מה עדיף: Marantz sr4500/4400 , Harman Kardon avr130/230 ?

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
E60B5 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 43
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

או אולי אחד מה-DENONים, ימאהה, פיוניר? למישהו יש רעיון אחר? חייב רסיבר בהקדם, מחפש כבר חודשים. השניים מהכותרת נראים הכי טוב בשלב זה.
בסך-הכל אני עם חמישיית רמקולי מדבקה משודרגים - Morel Solus 5, פלוס סאב 8" של Morel, שנדחפים, זמנית, על ידי JVC 6042, ונשמעים כאילו מגיע להם משהו טוב בהרבה. יש בהם הרבה פוטנציאל. 99% מהזמן אני שומע מוסיקה (בכל הסגנונות המוכרים לאדם) והחדר קטן. חיפשתי יד שנייה ולא נראה לי. התקציב לא גדול - 1000-2000 ש"ח, וכמו ששמתם לב רק AV בא בחשבון, ואין ממש צורך ביותר מ-5.1. שמעתי את ה-Marantz 4400 והוא נשמע לי מתאים. את השאר אני לא מכיר, וצריך כמה שיותר המלצות.
ובכלל, האם יש לי טעם להשקיע ביותר ממגבר ENTRY LEVEL כמו ימאהה 440/דנון 1604? והאם במקרה כזה לא עדיף להביא עוד JVC מהדיוטי-פרי וזהו?
בקיצור, בלאגן גדול וכל עזרה תתקבל בברכה.

luchy
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 190
יצירת קשר:

Harman Kardon

שליחה #2 

לדעתי כל המגברי entry level לא מככבים כשמדובר במוסיקה,כנראה ה harman kardon יהיה האפשרות הטובה ביותר בשבילך.

1.כדאי מאוד שתבדוק איך הם נשמעים לך אחד ליד השני לפניי שאתה קונה.
2.למה אתה רוצה להחליף למגבר קולנוע ביתי אם אתה שומע מוסיקה 99% מהזמן ?

haim
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 120

ממליץ לך להשוות בין המרנץ והדנון

שליחה #3 

ההרמן לדעתי מאכזב

E60B5 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 43

שליחה #4 

הסיבה שאני רוצה מגבר AV היא כי בחדר יש מחשב (משחקים...) וגם כי במחירים שאני יכול להוציא חמישיית רמקולים זולה (יחסית) כמו שלי נשמעת טוב יותר ב-All Channel Stereo מאשר זוג רמקולים זולים שיכלתי להרשות לעצמי. מה לעשות, עניין של טעם...
אגב, ה-Harman לא תותח במוסיקה דווקא?

Mentally
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 941

שליחה #5 

קח בחשבון כי כל רסיבר נותן גוון אחר לסאונד ולכן יש להתאימו לרמקולים (רמקול אשר ייתן גוון סאונד מנוגד לגוון הרסיבר עלול לגרום להיווצרות סאונד אנמי ולגרום לך להתחרט שרכשת את אותו הרסיבר). לכן עליך לשמוע את הרסיברים עם המערכת שלך (יש מס' חנויות אשר מחזיקות את הרמקול שלך במלאי, הנני מניח כי חלקן מחזיקות אותו גם בתצוגה) . בגדול מאד, YAMAHA עושים רסיברים מעולים לקולנוע ביתי, MARANTZ עושים רסיברים מוזיקליים מאד (ורכים) ואילו DENON עושה רסיברים אשר טובים ב-2 הדברים בצורה זהה. זהו המצב בגדול מאד ואינם תופסים לגבי כלל הרסיברים של החברות הנ"ל.

luchy
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
יצירת קשר:

שליחה #6 

E60B5 כתב:הסיבה שאני רוצה מגבר AV היא כי בחדר יש מחשב (משחקים...) וגם כי במחירים שאני יכול להוציא חמישיית רמקולים זולה (יחסית) כמו שלי נשמעת טוב יותר ב-All Channel Stereo מאשר זוג רמקולים זולים שיכלתי להרשות לעצמי. מה לעשות, עניין של טעם...
אגב, ה-Harman לא תותח במוסיקה דווקא?
...
כן - ה HK תותח (יחסית) במוסיקה (אמרת 99% מהזמן אתה שומע מוסיקה)
אם הוא מפעיל טוב את הרמקולים הוא מפעיל אותם טוב גם בסרט.(כל השאר זה בסך הכל אלגורטמים מובנים לפיזור הצלילים)
מאוד הופתעתי שיש פה דעות כל כך שונות ,בבדיקה שאני עשיתי בין מרנץ ,ימהה,דנון והרמן קרדון (הבדיקה הייתה השמעת מוסיקה כמובן)היה לטעמי הבדל משמעותי לטובת ההרמן קרדון
בדגמי ה Entry level.

