איך הרמקולים האלה(Wharfedale)+ המלצה על כרטיס קול שינצל אותם
*הרכב הרמקולים שהוצע לי לא רלוונטי יותר - בבקשה לקרוא את ההודעה הבאה שלי בהמשך העמוד לקבלת ההצעה החדשה*
אני מחפש כרטיס קול איכותי (הרסיבר יתחבר למחשב)
השימוש העיקרי שלי הוא למוזיקה, משחקים וDVD.
הבנתי שיציאה אופטית עדיפה, ולכן אשמח לקבל המלצות על כרטיסים עם יציאה כזו.
אשמח גם לקבל המלצות בנושא כבלים.
תודה,
LazyBoy
אני מחפש כרטיס קול איכותי (הרסיבר יתחבר למחשב)
תודה,
LazyBoy
נערך לאחרונה על ידי lazyboy ב 11/11/2005 23:03, נערך 5 פעמים בסך הכל.
Re: מבקש דעות על הרמקולים האלה + המלצה על כרטיס קול שינצל או
רמקולים:lazyboy כתב:אני עומד לקנות רסיבר harman kardon 130 (נשמע יותר טוב מDENON 1905 לדעתי) והציעו לי את הרכב הרמקולים הבא:
Wharfedale
קידמי: Valdus -200
אחורי: Valdus -100
סנטר: Wharfedale OV-C
סאב וופר של פיור אקוסטיק 12". (כבר הבנתי שצריך להרחק מהם)
איך הרמקולים? לא מצאתי עליהם כלום בגוגל ולא באתר החברה..
האם כדאי לקחת את גרסת הV-200 גם לאחוריים?
איזה סאב מומלץ? (של איזה חברה?)
אני לא רוצה סאטליטיים ואין לי ממש מקום לרצפתיים..
שמעתי גם את איפיניטי בטא HCS שבהחלט נשמעים מעולה אבל אין לי כוונה להוציא 4K על רמקולים כאלה.
האם שווה לקנות כרגע רק שני רצפתיים קדמיים ומאוחר יותר (עם מעבר למקום גדול יותר) לקנות את השאר?
בנוסף אני מחפש כרטיס קול איכותי (הרסיבר יתחבר למחשב)
תקציב?
המקורי עמד על ~5K (לא כולל כ. קול) אבל אני כבר רואה שזה לא יספיק..
לא אגביל אתכם אבל תשתדלו לא להיסחף..
תודה,
LazyBoy
עריכה:
אגב, אני מאזור נהריה אז אנא לא לשלוח אותי למרכז בשביל לשמוע רמקולים.. (אפשר המלצות לחנויות מומלצות באזור אם אתם כבר עונים?)
...
http://www.wharfedale.co.uk/model.php?model_id=125
כרטיס קול:
http://www.audiovideo.co.il/scripts/pro ... product=49
כבלים- 2.5x2 מ"מ הנמכרים בחנויות הסטריאו או ה-D.I.Y יספיקו.
תומר
Re: מבקש דעות על הרמקולים האלה + המלצה על כרטיס קול שינצל או
לכוון חיפה יש את הסטריאו של צביקהlazyboy כתב: אגב, אני מאזור נהריה אז אנא לא לשלוח אותי למרכז בשביל לשמוע רמקולים.. (אפשר המלצות לחנויות מומלצות באזור אם אתם כבר עונים?)
...
http://www.d.co.il/29265250/35820/
בחיפה יש את אחוזת הסטריאו
http://www.d.co.il/8032050/35820/
אודיופיל
http://www.d.co.il/1638082/35820/
זה יספיק בנתיים.
טוב, נסעתי ל"סטריאו של צביקה" ואכן היה שווה לנסוע.
ההצעה הקודמת ששאלתי עליה יורדת מהפרק, ויש אחרת במקומה.
נתחיל במגבר.
