השאלה היא מה אתה מחפש כי זה הכול עניין של טעם.
האחד מפוצץ בכל תכונה שניתן לחשוב עלייה במכשיר טלפון שהוא לא גם מכשיר כף-יד (GPS, WiFi, דור 3.5, מצלמה איכותית 5M, יציאת TV-out, מערכת הפעלה של Symbian ועוד)
והשני זה מוצר בלי הרבה תכונות אבל ללא ספק הכי In שיש היום בשוק (בטח בישראל)
ofirhi כתב:אני מחפש טלפון יציב ,איכותי.ולא גדול במיוחד.
השאלה אם איפון תומך דור 3????
...
ה N95 הוא די גדול ולא יפה במיוחד (אין לו אישיות)
אגב למרבה ההפתעה ,יחסית, הוא עובד בסדר (אני משחק איתו כבר חודש ימים)
האיפון למרבה הצער לא תומך דור 3 אלא רק דור 2.5 אבל אני חוזר ואומר שכרגע זה המכשיר הכי Cool שיש
אינטרנט מהיר יותר. שיחות וידיאו מתאפשרות בגלל הגדלת רוחב הפס של המכשיר.
אם אתה באזור בלי WIFI ואתה רוצה לגלוש באינטרנט אז אתה כרגע צריך להשתמש בEDGE (אינטרנט של טלפונים דור 2.5) שהוא איטי הרבה יותר מאינטרנט של דור 3.
ונעם, רק בשביל להניח דברים במקומם, הViewty הוא לא חיקוי של שום מכשיר. הוא הממשיך של הLG PRADA שיצא לפני האיפון.
האיפון זה אחלה מכשיר ועם כל תוכנות הפריצה שלו באמת שווה לשקול אותו. רק חבל שאין לו GPS (שרות המפות של גוגל פשוט לא קיים בארץ במידה מספקת). יש אתרי מפות ישראלים שכן עובדים על האיפון?
ותמיד חשוב לזכור שהרבה פעמים מסתכלים על דברים בטלפון ויומיים אחרי שמקבלים אותו לא משתמשים יותר בכמעט שום דבר. מצלמה טובה יותר פה, MP3 שם - תבדוק מה אתה באמת רוצה ואל תקנה משהו כי יש למצלמה שלו עוד 3 מגה פיקסלים למצלמה שלא תשתמש בה כמעט או עוד 4 ג'יגה יותר למוסיקה שלא תשמע.
ובמקום שיש WIFI אז הגלישה מהירה מספיק? ובכלל לצורך השוואה מהירות הגלישה בטלפון סלולרי היא מהירה כמו במחשב?
פשוט אף פעם לא יצא לי לראות טלפון סלולרי עם דפדפן.. כך שאני בור בנושא.
יחד עם זאת אני עוד שבועיים על המטוס לארצות הברית ומתלבט קשות אם להביא או לא.
אז שוב סליחה שאני נודניק אבל זה יהיה כזה משמעותי מבחינת מהירות הגלישה ?
שיחת וידאו לא מעניין אותי...
תודה .
אם אתה משתמש בWIFI לחיבור אתה פשוט לא משלם כסף על האינטרנט. המהירות של האינטרנט תקבע לחלוטין על ידי המהירות של המקום שאתה משתמש בWIFI שלו.
עם WIFI האינטרנט משמעותית יותר מהיר.
ונעם למה בדיוק הוא נופל מהאיפון בכל פרמטר? הבן אדם בא הנה בשביל לקבל הכוונה. עדיף שבאמת ידע מה עדיף ולמה. מביקורת שקיבלתי התוצאה הייתה הפוכה והאיפון פחות טוב (אתר אנגלי) בגלל דברים כמו חוסר בדור 3 וכו'
האיפון מכשיר יותר מגניב אבל בשורה התחתונה מה זה משנה? אני לא חושב שרוב האנשים יצליחו להבדיל בין המכשירים בכלל.
ומשהו שנזכרתי לגביו - תבדוק שאתה מסתדר עם כתיבת SMSים בלי תחושה באצבעות. אני מאוד מיומן בכתיבה על המקלדת של האיפוד טאץ' (אותה מקלדת) ועדיין לא מרגיש נוח עם המקלדת. צג מגע זה ממש לא העתיד בכל הקשור לSMSים בעיני. תבדוק את זה, זה יכול להטות לכיוון הN95.
בהשוואה ל iPhone, ה LG חסר WIFI, בעל מסך קטן יותר, בעל מערכת הפעלה פחות יפה וחלקה, וחסר תוכנות צד ג' באופן מוחלט (בעוד ל iPhone יצא עכשיו SDK).