ההמלצה הכי טובה שלי היא שתבדוק בעצמך ותבחר את מה שנשמע לך הכי טוב.
לדעתי אם אתה שומע 99% מוסיקה באותו מחיר תקבל מגבר הרבה יותר טוב (מוסיקלית) עם שני ערוצים והוא יוסיף מימד מסויים גם למשחקים. (תבדוק גם את זה )
ואתה תעשה פשרה לא קטנה באיכות צליל אם בשביל ה 1% או 10% משחקים תקנה מגבר קולנוע ביתי במקום מגבר סטריאו.

Mentally
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #7 

הרסיברים של HK ידועים בכך שהסאונד שהם נותנים הוא מאד IN YOUR FACE כך שלאוזן הבלתי מיומנת הוא מיד נשמע הרבה יותר חי מהשאר אך כאשר מאזינים לאורך זמן שמים לב למגרעות שלו (יש לא מעט) ולכן אינו מתעלה לטעמי על חברות אחרות (למרות שהוא יפה).

עופר_צפריר
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4880
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

אני חושב שיש ל Marantz רסיברים.......

שליחה #8 

מאוד איכותיים,ומאוד מוזיקליים . גם ברמות entry level .

אני גם בכלל לא בטוח - שתרגיש הבדלים גדולים {אם בכלל}
בין רסיבר בסיסי של Marantz לבין מגבר סטריאו,באותה רמת מחיר........

תבדוק ותיווכח.
:קפה:

luchy
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
יצירת קשר:

שליחה #9 

Mentally כתב:הרסיברים של HK ידועים בכך שהסאונד שהם נותנים הוא מאד IN YOUR FACE כך שלאוזן הבלתי מיומנת הוא מיד נשמע הרבה יותר חי מהשאר אך כאשר מאזינים לאורך זמן שמים לב למגרעות שלו (יש לא מעט) ולכן אינו מתעלה לטעמי על חברות אחרות (למרות שהוא יפה).
...
לחלוטין לא מסכים איתך ומאחר וצליל זה עניין של טעם
לזרוק אוזן לא מיומנת לא מוסיף שום אינפורמציה לאשכול.
חבל שאתה לא מציין את ההתרשמות שלך במקום.

Mentally
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #10 

צליל כצליל הוא בכלל לא עניין של טעם. כמו שיש רמקול שנותן צליל פתוח ורמקול שנותן צליל סגור כך גם המקרה הנ"ל. הסובייקטיביות שבדבר היא האם הנך אוהב זאת או לא.
ציינתי את התרשמותי, אינו מתעלה על אף חברה מתחרה. רסיבר רגיל בהחלט.

בנוגע לרסיבר ומגבר סטריאו באותה רמת מחיר, ישנם הבדלים רבים בין השניים ויש להשקיע יותר ברסיבר על מנת לקבל את אותה איכות צליל. קח בחשבון כי רסיבר באותה עלות צריך לכלול רכיבים רבים נוספים אשר עולים כסף גם כן בניגוד למגבר (טיונר, מפענחים וכו') ולכן כיצד הנך יכול לצפות כי באותה רמת מחיר הם ישמעו זהה?

נמר
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7772
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #11 

Mentally
אני מסכים עם כל מילה !!!

נמר
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7772
נתן תודות: 1 פעם

שליחה #12 

לי יש Marantz 9500 והוא לא מתקרב לאיכות של מגבר סטראו שעולה שליש מחיר ואני שילמתי 20000 שקל!!!
אין ספק שהוא חזק מאוד בסריאו ואני ממש נהנה מהסוראונד אבל מגבר סטראו עדיף עליו למוסיקה בלבד...

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #13 

בנוגע לרסיבר ומגבר סטריאו באותה רמת מחיר, ישנם הבדלים רבים בין השניים ויש להשקיע יותר ברסיבר על מנת לקבל את אותה איכות צליל. קח בחשבון כי רסיבר באותה עלות צריך לכלול רכיבים רבים נוספים אשר עולים כסף גם כן בניגוד למגבר (טיונר, מפענחים וכו') ולכן כיצד הנך יכול לצפות כי באותה רמת מחיר הם ישמעו זהה?
...
אני מבין את ההיגיון שלך, אבל זה ממש לא הכרחי.
מה לגבי הוזלה בגלל כמויות?

