כמה תובנות ושאלות לגבי המונח "כיול".....
תראו,
כבר הפסקתי למנות את הפעמים שבהן חברי האתר דיברו על כיול, שצריך לכייל, שלא ניתן להשוות ללא כיול מתאים, שהאופטימום הוא רק לאחר כיול וכו'.
שאלתי היא, מדוע יצרניות המסכים לא מכיילות את המסכים לפני שהן מוצאות למכירה. אני יודע שתיכף תקפצו עלי ותאמרו שלא ניתן לכייל אוניברסלית אבל זכור לי (אם איני טועה עופר התבטא כך) שסוג מסויים של מסכים מגיע עם גמא נמוך, אז למה לכל הרוחות החברה לא מעלה את הגמא.
דבר נוסף, בעל חנות לממכר פלאזמות (רמז: על חוף ימה של ת"א) אמר לי שכיול הוא הדבר הכי מטומטם שהוא שמע בחיים שלו כי אסור בתכלית האיסור לשנות פרמטרים פנימיים. נכון?
ועוד שאלה לסיום, בתחום הרכב לדוגמא, ניתן לשנות את כרטיס המנוע ולהשיג ביצועים אחרים לגמרי. כך לדוגמא, ניתן לקחת מזדה6 עם 143 כ"ס, לשנות את הכרטיס האלקטרוני השולט על המנוע ולהוציא מאותו מנוע 170-175 כ"ס - אבל, ויש כאן אבל אדיר, השינוי בא לידי ביטוי באמינות של המנוע, באורך חייו, בצריכת הדלק וכו'.
אם נגזור גזירה שווה לכיול פלזמות, מה לגבי הטענה שכיול אולי יפיק יותר אבל יתבע את מחירו בדמות אריכות חיי המסך וכו'.
כבר הפסקתי למנות את הפעמים שבהן חברי האתר דיברו על כיול, שצריך לכייל, שלא ניתן להשוות ללא כיול מתאים, שהאופטימום הוא רק לאחר כיול וכו'.
שאלתי היא, מדוע יצרניות המסכים לא מכיילות את המסכים לפני שהן מוצאות למכירה. אני יודע שתיכף תקפצו עלי ותאמרו שלא ניתן לכייל אוניברסלית אבל זכור לי (אם איני טועה עופר התבטא כך) שסוג מסויים של מסכים מגיע עם גמא נמוך, אז למה לכל הרוחות החברה לא מעלה את הגמא.
דבר נוסף, בעל חנות לממכר פלאזמות (רמז: על חוף ימה של ת"א) אמר לי שכיול הוא הדבר הכי מטומטם שהוא שמע בחיים שלו כי אסור בתכלית האיסור לשנות פרמטרים פנימיים. נכון?
ועוד שאלה לסיום, בתחום הרכב לדוגמא, ניתן לשנות את כרטיס המנוע ולהשיג ביצועים אחרים לגמרי. כך לדוגמא, ניתן לקחת מזדה6 עם 143 כ"ס, לשנות את הכרטיס האלקטרוני השולט על המנוע ולהוציא מאותו מנוע 170-175 כ"ס - אבל, ויש כאן אבל אדיר, השינוי בא לידי ביטוי באמינות של המנוע, באורך חייו, בצריכת הדלק וכו'.
אם נגזור גזירה שווה לכיול פלזמות, מה לגבי הטענה שכיול אולי יפיק יותר אבל יתבע את מחירו בדמות אריכות חיי המסך וכו'.
1. אכן, לא ניתן לכייל אמצעי תצוגה באופן אוניברסלי, הכיול יהיה תלוי בין השאר באות המקור (כאן אתה יכול לשאול מדוע לא כל יצרני ציוד המקור דואגים לאות מכויל ביציאה...)
