כיול מסך לאחר קניה
-
Pakostnik
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 621
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
קראתי את המאמרים של עופר על טמפרטורת צבע.
אני יודע שלא לדעת דברים כאלה יכול להיחשב לבורות, אבל תמיד יש מה ללמוד.
אז השאלה, האם לאחר קניית מסך (LCD או פלזמה, לא משנה) חייבים לכייל אותו?
האם צריך לדרוש זאת מהחנות? האם יש בכלל חנויות שעושות את זה?
האם יש שיטות לבצע את הכיול (משוער כמובן) ללא ציוד מיוחד?
יש אנשי מקצוע שעושים את זה בבית הלקוח?
תודה.
אני יודע שלא לדעת דברים כאלה יכול להיחשב לבורות, אבל תמיד יש מה ללמוד.
אז השאלה, האם לאחר קניית מסך (LCD או פלזמה, לא משנה) חייבים לכייל אותו?
האם צריך לדרוש זאת מהחנות? האם יש בכלל חנויות שעושות את זה?
האם יש שיטות לבצע את הכיול (משוער כמובן) ללא ציוד מיוחד?
יש אנשי מקצוע שעושים את זה בבית הלקוח?
תודה.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
1. לא חייבים כלום, הכל תלוי כמה אתה PICKY לגבי איכות תמונה.
2. אתה יכול לבקש, אני לא מכיר אף חנות שאפילו מסוגלת לכייל לך את המסך.
3. לא בצורה טובה. יש דיסקים (AVIA ו-DVE) שנותנים לך לכייל בצורה לא רעה.
4. יכול להיות, השאלה היא כמה אתה מוכן לשלם עבור זה.
2. אתה יכול לבקש, אני לא מכיר אף חנות שאפילו מסוגלת לכייל לך את המסך.
3. לא בצורה טובה. יש דיסקים (AVIA ו-DVE) שנותנים לך לכייל בצורה לא רעה.
4. יכול להיות, השאלה היא כמה אתה מוכן לשלם עבור זה.
-
Pakostnik
- חבר פעיל במיוחד

lironk
יש הבדל בין שני הדברים.
את כלי נגינה אפשר לכוון רק בדרך נכונה אחת.
הכיול בעזרת מכשור יתן תוצאה מדעית, אבל האם המשתמש בטלוויזיה יקבל תמונה אופטימלית לטעמו?
פה יש הרבה יותר מתוצאה נכונה אחת.
את כלי נגינה אפשר לכוון רק בדרך נכונה אחת.
הכיול בעזרת מכשור יתן תוצאה מדעית, אבל האם המשתמש בטלוויזיה יקבל תמונה אופטימלית לטעמו?
פה יש הרבה יותר מתוצאה נכונה אחת.
לדעתי בכיול מיקצועי אין יותר מתשובה אחת, תמיד יהיה שיפור באיכות התמונה בחלק מהמסכים והמקרנים זה יהיה משמעות ובחלק פחות, אבל שיפור מהמקור בטוח יהיה, יש אנשים שהביאו את הכיול לדרגת אומנות והם מקבלים על זה הרבה כסף ובצדק.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78842
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5388 פעמים
Pakostnik,
זה בדיוק ההבדל - אתה טוען שיש לאנשים טעם בוידאו, לדעתי זה טעם פגום. לרוב הם רגילים לתמונות קיצוניות בגלל שזה מה שהמסכים נותנים כברירת מחדל.
ברגע שאתה אומר "כיול לפי טעם" זה כמו להגיד שאין לכיול משמעות. הכיול לא בא לקרב את המסך לטעם מסויים, אלא להוציא את האופטימום של התצוגה ביחס למקור באופן אבסלוטי וקרוב ככל הניתן למקור כפי שצולם והוקלט.
נהוג לומר שאנחנו מכוונים בכדי לראות תמונה הקרובה ביותר לזו שהבמאי והעורך ראו כאשר עבדו עם מוניטור על הסרט.
זה מנוגד לחלוטין למה שיצרנים עושים וחנויות מעוניינות. מרבית האנשים רוצים תמונה מרהיבה, לא תמונה "מדוייקת". לא מפריע להם שהשפתיים של השחקנים הזכרים נראים כאילו הם שמו ליפסטיק, ושהעור הפנים של השחקנים אדום מדי, או שחסרים פרטים בגלל SHARPNESS קיצוני מדי או EE...
כיול צריך לעניין אך ורק את אלה שלא רוצים להסתמך על הטעם של עצמם אלא רוצים לראות תמונה מדוייקת.
סביר להניח שהיא תהיה פחות סנסציונית וקיצונית ממה שמרבית האנשים יכוונו, אבל היא תהיה מדוייקת, או כפי שהאודיופילים והוידאופילים אומרים: "נאמנה למקור", וזה בדיוק הפירוש של HI FI = נאמנות גבוהה למקור.
זה בדיוק ההבדל - אתה טוען שיש לאנשים טעם בוידאו, לדעתי זה טעם פגום. לרוב הם רגילים לתמונות קיצוניות בגלל שזה מה שהמסכים נותנים כברירת מחדל.
ברגע שאתה אומר "כיול לפי טעם" זה כמו להגיד שאין לכיול משמעות. הכיול לא בא לקרב את המסך לטעם מסויים, אלא להוציא את האופטימום של התצוגה ביחס למקור באופן אבסלוטי וקרוב ככל הניתן למקור כפי שצולם והוקלט.
נהוג לומר שאנחנו מכוונים בכדי לראות תמונה הקרובה ביותר לזו שהבמאי והעורך ראו כאשר עבדו עם מוניטור על הסרט.
