חייב שתעשו לי כבר סדר בראש אני משתגע

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
yuval2d פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 644
שם מלא: יובל דולב
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

קראתי את כל סוגי האתרים על פטיפונים, עברתי כל דגם אפשרי, ועדיין אין לי מושג מה אני הולך לקנות.
אני אציג את עצמי, אני יובל, בן 18 מבאר שבע, חדש לגמרי בתחום הפטיפונים, תמיד אהבתי את הפלסטיק השחור והענקי הזה ובמיוחד את העטיפות המדהימות האלה שמשתוות ליצירת אמנות ממש, והחלטתי לאחרונה שזהו, קונים פטיפון ותקליטים!
אז את התקליטים כבר קניתי (אני תמיד קונה חומר גלם לפני המכשיר.. ככה אני..), ועכשיו נותר הדבר הרציני באמת - פטיפון, אבל איכותי באמת!
אני אחד שאוהב ומעריך סאונד נקי איכותי ועוצמתי.
בנוגע לעוצמה הבנתי שזה כבר תלוי במגבר, אך בנוגע לפטיפון התייעצתי עם כל אדם אפשרי ואף עם מבין באלקטרוניקה של אחד ממגזיני הבידור בישראל - רן לוי למי שמכיר, שנתן כיוון מעולה.
אז ככה, לאחר קריאה מרובה כאן בפורום ובעוד פורום 99 משהו אין לי מושג לא נכנס אליו הרבה לא ממש אוהבים לענות שם (די סנובים האמת) החלטתי לשאול אתכם -
מבין הדגמים הללו, על מה ללכת? מאלה מכם שמכירים, למי אם אני אחבר מגבר איכותי, יצא הסאונד הנקי והעוצמתי ביותר? -

פרג'קט Debut III / Debut III Phono SB

טורנס 170 EV פטיפון Thorens / TD-190 - פטיפון - Thorens

או שאני אקנה מיד שניה טכניקס, שאני אחד שממש לא אוהב יד שניה אני בנאדם של חדש, אבל להזמין מחו"ל עם העמלות והכל יוצא מאוד יקר.. העמלות עולות יותר מהמכשיר אז ירדתי מזה. אז אם אני אקנה טכניקס זה רק יד שניה.

יש לי את הטלפונים של כל היבאונים, אבל אני לא אוהב לחפור לאנשים בנוגע למידע כי כשאני שואל אני אוהב לדעת הכל פרטי פרטים ולא מתאים לי לצאת חופר בטלפון, אז המקום הטוב ביותר לעשות זאת הוא פה בפורומים.. כאן אפשר לחפור בלי בושה.

חבר'ה תבינו שבתור אחד שלא מבין הרבה בעניין וממה שלמדתי זה ממש בשבוע האחרון אחרי חרישה פה (במקום ללמוד לבגרויות אני לומד על פטיפונים.. גם משהו לא?), זה די מסובך לבחור משהו ולדעת כיוון בראש, אז אני אהיה חייב שתעזרו לי פה לאורך כל הזמן עד שאני אשיג את הדבר האיכותי באמת.
בקשר לסאונד ולרמקולים הכל סבבה השנה קניתי מערכת מיקרו של LG מהסדרה החדשה של השוקולד עם העיצוב השחור עתידני ויש לה סאונד מטורף, רק צריך מגבר טוב.
בקשר לפרוג'קט עם המגבר, אם אני אקנה אותו, את הדגם הפשוט, כדי להזמין את ההוא בלי המגבר ולקנות בנפרד משהו איכותי או את ההוא עם המגבר?

חרפתי מספיק להודעה אחת, תנסו לענות לי כאן על כל השאלות תעשו טובה אתם אחלה אנשים כבר ראיתי אשכולות של אנשים כמוני ועזרתם להם מאוד, אז תעשו מאמצים גם בשבילי בבקשה זה ממש חשוב.
תודה לכולכם!!! :D

ramkol
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3075
נתן תודות: 74 פעמים
קיבל תודות: 34 פעמים

שליחה #2 

אהלן יובל,
קודם כל ברוך הבא..
דבר שני: תחפור כמה שאתה רק רוצה. זה רגיל כאן ומתקבל באהדה..

