בעיות בסיסיות (אך טורדניות) במיוחד עם הפטיפון החדש שלי.

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
שלח תגובה
useless פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 3
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

אהלן. ראשית, אקדים ואומר כי קיבלתי פטיפון כמתנה (עם מגבר). הפרטים:
מגבר -- Marantz PM57.
פטיפון - Garrard SP25 MK IV.

לפטיפון שני חוטים (RCA קוראים לזה?) אותם חיברתי ליציאת ה PHONO כמתבקש מן ההגיון. כמו גם קניתי כבל דו-גידי(נדמה לי שכך קוראים לו) פשוט שמתחבר מאחד הרמקולים של המערכת הישר ליציאת ה L/R בהתאמה. עד כאן הכל אמור לתקתק. אז, כהדיוט מוחלט הכנסתי תקליט, והנחתי את הזרוע בהתאמה.

ועכשיו לבעיה: הצליל אינו רציף בכלל. מה זה לא רציף? המוסיקה קופצת לי כל שניה-שתי שניות בלופ מטורף ובלתי מובן. אתמול הצלחתי לנגן 10 שניות ברצף באיכות סבירה (איכשהו), אבל בזמנים אחרים אני לא מצליח לנגן שניה אחת בלי שזה קופץ. זאת ועוד, האיכות לפרקים נחמדה, ולפרקים נוראית (מוסיקה חורקת וקפוצנת עם רעשי רקע מאחור).

חבר אמר לי שיכול להיות שהזרוע לא זזה אל פנים התקליט, ולכן אני שומע לופים אינסופיים.
אז דבר ראשון, אני מקווה שנידבתי מספיק פרטים בשביל שתוכלו לכוון אותי.

דבר נוסף: על גבי הפטיפון יש שלושה מצבים, Off, Man ו- Auto. כשאני מזיז את המתג ל Man התושבת נעה במעגלים. כשאני מנסה להזיז את הידית מעט ימינה לכיוון ה- Auto, הידית גולשת לי בחזרה אל מצב ה- Man. זה אמור להיות כך?

ועכשיו תהייה: על הזרוע עצמה יש גלגלת כזו עם מספרים (0 עד 5 אני חושב). מה זה אמור לעשות? כמו גם, מצידה האחר יש מתג, שגם הוא ממוספר 0-5, אותו כנ"ל.

אתמול חשבתי שאולי מדובר בתקליטים שרוטים במיוחד ששרדו שנים רבות בתנאים לא תנאים במחסן. מצד שני, נראה לי קצת מוזר שעשרה (נגיד) תקליטים לא מצליחים לנפק דקת מוסיקה סבירה, או אולי אני טועה?

ממממש תודה לכל מי שיטרח לענות ולעזור. בחיים לא השתמשתי בפטיפון, ולא יודע איך העניינים עובדים, אבל זה נראה לי כמו עולם שאשמח להישאר בו ברגע שדברים יתחילו לתקתק קצת יותר. מאחר שקצת דפוק לומר לבחורה שקנתה לי את זה ששום דבר לא עובד, אני רוצה לסדר את העניינים מהר ככל האפשר בשביל לא לאכזב אותה.

תודה שוב.

:(

slavochk
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 33

שליחה #2 

נשמע כבעיה בכיוון משקל הזרוע (מדובר באותן גלגלות ששאלת לגביהן).
הורד את הוראות ההפעלה מהקישור הבא:

http://www.vinylengine.com/library/garrard/sp-25.shtml

chalmh
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3331
נתן תודות: 37 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

