מגבר -- Marantz PM57.
פטיפון - Garrard SP25 MK IV.
לפטיפון שני חוטים (RCA קוראים לזה?) אותם חיברתי ליציאת ה PHONO כמתבקש מן ההגיון. כמו גם קניתי כבל דו-גידי(נדמה לי שכך קוראים לו) פשוט שמתחבר מאחד הרמקולים של המערכת הישר ליציאת ה L/R בהתאמה. עד כאן הכל אמור לתקתק. אז, כהדיוט מוחלט הכנסתי תקליט, והנחתי את הזרוע בהתאמה.
ועכשיו לבעיה: הצליל אינו רציף בכלל. מה זה לא רציף? המוסיקה קופצת לי כל שניה-שתי שניות בלופ מטורף ובלתי מובן. אתמול הצלחתי לנגן 10 שניות ברצף באיכות סבירה (איכשהו), אבל בזמנים אחרים אני לא מצליח לנגן שניה אחת בלי שזה קופץ. זאת ועוד, האיכות לפרקים נחמדה, ולפרקים נוראית (מוסיקה חורקת וקפוצנת עם רעשי רקע מאחור).
חבר אמר לי שיכול להיות שהזרוע לא זזה אל פנים התקליט, ולכן אני שומע לופים אינסופיים.
אז דבר ראשון, אני מקווה שנידבתי מספיק פרטים בשביל שתוכלו לכוון אותי.
דבר נוסף: על גבי הפטיפון יש שלושה מצבים, Off, Man ו- Auto. כשאני מזיז את המתג ל Man התושבת נעה במעגלים. כשאני מנסה להזיז את הידית מעט ימינה לכיוון ה- Auto, הידית גולשת לי בחזרה אל מצב ה- Man. זה אמור להיות כך?
ועכשיו תהייה: על הזרוע עצמה יש גלגלת כזו עם מספרים (0 עד 5 אני חושב). מה זה אמור לעשות? כמו גם, מצידה האחר יש מתג, שגם הוא ממוספר 0-5, אותו כנ"ל.
אתמול חשבתי שאולי מדובר בתקליטים שרוטים במיוחד ששרדו שנים רבות בתנאים לא תנאים במחסן. מצד שני, נראה לי קצת מוזר שעשרה (נגיד) תקליטים לא מצליחים לנפק דקת מוסיקה סבירה, או אולי אני טועה?
ממממש תודה לכל מי שיטרח לענות ולעזור. בחיים לא השתמשתי בפטיפון, ולא יודע איך העניינים עובדים, אבל זה נראה לי כמו עולם שאשמח להישאר בו ברגע שדברים יתחילו לתקתק קצת יותר. מאחר שקצת דפוק לומר לבחורה שקנתה לי את זה ששום דבר לא עובד, אני רוצה לסדר את העניינים מהר ככל האפשר בשביל לא לאכזב אותה.
תודה שוב.