כרטיס מסך למחשב HTPC On Board ?!?
שלום,
במסגרת רכישת מחשב חדש HTPC, קיבלתי הצעה ללוח אם של חברת ASUS הכולל כרטיס מסך On Board.
לוח האם מוגדר כ- M2VM-HDMI. לא מותקן במחשב כרטיס מסך נוסף.
האם לוח האם (הכולל כרטיס מסך בתוכו) מוכר למישהו ? האם הביצועים שלו יעמדו בדרישות של סרטי HD ?
בתודה
ערן
במסגרת רכישת מחשב חדש HTPC, קיבלתי הצעה ללוח אם של חברת ASUS הכולל כרטיס מסך On Board.
לוח האם מוגדר כ- M2VM-HDMI. לא מותקן במחשב כרטיס מסך נוסף.
האם לוח האם (הכולל כרטיס מסך בתוכו) מוכר למישהו ? האם הביצועים שלו יעמדו בדרישות של סרטי HD ?
בתודה
ערן
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20174
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
דגם הלוח הוא M2A-VM HDMI
והוא לא שווה ערך לאף כרטיס שהוא לא מובנה.
והוא לא שווה ערך לאף כרטיס שהוא לא מובנה.
- kobyb
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 763
- נתן תודות: 55 פעמים
- קיבל תודות: 10 פעמים
יש לי ASUS M2A-VM HDMI ולכן אני מדבר מנסיון:
בא ננסה לעשות סדר בדברים:
כרטיס מסך מובנה כדוגמאת זה שמציעים אסוס בלוח מדגם M2A-VM HDMI יכול להציג תכני HD ללא בעיה, כמובן שהוא ישאב כח עיבוד מCPU מה שכרטיס מובנה לא זקוק לו - אבל בשורה התחתונה התוצאה זהה - תכני HD ללא בעיה.
עוד יתרון שיש לכרטיס מובנה (690G AMD) - יש לו את כל היציאות האפשריות - DVI, S-Video, Component, RGB, HDMI
ולי זה מאוד התאים ותמיד ניתן לשדרג לכרטיס מובנה בעתיד.
לגבי משחקים הסיפור הוא שונה - וכאן תזדקק לכרטיס מובנה מראש.
בהצלחה,
קובי
בא ננסה לעשות סדר בדברים:
כרטיס מסך מובנה כדוגמאת זה שמציעים אסוס בלוח מדגם M2A-VM HDMI יכול להציג תכני HD ללא בעיה, כמובן שהוא ישאב כח עיבוד מCPU מה שכרטיס מובנה לא זקוק לו - אבל בשורה התחתונה התוצאה זהה - תכני HD ללא בעיה.
עוד יתרון שיש לכרטיס מובנה (690G AMD) - יש לו את כל היציאות האפשריות - DVI, S-Video, Component, RGB, HDMI
ולי זה מאוד התאים ותמיד ניתן לשדרג לכרטיס מובנה בעתיד.
לגבי משחקים הסיפור הוא שונה - וכאן תזדקק לכרטיס מובנה מראש.
בהצלחה,
קובי
There is no spoon
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20174
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
kobyb - אתה מתכוון לכרטיס מסך רגיל. כרטיב מובנה זה כרטיס שמובנה בלוח אם ולא כזה שאפשר להוסיף.
לכל מי שלא ממהר כדאי להמתין
משפחת ה 690G מעולה (אני אישית אוהב את gigabyte GA-690-S2H)
אבל בקרוב צריך להגיע המחליף - הדור הבא RS780
שחוץ מתמיכה טובה יותר במעבדים החדשים , HT3 , PCIeX 2.0
הוא כולל כרטיס גרפי מובנה חדש מבוסס ATI 2400 - והחשוב מכל כולל UVD
כלומר האצה בחומרה של ווידאו כולל HD
לדעתי זה יהיה פתרון מעולה ל HTPC קטנים ללא שום תוספת כרטיס (אולי רק כרטיס טלוויזה). אני מחכה
אבל בקרוב צריך להגיע המחליף - הדור הבא RS780
שחוץ מתמיכה טובה יותר במעבדים החדשים , HT3 , PCIeX 2.0
הוא כולל כרטיס גרפי מובנה חדש מבוסס ATI 2400 - והחשוב מכל כולל UVD
כלומר האצה בחומרה של ווידאו כולל HD
לדעתי זה יהיה פתרון מעולה ל HTPC קטנים ללא שום תוספת כרטיס (אולי רק כרטיס טלוויזה). אני מחכה
הרצת תוכנות נוספות
בהנחה שבמחשב לא ירוצו משחקים אני מניח שכרטיס המסך מספק.
האם כרטיס המסך הזה נותן מענה לתוכנות עריכת וידאו כדוגמת פרמייר ?
ערן
האם כרטיס המסך הזה נותן מענה לתוכנות עריכת וידאו כדוגמת פרמייר ?
ערן
אני די מבואס מסוג הכרטיס המוכלל..
רכשתי לוח של MSI ,צ'יפסט 690G , הכולל X1250 של ATI - דגם K9AG-NEO DIGITAL
המחשב מיועד ל HTPC וחזק מאוד (ATHLON 4800X2 ), זיכרונות מהירים (OCZ platinum 800MZ ) , ספק כח יציב ושקט THERMALTAKE 550W וגם מארז DH101 של אותו יצרן....
המצב כרגע הוא שאני מחבר את המחשב ל LCD דרך יציאת HDMI , הוא נותן לי רזולוציה יותר נמוכה מקובי אוז.. (600X480 ).
ניסיתי את כל האפשרויות האחרות , כולל תוכנת POWERSTRIP , ואין אף רזולוציה שהמסך מקבל חוץ ממה שציינתי.
יכול להיות שהכרטיס המובנה לא יכול להוציא למסך רזולוציה שהוא תומך בה? אולי הוא חלש מידי?
חשבתי לשדרג לכרטיס ATI 2600XT כולל 512M זיכרון DDR3 . האם לדעתכם זה יפתור את הבעיה?
המחשב מיועד ל HTPC וחזק מאוד (ATHLON 4800X2 ), זיכרונות מהירים (OCZ platinum 800MZ ) , ספק כח יציב ושקט THERMALTAKE 550W וגם מארז DH101 של אותו יצרן....
המצב כרגע הוא שאני מחבר את המחשב ל LCD דרך יציאת HDMI , הוא נותן לי רזולוציה יותר נמוכה מקובי אוז.. (600X480 ).
ניסיתי את כל האפשרויות האחרות , כולל תוכנת POWERSTRIP , ואין אף רזולוציה שהמסך מקבל חוץ ממה שציינתי.
יכול להיות שהכרטיס המובנה לא יכול להוציא למסך רזולוציה שהוא תומך בה? אולי הוא חלש מידי?
חשבתי לשדרג לכרטיס ATI 2600XT כולל 512M זיכרון DDR3 . האם לדעתכם זה יפתור את הבעיה?
- OferL
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3906
- נתן תודות: 323 פעמים
- קיבל תודות: 118 פעמים
Re: אני די מבואס מסוג הכרטיס המוכלל..
יותר סביר שהבעיה במסך.opelo כתב:רכשתי לוח של MSI ,צ'יפסט 690G , הכולל X1250 של ATI - דגם K9AG-NEO DIGITAL
חשבתי לשדרג לכרטיס ATI 2600XT כולל 512M זיכרון DDR3 . האם לדעתכם זה יפתור את הבעיה?...
בדקת בתיעוד של המסך איזה רזולוציות הוא מסוגל לקבל לפי החיבור שלך?
Enjoy the Silence