בעיה עם MKV- שחור לבן

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
DorAZvulun פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 43
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

היי,
התקנתי את המקודדם של MKV full 1.1.2, לא זז שום דבר בVLC, בMP11 וגם Classic לא ראו כלום או שקרס העסק.
גם Zoom לא הריץ כלום.
ההתקנה הפנתה אותי לעדכון שבו הורדתי CCC משהו, חבילת קודקים שמריצה MKV.
הסאונד מעולה, אבל התמונה יוצאת בשחור לבן.....

מה לעשות?
כמו כן, יש לי 2 מערכות הפעלה על המחשב, XP MCE05 שהיא קצת יותר מבולגנת וותיקה ואני צריך לעשות בה סדר או יותר נכון להתקין מחדש.
וגם ויסטה 32 חדשה שעדיין לא התקנתי עליה שום קודק או משהו כזה, עד שאני אבין מה אני צריך להתקין.
הקבצים שאני משתמש בהם הכי הרבה הם OGG ו OGM, אחרי זה כל הסרטים הרגילים שמורידים מהרשת, ועכשיו בעקבות קניית מסך 1920x1200 גם סרטי HD בפורמט MKV שאני מוצא ברשת.
אבל הMKV הוא בשחור לבן, כמו שציינתי...

מה לעשות?

תודה!

noy84
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 116

שליחה #2 

אני מציע שתתחיל מלמחוק את כל המקודדים והבלגן הזה שיש לך במחשב, ופשוט תתקין K LITE הגרסה הכי עדכנית,
יש לך פה
http://free-codecs.com/download/K_Lite_Codec_Pack.htm

DorAZvulun פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

למיטב הבנתי

שליחה #3 

דעת הרוב בפורום היא לא להתקין קודק פאקים כי הם "פתח לצרות".
בינתיים מה שעשיתי זה המרתי את ה MKV ל DVD ואז ל ISO ואז ראיתי ב AC3 ללא בעיה דרך VLC.

ד,א,
המקודד של VLC משום מה הרבה יותר טוב מהמקודד החיצוני שמתאים לתוכנות מדיה פלייר קלאסיק וזום פלייר,
באחרונים ראו תמונה עם "פיקסלים גדולים" והתמונה היתה לא חדה כלל, לעומת זאת VLC הוציא תמונה חדה להפליא

תודה!

noy84
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

Re: למיטב הבנתי

שליחה #4 

z_dori כתב:דעת הרוב בפורום היא לא להתקין קודק פאקים כי הם "פתח לצרות".
בינתיים מה שעשיתי זה המרתי את ה MKV ל DVD ואז ל ISO ואז ראיתי ב AC3 ללא בעיה דרך VLC.

ד,א,
המקודד של VLC משום מה הרבה יותר טוב מהמקודד החיצוני שמתאים לתוכנות מדיה פלייר קלאסיק וזום פלייר,
באחרונים ראו תמונה עם "פיקסלים גדולים" והתמונה היתה לא חדה כלל, לעומת זאת VLC הוציא תמונה חדה להפליא

תודה!
...
ברור שהמקודד של VLC הכי טוב, הבעייה היחידה עם VLC שהיא קצת כבדה,
תראה אתה יכול לעבוד לפי המדריך הזה,
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... le&sid=973
אבל לא סתם המלצתי לך על K-LITE זאתי חבילת קודקים שמומלצת על פי כל אתר מולטימדיה ברשת, היא פשוט עושה את העבודה בלי מאמץ(מנסיון אישי).

Ozen
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2011

שליחה #5 

noy84 כתב:אבל לא סתם המלצתי לך על K-LITE זאתי חבילת קודקים שמומלצת על פי כל אתר מולטימדיה ברשת, היא פשוט עושה את העבודה בלי מאמץ(מנסיון אישי).
...
בהחלט, חבילה טובה מאוד - 99% מהדברים פועלים טוב, ומה שלא, VLC נמצא בהיכון :wink:

DorAZvulun פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

אני הייתי משתמש עד שהתקנתי את MCE ב AcemegaPack6.03 שהכילה מליון וחצי קודקים ובאמת הריצה הכל.
אבל לפי מה שהבנתי זה עושה בעיות. אז הורדתי אותה והתקנתי דברים ספציפיים
כמו FFDSHOW, AC3FILTER ו WINDVD8.

אבל מדיה סנטר וגם לא WMP11 לא הריצו OGG, שיש לי את כל הסדרה "חברים" בקידוד הזה ואני רואה את זה הרבה.
אז את זה ראיתי דרך VLC.

