שאלות בנוגע למגבריי וינטיג'
בס"ד
שלום לכולם
כמה שאלות בנוגע למגברים האגדיים האלה
קודם כל האם יש מגבריי וינטיג' מנורות ואם כן אשמח לדוגמאות.
שאלה שניה: אם המגברים המוכרים של סנסיי ומרנטז הם לא מנורות
אז איך הסאונד שלהם נישמע כל כך חם והם טרנזיסטויילים?
ולמה כולם ממליצים על סנסיי 7070 ולא מרנטז שניראים יותר מסיבים וגדולים?
בכל מיקרה אני רוצה פשוט לשדרג את הרסיבר שלי ולהחזיר אותו 30 שנה אחורה
אני חובב תקליטים וזו המדיה השכיחה אצלי בבית
תודה על העזרה .
שלום לכולם
כמה שאלות בנוגע למגברים האגדיים האלה
קודם כל האם יש מגבריי וינטיג' מנורות ואם כן אשמח לדוגמאות.
שאלה שניה: אם המגברים המוכרים של סנסיי ומרנטז הם לא מנורות
אז איך הסאונד שלהם נישמע כל כך חם והם טרנזיסטויילים?
ולמה כולם ממליצים על סנסיי 7070 ולא מרנטז שניראים יותר מסיבים וגדולים?
בכל מיקרה אני רוצה פשוט לשדרג את הרסיבר שלי ולהחזיר אותו 30 שנה אחורה
אני חובב תקליטים וזו המדיה השכיחה אצלי בבית
תודה על העזרה .
שלום shook לשאלה הראשונה שלך אין לי תשובה בקשר לשאלה השנייה זה עניין של תכנון. המגברים שאתה מדבר עליהם נוצרו בתקופה שרוב המוזיקה היתה בתקליטים ומגברי המנורות עדיין היו נפוצים, שכן מדובר בשנות השבעים שעשור קודם נשלט ע"י מגברי מנורות. במצב כזה היצרנים בנו מגברים שנותנים דגש במיד באס "צליל חם" כדי להתאים לתקליטים ולהרגלי השמיעה של הצרכנים. לגבי הסנסוי מול המרנץ אני בתור בעלים של מגבר מרנץ 1150 יכול להמליץ לך בחום לבדוק את המגברים של החברה הזאת. בכל מקרה ההמלצה הגורפת בפורום היא לבדוק את המגבר במעבדה לפני הקניה שכן יש בלאי, אמנם יחסית נמוך לגיל, אבל קבלים מתייבשים והרבה פעמים יש בעיות בכפתור הווליום. לגבי תקליטים, למרות שלמגברים האלו יש לרוב פונוסטיג' לא כדאי לבנות עליו וכדאי לפעמים להשקיע בפונוסטייג' נפרד.
בכל מקרה ברוך הבא ובתור אחד ששדרג 30 שנה אחורה מדובר בשדרוג רציני (בעיקר מול ק"ב) ולרוב בעלות סבירה ביותר.
בכל מקרה ברוך הבא ובתור אחד ששדרג 30 שנה אחורה מדובר בשדרוג רציני (בעיקר מול ק"ב) ולרוב בעלות סבירה ביותר.
כל יום לומדים משהו חדש
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- Kosh
- גורו וינטאג'