נכון שה- LG הוא דור 3.5 (ולכן האימרה שלי שה LG נופל בכל הפרמטרים הייתה מעט כוללנית מדי), אבל למי שלא מבצע שיחות וידאו או בעל כיס עמוק מאוד לשלם סכומים אסטרונומיים על גלישה סלולרית במהירות גבוהה, זה לא מאוד חשוב.
אני אישית לא הייתי הולך עם אף אחד מהשניים הללו, אבל אם היו מכריחים אותי לבחור באחד משניהם, לדעתי אין ספק שה iPhone לוקח בהליכה.
מה זה משנה כמה יפה מערכת ההפעלה? בסופו של דבר זה טלפון. משתמשים בו לSMSים, שיחות וכל השאר בקושי (בדרך כלל). זה לא מחשב שהממשק פשוט קריטי. בסך הכל לוחצים על כפתור או מספרים 95 אחוז מהזמן.
זה שאין WIFI זו נקודה טובה אבל - וזה מניסיון רב עם המכשיר - לא גולשים הרבה באינטרנט איתו גם ככה. וכשכן תרצה תוכל להשתמש באינטרנט של דור 3 או דור 3 וחצי. כמה שהiPhone עושה את זה ליותר נוח זה עדיין לא נוח לגלוש באינטרנט.
ותוכנות צד ג' הן הדבר הכי מופרז בערכו כרגע על האיפון והאיפוד טאץ'. חוץ מsummerboard וmobilechat, אני לא נתקלתי בדבר אחד מעניין. אלא אם אתה רוצה להשתמש באמולטורים - שזה קוץ בתחת לתפעל והם לא אמינים לגמרי עדיין. במיוחד שחלק מיותרים כמו scummvm (למי שלא יודע- במשחקי הרפתקאות ישנים צריך ללחוץ על פעולה ואז על המסך. הבעיה היא שהאצבע גדולה מידי ומסתירה את מה שלוחצים עליו. לתפעל את המשחקים הופך להיות מאוד מעצבן והפתרון היחיד זה לבנות stylus מניר אלומיניום שיכול לשרוט את המסך ועדיין לא בהכרח יהיה מדוייק ואמין).
אני לא מבין מה כל ההתפעלות ממכשירי צג המגע. אלא אם מדובר במכשיר חכם שיכול לעשות הרבה יותר הייתי מעדיף מכשיר כמו הN95. אני לא מצטער שקניתי את האיפוד אבל האמת היא שחוץ מלהשתמש בו לעיתים רחוקות במסנג'ר (מוביילצ'ט) הוא מכשיר מוזיקה.
להתכתב עם המכשיר הזה זה כל כך מעצבן ביחס ללחיצה סיזיפית על הכפתורים. זה מרגיש מאוד לא טבעי ומאוד לא אינטואטיבי לא לקבל מידע חזרה מהלחיצה. אם אין צורך בMP3 ועדיין רוצים תוכנות צד ג אפשר לקחת N95 (שעדיין יש לו MP3) ומקבלים הרבה יותר.
לא צריך לקנות איפון כי הוא מגניב. אחרי שמתרגלים למכשיר (וכמו עם כל דבר אחר, זה קורה הרבה יותר מידי מהר) מתחילים לגלות כמות מאוד גדולה של בעיות. המכשיר הוא בסך הכל טרנד עיצובי שממשיך למשוך אנשים שלא מנוסים איתו. מכשירים אחרים הרבה יותר טובים ולא כדאי לקנות אותו בגלל שהוא מגניב. מהר מאוד תמצא את עצמך עם מכשיר סוג ב' וממשק הרבה פחות נוח ממה שהוא נראה.
לא שמעתי בנוקיה אבל אומרים שאיכות הסאונד פחות טובה משל האיפון.
בלי קשר, גם אומרים שלאיפוד טאץ' ולאיפון יש איכות סאונד הרבה פחות טובה מלמתחרות בקטגוריית נגני MP3. אני חושב שהאיכות סאונד שלהם מאוד סבירה למכשיר נייד, כל שאני לא יודע כמה זה באמת משנה.
אם אתה רוצה טלפון שתשתמש הרבה בנגן MP3 שלו האיפון באמת הבחירה הכי טובה (ואם לא רוצים, הווקמנים של סוני אריקסון גם טובים מאוד).
רק צריך לקחת בחשבון שיש מלא דברים מעצבנים במסך מגע (פירטתי יותר בתגובה הקודמת).