מעבר לכך, היצרן לא מעונין שהמסך שלו יפיק תמונה נכונה אלא תמונה שתשכנע אותך לשלוף את כרטיס האשראי מארנקך, לשם כך הוא קובע את הפרמטרים כך שהתמונה הנצפית תהיה בולטת בין שאר המסכים בקיר הפלאזמות/LCD שאתה רואה בחנות.
2. איני מכיר את אותו חנווני אמצעי תצוגה, אך אין שחר לדבריו. היצרן מספק לך הלקוח תפריט המאפשר לשלוט על פרמטרים מסוימים כדי שתוכל לכייל, פרמטרים העלולים לפגוע במכשיר לא יהיו נגישים למשתמש הקצה בדרך כלל. מוכרים רבים לא מעוניינים ב-"כאב הראש" שמספקים לקוחות מודעים, הם רוצים שתכנס, תשאל כמה שפחות שאלות, ותרכוש את המכשיר בעל שולי הרווח המקסימליים. רובם המוחלט לא מבין דבר בהנדסת וידאו, טכנולוגיות שחזור צבע או הנדסת כיול.
3. כיול נכון יכול להאריך את חיי המכשיר (לדוגמא, רוב הצופים במסכי CRT משתמשים ב-GAIN גבוהה מדי שמקצר את חיי המסך). כיול נכון לא יקצר את חיי המכשיר.
הדרך היחידה להשתכנע בנחיצות הכיול היא לצפות באמצעי תצוגה לפני ואחרי כיול.
מעבר לכך, היצרן לא מעונין שהמסך שלו יפיק תמונה נכונה אלא תמונה שתשכנע אותך לשלוף את כרטיס האשראי מארנקך, לשם כך הוא קובע את הפרמטרים כך שהתמונה הנצפית תהיה בולטת בין שאר המסכים בקיר הפלאזמות/LCD שאתה רואה בחנות.
2. איני מכיר את אותו חנווני אמצעי תצוגה, אך אין שחר לדבריו. היצרן מספק לך הלקוח תפריט המאפשר לשלוט על פרמטרים מסוימים כדי שתוכל לכייל, פרמטרים העלולים לפגוע במכשיר לא יהיו נגישים למשתמש הקצה בדרך כלל. מוכרים רבים לא מעוניינים ב-"כאב הראש" שמספקים לקוחות מודעים, הם רוצים שתכנס, תשאל כמה שפחות שאלות, ותרכוש את המכשיר בעל שולי הרווח המקסימליים. רובם המוחלט לא מבין דבר בהנדסת וידאו, טכנולוגיות שחזור צבע או הנדסת כיול.
3. כיול נכון יכול להאריך את חיי המכשיר (לדוגמא, רוב הצופים במסכי CRT משתמשים ב-GAIN גבוהה מדי שמקצר את חיי המסך). כיול נכון לא יקצר את חיי המכשיר.
הדרך היחידה להשתכנע בנחיצות הכיול היא לצפות באמצעי תצוגה לפני ואחרי כיול.
A good plagiarized idea is better than a lousy original one
אם כך, בהנחה שארכוש פלזמה, כיצד אוכל לכייל אותה?
אני שוקל את הפיליפס 5320 (איננה נמכרת בעולם הדיגיטלי) ואת ה LG החדשה (גם איננה נמכרת שם).
בהנחה שארכוש בסופו של יום אחת מהנ"ל, כיצד אוכל להפיק ממנה את המרב? מי יכייל עבורי את המכשיר?
כמובן, שתמורת שכר.
בהנחה שארכוש בסופו של יום אחת מהנ"ל, כיצד אוכל להפיק ממנה את המרב? מי יכייל עבורי את המכשיר?
כמובן, שתמורת שכר.
הקשר לעולם הדיגיטלי
הוא בהקשר חיובי ולא שלילי.
הבנתי מחברי הפורום שהעולם הדיגיטלי ישנם מקצוענים שיודעים דבר או שניים בכיול אבל למרבה הצער הם לא מוכרים פיליפס.