בקשר לסדר בראש אז תקרא את המאמרים הבאים. אם אתה רוצה..

http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... ic&t=17307

http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... ic&t=20732

אחד זה כללי על מערכות והשני זה על פטיפונים.
בקשר לפטפון אז אתה צריך להבין שזה הרבה התעסקות... יענו בלגן.. אבל אם זה בכיוון שלך אז תמצא בזה הרבה סבבה.

בטח תיכף ישאלו אותך על תקציב אז תתחיל לנסות להעריך כמה אתה מוכן להשקיע בשלב ראשון בתחביב. וכאן אין חוכמות: יקר יותר- טוב יותר...
:D

.

yuval2d פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #3 

רמקול (שם גדול יש לך...) תודה!!!
בנוגע לתקציב הוא בין 2000 ל-2500 (נראה לי קצת מוגזם בגילי לתת מעבר לזה.. עדיין.. נשאיר משהו לאחרי הגיוס..גם ככה אי אפשר לעבוד במהלך הצבא)
מה עדיף מבין הדגמים שנתתי ? הטורנס או הפרוג'ט?.. בכלל, פרוג'קט היא חברה יותר טובה מטורנס או הפוך?
האמת היא שראיתי פטיפון בסך הכל 900 ש"ח בכלי זמר של ג'מיני.. אבל המחיר זול מדי ואני מפחד שהוא גרוע לאללה.. מה אתם אומרים? שווה להתקרב אליו?
ואני צריך המלצות לקדם מגבר מכם.. מה טווח המחירים של קדם מגברים? אנ מעדיף עם מנורות אבל אם הוא עובר את ה-500 ש"ח אז אני ארד מזה ואני אבקש המלצות למגברים רגילים.. תודה רבה לרמקול התותח ולכל מי שנכנס לאשכול והיה עייף מלהגיב.. יש לך הזדמנות עכשיו בדיוק לעזור לי.. :D :D

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 154
נתן תודות: 172 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #4 

קודם כל, נראה לי שהתורנס 190 עולה יותר מ-2500 שקל אז יתכן שהוא בכלל לא בתקציב שלך...
בכל אופן לא נראה לי שבפטיפונים כאלה תבחין בדקויות של הבדלים בצליל. אם אתה יכול להקשיב לכל אחד מהדגמים (עם אותה מערכת כמובן) ואז להחליט, זה הכי טוב.

טווח המחירים לפונו סטייג' זה מ-150 ש"ח ועד השמיים, ומגבר מנורות בטוח לא תשיג בתקציב של 500. אם אתה צריך פונו סטייג', הייתי הולך על זה של קמברידג' או פרוג'קט (הבסיסיים), שמחיריהם באזור ה-400-450.

yuval2d פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #5 

הבסיסיים שלהם במחיר הזה? אוהו איזה באסה.. תגידו אתם חושבים שכדאי להשקיע קצת יותר כסף או שהמחיר שאני מציד סביר לחלוטין?
האמת היא שכשדיברתי עם רן לוי, הבנתי שהפרוג'ט 3 ההוא , אם אני קונה אותו עם מגבר יחד הכל 2700 ש"ח.. כשהקדם מגבר מובנה עליו, השאלה היא אם המגבר הזה איכותי ויכול להגיע לעוצמות חזקות ואיכותיות? זאת שאלה שאני חייב שתגידו לי יכול להיות שתהיה פה הכרעה בעניין! אם זה שווה את ה-2700 ש"ח אני סוגר עסקה, בתקווה שאני לא אתאכזב מהצליל ואז באמת חבל..
אני לא יודע עד כמה אני יכול ללכת ולשמוע את כל סוגי הפטיפונים שרשמתי.. אני גר בבאר שבע, וכל יבואן הוא בעיר אחרת, אחד בהרצליה ואחד בכלל בירושלים, אני אשתגע אם אני אצטרך לנסוע עכשיו באוטובוסים 10 פעמים..אני אצטרך את עזרתכם פה.. חייב שתמליצו לי..

אילפור
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 1029
קיבל תודות: 13 פעמים

מחירים:

שליחה #6 

PROJECT DEBUT 3 מחיר 1990 ש"ח כולל ראש ORTOFON OM5E

PROJECT PHONO BOX MKII מחיר 480 ש"ח.

