כללי אצבע באקוסטיקה
שלום רב לכולם
בימים האחרונים החדר שלי אכסן כמות נדיבה של ספוגים שלא מיועדים לאקוסטיקה של החדר אלא סתם למשהו אחר.
ככשמעתי מוסיקה במצב הזה הכל פשוט היה נשמע הרבה יותר טוב, והיום כשהוצאתי את הספוגים ממש כבר לא היה לי חשק לשמוע מוזיקה.
בקיצור אין מה להשקיע בכל מיני שדרוגים אין שינוי כמו שהאקוסטיקה יכול לעשות. (במידה ויש בעיות...)
בכל אופן עכשיו לעיקר, החלטתי אולי להחזיר כמה ספוגים מתישהו לחדר השאלה איפה כמה ואיך? האם ישנם כללי אצבע מה לעשות.
אני מעדיף לשם כמה שפחות ספוגים כי הם די מכוערים, אז אם אפשר לענות ולהגדיר הכי חשוב לעשות כך וכך אח"כ אם זה לא מספיק אפשר להוסיף וכן הלאה.
תודה רבה ויום טוב.
בימים האחרונים החדר שלי אכסן כמות נדיבה של ספוגים שלא מיועדים לאקוסטיקה של החדר אלא סתם למשהו אחר.
ככשמעתי מוסיקה במצב הזה הכל פשוט היה נשמע הרבה יותר טוב, והיום כשהוצאתי את הספוגים ממש כבר לא היה לי חשק לשמוע מוזיקה.
בקיצור אין מה להשקיע בכל מיני שדרוגים אין שינוי כמו שהאקוסטיקה יכול לעשות. (במידה ויש בעיות...)
בכל אופן עכשיו לעיקר, החלטתי אולי להחזיר כמה ספוגים מתישהו לחדר השאלה איפה כמה ואיך? האם ישנם כללי אצבע מה לעשות.
אני מעדיף לשם כמה שפחות ספוגים כי הם די מכוערים, אז אם אפשר לענות ולהגדיר הכי חשוב לעשות כך וכך אח"כ אם זה לא מספיק אפשר להוסיף וכן הלאה.
תודה רבה ויום טוב.
- שמעון-מור-יוסף
- עוסק בתחום

- תגובות: 1321
- שם מלא: שמעון מור יוסף
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 28 פעמים
- יצירת קשר:
תודה רבה לכל העונים.
אם אפשר להיות קצת יותר פרקטי.
החדר 4*4
מדובר על רמקול מדפי B&W cdm1se
1. בפינות אני שם לוכדי בס (משולשים עבים של ספוג), השאלה היא באיזה גובה לשם אותם?
2. רצפה - אני מניח שאתה מתכוון שטיח, זה פשוט וללא הרבה בעיות.
לגבי ההחזרים הראשוניים לא כל כך הבנתי איך המראה והחבר עוזרים.
דבר שני ממקום שאני יודע שיש החזר (אחרי שאני אקבל הסבר על המראות) איזה גודל ספוג לתלות?
שוב תודה רבה לכולם.
אם אפשר להיות קצת יותר פרקטי.
החדר 4*4
מדובר על רמקול מדפי B&W cdm1se
1. בפינות אני שם לוכדי בס (משולשים עבים של ספוג), השאלה היא באיזה גובה לשם אותם?
2. רצפה - אני מניח שאתה מתכוון שטיח, זה פשוט וללא הרבה בעיות.
לגבי ההחזרים הראשוניים לא כל כך הבנתי איך המראה והחבר עוזרים.
דבר שני ממקום שאני יודע שיש החזר (אחרי שאני אקבל הסבר על המראות) איזה גודל ספוג לתלות?
שוב תודה רבה לכולם.
החזרים ראשוניים
תוכל להבין מכאן : http://www.realtraps.com/rfz.htm
באתר יש מידע נוסף על עקרונות באקוסטיקה ושרטוטים לגבי מיקום מומלץ של משטחים סופגים.
באתר יש מידע נוסף על עקרונות באקוסטיקה ושרטוטים לגבי מיקום מומלץ של משטחים סופגים.
תודה רבה
נראה אתר באמת עם הרבה מידע (למרות שדי מעצבן לנווט בו)
הם טוענים שם באיזשהו מקום שההחזרות מהקיר הנמצא מאחורי הרמקולים לא כ"כ חשובים.
נשמע לי מוזר כי לפי מה שראיתי עד היום זה כן חשוב, למרות שמה שהם טועים (שרמקול שולח בעיקר את הקול קדימה).
יש למישהו ניסיון להגיד עשיתי כך וכך ומה באמת עדיף?
ושוב תודה רבה וערב טוב
נראה אתר באמת עם הרבה מידע (למרות שדי מעצבן לנווט בו)
הם טוענים שם באיזשהו מקום שההחזרות מהקיר הנמצא מאחורי הרמקולים לא כ"כ חשובים.
נשמע לי מוזר כי לפי מה שראיתי עד היום זה כן חשוב, למרות שמה שהם טועים (שרמקול שולח בעיקר את הקול קדימה).
יש למישהו ניסיון להגיד עשיתי כך וכך ומה באמת עדיף?
ושוב תודה רבה וערב טוב