אם הייתי רוכש מהם את אחד מהשילוש המקודש (פיוניר, נק או פנסוניק) אז ללא ספק הם היו עוזרים לי להביא את המסך לאופטימום שלו.
האם כאשר ארכוש פיליפס (לדוגמא) יהיה מישהו שיוכל לעזור?
אם כן, היכן?
הבנתי מחברי הפורום שהעולם הדיגיטלי ישנם מקצוענים שיודעים דבר או שניים בכיול אבל למרבה הצער הם לא מוכרים פיליפס.
אם הייתי רוכש מהם את אחד מהשילוש המקודש (פיוניר, נק או פנסוניק) אז ללא ספק הם היו עוזרים לי להביא את המסך לאופטימום שלו.
האם כאשר ארכוש פיליפס (לדוגמא) יהיה מישהו שיוכל לעזור?
אם כן, היכן?
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78759
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5370 פעמים
כמה עניינים,
חשוב לציין לאותו בעל חנות שכמעט כל היצרנים הכניסו את הפרמטרים לכיול לתפריטים שנגישים לכל משתמש.
בעבר זה היה דורש קודים מיוחדים שהיו מסוכנים למדי למשתמש הממוצע.
כיום כל אחד יכול "לכייל" אם יש לו את הציוד המתאים.
לגבי כיול מחנות - לא הייתי מצפה לזה כחלק מההתקנה. אין אף חנות או ספק בארץ שנותן את שירות הכיול כחלק מהעסקה.
חשוב לציין לאותו בעל חנות שכמעט כל היצרנים הכניסו את הפרמטרים לכיול לתפריטים שנגישים לכל משתמש.
בעבר זה היה דורש קודים מיוחדים שהיו מסוכנים למדי למשתמש הממוצע.
כיום כל אחד יכול "לכייל" אם יש לו את הציוד המתאים.
לגבי כיול מחנות - לא הייתי מצפה לזה כחלק מההתקנה. אין אף חנות או ספק בארץ שנותן את שירות הכיול כחלק מהעסקה.
Re: הקשר לעולם הדיגיטלי
תראה, כיול מקצועי עולה כסף והרבה. מלבד זאת שאני לא ממש יודע אם יש מישהו בארץ שעושה זאת למחיתו.yorams כתב: האם כאשר ארכוש פיליפס (לדוגמא) יהיה מישהו שיוכל לעזור?
אם כן, היכן?...
מה שכן נתן לעשות זה כיול יותר בסיסי (שהרבה אנשים מוצאים אותו מספק). ובשביל זה אתה לא זקוק לאף אחד, אתה יכול לעשות זאת בעצמך בעזרת avia ו-dve.
למידע נוסף הרשה לי להפנות אותך למאמר מצוין שנכתב ע"י oferlaor:
לינק לחלק הראשון של טמפרטורת צבע וכיול:http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... le&sid=348
לינק לחלק השני של טמפרטורת צבע וכיול:
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... le&sid=349
בהצלחה
המתקינים שמגיעים באים רק לקדוח כמה חורים בקיר לשים את הפלזמה
לחבר את הכבלים וללכת.אולי לשחק קצת בתפריט.
אין להם ציוד יעודי לכיול.
אני מניח שאין מכיילים בארץ כי אין אנשים שיודעים להעריך את זה.
רובם יגידו בסוף שעשקו אותם והם סתם בזבזו כסף.
לחבר את הכבלים וללכת.אולי לשחק קצת בתפריט.
אין להם ציוד יעודי לכיול.
אני מניח שאין מכיילים בארץ כי אין אנשים שיודעים להעריך את זה.
רובם יגידו בסוף שעשקו אותם והם סתם בזבזו כסף.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
מרטין, מה זו השאלה הזו?
איך אני יכול להעריך כמה אני מוכן לשלם על דבר שאיני יודע דבר וחצי דבר על אודותיו, על מחירו וכו'.
