אשכול ריכוז בעיות ב YES HD
- מסכם_עניין
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 422
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 10 פעמים
- smallville4r
- חבר ותיק

- תגובות: 2056
- נתן תודות: 85 פעמים
- קיבל תודות: 116 פעמים
הבדל שמצאתי בגרסה 106
הבדל שמצאתי בגרסה זו על קודמתה היא קיום מצב pillar box. הפעם המצב עובד, אבל הפסים השחורים צרים מדי (בהשוואה למצב 4:3 מקורי של הטלוויזיה). כמו-כן, בפס השחור הימני יש פס אנכי צבעוני (לא שחור).
לסיכום, הם צריכים לתקן את זה.
בנוסף, יותר חשוב שיפעילו את המתיחה האנכית כדי שאפשר יהיה להפסיק לשחק עם המצבים בטלוויזיה.
לסיכום, הם צריכים לתקן את זה.
בנוסף, יותר חשוב שיפעילו את המתיחה האנכית כדי שאפשר יהיה להפסיק לשחק עם המצבים בטלוויזיה.
- smallville4r
- חבר ותיק

- תגובות: 2056
- נתן תודות: 85 פעמים
- קיבל תודות: 116 פעמים
pillar-box זה הוספת פסים שחורים בצדדים על-מנת להחזיר תמונה של 4:3 ממצב מתוח ליחס תמונה מקורי (Original Aspect Ratio). זה המצב המקביל ל- letterbox עבור תמונת מסך רחב בטלוויזיות 4:3 (שם מוסיפים פסים שחורים למעלה ולמטה, על-מנת לשמור על יחס תמונה מקורי).
מסך רחב זו המתיחה הפשוטה ביותר לתמונה ביחס 4:3 שגורמת לאפקט אנמורפי נוראי של דמויות שמנות ומעוכות.
מתיחה אנכית זו מתיחה חכמה שפורשת את התמונה של 4:3 על-גבי כל המסך תוך שמירה עד כמה שאפשר יחס תמונה מקורי, תמורת חיתוכים קלים למעלה ולמטה (איבוד מידע, קל יחסית) ומתיחה אנמורפית קלה באזור של הפסים השחורים (שכביכול אמורים להיות בטלוויזית מסך רחב כאשר התמונה היא 4:3 והטלוויזיה גם היא במצב 4:3). המתיחה הזו כ"כ טובה (לפחות מבחינתי) שזה פשוט אידיאלי לראות במצב הזה כי אתה מרגיש שיחס התמונה המקורי נשמר.
כש- yes יפעילו את המתיחה האנכית, אני לא אצטרך לשחק עם מצבי התמונה בטלוויזיה - אלא הממיר יעשה את המשחקים. הטלוויזיה תישאר תמיד במצב wide.
מסך רחב זו המתיחה הפשוטה ביותר לתמונה ביחס 4:3 שגורמת לאפקט אנמורפי נוראי של דמויות שמנות ומעוכות.
מתיחה אנכית זו מתיחה חכמה שפורשת את התמונה של 4:3 על-גבי כל המסך תוך שמירה עד כמה שאפשר יחס תמונה מקורי, תמורת חיתוכים קלים למעלה ולמטה (איבוד מידע, קל יחסית) ומתיחה אנמורפית קלה באזור של הפסים השחורים (שכביכול אמורים להיות בטלוויזית מסך רחב כאשר התמונה היא 4:3 והטלוויזיה גם היא במצב 4:3). המתיחה הזו כ"כ טובה (לפחות מבחינתי) שזה פשוט אידיאלי לראות במצב הזה כי אתה מרגיש שיחס התמונה המקורי נשמר.
כש- yes יפעילו את המתיחה האנכית, אני לא אצטרך לשחק עם מצבי התמונה בטלוויזיה - אלא הממיר יעשה את המשחקים. הטלוויזיה תישאר תמיד במצב wide.
- Mistoffelees
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4851
- נתן תודות: 370 פעמים
- קיבל תודות: 188 פעמים
אצלי ב-PV60, כשהשידור הוא 1080i, היא קבוע על מצב WIDE
ואז גם במצב PILLAR BOX אי אפשר להגדיר שיהיה auto aspect או JUST כדי שהטלויזיה תעשה את המתיחה.
חייבים להשתמש במתיחות של הממיר או שיש פתרון אחר?
ואז גם במצב PILLAR BOX אי אפשר להגדיר שיהיה auto aspect או JUST כדי שהטלויזיה תעשה את המתיחה.
חייבים להשתמש במתיחות של הממיר או שיש פתרון אחר?
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78827
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5384 פעמים
אכן חייבים להסתפק בממיר, מקווה שגירסא חדשה ובעלת יכולות חדשים תרד לנו בקרוב מהלויין.
אגב, הזדמנות טובה עם המזג האויר הזה לבחון איך מתפקד DVBS2 עם קצבי נתונים גבוהים.
אגב, לכל המקטרגים על קצבי השידור של יס. בחור אחד שניסה להקליט בארה"ב איזה סרט שאני מאוד רוצה לראות התלונן שהוא מתבייש להעלות אותו כי היה מדובר ב-8Mbps על שידור MPEG2 ב-1080i
כך, שאנחנו במצב ממש ממש טוב...
