חנויות אינטרנטיות טובות למכירת תקליטים-אייכה?

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
שלח תגובה
Kosh פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו וינטאג'
גורו וינטאג'
תגובות: 4069
נתן תודות: 339 פעמים
קיבל תודות: 366 פעמים

שליחה #1 

יש לכם המלצות לחנויות באינטרנט שמוכרות תקליטים חדשים/הוצאות מחודשות וששולחות
לארץ? סגנון המוזיקה שאני מחפש-רוק ופופ.עד כמה שלא נרצה,המבחר בארץ בתחום התקליטים החדשים (לא היד שניה) קטן ולמרות שאני ממרכז ת"א(קולוניה קטנה של VORLON :lol: )),אזור שיש בו הרבה חנויות
תקליטים,רובן לא מתרכזות בתקליטים חדשים אלא בעיקר ביד שניה,והשתיים שמחזיקות בתקליטים חדשים שהן האוזן השלישית וטאואר רקורדס-המבחר שלהן קטן מידי.

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 154
נתן תודות: 172 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #2 

LPNOW.COM
SISTERRAY.CO.UK

Kosh פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו וינטאג'
גורו וינטאג'
תגובות: 4069
נתן תודות: 339 פעמים
קיבל תודות: 366 פעמים

שליחה #3 

רב תודות! (Y)

badigard
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 116
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #4 

yuval2d
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 644
שם מלא: יובל דולב
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #5 

המון פעמים יצא לי לחפש ואף פעם לא מצאתי.. המחירים נורא יקרים ל-200 גרם.. זה לא כולל דמי משלוח נכון? אם תקליט עולה נניח 50 דולר.. איזה באסה אני כל כך רוצה כבר לקנות לד זפלין 200 גרם הקלטה קלאסית אבל זה יקר אש!!!

yuval2d
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #6 

מישהו יכול להסביר לי את ההבדלים ביניהם? למה אחד עולה הרבה יותר מהשני למרות ששניהם 200 גרם הקלטה קלאסית?

זה עולה 80 דולר
http://www.elusivedisc.com/prodinfo.asp?number=SD7208QP

וזה 50 דולר
http://store.acousticsounds.com/browse_ ... e_ID=11482

למה? וזה שזה "אטלנטיק" רקורדס, זה נחשב טוב?

ושאלה בנוגע לביטלס.. זה לא נחשב תקליט עם הקלטה מקורית נכון? אחרת הוא לא היה עולה כל כך זול...
http://www.elusivedisc.com/prodinfo.asp ... EMILP46446

וגם פה אותו מחיר.. יש ביניהם הבדל כלשהוא חוץ מזה שהראשון הוא 150 גרם ובשני לא מצויין כמה המשקל?
http://store.acousticsounds.com/browse_ ... e_ID=29712

תודה רבה על התשובות לכל השאלות.. פשוט חשוב לי לדעת איפה יותר איכותי לקנות ומה ההבדלים בין כל תקליט..

45rpm
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 157
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #7 

יובל, מנסיוני כדאי להיזהר ברכישת הקלטות אודיופיליות כאלה מכיוון שיתרונן על פני תקליט במשקל סטנדרטי לא תמיד יהיה משמעותי לכל אדם ולכל מערכת. ההוצאה הגדולה על תקליטים כאלה, אם אין לך כיסים עמוקים במיוחד, תגרום לך לוותר על אלבומים רבים אחרים.
לא ראיתי הבדל בין שתי ההדפסות בקישורים הראשונים שהבאת ולדעתי לא כדאי לשלם יותר מ-50$ עבור הדפסה מחודשת (לתקליט אחד).
ההדפסה המחודשת הזו היא של חברת קלאסיק בשני המקרים (אטלנטיק זו החברה שהוציאה את האלבום המקורי, זה הכל). האתר Acoustic Sounds משווק את תקליטי Classic במחיר זול יותר.
יש, לטעמי, שיפור באיכות (אני מאזין לג'אז ולמוסיקה קלאסית). כדאי לך לנסות לפחות אלבום אהוב אחד בפורמט אודיופילי. יש כל מיני הוצאות איכותיות במשקל של 180 או 200 גרם. יש גם הוצאות במהירות 45 או הקלטות בחצי מהירות שמנוגנות ב-33.
כבר נתקלתי באלבום 45 שמודפס על צד אחד בלבד ולכן מורכב מ-8 קטעים על פני 4 תקליטים (משקל כולל עטיפה - 1 ק"ג). בקיצור, אל תשתגע. :twisted:

45rpm
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

אני מניח שגם בדוגמא השניה אין הבדל במשקל. מדובר באותה חברה ובאותו מספר קטלוגי.
המחיר סביר וההוצאה איכותית.