בKLITE אני אוכל לראות את ה MKV במדיה סנטר?
האם גם עבור ויסטה להתקין את זה?
הויסטה חדש, בן שבוע, אז לא בלבלתי לו את הקודקים עדיין ולא התקנתי לו קודקים עדיין.

נבדוק את הKLITE הזה... גם ככה כרגע יש בלגאן, אז שיתבלגן עוד עד שנביא HD נוסף ואז נתקין W"IN מהתחלה.

תודה חבר'ה!

שבוע טוב.

noy84
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

תראה מה שהכי אני ממליץ לך זה להתקין את הK LITE(וכן הוא גורם לWMP לנגן MKV), אגב משהו ממש מוזר שגיליתי זה שבWIN 64 BIT רואים הרבה יותר טוב וחלק מ32 BIT, למרות שרוב הדברים רצים ב32 למרות שזה 64,
אז אם יש לך את ההזדמנות להתקין WIN תתקין את WIN XP 64 BIT.

Ozen
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2011

שליחה #8 

noy84 כתב: אז אם יש לך את ההזדמנות להתקין WIN תתקין את WIN XP 64 BIT.
...
כמובן אם המעבד שלו תומך ב64BIT - מה שכן, יש קצת בעיות תאימות של הרבה תוכנות ב64BIT...

DorAZvulun פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #9 

ברור שהמקודד של VLC הכי טוב, הבעייה היחידה עם VLC שהיא קצת כבדה,
תראה אתה יכול לעבוד לפי המדריך הזה,
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... le&sid=973
אבל לא סתם המלצתי לך על K-LITE זאתי חבילת קודקים שמומלצת על פי כל אתר מולטימדיה ברשת, היא פשוט עושה את העבודה בלי מאמץ(מנסיון אישי).
...
עברתי על המדריך, נשמע טוב.
אני אומנם עובד עם ויסטה אבל אני אעשה אותו בדיוק ונראה מה התוצאה.

ד.א. המדריך הזה מאפשר להריץ את הסרטים באמצעות המדיה סנטר?
או שצריך מדיה פלייר קלאסיק או משהו מסגנון?

DorAZvulun פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

לאחר המדריך

שליחה #10 

אוקי,
אז עשיתי כפי שמצויין במדריך.
חשוב לציין שיש לי PowerDVD מותקן, אבל הוא בין העדיפויות (MERIT) הכי נמוכות אז אני לא יודע אם הוא משפיע.

בכל מקרה,
מה שקיבלתי זה תמונה מעולה בMKV x264 אבל זה רק תמונה. מה הכוונה?
הסרט עצמו לא מתנגן, מדיה פלייר או מדיה סנטר מפענחים את הקובץ אבל לא מנגנים אותו.
אני יכול לזוז עם הסליידר ולראות את הפריים של אותו המקום ולא מעבר.

לגבי סאונד- אני מזמן משתמש ב AC3Filter, הוא מעולה לUPMIX שאני עושה ל MP3, ככה מוציא SPDIF AC3 למגבר ושומע ככה MP3, שומעים מעולה. יש לי על זה פוסט שמסביר את הצעדים.

בכל מקרה-
לגבי המרית, הגדרתי בהתחלה שבמקום ה FFDSHOW AUDIO יהיה ה AC3 FILTER באותה הרמה- 904.
וגם לאחר מיכן ביטלתי את זה ועשיתי בדיוק כמו במדריך, ששם לא מצוין לתת ל AC3FILTER מרית מסוים- אז עשיתי לו Don't use.
עדיין אותה תוצאה.

מבחינת הגרף שקיבלתי:
ראשית- הוא אמר לי שהוא לא תומך בסוג המקודד.
לאחר מכן הראה לי גרף דומה לגרף הרצוי ב x264. ההבדל היחידי הוא שבסוף ה AC3Filter מקושר על הקוביה האחרונה ולא ה FFDSHOW VIDEO.

מה הלאה?
אני מתחיל להוריד במאסות סרטים של 720P, אני מוצא מעט של 1080P לצערי וגם קניתי מסך 27" של DELL, 1920x1200 ככה שאני דיי בונה על הסרטי HD הללו.

תודה!

DorAZvulun פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #11 

אוקי, הדבר היחידי ששיניתי כעת זה ב AC3FILTER שיוציא AS IS ו V ב SPDIF וזהו, עכשיו רץ הכל.

מעולה!

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”