אגב, הזדמנות טובה עם המזג האויר הזה לבחון איך מתפקד DVBS2 עם קצבי נתונים גבוהים.
אגב, לכל המקטרגים על קצבי השידור של יס. בחור אחד שניסה להקליט בארה"ב איזה סרט שאני מאוד רוצה לראות התלונן שהוא מתבייש להעלות אותו כי היה מדובר ב-8Mbps על שידור MPEG2 ב-1080i
כך, שאנחנו במצב ממש ממש טוב...
הגדרות מסך
איך אמורים להגדיר בהגדרות מסך את ה SD אם יש לי TV רחבה? לא מובן מה צריך להגדיר (רכה ומתיחה או אחרת)
תודה מראש,
שח
תודה מראש,
שח
עוד בעייה (קטנה), בעיות ישנות והצעת ייעול
לפעמים בערוץ 500 כשאני לוחץ על "?" בשלט אני מקבל את התיאור של הסרט הקודם. לחיצה על מדריך התוכניות ואז על לחצן YES ואז שוב על "?" מביאה את התיאור הנכון. בקטנה, אבל מעצבן.
כמו כן בעיית הסאונד בערוץ 500 עדיין קיימת. החשד שלי הוא שכאשר משדרים את האודיו במצב 5.1 מי שלא מחובר למערכת תומכת 5.1 (כמוני) שומע חלש מאד - האם מישהו יכול לאשר את התיאוריה הזאת?
והצעת ייעול לעופר (או למישהו אחר שמוכן למטלה הזו) - מכיון שאנחנו כבר בדף 19 של השרשור, יועיל לכולם אם תוציא שוב ריכוז של הבעיות נכון לשבוע זה כך שאנשים (כולל אני) לא יצטרכו לדווח על בעיות ידועות.
תודה
כמו כן בעיית הסאונד בערוץ 500 עדיין קיימת. החשד שלי הוא שכאשר משדרים את האודיו במצב 5.1 מי שלא מחובר למערכת תומכת 5.1 (כמוני) שומע חלש מאד - האם מישהו יכול לאשר את התיאוריה הזאת?
והצעת ייעול לעופר (או למישהו אחר שמוכן למטלה הזו) - מכיון שאנחנו כבר בדף 19 של השרשור, יועיל לכולם אם תוציא שוב ריכוז של הבעיות נכון לשבוע זה כך שאנשים (כולל אני) לא יצטרכו לדווח על בעיות ידועות.
תודה
ההבדל היחידי בין ילדים למבוגרים הוא מחיר הצעצועים שלהם (LCD כבר אמרנו?)
- המהנדס
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 974
- נתן תודות: 4 פעמים
- קיבל תודות: 1 פעם
למה יש בעיה ?
בערוץ המדע דולבי 5.1 עובר יפה מאד.למה צריכה להיות בעיה בערוץ הסרטים ?ride כתב:ilan8888,
גם אני מחובר כמוך, בגלל שיש להם בעייה בהעברת דולבי דיגיטאל דרך HDMI. תאכלס זה לא מפריע, אבל זה אחד הבאגים שהם עוד צריכים לתקן...
Re: למה יש בעיה ?
מר מהנדס הכוונה דולבי 5.1 דרך כבל HDMI ולא דרך היציאה האופטית או הקואקסיאלית של הממיר . אם אצלך יש דולבי שעובר דרך יציאת ה HDMI אז אתה יחיד סגולההמהנדס כתב:בערוץ המדע דולבי 5.1 עובר יפה מאד.למה צריכה להיות בעיה בערוץ הסרטים ?ride כתב:ilan8888,
גם אני מחובר כמוך, בגלל שיש להם בעייה בהעברת דולבי דיגיטאל דרך HDMI. תאכלס זה לא מפריע, אבל זה אחד הבאגים שהם עוד צריכים לתקן......
- Mistoffelees
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4851
- נתן תודות: 370 פעמים
- קיבל תודות: 188 פעמים
לא ניתן לגשת ישירות לערוץ FOX NEWS (ערוץ 105) , אלא רק דרך דפדוף מערוץ 104 או 106.
- המהנדס
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 974
- נתן תודות: 4 פעמים
- קיבל תודות: 1 פעם
טעות
צודק.מה הבעיה לחבר סיב אופטי למגבר ?Om70 כתב:מר מהנדס הכוונה דולבי 5.1 דרך כבל HDMI ולא דרך היציאה האופטית או הקואקסיאלית של הממיר . אם אצלך יש דולבי שעובר דרך יציאת ה HDMI אז אתה יחיד סגולההמהנדס כתב:בערוץ המדע דולבי 5.1 עובר יפה מאד.למה צריכה להיות בעיה בערוץ הסרטים ?ride כתב:ilan8888,
גם אני מחובר כמוך, בגלל שיש להם בעייה בהעברת דולבי דיגיטאל דרך HDMI. תאכלס זה לא מפריע, אבל זה אחד הבאגים שהם עוד צריכים לתקן.........