יחד: 2470 ש"ח.
איל פור

yuval2d פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #7 

המגבר שכתבת, זה אותו אחד שאם אני קונה אותם ביחד הוא בנוי על הפטיפון?

אילפור
עוסק בתחום
עוסק בתחום

כן,

שליחה #8 

רק שעדיף אם הוא לחוד, כי אז יש לו את הספק כח שלו שאינו משותף לפטיפון.

חוץ מזה, זה מאפשר גמישות לשידרוג בהמשך.
איל פור

yuval2d פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #9 

תשמע ההצעה מאוד מפתה, באמת שאני מעוניין, השאלה עד מתי אני אוכל לרכוש את ההצעה הזו? היא מתוקף מבצע כלשהוא? זה חשוב לי לדעת כי אני צריך להחליט אם שווה לי לבדוק עוד משהו או שישר להחליט..
בנוגע למחט, הבנתי שהמחר זה הדבר הקריטי באמת, האם היא איכותית והיא תיתן לי סאונד נקי באמת?
שאלה אחרונה, בנוגע למגבר, יכול להיות מצב שאני מחבר לפטיפון רסיבר של קולנוע ביתי 5.1 ערוצים או שזה לא מתאפשר ואני חייב או מגבר או רסיבר 2.1?

אילפור
עוסק בתחום
עוסק בתחום

זה לא מבצע, אלא מחירים רגילים

שליחה #10 

מחט (ראש) הם אכן חשובים, אבל הפטיפון עצמו והזרוע שלו חשובים לא פחות. ORTOFON יצרנית הראש שבא עם הפטיפון היא חברה מוכרת מאוד.
ראשים אפשר גם להחליף ולשדרג - כרגע אנחנו אכן במבצע ראשים.

אין בעיה טכנית לחבר לרסיבר 5.1
איל פור

yuval2d פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #11 

הבנתי אותך... תודה על המידע האמת אחלה הצעה אבל בכל זאת אני רוצה לבדוק כמה דברים לפני שאני מחליט.
אני צריך לשאול את כל מי שמזמין פה או שהזמין בעבר מחו"ל כמה שאלות -
1. נניח ואני מזמין פטיפון שעולה 2616 ש"ח (459 יורו) מאנגליה, והמשלוח שלו הוא 42 יורו, כמה אחרי הכל מיסים ושאר הבלגן יוצא לי? דיברתי עם פקידת מכס בטלפון, והיא אמרה לי שגם על המשלוח אני משלם עמלת יבוא!!! זאת אומרת שתעשו 33 אחוז עמלות ייבוא גם על המשלוח וגם על הפטיפון ותחברו.
אני שואל אתכם לא כי אני לא יודע לעשות חשבון, אלא כי ראיתי שיש דבר כזה "אגרת דואר". נהייתי אדום, אחרי כל העמלות שאני אצטרך לשלם במידה ואזמין אז עכשיו גם לדואר?! הבעיה היא שאין לי שום מושג כמה זה עמלת הדואר הזו, ופה אני צריך אתכם.
אם מישהו יודע מה זאת האגרה ויכול לחשב לי במדוייק כמה הכל יצא בש"ח זה יהיה מעולה!
אני צריך גם שתגידו לי אם זה כדאי לבצע את ההזמנה הזו.
דרך אגב, הפטיפון שמחו"ל הוא טכניקס MK2 1210. בגלל זה המחיר המופקע.
בטבעיות תמיד עדיף טכניקס בגלל שזה לא הנעת רצועה אלא ישירה והשם האיכותי שיצא וכל מה שמסביב.. אבל השאלה המחיר.. אני לא מצליח להגיע למחיר סופי שהוא הגיוני.. כל שניה מתווספות לי עוד עמלות.. לא יודע מאיפה הן צומחות.
תעשו בשבילי את הבדיקה בבקשה זה חשוב מאוד ויעזור חבל על הזמן!!
אנשים טובים אתם! (Y) (Y) (Y)

עריכה קלה:

משהו נוסף חשוב,
האם אני יכול לסמוך על אחד מהאתרים הבאים שאני אבצע דרכם הזמנה לישראל?