אני בכיוון של הרמן קרדן 130. צביקה אומר שה135 לא עדיף רק מבחינה טכנולוגית (6.1 לעומת 5.1; וכ"ו) אלא שהוא גם מוציא צליל טוב יותר.. זה נכון?
רצפתיים.
נהנתי מwharfedale 9.5 (מחיר של 2200 ש"ח)
שמעתי גם את mission M34 שאמנם נותנים צליל הרבה יותר פתוח, אבל הטרבל שלהם הכאיב לי באוזניים.. לאחר משחק עם הרסיבר זה הסתדר, אבל רק בעוצמה נמוכה.. בהגברה שוב חזרו הכאבים.. שווה לבקש השמעה של M35? (לא היה מחובר אחד כרגע) בכל מקרה, M34 מתצוגה עולה 2900 וM35 מתצוגה עולה 3500.
יש המלצות למשהו עדיף עד 3.5K? (למרות שלא נראה לי שאוציא 3500 על קדמיים)
לזה הציעו לי להוסיף זוג אחוריים wharfedale diamond 7.1 ב700 ש"ח וסנטר wharfedale 9CM ב1200.
מישהו שמע/מכיר אותם? (יכול להמליץ/להזהיר)
ולבסוף הגענו לסאב.
פה ממש אין לי מושג מה חשוב לחפש.
המלצות לדגמים יתקבלו בברכה.
תודה מראש,
LazyBoy
ההצעה הקודמת ששאלתי עליה יורדת מהפרק, ויש אחרת במקומה.
נתחיל במגבר.
אני בכיוון של הרמן קרדן 130. צביקה אומר שה135 לא עדיף רק מבחינה טכנולוגית (6.1 לעומת 5.1; וכ"ו) אלא שהוא גם מוציא צליל טוב יותר.. זה נכון?
רצפתיים.
נהנתי מwharfedale 9.5 (מחיר של 2200 ש"ח)
שמעתי גם את mission M34 שאמנם נותנים צליל הרבה יותר פתוח, אבל הטרבל שלהם הכאיב לי באוזניים.. לאחר משחק עם הרסיבר זה הסתדר, אבל רק בעוצמה נמוכה.. בהגברה שוב חזרו הכאבים.. שווה לבקש השמעה של M35? (לא היה מחובר אחד כרגע) בכל מקרה, M34 מתצוגה עולה 2900 וM35 מתצוגה עולה 3500.
יש המלצות למשהו עדיף עד 3.5K? (למרות שלא נראה לי שאוציא 3500 על קדמיים)
לזה הציעו לי להוסיף זוג אחוריים wharfedale diamond 7.1 ב700 ש"ח וסנטר wharfedale 9CM ב1200.
מישהו שמע/מכיר אותם? (יכול להמליץ/להזהיר)
ולבסוף הגענו לסאב.
פה ממש אין לי מושג מה חשוב לחפש.
המלצות לדגמים יתקבלו בברכה.
תודה מראש,
LazyBoy
המחיר של ה M35 נשמע לי מעט יקר
במיוחד עבור רמקול מתצוגה כמו שאתה אומר
אני את שלי קניתי בפחות והם חדשים!
אני את שלי קניתי בפחות והם חדשים!
צחי ניצני
לגבי המישן...
אמנם שומעים בהם לא רע יחסית למחירם אבל ההתרשמות הכללית שלי מהרמקולים לפחות מאילו שיש ברשותי ה M35
היא מעט מאכזבת עבור רמקול שמחירו בסביבות ה 3K.
פין אחד ברשת שמכסה את הרמקול נשבר לי כבר בפתיחה של הרשת בפעם הראשונה בכדי להוציא את הספוג שמגן על האלמנטים והייתי סופר עדין בהסרה שלה אתה יכול להאמין לי בנושא הזה. הפינים האחרים שמצופים בגומי על מנת להתאים אותם לחורים אליהם הם נכנסים נקרעים בקלות והרשת לא יושבת טוב על הרמקול.
