שאלה למקצוענים: האם DVD ממוצע ישמע טוב בעזרת DAC אכותי?

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
מאירקה פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 630
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #1 

או עדיף לקנות CD?

shmulikwe
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1646
קיבל תודות: 12 פעמים

שליחה #2 

במידה וההמרה דיגיטלי-אנלוגי מתבצעת מחוץ לנגן לא אמור להיות הבדל בין נגן ד.ו.ד של 299 ש"ח או נגן CD של 10K$ , כי המידע ששניהם מוצאים החוצה הוא דיגיטלי זהה (PCM ).
במידה וההמרה מתבצעת בתוך הנגן אז יכולים להיות הבדלים , כי אז ה DAC עלול להיות שונה בכל נגן.
שמוליק ו.

מאירקה פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

תודה שמיל

שליחה #3 

חן חן על התשובה

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #4 

חשבתי בתחילה ששאלת משהו אחר, כלומר האם DAC בחיבור דיגיטאלי ל-DVD יישמע טוב יותר מ-CDP....
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

nvinyl66
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 826
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #5 

אני חייב לאמר שאיני לגמרי מסכים עם shmulikwe: יש הבדל גדול בספק הכוח, ביצוב המנגנון ועוד בין נגן DVD ונגן CD באיכות גבוהה מאוד. ההבדלים האלו יביאו לJITTER גבוה יותר בנגן הנחות. את התוצאות ניתן יהיה בהחלט לשמוע, אלא אם הDAC יכול לבצע RECKLOCKING באיכות גבוהה מאוד.
והנה לינק אחד מיני רבים:
http://www.jitter.de/english/engc_navfr.html
נועם

shmulikwe
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1646
קיבל תודות: 12 פעמים

שליחה #6 

nvinyl66',

לפי הנסוי שמתואר בלינק ששלחת, אתה צודק לחלוטין , תמצית הנסוי (How does jitter sound):

לקחו נגן דיסקים זול של פיליפס עם כבל (אני מניח קואקסיאלי) באורך 10 מטר. וחיברו לממיר DAC .
בכדי לצמצם את ה Jitter הם השתמשו במכשיר שמבצע תיקון שנקרא UPCI (מחובר על הקו הדיגטלי בין הנגן למפענח).
http://www.jitter.de/pdf/UPCI.pdf
ההשוואות בוצעו כאשר UPCI קיים או לא קיים במערכת.
לפי האתר, מאזינים שמו לב להבדל כאשר המכשיר קיים או לא, וטענו שהצליל טוב יותר עם המכשיר.

רק לצורך ההגינות נציין שהברנש שבצע את הנסויים והאתר הנ"ל שייך לו הוא אותו ברנש שמייצר את ה UPCI .

(אני מניח שברוב ה DAC הנורמלים אשר קיימים ברסיברים ובמגברים וכו' יש תיקון מסויים לאות הדיגטלי).

יש לך עוד לינקים בנושא? זה היה מעניין לקרוא את התאוריה.
שמוליק ו.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
יצירת קשר:

שליחה #7 

מניסוי שעשיתי עם מכשיר לתיקון JITTER, גיליתי שה-JITTER שקיים בנגן DVD פשוט של LG הוא מתחת למה שהמכשיר מסוגל לתקן, ככה שזה נחמד בתאוריה, אבל בפרקטיקה, זה לא קיים (שמיע).
About.me

nvinyl66
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #8 

כנראה שהDVD של מרטין הוא מוצלח במיוחד ומכשיר JITTER SUPRESSION שהוא בדק גרוע במיוחד.....וברצינות, יש הרבה מכשירים זולים לכאורה שאמורים לתקן JITTER. איזה מאילו מצליח בכך? זאת כבר שאלה אחרת.
התיאוריה הקשורה לJITTER עצמו היא כמובן (כפי שאתה יודע) מבוססת מאוד. יש הבדל אדיר ביכולת ה JITTER SUPPRESSION של מכשירי DAC שונים. ההבדלים נעים בין 2 פיקוסקונדס (של הBENCHMARK DAC) עד ל 600-700 פיקוסקנודס (מכשירים של RME). אני בהחלט סבור שניתן לשמוע את הירידה באיכות שמשמיע טרנספורט עם JITTER גבוה.
מכשירי DVD שלרובים יש ספקי כוח גרועים למדי + דרישות גדולות יותר על ספק הכוח הזה (העברת וידאו, ועוד) יש להם JITTER גבוה יותר מאשר מכשירי CD ממוצעים. יש מכשירים טובים יותר מאחרים בתחום הזה ויש כל הזמן שיפור.
כך שסה"כ ניתי לסכם את מה שאני אומר בכך ש DAC איכותי ישפר (ברוב המקרים) את איכות הצליל של DVD פשוט בכפוף לכמה תנאים. בינייהם מידת ה JITTTER של הטרנספורט והיכולת של ה DACׂ לבצע JITTER SUPPRESSION .
מעבר לכל אלה, יש כמובן את החויה האישית שלך, שאותה אי אפשר ולא צריך לכמת.בבית אני משמתמש בDVD של סוני כמקור אחרי שהיו אצלי כמה וכמה (DACS (MUSICAL FIDELITY, EAD, CIA ETC.ׁ אני פשוט אוהב את הצליל שלו יותר. לא תמיד יותר יקר זה יותר טוב...
נועם

