hz במסך הזה.
הרווחת.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”