- תגובות: 4069
- נתן תודות: 339 פעמים
- קיבל תודות: 366 פעמים
וינטג'ים-נושא שחביב עלי(ותשובה מעט ארוכה)
אני אספן של מגברי וינטג',ואני יכול להגיד לך שאכן בחלק מהם הצליל הוא אכן מה שנקרא
"חם",אבל ברסיברים של מרנץ למשל,החום והנעימות של הסאונד באים (לפי דעתי) על חשבון
הפירוט של הסאונד, אבל יש הרבה אנשים שאוהבים את סוג הסאונד הזה.כמו כן,הבאסים שלהם "בומיים" במקצת לעומת וינטג'ים אחרים שיש לי.יש לי ארבעה דגמים של מרנץ וינטג'-1550,2216,2225,ומפלצת כבדה ועצבנית בשם 2275(שאותה עוד לא חיברתי,כי היא רק
יומיים אצלי,ועוד לא היה זמן לבדוק אותה)בדגמים הקטנים יותר חתימת הסאונד שלהם
מאוד דומה(מה שציינתי בתחילת התגובה).אני ממליץ לך לנסות את סאנסוי,לחפש דגמים
שלהם כמו ה-6060/7070/9090 או את סדרת ה-G מהדגמים הגבוהים שלה,כמו ה-9000 או ה-8000,יש גם את סדרת ה-X שהיא טובה אך ישנה יותר.בדוק גם את הרמן קארדון ואת רוטל-
לשתי החברות הללו יש רסיברים שנראים חיצונית קטנים ולא מרשימים,אבל הסאונד שיוצא מהם פשוט פנטסטי.אצל רוטל חפש את הדגמים RX-830,845,850 או RA-820,830 ומעלה,
אצל הרמן סדרת 330A/B/C שהיא הקטנה יותר או הגדולים יותר שמספר הדגם שלהם מתחיל
ב-9 או 8..לגבי מנורות-יש לי נסיון עם רסיבר מנורות עתיק של סאנסוי מדגם 220 (יצרו את
הדגם הזה ב-1968!) אבל לצערי הוא שוהה יותר במעבדות תיקונים מאשר בשימוש אצלי.
בתקופות הקצרות שהוא היה תקין-הסאונד שלו היה נהדר-חם ומלא ועם זאת לא נטול פירוט..
עם מגברי מנורות וינטג' ללא ספק צריך להיזהר יותר בקנייה מאשר עם מגברי טרנזיסטורים
עקב הגיל של המנורות.(תצטרך לקחת בחשבון שאולי תצטרך להחליף אותן).לסיכום-
וינטג' אודיו הוא תחום שלם(וכיפי ביותר) ששווה האזנה ובדיקה מקיפה.אל תהסס לבחון את
החברות שהצעתי,בטוח שמגבר/רסיבר של אחת מהן יתאים לך.
הפירוט של הסאונד, אבל יש הרבה אנשים שאוהבים את סוג הסאונד הזה.כמו כן,הבאסים שלהם "בומיים" במקצת לעומת וינטג'ים אחרים שיש לי.יש לי ארבעה דגמים של מרנץ וינטג'-1550,2216,2225,ומפלצת כבדה ועצבנית בשם 2275(שאותה עוד לא חיברתי,כי היא רק
שלהם כמו ה-6060/7070/9090 או את סדרת ה-G מהדגמים הגבוהים שלה,כמו ה-9000 או ה-8000,יש גם את סדרת ה-X שהיא טובה אך ישנה יותר.בדוק גם את הרמן קארדון ואת רוטל-
לשתי החברות הללו יש רסיברים שנראים חיצונית קטנים ולא מרשימים,אבל הסאונד שיוצא מהם פשוט פנטסטי.אצל רוטל חפש את הדגמים RX-830,845,850 או RA-820,830 ומעלה,
ב-9 או 8..לגבי מנורות-יש לי נסיון עם רסיבר מנורות עתיק של סאנסוי מדגם 220 (יצרו את
בתקופות הקצרות שהוא היה תקין-הסאונד שלו היה נהדר-חם ומלא ועם זאת לא נטול פירוט..
עם מגברי מנורות וינטג' ללא ספק צריך להיזהר יותר בקנייה מאשר עם מגברי טרנזיסטורים
וינטג' אודיו הוא תחום שלם(וכיפי ביותר) ששווה האזנה ובדיקה מקיפה.אל תהסס לבחון את
החברות שהצעתי,בטוח שמגבר/רסיבר של אחת מהן יתאים לך.
וואי ווואי גם אני רוצה מגבר ווינטאז
המטרה הינה להנות ממוסיקה המערכת הינה רק האמצעי.
: Amarra Dealer
http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים
: Amarra Dealer
http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים
Re: וינטג'ים-נושא שחביב עלי(ותשובה מעט ארוכה)
בס"דKosh כתב:אני אספן של מגברי וינטג',ואני יכול להגיד לך שאכן בחלק מהם הצליל הוא אכן מה שנקרא
החברות שהצעתי,בטוח שמגבר/רסיבר של אחת מהן יתאים לך....
ואאווו לא תיכננתי כזאת תשובה מושקעת .....
באמת תודה
עכשיו תן לי להבין. כשאתה אומר תלך תיבדוק ..... מה..... איפה... איזה חנות מחזיקה ....
בטח תגיד י "רדיו הכוכב".. יש עוד ?
מה אם סתם מצאתי מישהו שמוכר 7070 ואין לי איך לראות. מה לשאול כדי להיות בטוח .
- Kosh
- גורו וינטאג'

תראה,בת"א אני מכיר רק את רדיו הכוכב,אני לא מכיר חנויות אחרות בת"א למכירת
מגברי וינטג',אבל בטח יש אולי בערים אחרות ובלוחות יד שניה.וה-7070 הוא אחד מהתותחים
של סאנסוי,60 וואט לערוץ:
http://www.classicaudio.com/value/san/7070.html
מגברי וינטג',אבל בטח יש אולי בערים אחרות ובלוחות יד שניה.וה-7070 הוא אחד מהתותחים
של סאנסוי,60 וואט לערוץ:
http://www.classicaudio.com/value/san/7070.html
- dragon
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 153
- נתן תודות: 172 פעמים
- קיבל תודות: 32 פעמים
פונוסטייג' חדש לא ייתן תוצאה טובה יותר מדרגת פונו מקורית של מגבר ישן ומשובח, אלא אם זו האחרונה פגומה.gover כתב:. לגבי תקליטים, למרות שלמגברים האלו יש לרוב פונוסטיג' לא כדאי לבנות עליו וכדאי לפעמים להשקיע בפונוסטייג' נפרד....
- nirses
- חבר ותיק