זה מנוגד לחלוטין למה שיצרנים עושים וחנויות מעוניינות. מרבית האנשים רוצים תמונה מרהיבה, לא תמונה "מדוייקת". לא מפריע להם שהשפתיים של השחקנים הזכרים נראים כאילו הם שמו ליפסטיק, ושהעור הפנים של השחקנים אדום מדי, או שחסרים פרטים בגלל SHARPNESS קיצוני מדי או EE...
כיול צריך לעניין אך ורק את אלה שלא רוצים להסתמך על הטעם של עצמם אלא רוצים לראות תמונה מדוייקת.
סביר להניח שהיא תהיה פחות סנסציונית וקיצונית ממה שמרבית האנשים יכוונו, אבל היא תהיה מדוייקת, או כפי שהאודיופילים והוידאופילים אומרים: "נאמנה למקור", וזה בדיוק הפירוש של HI FI = נאמנות גבוהה למקור.
אוסיף עוד מספר מילים לדברי עופר, היתרון של תמונה נאמנה למקור הוא בהיותה טבעית, היא מאפשרת לצופה להיות "שקוע" בסרט ולשכוח בעצם שזהו סרט, בניגוד לתמונה בלתי מכוילת שתראה לא מציאותית, ולפעמים גם בבירור לא נכונה (חורש ירוק עם גוונים כחלחלים, עננים ירקרקים מעט ועוד).
כך שנאמנות למקור אינו סתם עיקרון מקודש של וידאופילים, אלא הדרך שלהם (שלנו) לתאר את מה שבאופן אינטואטיבי ייקרא "תמונה טובה".
בכדי להגיע לתמונה כזו יש צורך בידע ואמצעים. כיול עצמאי עם AVIA או DVE הוא המינימום ההכרחי לדעתי, אך הוא עדיין רחוק מהתוצאה אליה ניתן להגיע באמצעות כיול מקצועי.
כך שנאמנות למקור אינו סתם עיקרון מקודש של וידאופילים, אלא הדרך שלהם (שלנו) לתאר את מה שבאופן אינטואטיבי ייקרא "תמונה טובה".
בכדי להגיע לתמונה כזו יש צורך בידע ואמצעים. כיול עצמאי עם AVIA או DVE הוא המינימום ההכרחי לדעתי, אך הוא עדיין רחוק מהתוצאה אליה ניתן להגיע באמצעות כיול מקצועי.
A good plagiarized idea is better than a lousy original one
נכון שכיול הוא אוביקטיבי על פי הגדרה, אך יש יותר מידי פרמטרים לכייל ולפעמים כיול של האחד מקלקל את הכיול של השני. את זה למדתי מהמאמרים של עופר. לכן צריך למשקל את חשיבות הפרמטרים וכאן נכנסת קצת סוביקטיביות לתמונה , תרתי משמע.
משה
-
Pakostnik
- חבר פעיל במיוחד

קודם כל אני מודה לעופר ולאתר..
על כך שבכלל קיבלתי מודעות לנושא!
עכשיו אני גם מבין למה ב- homecinemachoice כמעט בכל סקירת מוצר יש התייחסות לטמפרטורת צבע לפני ואחרי הכיול.
אבל אני לא טוען שהטעם שלי (או של כל אחד אחר) מכתיב בהכרח מרחק גדול לכיול האידאלי שיושג בעזרת מכשור יקר.
התפיסה שלי היא להגיע לכיול האידאלי עד כמה שאפשר, ואז לבצע Fine tuning - להתאים קצת את התמונה להעדפות האישיות שלי (למשל אני לא אוהב צבעים שהם oversaturated כי זה פוגע בחדות התמונה... אני לא אוהב יותר מידי כחול ואדום אלא יותר ירוק... דברים כאלה).
אני בהחלט מבין שנקודת ההתחלה היא בהכרח כיול נכון.
עכשיו אני גם מבין למה ב- homecinemachoice כמעט בכל סקירת מוצר יש התייחסות לטמפרטורת צבע לפני ואחרי הכיול.
אבל אני לא טוען שהטעם שלי (או של כל אחד אחר) מכתיב בהכרח מרחק גדול לכיול האידאלי שיושג בעזרת מכשור יקר.
התפיסה שלי היא להגיע לכיול האידאלי עד כמה שאפשר, ואז לבצע Fine tuning - להתאים קצת את התמונה להעדפות האישיות שלי (למשל אני לא אוהב צבעים שהם oversaturated כי זה פוגע בחדות התמונה... אני לא אוהב יותר מידי כחול ואדום אלא יותר ירוק... דברים כאלה).
אני בהחלט מבין שנקודת ההתחלה היא בהכרח כיול נכון.
Re: קודם כל אני מודה לעופר ולאתר..
אך השאלה היא שוב, איך אתה מגיע לאותו כיול אידיאלי? כאן אתה זקוק לאיש מקצוע.Pakostnik כתב: התפיסה שלי היא להגיע לכיול האידאלי עד כמה שאפשר, ואז לבצע Fine tuning - להתאים קצת את התמונה להעדפות האישיות שלי (למשל אני לא אוהב צבעים שהם oversaturated כי זה פוגע בחדות התמונה... אני לא אוהב יותר מידי כחול ואדום אלא יותר ירוק... דברים כאלה)....
לא הבנתי, מה הכוונה בהעדפת ירוק על פני אדום וכחול? אתה מעדיף את כל התמונה עם נטייה לירוק? ואיך זה מתיישב עם להגיע לכיול האידאלי עד כמה שאפשר? זה בדיוק ההפך!
A good plagiarized idea is better than a lousy original one
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78842
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5388 פעמים