http://www.thomann.de/gb/index.html
http://www.mveducation.com/page/Stores/

שוב תודה

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #12 

הטכניקס SL-1210Mk2 הוא פטיפון בראש אחר לחלוטין מאלו שדיברת עליהם קודם, ומחירו מופרז (בכל העולם). זה בעיקר בגלל המוניטין וההשפעה העצומה שלו ב35 השנים האחרונות על עולם התקליטנות (DJ's). אני אמנם חובב הנעה ישירה, אך לדעתי אין צידוק לשלם את מחירו הגבוה - במקרה כזה עדיף לקנות דגם אחר מיד שניה (אין כמעט הנעה ישירה בפטיפונים חדשים, למעט מספר דגמי DJ - והם כמעט תמיד יקרים מדי ולא מספיק טובים לשימוש ביתי).

Kosh
סמל אישי של משתמש
גורו וינטאג'
גורו וינטאג'
תגובות: 4069
נתן תודות: 339 פעמים
קיבל תודות: 366 פעמים

שליחה #13 

ההצעה שאייל נתן לך מצוינת-פרוג'קט מייצרת פטיפונים איכותיים ואודיופיליים במחירים
סבירים והצעה שלו כוללת גם ראש טוב של אורטופון+ פונוסטייג'.הטכניקס ששאלת הוא עליו הוא דגם שמיועד יותר
לDJ ופחות להאזנה "אודיופילית" בייתית וממוקדת.ככזה הוא פטיפון שעמיד יותר לעבודה
קשה והתעללות בהופעות של ה-DJ..אבל בהאזנה בייתית יתכן מאוד שהוא יתן לך סאונד
פחות טוב מהפרוג'קט.ואגב,הנעת רצועה נחשבת לאיכותית יותר מאשר הנעה ישירה-בכל
הפטיפונים שמתיימרים להיות איכותיים יש רק הנעת רצועה,החל מהבסיסיים של פרוג'קט ועד
לטורנס,לין,נוטינגהם,SME ויש עוד רשימה ארוכה של חברות איכותיות לפטיפונים שיש להן
הנעת רצועה בלבד.אני התחלתי את תחביב הפטיפון שלי מפטיפון פשוט של סוני(שמאוד נהנתי
ממנו) ואחרי שנתיים שידרגתי לפרוג'קט אקספריישן X1 שהוא דגם אחד מעל לדביוט.ההבדלים
בינהם הם שמיים וארץ..כיום הפטיפון העיקרי של הוא הפרוג'קט והסוני ניגן בחדר שלי
במקום עבודתי,עד לקילקול שלו. :( עכשיו מחליף אותו שם טכניקס זול מדגם SL-D2 עם
ראש זול של אורטופון..מנגן לא רע בכלל!.על ההבדלים בין ההנעה הישירה להנעת רצועה-יש
כאן כאלה שיסבירו את זה יותר טוב ממני..שיהיה לך בהצלחה בחיפוש ובקנייה! (Y)
נערך לאחרונה על ידי Kosh ב 20/12/2007 13:03, נערך פעם 1 בסך הכל.

yuval2d פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #14 

מה זאת אומרת לא מספיק טובים? הם לא אמורים דטווקא להיות מעולים ? כי אם הם משמשים תקליטנים אני מתאר לעצמי שהם חבל על הזמן .. אני רצה לדעת למה אתה חושב ככה מעניין אותי..
אז רגע, עדיין להישאר עם ההצעה של הפרוג'קט? כי אני רוצה יותר הנעה ישירה אבל אני לא מוצא במחירים סבירים לצערי..

Kosh
סמל אישי של משתמש
גורו וינטאג'
גורו וינטאג'

שליחה #15 

שוב,הנעה ישירה לא טובה יותר מהנעת רצועה.והדגש בפטיפון כמו ה-MK2 הוא על לעשות
כמה שיותר "רעש" ועוצמה במסיבות ולא להאזנה איכותית ממוקדת בבית.כל התכנון של ה-MK2 מיועד לעבודת ה-DJ,יש לו הנעה ישירה כי הוא מיועד ל"סקרצ'ים" של ה-DJ,הראשים
שמשתמשים בהם עם פטיפון כזה הם ראשים שמיועדים להתעללות ול"התחרעות" עליהם וממש
לא לסאונד אנלוגי איכותי.זו לא אומר שאתה לא יכול להרכיב על ה-MK2 ראש איכותי לא
של DJ כמו של אורטופון,גראדו,שור ואחרים,אבל הפטיפון הזה עדיין-לא מיועד וגם לא יתן לך
סאונד טוב יותר מפטיפון הנעת רצועה איכותי.ומחירו בארץ אכן מעט מופרז..

