התאמת רזולוציה
אהלן.
קניתי מחשב שישמש אותי כמדיה סנטר.
חיברתי אותו למסך שלי ("SHARP WD1E 32) בחיבור HDMI (כרטיס מסך msi nvidia geforce diamond 8600GTS pcie 512mb ddr3).
מערכת ההפעלה על המחשב היא vista ultimate.
עכשיו לשאלה: מהי/איך אני מגדיר את הרזולוציה שהכי תתאים למסך?
עכשיו המחשב מוגדר לרזולוציה של 1176x664 (לפי מה שהווינדוז אומר, בניגוד ל1768x992 שהמדיה סנטר אומר), שהיא *כמעט* על כל המסך, אבל לא בדיוק.
יש איזה שני ס"מ מכל כיוון שהתמונה לא מגיעה אליהם, ז"א שהרזולוציה טיפה יותר קטנה מהמסך.
עד עכשיו, כל רזולוציה שניסיתי הייתה קטנה מדי או גדולה מדי, לא הצלחתי למצוא משהו שמתאים בדיוק למסך.
יש משהו שאני מפספס או לא יודע עליו?
אשמח לעצות ותשובות.
קניתי מחשב שישמש אותי כמדיה סנטר.
חיברתי אותו למסך שלי ("SHARP WD1E 32) בחיבור HDMI (כרטיס מסך msi nvidia geforce diamond 8600GTS pcie 512mb ddr3).
מערכת ההפעלה על המחשב היא vista ultimate.
עכשיו לשאלה: מהי/איך אני מגדיר את הרזולוציה שהכי תתאים למסך?
עכשיו המחשב מוגדר לרזולוציה של 1176x664 (לפי מה שהווינדוז אומר, בניגוד ל1768x992 שהמדיה סנטר אומר), שהיא *כמעט* על כל המסך, אבל לא בדיוק.
יש איזה שני ס"מ מכל כיוון שהתמונה לא מגיעה אליהם, ז"א שהרזולוציה טיפה יותר קטנה מהמסך.
עד עכשיו, כל רזולוציה שניסיתי הייתה קטנה מדי או גדולה מדי, לא הצלחתי למצוא משהו שמתאים בדיוק למסך.
יש משהו שאני מפספס או לא יודע עליו?
אשמח לעצות ותשובות.
נערך לאחרונה על ידי Roy_B ב 12/01/2008 20:30, נערך פעם 1 בסך הכל.
Re: תנסה לשחק עם refresh rate של הכרטיס מסך
זה על 50, ניסיתי גם על 59 או 60 וזה עדיין לא מנצל את מלוא הגודל.knetser כתב:בד"כ 50 הרץ יאפשר הצגה על מלוא גודל הפאנל...
קראתי, הבנתי חלקית.אור כתב:תחבר את המחשב בVGA ותקרא את המאמר על NR.......
אם אני אחבר את המחשב בVGA אז אני לא אוכל לראות סרטים בHD, ואז המחשב לא כ"כ ישמש אותי בתור מדיה-סנטר, שזו כל מטרתו.. ואני גם לא מצאתי סיקור על המסך שלי באתר אז אני לא יודע אם יש למסך שלי NR או לא...
ואני לא מבין אם זה בעצם אומר שאני לא אצליח למצוא רזולוציה שמתאימה ב100% למסך..?
אוקיי. אבל אני גם לא רואה שיש לי חיבור VGA על הכרטיס מסך הזה.. הגיוני? (אבל בטח אפשר למצוא מתאם לחיבור של NVIDIA)jepe כתב:לגבי החלק שלא תוכל לראות HD בVGA.
אין שום סיבה שבעולם שלא תוכל לראות סרטיHD דרך VGA.
VGA יכול להעביר רזולוציות גבוהות ואשפר לראות איתו מצויין....
ובכל מקרה, אי אפשר איכשהו לסדר את זה ולהשאר עם חיבור HDMI? הרי הוא באיכות גבוהה יותר, לא..?(!)..