הצ'רצילים ?

אלבומים מומלצים, ביקורות, הוצאות חדשות וכו'.
שלח תגובה
StonedJunglist פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1190
שם מלא: StonedJunglist
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 22 פעמים

שליחה #1 

קניתי לאחרונה את
Jericho Jones - Junkies Monkies & Donkeys לאחר שהגעתי לאוזן השלישית במטרה בכלל לקנות את החדש של קוטימן.. התברר שאין ואמרתי שאני חייב לצאת עם דיסק אז ביקשתי רוק פרוגרסיבי פסיכדלי של הזמנים דאז...יצאתי עם הדיסק הזה לאחר שמיעה של השיר הראשון והשני שגרמו לי להרגיש "וואלה אתה לא הורס לעצמך את החוויה ואתה קונה עכשיו"...
דיסק מעולה.. בכלל ששומעים חושבים שמדובר על להקה בריטית.. סאונד טוב לאותה תקופה, הכל בנוי כמו שצריך, סולואים רציניים ומוסיקה שאפשר להגיד הקדימה את זמנה, חלק מן הקטעים נשמעו לי כאילו שמעתי את הריפים של הגיטרות איפה שהוא באחד משירי הרוק או המטאל של שנות ה90...
ממליץ לכל מי שלא שמע עליהם ואני בטוח שהרוב כן שמעו.. כנראה שיש עוד קצת ניצוצות של מוסיקה טובה שנוצרה פה (Y)

רפי_א
גורו
גורו
תגובות: 830
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

אין ספק.....דיסק מעולה

שליחה #2 

ג'ריקו ג'ונס....היה הגילגול הלועזי בריטי של להקת הצ'רצ'ילים , שניסו את דרכם באנגליה ושינו את שמם לג'ריקו ג'ונס.
הסימפוניה לאוהבים צעירים.....זה השם של הקטע נידמה לי...... פשוט ניפלא.

חיים רומנו....עד היום מנגני הגיטרה המובילים בארץ.
מיקי גבריאלוב....מי לא מכיר.
המתופף עמי טרייביש למיטב ידיעתי חי בארה"ב.
רוב האקסלי....הבריטי שלהם.חזר לארצו.
דני שושן.........מגדולי זמרי הרוק הישראלי לדעתי אם לא הגדול שבהם , מופיע עד היום עם להקת שליחי הבלוז שלו ( אם לא טעיתי בשם).ובכלל.......זמר ענק שלפני שנה לערך שמעתי אותו פעם אחרונה , עדיין עם קול ענק וצלול ( ועוד אחרי אירוע בריאותי לא נעים) , ועד היום תענוג לשמוע אותו מבצע את לד זפלין. הוא זמר שפשוט לא הצליח למצות את עצמו אצלנו , וכמה חבל. הגיע לו מקום אחר וגבוה יותר בעולם הרוק הישראלי.

ואנקדוטה מעניינת....שג'ריקו ג'ונס....כמעט והיו להקת החימום של להקת לד זפלין בזמנו. הכל כבר היה סגור....ורק מזל ונסיבות מנעו את ההופעה שלהם.

לכל מי שלא ידע את תחילתו של הרוק הישראלי היותר כבד.....זהו דיסק חובה לאוסף.

חג שמח

רפי_א

zovirax
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 15945
שם מלא: zovirax
נתן תודות: 299 פעמים
קיבל תודות: 330 פעמים

שליחה #3 

גם לי יצא לשמוע אותם לפני איזה שבועיים, בהחלט אפשר לטעות ולחשוב שמדובר על להקה בריטית של אותה תקופה.

סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

תודה על המידע רפי_א... חבל שהיום אין כאלה (Y) לרומנו יש עוד פרויקטים כיום או משהו בעבר?