בנוסף לרמקול שברשותי יש בסיס עץ שמתחבר לתחתית הרמקול ובאחד מהרמקולים הבסיס הזה משוחרר ולא ניתן להדק את הברגים שמחזיקים אותו.
בקיצור אולי הם נשמעים מאוד טוב יחסים למחירם אבל איכות ההרכבה והגימור שלהם ממש לוקה בחסר
היא מעט מאכזבת עבור רמקול שמחירו בסביבות ה 3K.
פין אחד ברשת שמכסה את הרמקול נשבר לי כבר בפתיחה של הרשת בפעם הראשונה בכדי להוציא את הספוג שמגן על האלמנטים והייתי סופר עדין בהסרה שלה אתה יכול להאמין לי בנושא הזה. הפינים האחרים שמצופים בגומי על מנת להתאים אותם לחורים אליהם הם נכנסים נקרעים בקלות והרשת לא יושבת טוב על הרמקול.
בנוסף לרמקול שברשותי יש בסיס עץ שמתחבר לתחתית הרמקול ובאחד מהרמקולים הבסיס הזה משוחרר ולא ניתן להדק את הברגים שמחזיקים אותו.
בקיצור אולי הם נשמעים מאוד טוב יחסים למחירם אבל איכות ההרכבה והגימור שלהם ממש לוקה בחסר
צחי ניצני
קודם תבחר את הרמקולים שלך, ואז תתאים להם רסיבר... אני אישית השוותי בין הHK130 לבין הMARANTZ שלי, והיה הבדל משמעותי בסאונד לדעתי(לטובת המרנץ)... הרמקולים הם סדרת WHARFEDALE 9...
מוזר שהציעו לך רמקולים אחוריים כל כך ישנים(וורפדייל 7.1) ב700 ש"ח... תמורת 150 ש"ח יותר אתה תוכל לקבל כבר 9.1...
מוזר שהציעו לך רמקולים אחוריים כל כך ישנים(וורפדייל 7.1) ב700 ש"ח... תמורת 150 ש"ח יותר אתה תוכל לקבל כבר 9.1...
לי יצא להשוות את הHK130 רק לדנון 1920.. (למען האמת, כמה דגמים של HK לעומת כמה דגמים של דנון שתמיד נשמעו פחות טוב לדעתי)
בכל מקרה, מאחר שצלילים גבוהים לא נעימים לי לאוזן, המוכר המליץ ללכת על 7.1 בגלל העובדה שהם טובים יותר בתחום האמצעי בהשוואה ל9.1. (או ככה הוא טוען, לא יצא לי באמת להקשיב להם כמו שצריך)
לגבי הM35, בדקתי ברשת ומצאתי שהסדרה הופסקה.. האם זו סיבה להתרחק מהם?
בכל מקרה, מאחר שצלילים גבוהים לא נעימים לי לאוזן, המוכר המליץ ללכת על 7.1 בגלל העובדה שהם טובים יותר בתחום האמצעי בהשוואה ל9.1. (או ככה הוא טוען, לא יצא לי באמת להקשיב להם כמו שצריך)
לגבי הM35, בדקתי ברשת ומצאתי שהסדרה הופסקה.. האם זו סיבה להתרחק מהם?
לא ידוע לי על הפסקת היצור של ה M35
למרות שזה אפשרי בהחלט. אבל כן ידוע לי על הפסקת היצור לסדרה 5 שלהם.
אגב בסטריאו של צביקה עד כמה שאני יודע אתה יכול למצוא את הסדרה 5 שלהם.
בכל מקרה אני לא חושב שהפסקת יצור של סדרה אמור למנוע ממך קניה של רמקול זה או אחר בהנחה שאתה "אוהב" אותו.
אגב בסטריאו של צביקה עד כמה שאני יודע אתה יכול למצוא את הסדרה 5 שלהם.
בכל מקרה אני לא חושב שהפסקת יצור של סדרה אמור למנוע ממך קניה של רמקול זה או אחר בהנחה שאתה "אוהב" אותו.
צחי ניצני