:שעון:

yuval2d
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #9 

אין עליך אחי תודה.. אז לא להשתגע בקניות? זהו גם דוד שלי אמר לי להירגע כי אני מתלהב קצת יותר מדי מאז שקיבלתי את הפטיפון ואת כל הכסף שעבדתי בחופשים אני עלול לאבד פה.. אתה ממליץ לי לפחות לקנות אחד של לד זפלין ב50 דולר או שגם זה לא כל כך חשוב ואני יכול למצוא את זה בארץ? כי בארץ אני לא חושב שראיתי את ההקלטה הקלאסית בתקליטים אם אני זוכר נכון.. את הביטלס נראה לי שאני אקנה..מאיזה אתר יותר כדאי לי לרכוש אותו? כי שניהם אותו מחיר.. והאם הוא בכלל הקלטה קלאסית או דיגיטאל ? מה לגבי הדמי משלוח? כמה עולה באתרים האלה דמי משלוח לארץ? אני מקווה שהם לא דפקו מחיר כי זה מה שמרתיע אותי..

yuval2d
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #10 

מהירות 45.. קראתי שוב את התגובה שלך ואני רוצה לשאול עוד משהו שפתאום עולה לי לראש..
אני אשמח אם תענה לי גם על השאלות שבהודעה הקודמת שכתבתי עכשיו, אבל שאלה חשובה לא פחות - זה תקליט עם הקלטה מחודשת?! זאת אומרת, שזה כמו דיגיטאל רימסטר או שאני טועה? זה ממש חשוב לי לדעת.. כי אם זה כמו דיגיטאל זה קצת לא שווה.. אני רוצה כמו הסאונד המקורי ..

ודרך אגב, מה עדיף, הוצאה של הביטלס let it be מיפן או מאנגליה? איך אני אדע מה לבחור?

roeek
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1349
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #11 

יובל, אין כאן תשובה חותכת. תקליטים שרכשתי במהדורה יפנית, נשמעו טוב אך זה לא בהכרח מקיש על כל היתר. גם אני חושב שאתה נכנס כאן לסחרור של הוצאות ואם אין לך פטפון טוב והגברה טובה, אז לא בטוח שמדובר בהשקעה כדאית.
על פי רוב, בהדפסות אודיופיליות יש נטייה להתשמש בסרטי המאסטר המקוריים..
The Black Wax

45rpm
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #12 

תודה, יובל.
כפי שאמר האחראי המכובד, מדובר בשיחזור השואף לקירבה מקסימלית למקור ולכן משתמשים במאסטר ומשתדלים להימנע מעריכה מוגזמת או שימוש במיכשור דיגיטלי. הרחבתי על כך בשירשור אחר. חברת קלאסיק עושה עבודת קודש אך היקף הקטלוג שלה מצומצם.

אקוסטיק סאונדס גובים דמי משלוח גבוהים. בד"כ הם שולחים דרך פדרל אקספרס ישירות לביתך ומדובר בתשלום נוסף עם קבלת ההזמנה. דמי המשלוח תלויים במשקל ובגודל ההזמנה. מינימום ההזמנה 50$, לא כולל דמי משלוח. הזמנות קטנות (2-3 תקליטים) פשוט אינן משתלמות, לצערי.
אבל אנחנו לא בדיוק בפורום כלכלי ואני לא הקואצ'ר שלך... :roll:

אני חושב שתוכל למצוא את התקליטים הללו גם בארץ.
אפשר לנסות למצוא מציאות (בזהירות) באתר אי-ביי הידוע. חשוב לבדוק את דירוג המוכר, את מצב התקליט (בד"כ נעשה שימוש בסולם מוסכם) ועלות המשלוח לארץ. קניתי שם מציאות איכותיות ב-5$ והוספתי דמי משלוח 30$ (ולא ארחיב, עדיין השתלם לי :) ).

45rpm
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #13 

לגבי השאלה הספציפית, יש לי כמה דברים שיצאו ביפן ונשמעים טוב יותר (בעיקר ג'אז משנות השישים והשבעים). לא יכול לייעץ לך במקרה הספציפי הזה.

