לפני מספר ימים חגיגה המדינה 60 שנה. כולם היו עסוקים בשיר ה60 , הזמר של הששים.הלהקה של הששים..וכל שאר הבחירות שמבחינתי הם לא לעניין.
באחד היומונים שיצאו לא מזמן ( וקטע העיתון שמור אצלי ) , גם יואב קוטנר ( איש מוערך עם ידע עצום שכולנו מכירים ) עשה את סיכום ה 60 שלו. בבחירה שלו הוא הזכיר 2 אלבומי מופת שלא זכו להצלחה בזמן אמת , אבל זכו להערכה והכרה מאוחרת יחסית.
אחד מהאלבומי המופת הללו שקוטנר ציין היה אלבומם של להקת ??? נכון..... הצ'רצ'ילים.
אגב בפוסט הקודם שלי עליהם ,שכחתי לציין גם את סטן סולומון החיזוק האמריקאי שלהם ,שהיה גם גיטריסט וגם זמר.
הגדולה שלהם הייתה בזה שהם הקליטו חומרים מקוריים שלהם.
האלבום עצמו נימכר במיספר בודד של מאות עותקים , והמגזין הבריטי Record Collector , שציינתי בפוסט אחר פה על מה זה דיסק נדיר..........בחר באלבום הזה של הצ'רצילים שיצא בזמנו ,כפריט האספנים היקר ביותר שנוצר בישראל , וגם כיום אספני תקליטים בעולם ,מוכנים לשלם עליו אלפי דולרים תמורת עותק ויניל מקורי שלו.
זהו אלבום שנחשב כקלאסיקה במוזיקת הרוק הפסיכודלית.
אין ספק שזו הייתה להקה גדולה....שהקדימה את זמנה , ומהסיבה הזו כנראה, לא הצליחה גם להיתרומם להצלחות. לא פלא..שכל נגניה הפכו לבחירי המוזיקאים והנגנים בארץ.
ולך מגי.....היית רוצה שתכתבי פה עוד ולא רק על הצ'רצ'ילים ,

שהבנתי שהם קרובים לליבך באופן אישי. וגם אני מאלה שחושבים שדני שושן הוא זמר רוק ענק.....שכל מי שזכה להכיר אותו.... לבטח לא ישכח אותו.
ואני רק יכול לספר לך עוד משהו קטן....שלא מזמן היה האיחוד של לד זפלין , ממש סמוך להופעה היה לי הכבוד לדבר עליהם בשידור ברשת ב' ברדיו , ותוך כדי ראיון , צורף לשיחה אדם נוסף שלא היה בארץ ( הוא דיבר מרוסיה ) , והאדם הזה לא עלה לשידור סתם... הוא תמיד היה מזוהה עם לד זפלין וקאברים של לד זפלין , ומי חשבת היה האיש שהועלה לשידור

??? נכון... דני שושן , האחד והיחיד , הזמר המיתולוגי של הצ'רצ'ילים.
והוא כמובן שמח שעדיין זוכרים אותו. ואגב שלחי לי מסר פרטי אם תרצי את ההקלטה בשבילו כי יש לי אותה ,מוקלטת.
אגב הדיסק הנוסף הניבחר של קוטנר לצורך הסקרנות היה של להקת....אחרית הימים הגדולה והחשובה לא פחות.
עוד מישהו אמר פה.......... קצת אחרת

נכון. גם הם ,ולא פלא שגרוניך עזב מאוחר יותר את הארץ לכמה שנים.גם את התקליט שלהם לא קנו הרבה בזמנו......וגם שלושת חברי ההרכב הזה ,הם כיום מבחירי המוזיקאים בארץ ,על זה שר נדמה לי שמוליק קראוס......איך גלגל מסתובב.
אלו היו עוד כמה מילים על הצ'רצ'ילים. מי שידע לעולם לא ישכח אותם......... ומי שלא ידע ,חשוב וכדאי שידע , את אחד ההרכבים הגדולים והמשפיעים ביותר שצמחו פה.
רפי_א