MAGGIE
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 9
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #5 

:D :D :D
תענוג לקרוא את מה שאתם כותבים על הצ'רצ'לים, דיברתי עם דן שן (הכינוי שלי לדני שושן כי ככה הוא קרא לעצמו בהולנד ובצרפת כשהוציא תקליטונים) והוא שמח לשמוע שעוד מעריכים אותו, מה עוד???? הוא הגדול מכולם אין היום זמר כזה, אין היום הרכבים כאלה פשוט אין, ואני זוכרת כשהגעתי ארצה דודה שלי (רווקה אז) קנתה תקליטון של הצ'רצ'לים והיה שם את ה-COVER ל-LIVIN LOVIN שלדעתי יותר יפה מהמקור ואני בוהה בתקליטון ואומרת לעצמי את הזמר הזה אני חייבת לפגוש :mrgreen: , ואכן סגרתי מעגל אחרי עשרים שנה כשהכרתי את בן זוגי הנוכחי, גיטריסט מהמם שמנגן היום עם להקת האריות ( אי אפשר להשוות בינינו לצ'רצ'לים אבל הם חמודים מאוד, מלודיים ומתקתקים מסוג הטרמלוס ושות' ) ואז אותו גיטריסט שהוא בן זוגי כיום חבר לדני שושן שבדיוק חזר מהולנד , ולחיימון אלגרנטי והקימו מחדש את האריות של האייטיז כאשר דני גונב את ההצגה, על כן החליטו שניהם להקים הרכב משלהם שנקרא "אקשן" ווהיסטריה לא איחרה לבוא בתחילת שנות התשעים עד 1996 שכמובן כוכבו של דני תמיד זוהר והוצע לו לשיר בלהקת השחקים ועזב את הגיטריסט לאנחות....כיום הוא מתמרן בין הופעות בחו"ל להופעות בארץ
חג שמח
וכנסו לאתר שלו לעוד אינפורמציה למי שאוהד ומעריץ (l)
http://dbly.net/dannyshann/site/
SEVENTIES RULE

ילדיעפים
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9318
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #6 

היו כמה להקות ישראליות ששרו באנגלית-גם האריות או שאני טועה?
אמן מייסר

offirs
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6602
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 12 פעמים

שליחה #7 

ילדיעפים כתב:היו כמה להקות ישראליות ששרו באנגלית-גם האריות או שאני טועה?
...
אתה צודק.

קצת תמונות נוסטלגיות:
http://ichange.index.co.il/thelions/sit ... 4/9114.asp
הגיע הזמן לחתוך רקמות

ילדיעפים
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9318
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #8 

חן חן ידידי (Y) כנראה שהיה משהו בתקופה הזו ולא רק יוצרים משובחים-פשוט כמעט הכל לא משנה מאיזו ארץ

היה טוב
אמן מייסר

offirs
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6602
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 12 פעמים

שליחה #9 

היו זמנים (Y)
הגיע הזמן לחתוך רקמות

סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

MAGGIE תגידי שהעם דורש איחוד, יש היום אפילו חובבים צעירים של המוסיקה שעוד לא נולדו שהמוסיקה התגלגלה.. תביאו את רוב האקסלי מאמריקה ותעשו איחוד קטנטן (Y)

tascam
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2426
נתן תודות: 18 פעמים
קיבל תודות: 85 פעמים

שליחה #11 

אתר חובה:
http://dbly.net/d/
רב סרן-רועי קליין.
רועי קליין היה סגן מפקד גדוד 51 של גולני.בעת שהיית הגדוד ומס' גדודים אחרים בעיירה בינת ג'בל ניזרק רימון אל עבר בית בו נכחו קליין וגדודו, קליין זינק על הרימון בקריאת:"שמע ישראל" ונהרג.ובכך,הציל את שאר החיילים.

אלי777
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 582
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #12 

התקליט שלהם נחשב פריט לאספנים

nirses
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1143
שם מלא: ניר שמשון
נתן תודות: 91 פעמים
קיבל תודות: 33 פעמים

שליחה #13 

הפוסט הזה מזכיר לי עוד להקת עבר מעולה פה בארץ - שלישית קצת אחרת שחבריה הם שלמה גרוניך , שלמה יידוב ושם טוב לוי - שלשה ענקים שיצרו ביחד מוסיקה מדהימה שבאמת הקדימה את זמנה . (Y)
לו הייתי רוטשילד ...

רפי_א
גורו
גורו
תגובות: 830
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

עוד כמה מילים על הצ'רצ'ילים.....

שליחה #14 

לפני מספר ימים חגיגה המדינה 60 שנה. כולם היו עסוקים בשיר ה60 , הזמר של הששים.הלהקה של הששים..וכל שאר הבחירות שמבחינתי הם לא לעניין.

