עוד שאלה קטנטונת בנושא כבל אופטי ואורכו
יש לי SB LIVE 5.1
ורסיבר של ימהה 5.1 בקומה למטה
המחשב מחובר עם כבל SVIDEO וכבל SOUND רגיל 10 מטר שניהם (שני כבלים שחור ולבן לפט רייט, וכבל וידאו )
השאלה שלי האם אני יכול להחליף את הכבל פקקט'ע הזה לכבל אופטי 10 מטר שאני אוכל לקבל 5.1 אמיתי ומלא (כרגע אני מקבל סטראו)
או לפי מה שהבנתי מהשפה המקצועית אני מקבל "דמוי סרונד שהרסיבר שלי נותן מהסטראו שהוא מקבל מהכרטיס קול"
האם יש בכלל כבלים אופטיים של מעל ל-3 וחצי ?? (לא מוצא בשום חנות)
והאם בכלל אפשר 10 מטר או שהקול לא מגיע כמו שצריך כמו למשל בתמונה ב SVIDEO מעל 15 מטר כבר לא רואים טוב ההספק הולך ב10...מטר וגם האיכות אם בכלל יש עוד סיגנל .
?
תודה..
ורסיבר של ימהה 5.1 בקומה למטה
המחשב מחובר עם כבל SVIDEO וכבל SOUND רגיל 10 מטר שניהם (שני כבלים שחור ולבן לפט רייט, וכבל וידאו )
השאלה שלי האם אני יכול להחליף את הכבל פקקט'ע הזה לכבל אופטי 10 מטר שאני אוכל לקבל 5.1 אמיתי ומלא (כרגע אני מקבל סטראו)
או לפי מה שהבנתי מהשפה המקצועית אני מקבל "דמוי סרונד שהרסיבר שלי נותן מהסטראו שהוא מקבל מהכרטיס קול"
האם יש בכלל כבלים אופטיים של מעל ל-3 וחצי ?? (לא מוצא בשום חנות)
והאם בכלל אפשר 10 מטר או שהקול לא מגיע כמו שצריך כמו למשל בתמונה ב SVIDEO מעל 15 מטר כבר לא רואים טוב ההספק הולך ב10...מטר וגם האיכות אם בכלל יש עוד סיגנל .
?
תודה..
כבל אופטי (סיבי זכוכית או פלסטיק בפחות מקצועיים) לא מאבד מהאיכות של הקול (אלא אם הוא פגום) כבל אופטי מעביר רק אור - פעם חזק ופעם חלש בתדירות של מילי שניה ומשדר נתונים דיגיטלים שזה בעצם 010010101 קידוד של סאונד שאותו מפענח הרסיבר.
האורך של הכבל לא משפיע על האיכות כמו הכבל של הוידאו כי אין לו התנגדות חשמלית כמו כבלי נחושת שמעביר זרם שיכול להיות מושפע מהסביבה והחומר.
לא יודע איפה ניתן להשיג כבל כזה אבל אני מאמין שיש .
האורך של הכבל לא משפיע על האיכות כמו הכבל של הוידאו כי אין לו התנגדות חשמלית כמו כבלי נחושת שמעביר זרם שיכול להיות מושפע מהסביבה והחומר.
לא יודע איפה ניתן להשיג כבל כזה אבל אני מאמין שיש .
אין בעיה בכבל אופטי ארוך, אני משתמש ב-5 מטרים וזה די קצר, מנסיון גם אם תמצא בארץ זה יהיה יקר מאד, אם באפשרותך אז באינטרנט לא תהיה בעיה למצוא כבל ארוך במחירים סבירים לחלוטין.
A good plagiarized idea is better than a lousy original one
אוקיי יש בעיה אחרת עכשיו ......
חשבתי שהכרטיס קול שאני יביא יבוא עם יציאת אור(א]טי אבל הוא לא )
אבל יש לו כניסה כתומה (קאוקסלית) דיגיטלית זה SB LIVE 5.1 וגם ברסיבר שלי יש יציאה כתומה פנויה
משמע אני יכול אז לחבר רק קאוקסאלי .
ידוע לכם על מקום באיזור תל אביב או מודיעין שמוכר כבל קאוקסאלי 10 מטר במחיר זול ??
ושהכבל יהיה באמת קאוקסאלי ולא חארטה ברטה ?
אבל יש לו כניסה כתומה (קאוקסלית) דיגיטלית זה SB LIVE 5.1 וגם ברסיבר שלי יש יציאה כתומה פנויה
ידוע לכם על מקום באיזור תל אביב או מודיעין שמוכר כבל קאוקסאלי 10 מטר במחיר זול ??
ושהכבל יהיה באמת קאוקסאלי ולא חארטה ברטה ?
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
ממש לא נכון, גם בסיב אופטי יש ניחות ויש פיזור של האור. לא אכנס להסברים מעמיקים בתחום הסיבים האופטיים כרגע.האורך של הכבל לא משפיע על האיכות...
ממש לא מדוייק.ספקיות אינטרנט מעבירות סיבים אופטים בין יבשות ואתה מודאג מ-10 מטר ?...
א. הכבלים שמשתמשים בהם למרחקים ארוכים הם מסוג שונה לגמרי (multi-step למשל) האור שמשתמשים בו (לייזר בד"כ) הוא בעל אורך גל מותאם עם זוית כניסה מותאמת וכו'.
ב. בכבלים ארוכים משתמשים ב-REPEATERים (מהדרים) בדרך, כל כמה קילומטרים בד"כ. המתח מסופק ע"י כבלי מתח שמועברים במקביל לסיב האופטי (מתח חילופין ניתן להעביר למרחקים רבים בלי בעיות).
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
Re: אוקיי יש בעיה אחרת עכשיו ......
א. זו לו בעיה אלא יתרון.asd1301 כתב:חשבתי שהכרטיס קול שאני יביא יבוא עם יציאת אור(א]טי אבל הוא לא )
ושהכבל יהיה באמת קאוקסאלי ולא חארטה ברטה ?...
חיבור קואקסיאלי יהיה זול יותר מסיב אופטי.
ב. אורך של 10 מטרים לכבל קואקסיאלי הוא לא בעיה.
ג. קנה כבל RG6 ושני מחברי RCA ותלחים לבד (אם יש לך ניסיון) אם לא, אני בטוח שמישהו פה יהיה מוכן לעזור לך.
חנויות לכבלים
תוכל למצוא כבלים + קונקטורים מה שאתה מחפש ( קואקס ... ) בחנויות לאלקטרוניקה בשד' הר ציון בת"א ליד תחנה מרכזית הישנה . בלצר אלקטרוניקה , סימנטוב ועוד . יש שם הרבה חנויות עם כבלים באיכות טובה .