שליחה #3 

אל תשמיע תקליטים במצב הנוכחי על הפטפון עד שתתקן הטעון תיקון. פשוט חבל לחרוש אותם. היה לי בעבר פטפון כזה ששרת אותי מספר שנים. הוא פטפון שיוצר בעיקר עבור ראשים קריסטלים המפיקים אות חזק (כ-200 מיליוולט). התקנת ראש מגנטי על פטפון כזה זה לא לעניין מכיוון שהנעת הפלטה נעשית ע"י פולי גומי מצמיד ישירות את ציר המנוע לפלטה. בשיטה הישנה הזאת רעשים מכניים של המנוע זולגים באופן בלתי ניסבל (לטעמי) למערכת השמע. כמעט בלתי ניתן להאזין בו למוזיקה שקטה מפני שהיא מלווה ברעש מהמנוע. זאת אחת סיבות שיצרני פטפונים מודרניים עברו לשימוש בהנעת רצועה המפרידה היטב מבחינה מכנית את הפלטה מהמנוע.
לאחר שהפטפון הזה אכזב אותי כשהתקנתי עליו ראש מגנטי (וניסיתי מספר סוגים) בגלל בעיית הרעש. מסרתי אותו במתנה לבן משפחה ורכשתי פטפון יותר "מודרני".
מבחינת אמינות הפטפון הזה ממש מעולה. ה-GARRARD וה-BSR היו המחרשות של שנות השישים והשבעים. הפטפון הזה הצליח לשחוק לי חלק מאוסף התקליטים בגלל משקל הזרוע שקשה לכוון בתחום הנמוך (לראש קריסטלי נדרש משקל פי 3-4 ממשקל ראש מגנטי). האנטי סקייטיג שלו יחסית פרימיטיבי וללא אפשרות כיוון מדויקת.
לא רוצה לאכזב אותך, אבל זאת המחרשה האולטימטיבית לתקליטים.
בהצלחה עם התיקון. (Y)
חנן,

מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!

useless פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #4 

תודה רבה על התגובות המהירות. חנן -- לא אכזבת אותי בכלל. כאמור, קיבלתי אותו במתנה מחברה נדיבה במיוחד, ועל מתנות לא נוהגים להתלונן. אהיה שמח בחלקי גם אם אצליח לשמוע בו תקליטים באיכות סבירה בלבד ובאופן רציף. :)

מאחר והיה לך את הדגם הנ"ל, אשמח אם תואיל בטובך להסביר לי כיצד לכוון את הזרוע בצורה טובה. ניסיתי להשתמש במדריך ש-slavochk (תודה, אגב) נתן לי אך ללא הועיל. כרגע חוששני שאני גורם יותר נזק מאשר תועלת (למכשיר ולתקליטים), כך שממש אשמח לקצת עזרה.

chalmh
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #5 

זה קצת קשה להסביר בהתכתבות. היכן אתה גר?
חנן,

תחי המחרשה !!!

useless פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

באיזור ירושלים..

chalmh
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #7 

רחחחחחחחחוק...
אם יתאפשר לך להגיע לצפון, נוכל לתאם משהו. אם אין צורך בהחלפת חלקים פגומים, אני מאמין שאוכל לכייל לך אותו. אני לא מתעסק עם תיקונים כמקצוע ופרנסה אבל נכון לעזור ככל שידי משגת.
חנן,

תחי המחרשה !!!

MASTERMIX
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2297
קיבל תודות: 13 פעמים

רק הצעה אישית

שליחה #8 

אם החלטת בכל זאת להשאר אם הפטיפון שלך אני מאוד מקווה שתצליח לסדר אותו במידה
ולא תצליח אז הנה לך מידע ואולי גם משהו שיוכל לעזור

משהו מהמלצות האישיות שלי
אני משתמש בטכניקס SL-1200MK2 משהו אחר לגמרי מונע ללא
רצועות גומי גלגלי שיניים וכ"ו .... זה פטיפון מקצועי שייש לו הנעה ישירה PLAY ו- STOP כ"ו...
לי אישית יש 4 יחידות כאילו שמחירו נע בסביבות ה-4000 ש"ח לחדש
אם תרצה לקבל מידע נוסף אני ממליץ להכנס לאתר של חברת טכניקס בעולם כדי להתרשם.

אם תיהיה מעונין לקנות לך אחד כזה אני הכתובת ואני מוכן לשחרר יחידה אחת מהרביעיה שייש לי זה פטיפון מקצועי לכל דבר .

בכל אופן אני מאחל לך הצלחה בתיקון הפטיפון. :arrow:

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”