באחד היומונים שיצאו לא מזמן ( וקטע העיתון שמור אצלי ) , גם יואב קוטנר ( איש מוערך עם ידע עצום שכולנו מכירים ) עשה את סיכום ה 60 שלו. בבחירה שלו הוא הזכיר 2 אלבומי מופת שלא זכו להצלחה בזמן אמת , אבל זכו להערכה והכרה מאוחרת יחסית.
אחד מהאלבומי המופת הללו שקוטנר ציין היה אלבומם של להקת ??? נכון..... הצ'רצ'ילים.
אגב בפוסט הקודם שלי עליהם ,שכחתי לציין גם את סטן סולומון החיזוק האמריקאי שלהם ,שהיה גם גיטריסט וגם זמר.
הגדולה שלהם הייתה בזה שהם הקליטו חומרים מקוריים שלהם.
האלבום עצמו נימכר במיספר בודד של מאות עותקים , והמגזין הבריטי Record Collector , שציינתי בפוסט אחר פה על מה זה דיסק נדיר..........בחר באלבום הזה של הצ'רצילים שיצא בזמנו ,כפריט האספנים היקר ביותר שנוצר בישראל , וגם כיום אספני תקליטים בעולם ,מוכנים לשלם עליו אלפי דולרים תמורת עותק ויניל מקורי שלו.
זהו אלבום שנחשב כקלאסיקה במוזיקת הרוק הפסיכודלית.

אין ספק שזו הייתה להקה גדולה....שהקדימה את זמנה , ומהסיבה הזו כנראה, לא הצליחה גם להיתרומם להצלחות. לא פלא..שכל נגניה הפכו לבחירי המוזיקאים והנגנים בארץ.

ולך מגי.....היית רוצה שתכתבי פה עוד ולא רק על הצ'רצ'ילים , חחחחח שהבנתי שהם קרובים לליבך באופן אישי. וגם אני מאלה שחושבים שדני שושן הוא זמר רוק ענק.....שכל מי שזכה להכיר אותו.... לבטח לא ישכח אותו.
ואני רק יכול לספר לך עוד משהו קטן....שלא מזמן היה האיחוד של לד זפלין , ממש סמוך להופעה היה לי הכבוד לדבר עליהם בשידור ברשת ב' ברדיו , ותוך כדי ראיון , צורף לשיחה אדם נוסף שלא היה בארץ ( הוא דיבר מרוסיה ) , והאדם הזה לא עלה לשידור סתם... הוא תמיד היה מזוהה עם לד זפלין וקאברים של לד זפלין , ומי חשבת היה האיש שהועלה לשידור ??????? נכון... דני שושן , האחד והיחיד , הזמר המיתולוגי של הצ'רצ'ילים.
והוא כמובן שמח שעדיין זוכרים אותו. ואגב שלחי לי מסר פרטי אם תרצי את ההקלטה בשבילו כי יש לי אותה ,מוקלטת.

אגב הדיסק הנוסף הניבחר של קוטנר לצורך הסקרנות היה של להקת....אחרית הימים הגדולה והחשובה לא פחות.

עוד מישהו אמר פה.......... קצת אחרת ???? נכון. גם הם ,ולא פלא שגרוניך עזב מאוחר יותר את הארץ לכמה שנים.גם את התקליט שלהם לא קנו הרבה בזמנו......וגם שלושת חברי ההרכב הזה ,הם כיום מבחירי המוזיקאים בארץ ,על זה שר נדמה לי שמוליק קראוס......איך גלגל מסתובב.

אלו היו עוד כמה מילים על הצ'רצ'ילים. מי שידע לעולם לא ישכח אותם......... ומי שלא ידע ,חשוב וכדאי שידע , את אחד ההרכבים הגדולים והמשפיעים ביותר שצמחו פה.

רפי_א

סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #15 

מעניין לקרוא רפי_א.. בקניית הדיסקים הבאה שלי חשבתי על 14 אוקטבות ועל קצת אחרת כקנייה :roll:

דרך אגב, יש עדיין חנות פרוג רוק בתל אביב בשם "קצת אחרת" שעיקר תוכנה הוא פרוג.

שלח תגובה

חזור אל “מוסיקה”