שבוע טוב וחם.
:מרטיני:

yuval2d
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #14 

תודה רבה לכולכם.
מהירות 45, אתה בהחלט בראש שלי מבחינה כלכלית, ככה שההמלצה הכספית בהחלט הייתה רלוונטית ונכונה.. (אולי נשכור את שירותך בתור קאוצ'ר אלון גל או משהו כזה...)
אני ארד מהעניין של ההזמנה מחו"ל. הפטיפון שלי איכותי, אבל ההגברה גרועה ביותר מפאת בעית מקום, חשבתי לקנות את התקליטים כדי שבעתיד, שאני מאמין שאז כבר אני אשדרג את הכל, זאת תהיה השקעה שאני אהנה ממנה..
באי ביי אני די מפחד, כי אם אני כבר משקיע סכום רציני, למה לא לקנות את זה כחדש? אני לא כל כך בוטח ביד שניה דרך אינטרנט.. זה בעיה .. באיזה חנויות אני אוכל למצוא את הדברים האלו בארץ? אוף דה רקורד לדוגמא? טאוור במגדלי האופרה? בכמה המחירים בחנויות האלו יהיו גבוהים מאשר דרך באתר הזה? (וואי אני מרגיש שאני משגע אתכם.. כמה שאלות בתגובה אחת יא אללה איתי..)
תודה רבה חבר'ה באמת תודה על הסבלנות ועל התשובות.

yuval2d
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #15 

ואם הבנתי נכון, גם על התקליט של הביטלס שעולה 15 דולר אני אשלם דמי משלוח גבוהים לארץ?

45rpm
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #16 

העלויות משתנות מאתר לאתר אבל הן גבוהות ביחס למחיר התקליט עקב משקל המשלוח.
בהזמנת תקליט אחד סטנדרטי יכולים דמי המשלוח להיות 5$. בהזמנת מספר תקליטים יכולים דמי המשלוח להגיע ל-50$ ויותר, בהתאם למספר התקליטים ומשקלם.
באתר אקוסטיק המינימום להזמנה הוא, כאמור, 50$ ועל זה מוסיפים דמי משלוח לא קטנים.
בארץ קניתי כמה תקליטים בחנות "ג'אז באוזן". חלקם חדשים, חלקם יד שניה - כולם סבלו מעקמומיות שנבעה, לדעתי, מאחסנה לקויה, חום ועודף "עילעול". אצלי הם נשמעים נפלא למרות שאפשר לראות שהזרוע לא "רגועה" איתם. אני חושש שאין לי דרך להמליץ על חנות בארץ. פשוט לקנות מעט ולהתנסות. אם מדובר בהזמנה אישית שלך דרך החנות אפשר להניח שהמצב יהיה טוב יותר.

45rpm
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #17 

הנה תמונה נחמדה שמצאתי לאחר "חפירה" באתר...
http://news.acousticsounds.com/sectors/ ... e-1152.jpg
צילום המאסטר המקורי של אלבום ידוע מסויים. :wink:

yuval2d
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #18 

מדהים!!! הפינק פלויד האלה..
נראה לי שהמקום שאני אחפש בו את התקליטים הללו יהיה "אוף דה רקורד".. אני מתאר לעצמי ששם המחיר יהיה הכי הוגן, אני צודק?
יש מקומות אחרים שאתם חושבים שיותר כדאי לי לחפש בהם את התקליטים האודיופילם האלו?

המוח
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1162
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #19 

עדיף שלא תקנה לד זפלין חדשים זה תקליטים שההקלטה שעליהם עברה רימסטר דיגטלי כי הסליל המקורי של המאסטר ממזמן לא איתנו...
יש לי לד זפלין ישנים תוצרת חוץ והם פשוט עולם אחר מכל הוצאות מחודשות.
תחפור בEBAY חפש משהו משנות השבעים ותהיה המאושר באדם :wink:

המוח
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1162
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 7 פעמים

ל KOSH

שליחה #20 

אה ושכחתי להוסיף כל ההוצאות האודיופיליות האלו הרבה מהן הן עבודה בעיניים אז תזהר.
חוץ אולי מהביטלס ואולי אלוויס אין כמעט סלילים שנשארו בחיים כדי לעשות הוצאה מחודשת אמיתית.
אורך חיים של סליל מסטר הוא בערך 15 שנים אחרי זה הוא מתחיל להידרדר פלאים ...את הסלילים של הביטלס ואלויס שמרו בחדרים מיוחדים אפילו לפינק פלויד אין כבר מאסטרים מסלילים...
לכן רוב ההוצאות האלו הם בעצם הקלטות מתקליט ישן שעבר למחשב ומשם חזרה לתקליט שאתה תרכוש "הקלטה קלאסית".
ואפרופו פינק פלויד ההוצאה המחודשת של דרק סייד אוף דה מון נשמעת הרבה פחות טוב מהמקורי סתם ככה לידע הכללי :mrgreen:

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”