יש שני סוגים של מסכי HD: האחד - מסכי Ready-HD, שהם פופולריים וזולים יותר ומיועדים בעיקר למי שמתכוון לצפות לא רק בסרטים ובשידורי HD, אלא גם בשידורי טלוויזיה רגילים. לעומתם קיימים מסכי Full HD, בעלי רזולוציה טובה פי-שניים, המיועדים בעיקר למי שמשתמש במסך בעיקר לצפייה בשידורי HD. בצפייה בשידורי טלוויזיה רגילים - כמו בערוצים 1, 2, ו-10 תאלצו להתפשר על איכות בעייתית. הסיבה לכך פשוטה: הקרנה ברזולוציה גבוהה של שידורים באיכות נמוכה חושפת את כל הפגמים. לכן אם אתם מתכוונים לצפות בעיקר בשידורי טלוויזיה רגילים, תוכלו להסתפק ב-HD Ready ברזולוציה 1024X768 או 1366X768.
מה שאתה משום מה לא מצליח (או לא רוצה ) לקלוט\להבין , הוא שהטלויזיות היו FULLHD גם עם המקס וממירים קודמים...... ועדיין התמונה ב SD הייתה טובה לעין ערוך מזו של ממיר הHD כן גם בקומפוננט ובכל סוג חיבור אפשרי. לכן הטיעון שלך על HDREADY מול FULLHD הוא פשוט מגוחך, הבעייה היא לא בסוג הטלוויזיה . הבעיה בממיר החדש
כלומר אותה טלוויזיה (לא משנה אם היא FULL או READY) מציגה תוצאות שונות ביותר ב SD עם ממיר רגיל או מקס ביחס לממיר ה HD
אם תכנס להגדרות HD בממיר,תוכל להעביר למצב AUTO ואז יקרו 2 דברים:
הממיר יאפשר מעבר אוטומטי ל wide במעבר מערוץ sd לערוץ hd ובנוסף במעבר
לערוץ sd מערוץ hd הממיר יעבור לפורמט 4:3 ללא upscaling שיתבצע ע"י
הטלביזיה לפי היכולות שלה.
אם תכנס להגדרות HD בממיר,תוכל להעביר למצב AUTO ואז יקרו 2 דברים:
הממיר יאפשר מעבר אוטומטי ל wide במעבר מערוץ sd לערוץ hd ובנוסף במעבר
לערוץ sd מערוץ hd הממיר יעבור לפורמט 4:3 ללא upscaling שיתבצע ע"י
הטלביזיה לפי היכולות שלה.
...
יקירי , ניסיתי כבר מזמן ואתמול ניסיתי שוב לפי המלצתך לא יודע לגבי ASPECT RATIO אבל לגבי איכות התמונה התשובה היא חד משמעית וזה לא רק אצלי , עדיין טובה הרבה פחות מהממירים האחרים גם במצב AUTO ובכל מצב אחר.
מסכם_עניין כתב:היום בבית אני עובד עם fujicom 32 מול ממיר 3100 בחיבור scart - RGB ורואה מצוין.
בעוד פחות משבוע כשאתחבר לשירות אדווח בפורום את תוצאות הצפייה בערוצי SD.
...
אך 3100 כמה שאני מתגעגע.....
אז מה כל הבילבולי מוח ואפילו אין לך עדיין ממיר HD ? אז על סמך מה קבעת ת כל הקביעות הללו ? על סמך תחושה פנימית עמוקה?
ד.א : תתכונן RGB לא עובד בממיר החדש דרך סקארט (למרות שיש אופציה בהגדרות)
גם אני מחובר כפול - המקס דרך SCART לכניסת AV2 וה-HD לכניסת HDMI
מכיון שממיר ה-HD לא יודע כרגע להעביר את הטלביזיה אוטומטית בין 4:3 ל-16:9 אני רואה רק שידורי HD דרך ממיר HD
ואת כל השאר דרך המקס. אני משתמש בממיר HD גם במקרים הנדירים שאני מקליט 2 תוכניות (אחת לאשה, אחת לבן) ורוצה לראות תוכנית שלישית - אם שלמתי על שלושה טיונרים אז ננצל אותם עד הסוף...
בטווח הארוך אני מקווה שיהיה MAX-HD ואפשר יהיה לאפסן את השרשור הזה
ההבדל היחידי בין ילדים למבוגרים הוא מחיר הצעצועים שלהם (LCD כבר אמרנו?)
בנוסף לממיר מחובר לטלויזיה שלי מחשב נייד באמצעות כבל DVI ל HDMI (דרך תחנת עגינה)
שניהם מתחברים דרך ממתג HDMI
היום גיליתי שכאשר אני מכוון את הממיר לAUTO (בהגדרות הרזולוציה)
התמונה שמופיעה על המסך במצב מחשב(כשאני עובר פורט למחשב) היא מעוותת מתוחה
ולא ברזולוציה הנכונה ...... זה מאד מוזר כי לכאורה הממיר אמור לשדר רק את ההגדרות שלו ולא של מכשירים אחרים שמחוברים לטלוויזיה , החזרה של ההגדרה בממיר ל1080I פותרת את העניין.... למישהו יש מושג מדוע זה קורה???
עד עכשיו ערוצי HD לא הופיעו בכלל ברשימת התוכניות של YES
עכשיו באתר התוכניות של YES מציגים ( yestvguide.tv2day.co.il ) את רשימת הערוצים של HD (סרטים, NG , וספורט) אבל לא רשימת התוכניות. במקום כתוב שתהיה שרות לקבל רשימת התוכניות בדואר אלקטרוני.
עדיין לא מכובד לשרות בתשלום. הגישה היא מתאימה לניסוי.
- אני מקבל לפעמים (די הרבה האמת) "הגנת העתקה נכשלה"
- השלט והממיר די איטי
- מאוד מאוכזב מהתכנים. לא אמרו לי שהספורט זה אטריות מחוממות והבטיחו עוד ערוצי תוכן ובנתיים נאדה. יקר ומאכזב מאוד.
אני לא מבין למה אתם מתכוונים ביחס תמונה - לדעתי כל ערוצי ה 4:3 פשוט נמתחים על המסך. יש אפשרות להגדרה אחרת?
האם יש מפצלי כניסות ל HDMI שיעבדו עם הממיר? יש לי DVD עם יציאת HDMI ואני כרגע מחבר קומפוננט בגלל שיש לי ב TV כניסה אחת בלבד ל HDMI.
מה שעוד התאכזבתי זה שלמקס אין קומפוננט ולא התרשמתי מה RGB שהוא מעביר על הסקארט. לא ממש בדתקי לעומק אבל יש לי הרגשה שב 3100 ה RGB דרך הסקארט היה יותר טוב.
מה הסטטוס מבחינת איכות שידור של ערוצי SD דרך ה HD? אני לא רואה שום שיפור.