מדובר ברמקולים רצפתיים גדולים, עם שני אלמנטים רגילים וטוויטר שופר (חתיכת הבדל מהרגיל), העומדים על ספייקים מובנים. הם נקנו בשנת 96' בכ- 10K ש"ח.
הם נשמעים.. טוב, בלי תיאורים קולינריים אבל הם גרמו הן לי והן לחברי האודיופיל Luchy לעקם את פנינו בהשתאות. הסלון שלי קטן עליהם מאוד, ומעבר לווליום מסויים הכל נעשה כבר מהדהד ולא נעים, אבל בכל זאת, עד לשם- הנאה צרופה.
וכעת הם ברשותי. ב-מ-ת-נ-ה !!!!!!!!!!!!
הכיצד??
חבר ותיק של המשפחה (מדור ההורים) הוא בכיר בחברת היי- טק גדולה, ונסע ל- 3 שנים לעבוד בארה"ב. מיד עם נסיעתו, אישתו איפסנה את "ארונות הקבורה האלה" בחדר ששימש כמחסן. לפני שחזר, היא הצטרפה אליו לכמה שבועות לטייל קצת, והודיעה לו שעידן הארונות בסלון נגמר. הוא נאלץ להתפשר למען שלום בית, וקנה את סט הסטלייטים היקר של Bose (שעולה בארה"ב קצת מעל מחצית מחירו בארץ. המחירים כאן פשוט משוללי היגיון). על אף שהוא חש שזה לא אותו הדבר, הוא חי איתו (ועם אישתו) בשלום. הם בארץ כבר כחודשיים, ונזדמנתי לבקר אותם. מבלי שאעלה את הנושא בכלל, ותוך שדיברנו על מוזיקה, הוא שאל אותי אם אני רוצה אותם. "אתה בטוח?" -שאלתי. "כן, כן, שמישהו לפחות יהנה מהם.." -ענה. לא היה צורך בשכנוע נוסף.
הבאתי אותם הביתה, ערימות אבק וקורי עכביש עם קצת רמקולים בפנים
לפיכך, מצב המערכת כרגע הוא כדלקמן:
עד כה, היו לי מקדימה שני פולק אודיו מוניטור 5 (נהדרים. אני מאוד אוהב אותם),
סנטר של בוסטון אקוסטיקס (VR-910, גם נהדר),
ואחוריים גם כן של בוסטון (CR-85. המדפיים הכי רציניים שלהם שאינם מההי- אנד).
למרות שסנטר וקדמיים רצוי שיתאימו עד כמה שניתן, הפולקס נשארו מקדימה כי למוזיקה הם בפירוש היו עדיפים לטעמי. אבל לא כמו הקליפש, בכל זאת. אז עכשיו:
הקליפש מחוברים כסט "B" ברסיבר ומשמשים למוזיקה בלבד. עוד לא בחנתי אותם עם הטי- אמפ, אבל הם נצילים מאוד אז כנראה שלא תהיה אכזבה. עליהם יושבים צמד הבוסטונים, עכשיו כקדמיים, וההתאמה עם הסנטר עדיפה, אם כי גם עם הפולק היה בסדר. עכשיו יותר טוב.
הפולקס עברו אחורה. אני מת עליהם למוזיקה ושם הם לא ממש מנוצלים.. אבל היורשים שלהם כאן. אז יש לי כרגע סט- אפ מטורף בסלון קטן, והכל מורחק לפינות עד כמה שניתן כדי שלא להשתלט עליו (לקליפש, למרבה המזל, אין שום יציאת אוויר אחורית. הכל קדמי, כולל
פתח האוויר שאיני זוכר את שמו שבד"כ מאחור, אז אין צורך להרחיקו מהקיר שמאחוריו).
אישתי, להפתעתי, דווקא אוהבת אותם! הייתי בטוח שאאלץ לאפסן אותם עד שנצא מהמעונות לדירה עם סלון נורמלי. אז הכל הסתדר.
ובכ"ז, שאלה: הרמקולים שרוטים למדי וירד מהם צבע בכמה מקומות. איך צובעים רמקולים בצורה שתראה נורמלית? פשוט עם צבע עץ ורולר (ובזהירות כמובן)? אני חייב לצבוע אותם,
הדפיקות והסריטות ממש מציקות לי.
אגב, רק מסקרנות, מישהו שמע על או את הרמקולים האלה אי פעם?