כמה מגברי סטריאו כמו של CAMBRIDE AUDIO למשל מייצרים וכמה DENON מרמת ENTRY LEVEL ?
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

Mentally
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #14 

אנחנו מדברים כאן על סדרי גודל של 1 ל-2 או אפילו 1 ל-3. כמו כן, אינך יכול להשוות 2 מוצרים שונים של 2 חברות שונות.
ככל הנראה גם הוזלות כתוצאה מכמויות לא ממש עוזרות שכן שמעתי מס' לא מועט של רסיברים ומגברים באותו התקציב ואף פעם לא קרה שהרסיבר היה זהה/התעלה על המגבר.

leshets
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1241
נתן תודות: 39 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #15 

הרסיברים של HK ידועים בכך שהסאונד שהם נותנים הוא מאד IN YOUR FACE כך שלאוזן הבלתי מיומנת הוא מיד נשמע הרבה יותר חי מהשאר
...
לדעתי עניין "הניסיון" לא רלוונטי בכלל, בגלל שטעינו משתנה לאורך זמן (לפחות אצל הרוב) בצורה כזאת או אחרת ללא תלות ברמת הניסיון וכמות השילובים ששמענו (מה שאצל חלק מהעוסקים בתחום מוגדר כ"התקדמות"), לכן אני הייתי ממליץ לך כמו חלק מקודמיי ללכת על הרסיבר שנשמע לך הכי טוב עם הרמקולים שלך כרגע בידיעה ברורה שיש לו "חסרונות" שיתגלו לך במשך הזמן פשוט כי טעמך ישתנה.
מיכאל .

עופר_צפריר
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שימו לב מה כתבתי:

שליחה #16 

ברמות של entry level לא חושב שתרגיש הבדל "גדול" {אם בכלל}

אני יסביר את עצמי.

אם כל הכבוד....ויש. אני מדבר על רמות כניסה, ולא על רסיברים של 20K נו באמת...
ברמות כאלה אין בכלל ויכוח שברבע מחיר מגבר סטריאו יהיה יותר טוב.
שלא לומר באותו מחיר. {למרות שישנם אנשים שאומרים שאין הבדלים בהגברות} אני בכל אופן לא שייך לקבוצה הזאת.

אז מה שאני אומר הוא דבר פשוט- מי שרוצה רסיבר במחיר שפוי {זה מה שיש לו בכיס} שיקנה רסיבר של Marantz.
מדוע? לטעמי/אוזני... ומבדיקות רבות שעשיתי לרוב סוגי הרסיברים שיש,גם מול מגברים באותה רמה המעטים שיש בשוק
אני חושב ש Marantz נותן את התמורה "הטובה ביותר" גם בסטריאו. :roll:

במחיר של 1800ש"ח בלבד! מקבלים גם בונוס של רדיו,שלי באופן אישי מאוד חשוב. אז אני לא רואה/מכיר- איזה מגבר סטריאו יעודי
באותה רמת מחיר? שנותן את כל מה שפירטתי. או שיש?

בסוף כל אחד צריך לקנות לפי האוזן שלו....... (Y)

Mentally
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #17 

יש לך את ה-NAD 320BEE, CAMBRIDGE AUDIO 500A ואת ה-AMC 3050A אשר מתומחרים כמו ה-MARANTZ 4500 ושומעים מאד את ההבדל (לפחות אני שמעתי).

עופר_צפריר
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

מתומחרים אותו מחיר?

שליחה #18 

NAD 320BEE - ש"ח2400 , CAMBRIDGE AUDIO 500A - ש"ח2500
להמשיך......

סליחה, 35% יותר, זה לא אותו מחיר. :(

nvinyl66
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 826

שליחה #19 

זה נכון שיש הבדל של 35% אבל הרכיבים הללו ישמרו על ערכם הרבה יותר מאיזשהו רסיבר לקולנוע ביתי בטווח המחירים הזה!
ומעבר לכך - ה NAD והקמבריג' נשמעים הרבה יותר טוב מכמה וכמה רסיברים ששמעתי.
רדיו: שוב, תקנה טיונר ישן של חברה כלשהי. תקדיש יקצת למחקר ברשת, ותוכל לקנות משהו זול ומצויין.
נועם

עופר_צפריר
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

בואו נעמיד לדיוקם.

שליחה #20 

אין ויכוח בכלל שלשם שמיעת מוזיקה- אין כמו מגבר יעודי {סטריאו}

בכל אופן,זה מה שאני בונה לעצמי, רסיבר פשוט+ מגבר סטריאו שמחובר לרסיבר.

אבל למרות כל זה - אני אומר דבר פשוט, מי שרוצה רסיבר שיענה לצרכים של מוזיקה באיכות, וגם קולנוע ביתי
במחיר שפוי, שיקנה Marantz.

תמורה מלאה לכסף. לדעתי....... 8)

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”