במקצוע בו אני עוסק נהוג לחייב לפי שעות, כך שאם אדע מה היקף העבודה אוכל להעריך בצורה סבירה את העלות של השרות.
במקצוע בו אני עוסק נהוג לחייב לפי שעות, כך שאם אדע מה היקף העבודה אוכל להעריך בצורה סבירה את העלות של השרות.
- oferlaor
- מנהל

יורם,
תלוי מאוד בסוג המסך ובכמות המכשירים המחוברים.
כיול רגיל צריך לקחת בערך שעתיים + נסיעה הלוך חזור אליך.
לגבי מה המשמעות של זה - יש על כך מאמר אשר מסביר את הפרוצדורה באופן כללי.
עכשיו, כמה היית מסכים לשלם על זה?
בארה"ב כיול מקצועי עולה מינימום של 275$ למכייל רגיל עבור פלאזמה (בערך 350$ עבור מקרן).
תלוי מאוד בסוג המסך ובכמות המכשירים המחוברים.
כיול רגיל צריך לקחת בערך שעתיים + נסיעה הלוך חזור אליך.
לגבי מה המשמעות של זה - יש על כך מאמר אשר מסביר את הפרוצדורה באופן כללי.
עכשיו, כמה היית מסכים לשלם על זה?
בארה"ב כיול מקצועי עולה מינימום של 275$ למכייל רגיל עבור פלאזמה (בערך 350$ עבור מקרן).
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
yorams, נו באמת, גם במקצוע שלך (שאיני יודע מה הוא), המחיר נקבע גם בהתאם למה שהשוק מוכן לשלם.
כמו שעפר אמר, בארה"ב המחירים נעים בין 275-350$ וב-UK בין 250-350 פאונד.
עזוב כמה ידע, ציוד, זמן צריך בשביל הכיול, מה ששאלתי הוא כמה לך היה שווה כיול כזה.
מה היה עוזר אם הייתי אומר שהעלות היא נאמר, 1000 ש"ח, אבל אתה לא מוכן להוציא יותר מ-200 ש"ח על זה?
כמו שעפר אמר, בארה"ב המחירים נעים בין 275-350$ וב-UK בין 250-350 פאונד.
עזוב כמה ידע, ציוד, זמן צריך בשביל הכיול, מה ששאלתי הוא כמה לך היה שווה כיול כזה.
מה היה עוזר אם הייתי אומר שהעלות היא נאמר, 1000 ש"ח, אבל אתה לא מוכן להוציא יותר מ-200 ש"ח על זה?
בגדול המדובר על להזמין טכנאי isf בכדי לכוון לך את הטלויזה. ה- isf או בשמו המלא "Imaging Science Foundation" הוא ארגון אשר מכשיר טכנאיי כיול. הנה לינק לאתר שלו:emordeko כתב:מה עם המסכים החדשים של נק ופיוניר?
גם אותם צריך לכייל כי יש להם
ISF Calibration Ready
מה זה אומר??...
http://www.imagingscience.com/isf-trained.cfm
והנה לינק למה טכנאי isf עושה:
http://www.sencore.com/train/SoundVisionHouseCalls.pdf
המינוח ISF Calibration Ready הזה אומר שבסך הכול ניתן לכוון את כל מה שצריך (בהירות קונטרס טמפרטורת צבע) דרך המתגים של הטלוזיה. שזה בגדול דיי שטויות\טריק שיווקי שכן ברור שכיום בכל הטלוזיות הנורמאליות נתן יהיה לכוון את זה. ולפעמים מה שזה אומר זה שניתן לישמור כמה "פרופילים" של הגדרות אלו לדוגמא "פרופיל מכוייל" ו"פרופיל דיפולטבי".