- תגובות: 1143
- שם מלא: ניר שמשון
- נתן תודות: 91 פעמים
- קיבל תודות: 33 פעמים
פונו סטייג' חדש יתן בהחלט תוצאה יותר טובה מהמובנה במגבר . אני משתמש ברסיבר ווינטג' של רוטל RX-850 שהסאונד שלו פנטסטי ובפונו סטייג' של פרוג'קט Tube Box שנשמע בכמה דרגות יותר טוב מהמובנה ברסיבר .
לו הייתי רוטשילד ...
- Kosh
- גורו וינטאג'

בכל אוסף הוינטג' שלי אין מגבר/רסיבר אחד שהפונוסטייג' המובנה שלו משתווה בסאונד
שלו לפונוסטייג' חיצוני פשוט כמו קמברידג' אודיו 540p שהייתי משתמש בו,שלא לדבר על
הפרוג'קט TUBE BOX MKII(דגם פשוט יותר מזה של NIRSES) שיש לי עכשיו.אני עדיין ממליץ לך על אחד כזה.(לשלב עם
מגבר הוינטג' שתבחר).
שלו לפונוסטייג' חיצוני פשוט כמו קמברידג' אודיו 540p שהייתי משתמש בו,שלא לדבר על
הפרוג'קט TUBE BOX MKII(דגם פשוט יותר מזה של NIRSES) שיש לי עכשיו.אני עדיין ממליץ לך על אחד כזה.(לשלב עם
מגבר הוינטג' שתבחר).
Re: וינטג'ים-נושא שחביב עלי(ותשובה מעט ארוכה)
לי יש את האח נטול הטיונר של ה 2275 שהוא ה 1150. אין ספק שיש באס מודגש אבל לא הרגשתי שיש רמת פירוט נמוכה. הייתי מעוניין לקבל את חוות דעתך לאחר שתחבר את ה 2275 ,שהוא דגם בכיר יחסית למרנצים האחרים שלך, האם עדיין אתה חושב שהבס בא על חשבון בפירוט. אצלי המקור הוא כרטיס מחשב מאוד מפורט אז אולי זה "מחפר".Kosh כתב:אני אספן של מגברי וינטג',ואני יכול להגיד לך שאכן בחלק מהם הצליל הוא אכן מה שנקרא
מאוד דומה(מה שציינתי בתחילת התגובה)....
כל יום לומדים משהו חדש
- Kosh
- גורו וינטאג'

חיברתי את ה2275 לרמקולים החדשים שלי (אתה יכול לראות עליהם פוסט חדש בפורום)
ואכן הוא הרבה יותר טוב מאחיו הקטנים שיש לי מבחינת פירוט הסאונד,והבאס שלו-אפשר להעיף את כל הבניין איתו,אבל עדיין-אני מעדיף את הרוטלים הוינטג'ים שלי לעומת המרנץ.
יש להם הרבה פחות וואטים לערוץ,אבל הסאונד שלהם "פתוח" יותר,מדויק יותר והבס לא מודגש מידי.במחשב שלי יש שני כרטיסי קול- SOUND BLASTER X-FI FATALITY PRO,
ו-ESI JULI.התוצאה עם המרנץ זהה בשניהם.
ואכן הוא הרבה יותר טוב מאחיו הקטנים שיש לי מבחינת פירוט הסאונד,והבאס שלו-אפשר להעיף את כל הבניין איתו,אבל עדיין-אני מעדיף את הרוטלים הוינטג'ים שלי לעומת המרנץ.
יש להם הרבה פחות וואטים לערוץ,אבל הסאונד שלהם "פתוח" יותר,מדויק יותר והבס לא מודגש מידי.במחשב שלי יש שני כרטיסי קול- SOUND BLASTER X-FI FATALITY PRO,
ו-ESI JULI.התוצאה עם המרנץ זהה בשניהם.
קודם כל תתחדש. אכן מדובר בכרטיסים רציניים. לגבי הבאס אני מסכים שהוא מודגש אבל זה עניין של טעם ואישית אני אוהב את הדגש הזה. במגבר שלי יש כניסת main in שבה הוא הופך למגבר כוח. כשניסיתי את האפשרות אז הוא היה קצת יותר מפורט אבל חזרתי לכניסה הרגילה, AUX במקרה שלי, כי אני אוהב את ה"צבע" הזה. אולי אם בהמשך ימאס לי אשקול רוטל ישן.
כל יום לומדים משהו חדש