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
יצירת קשר:

שליחה #9 

כמות ה-JITTER לא רלוונטית אם ב-DAC יש BUFFER, ה-DVD שהשתמשתי בו לא "מיוחד", הוא LG שעלה 150$ בדיוטי.
המכשיר לתיקון JITTER הוא לא "גרוע" והוא עלה בזמנו הון לא קטן, בכל מקרה, עפ"י החברה עצמה,כל JITTER שמתחת ל-100-150 פיקו הוא לא רלוונטי, הרך שנמדד ל-DVD היה 60-70.

מאיזה JITTER אתה מתחיל לשמוע ירידה באיכות?
About.me

nvinyl66
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #10 

על כך חלוקות הדעות- יש הסבורים שהערכים שמתחתיהם תשמע ירידה נמוכים בהרבה מאלה שציינת. ויש הסוברים אחרת.
נועם

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
יצירת קשר:

שליחה #11 

מה הניסוי האמפירי שלך אומר?
About.me

nvinyl66
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #12 

נראה לי שיש כאן crosstalk משרשורים אחרים.....
נועם

nvinyl66
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #13 

לעצם העניין - אני סבור שמעבר למספרים, אין תחליף לטרנספורט יציב (גם פיזית) עם ספק כוח טוב ובידוד פנימי וחיצוני מספק. רוב מכשירי הDVD אינם כאלה, אבל הם משתפרים (ההבדל בין הסוני שיש לי היום ל LG שקניתי לפני 4 שנים הוא שמים וארץ גם בתפקיד הטרנספורט בלבד). וצריך גם DAC טוב (אני עובד על זה כרגע...). אבל זה מובן מאליו.
נועם

מאירקה פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

האם לפי נתוני המכשיר ניתן לראות אם הוא מספיק איכותי?

שליחה #14 

כלומר עפ"י הנתונים הרשומים בחוברת שלו. על מה עלי להסתכל עם בכלל כדי לראות האם יש לו מערכת ש DAC יוכל לסייע.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
יצירת קשר:

שליחה #15 

מאירקה, לא הבנתי את השאלה.

נתוני היצרן לא אומרים איך המכשיר יישמע.
מה ז"א "מערכת ש-DAC יוכל לסייע"?

אם ה-DAC החיצוני טוב מזה שקיים בנגן, תמיד זה יעזור, השאלה היא אם זה יהיה שווה את ההשקעה....
About.me

מאירקה פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

התכוונתי למה שנכתב כאן, האם ניתן לבדוק זאת בנתוני המכשיר?

שליחה #16 

nvinyl66 כתב:כנראה שהDVD של מרטין הוא מוצלח במיוחד ומכשיר JITTER SUPRESSION שהוא בדק גרוע במיוחד.....וברצינות, יש הרבה מכשירים זולים לכאורה שאמורים לתקן JITTER. איזה מאילו מצליח בכך? זאת כבר שאלה אחרת.
התיאוריה הקשורה לJITTER עצמו היא כמובן (כפי שאתה יודע) מבוססת מאוד. יש הבדל אדיר ביכולת ה JITTER SUPPRESSION של מכשירי DAC שונים. ההבדלים נעים בין 2 פיקוסקונדס (של הBENCHMARK DAC) עד ל 600-700 פיקוסקנודס (מכשירים של RME). אני בהחלט סבור שניתן לשמוע את הירידה באיכות שמשמיע טרנספורט עם JITTER גבוה.
מכשירי DVD שלרובים יש ספקי כוח גרועים למדי + דרישות גדולות יותר על ספק הכוח הזה (העברת וידאו, ועוד) יש להם JITTER גבוה יותר מאשר מכשירי CD ממוצעים. יש מכשירים טובים יותר מאחרים בתחום הזה ויש כל הזמן שיפור.
כך שסה"כ ניתי לסכם את מה שאני אומר בכך ש DAC איכותי ישפר (ברוב המקרים) את איכות הצליל של DVD פשוט בכפוף לכמה תנאים. בינייהם מידת ה JITTTER של הטרנספורט והיכולת של ה DACׂ לבצע JITTER SUPPRESSION .
מעבר לכל אלה, יש כמובן את החויה האישית שלך, שאותה אי אפשר ולא צריך לכמת.בבית אני משמתמש בDVD של סוני כמקור אחרי שהיו אצלי כמה וכמה (DACS (MUSICAL FIDELITY, EAD, CIA ETC.ׁ אני פשוט אוהב את הצליל שלו יותר. לא תמיד יותר יקר זה יותר טוב...
...

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
יצירת קשר:

שליחה #17 

לא ממש, בד"כ הם לא מציינים את זה.