אתה נתת את פיוניר כדוגמא אז הנה הסבר קצר מהאתר שלהם:
http://www.pioneerelectronics.com/pna/a ... 95,00.html
אני אחסוך לך להקליק על הלינק המוזכר לעיל הנה הציטוט הרלונטי מהאתר שלהם:
לילה טובHere’s how it works: as an optional service arranged through your Pioneer Elite dealer, a trained professional will calibrate contrast, tint, sharpness, color levels, and other parameters to best fit your exact viewing environment. Room layout and size, ambient light (for both day and night viewing), and other conditions that affect picture quality are measured and factored in. Once the ISF C3 calibrations are made to your TV, you’ll enjoy unparalleled picture accuracy. But should you ever want to revert back to the TV’s original settings after the set is calibrated, you can; the TV’s ISF Mode will allow you to toggle back and forth if you wish....
תשובה ושאלה ל camelman
תודה על הלינקים.
קראתי את המאמרים ולמרות שהבנתי על מה הם מדברים, לא הצלחתי להבין מדברייך כיצד אני אוכל לכייל בעצמי (גם כיול בסיסי).
מה זאת אומרת שאוכל לעשות זאת בעצמי בעזרת DVE ו AVIA ?
מתנצל על הבורות המחפירה, אבל שני המוזגים הנ"ל לא אומרים לי הרבה.

קראתי את המאמרים ולמרות שהבנתי על מה הם מדברים, לא הצלחתי להבין מדברייך כיצד אני אוכל לכייל בעצמי (גם כיול בסיסי).
מה זאת אומרת שאוכל לעשות זאת בעצמי בעזרת DVE ו AVIA ?
מתנצל על הבורות המחפירה, אבל שני המוזגים הנ"ל לא אומרים לי הרבה.
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
- oferlaor
- מנהל

כיול עצמי זה שאתה משתמש בדיסקים הללו (AVIA משמש לכיול NTSC, ויש גירסאות NTSC ו-PAL ל-DVE) ע"מ להגיע למקסימום שהמסך יכול לתת לך ללא ציוד נוסף.
כלומר, הדיסקים הללו כוללים הסברים + פילטרים + תמונות שאתה יכול להשתמש בכדי לשפר את איכות התמונה במסך.
כמובן, המגבלה העיקרית היא שללא ציוד מדידה - לא ניתן להגיע ל-D65 או לכייל גאמה. מעבר לזה, זה נותן כיול ראשוני לא רע בכלל וזה מה שמרבית האנשים עושים כיום.
כלומר, הדיסקים הללו כוללים הסברים + פילטרים + תמונות שאתה יכול להשתמש בכדי לשפר את איכות התמונה במסך.
כמובן, המגבלה העיקרית היא שללא ציוד מדידה - לא ניתן להגיע ל-D65 או לכייל גאמה. מעבר לזה, זה נותן כיול ראשוני לא רע בכלל וזה מה שמרבית האנשים עושים כיום.
- oferlaor
- מנהל

רן,
לדעתי זה באמת המקום האידאלי לבצע כיול.
יש הרבה פרמטרים שיכולים להשתנות בכיול מרוחק, אם כי חשוב לציין שהם מינוריים כאשר מדובר בכיול D65 רגיל מכיוון שהאלמנט הכי "לא מכוייל" זה התצוגה.
כאשר עובדים עם DVI (כלומר, כניסה דיגיטלית) נושא המקור הופך לכמעט לא רלוונטי.
כאשר אתה מדבר על כיול עבור YES (שידורי טלויזיה), המקור הוא קריטי.
לדעתי זה באמת המקום האידאלי לבצע כיול.
יש הרבה פרמטרים שיכולים להשתנות בכיול מרוחק, אם כי חשוב לציין שהם מינוריים כאשר מדובר בכיול D65 רגיל מכיוון שהאלמנט הכי "לא מכוייל" זה התצוגה.
כאשר עובדים עם DVI (כלומר, כניסה דיגיטלית) נושא המקור הופך לכמעט לא רלוונטי.
כאשר אתה מדבר על כיול עבור YES (שידורי טלויזיה), המקור הוא קריטי.