yuval2d פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #16 

אתה מאמין שאתה בין היחידים שנתנו לי את התשובות שאני באמת מחפש? אתה גדול.. תודה!
אז אוקי, אחרי התשובה שלך, אני כנראה צריך להתחיל להתקבע אז אני כנראה יורד לגמרי מהנעה ישירה ומתמקד בהנעת רצועה.
אז קיבלתי שתי הצעות - את הפרוג'קט שעליו דיברנו, שאני לא פוסל לקנות לו דווקא רסיבר של קולנוע ביתי 5.1 ערוצים, או שאני אבדוק דגמים של טורנס, שכרגע דיברתי עם שמעון שהוא אחד הנציגים שלהם והציע לי לראות דגמים שלהם ולשאוף לדגם TD-240 למרות שהוא קצת יקר בשבילי. מה לדעתכם ההצעה היותר כדאית? האם אני ארגיש הבדל משמעותי באיכות בין הטורנס לבין הפרוג'קט?

Kosh
סמל אישי של משתמש
גורו וינטאג'
גורו וינטאג'

שליחה #17 

לפני הקנייה-ללכת להאזין! זה כלל מס. 1..

yuval2d פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #18 

אני בוודאי אשמע אותם לפני, אבל הקטע הוא לגבי המחיר, נותנים לי פרוג'קט ב-2000 וטורנס ב-4000. השאלה אם יש הבדל משמעותי בצליל בין הדגמים האלה? מישהו ניסה אותם? אני אשמח לדעה של אחד שבדק.

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #19 

פטיפונים של DJ's שמים דגש יותר על עמידות מבנית ויכולת עבודה מאומצת מאשר על איכות מוזיקלית, וזה מקור הקביעה שהם לא מספיק טובים למאזין הביתי.
לגבי שיטות הנעה, זה ויכוח עתיק יומין אבל רק אומר כאן שהנעת הרצועה שולטת היום בתחום בעיקר משום שהיא יותר זולה, לא בהכרח יותר טובה. פטיפון הנעה ישירה איכותי - למשל מהדגמים הטובים של אמצע שנות ה-80 - יקר מאד לייצור, והיום אין מי שישלם...

yuval2d פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #20 

תודה רבה לכם על ההיענות הרבה, רק בזכותכם החלטתי על מה אני אלך, הוא יהיה פטיפון של הנעה ישירה, אני רק אשמע את הדגמים ואחליט...

עכשיו אני פונה אליכם בנוגע לחלק השני שמשמפיע על האיכות, הלוא הוא המגבר, שזה דבר חשוב וחלק בלתי נפרד ברכישת פטיפון.
בואו אני אספר לכם מה אני חושב תגידו לי מה דעתכם-
אני יכול לקנות אצל אותו יבואן שאני קונה אצלו פטיפון גם מגבר, אבל אני דווקא חשבתי ללכת על רסיבר של קולנוע ביתי 5.1 ערוצים, לשים עליו סכום כלשהוא במכירה פומבית בוואלה שופס ולראות מה יצא, אם זכיתי- מעולה, אם לא, אני אקנה מגבר.
השאלה היא, אם כדאי לי מלכתחילה בכלל לשים על זה כסף, או שחבל על הזמן וכדאי לקנות ישר מגבר מהיבואן.
שני הדגמים שאני אשים עליהם סכום במקרה ואחליט ללכת על רסיבר הם -

או -

רסיבר 5.1 ערוצים מבית ימאהה עם הספק 5x100 RMS דגם RX-V359

או-

רסיבר 5.1 ערוצים של Pioneer דגם: VSX-517S

אני אשים קודם על הפיוניר, כי כמובן בגלל שזה פיוניר, אם אני לא זוכה בו אני שם על הימאה.
מה אתם אומרים? ללכת על רסיבר או על קדם מגבר מהיבואן?

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”