ההבדל בין HDMI מלוח אם לHDMI מכרטיס נפרד
אני בונה בימים אלו HTPC ומהמלצות הפורום הלכתי על הלוח M2A של אסוס עם יציאת HDMI מובנת , אך מקריאה בפורומים אחרים נראה שזה יהיה בסדר אך עם כרטיס מסך נפרד ואיכותי , איכות הוידאו תיהיה הרבה יותר טובה.
האם זה נכון?
אם כן , על איזה שילוב לוח\כרטיס מסך הייתם ממליצים {זול ככל שניתן}?
האם זה נכון?
אם כן , על איזה שילוב לוח\כרטיס מסך הייתם ממליצים {זול ככל שניתן}?
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
הבנת לא נכון. איכות הוידאו תהיה זהה. היתרון בכרטיס מסך חיצוני הוא שהוא פשוט חזק יותר בשביל משחקים, ועוזר למחשבים חלשים עם קידוד HD בחומרה.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

הדף שהבאת משווה בעיקר ביצועים ואחוזי CPU, ולא איכות תמונה.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

8800 הוא לא ממש "זול ככל שניתן"... מדובר בכרטיס שמחירו מעל 1000 שקל.
קנה לוח אם מובנה כרטיס מסך דוגמת ה-Asus M2A-VM-HDMI, שעולה בערך כמו לוח אם בלי כרטיס מסך מובנה, ותמיד תוכל בעתיד להוסיף כרטיס מסך חיצוני אם האיכות לא תמצא חן בעיניך.
קנה לוח אם מובנה כרטיס מסך דוגמת ה-Asus M2A-VM-HDMI, שעולה בערך כמו לוח אם בלי כרטיס מסך מובנה, ותמיד תוכל בעתיד להוסיף כרטיס מסך חיצוני אם האיכות לא תמצא חן בעיניך.
מאיפה אתה מביא את השטויות האלה?כרטיס מסך מובנה של
ASUS M2A-VM HDMI
הוא כרטיס בינוני ולא תומך בHD-1080P
גם איכות התונה רגילה פחות ובה מכרטיסי מסך רגילים של
PCI-EXPRESS...
אם היית קצת קורא פה בפורום פוסטים של אנשים שיש להם את הכרטיס הזה היית מבין שאין שום בעיה לראות חומר HD 1080p עם הכרטיס הזה.
בכלל נראה לפי כל מיני תגובות שלך בפורום (זו לא הראשונה), שיש לך דיעה מאוד מוצקה וברורה לגבי חומרה מסויימת ודיעה מאוד שלילית לגבי חומרה אחרת ממה שאתה ממליץ.אני ממליץ כרטיסי מסך מבוססי
ATI HD2600XT...
קצת צניעות לא תזיק לך!!!
נוצר פה איזה בלבול,
אז הנה קצת סדר.
ראשית ב HTPC שלי יש לוח-אם ASUS M2A-VM HDM ואחרי תקופה מסוימת רכשתי כרטי מסך
(במקרה באמת קניתי את ה 2600xt)
עכשיו להבהיר עניינים:
ה ASUS M2A-VM HDM יכול לפרוס סרט 1080p כזה או אחר אבל זה ידרוש משאבי מערכת (זיכרון, מעבד וכו)
ולכן כדי לנגן סרט 1080p (נניח h.264) דרוש לך מחשב חזק
במידה ואין לך מחשב מספיק חזק
אז כדי לפרוס את התוכן אתה צריך כרטיס מסך שידע לעשות חלק מהעבודה בחומרה (כמו ה 2600)
אגב, במידה ואתה מעוניין גם לשחק במחשב אז אתה חייב כרטיס מסך חזק מאוד (כמו ה 8800)
ולשאלה המתבקשת,
הסיבה שאני הוספתי כרטיס מסך למערכת של הייתה כי הלוח-אם הנ"ל לא יודע להוציא אות 1080p (רלוונטי רק למסכי FULL-HD)
אז הנה קצת סדר.
עכשיו להבהיר עניינים:
ה ASUS M2A-VM HDM יכול לפרוס סרט 1080p כזה או אחר אבל זה ידרוש משאבי מערכת (זיכרון, מעבד וכו)
אז כדי לפרוס את התוכן אתה צריך כרטיס מסך שידע לעשות חלק מהעבודה בחומרה (כמו ה 2600)
אגב, במידה ואתה מעוניין גם לשחק במחשב אז אתה חייב כרטיס מסך חזק מאוד (כמו ה 8800)
ולשאלה המתבקשת,
הסיבה שאני הוספתי כרטיס מסך למערכת של הייתה כי הלוח-אם הנ"ל לא יודע להוציא אות 1080p (רלוונטי רק למסכי FULL-HD)
אז למה בכל לקנות את הלוח הזה?
חוץ מהעובדה שיציאת האודיו הדיגיטאלית שלו יושבת על סלוט הPCI-E, באתר של ASUS מודים שהלוח לא יכול לנגן 1080P. עדיף לקנות את ה-GIGABYTE 690G-S3H . שיש לו גם מעבד אודיו מתקדם יותר וגם כמובן סלוט ה-PCI-E נשאר פנוי לכרטיס מסך בעתיד.osherov כתב:נוצר פה איזה בלבול,
אז הנה קצת סדר.
עכשיו להבהיר עניינים:
ולשאלה המתבקשת,
הסיבה שאני הוספתי כרטיס מסך למערכת של הייתה כי הלוח-אם הנ"ל לא יודע להוציא אות 1080p (רלוונטי רק למסכי FULL-HD)...
דודי.
Re: אז למה בכל לקנות את הלוח הזה?
dudil כתב:חוץ מהעובדה שיציאת האודיו הדיגיטאלית שלו יושבת על סלוט הPCI-E, באתר של ASUS מודים שהלוח לא יכול לנגן 1080P. עדיף לקנות את ה-GIGABYTE 690G-S3H . שיש לו גם מעבד אודיו מתקדם יותר וגם כמובן סלוט ה-PCI-E נשאר פנוי לכרטיס מסך בעתיד.osherov כתב:נוצר פה איזה בלבול,
אז הנה קצת סדר.
עכשיו להבהיר עניינים:
ולשאלה המתבקשת,
הסיבה שאני הוספתי כרטיס מסך למערכת של הייתה כי הלוח-אם הנ"ל לא יודע להוציא אות 1080p (רלוונטי רק למסכי FULL-HD)......
מה יותר מתקדם במעבד האודיו שלו?
איפה זה רשום ?באתר של ASUS מודים שהלוח לא יכול לנגן 1080P...
בזמנו הגעתי אפילו לליצנים מהתמיכה של ASUS והם ענו לי שזה אמור לעבוד (גם ב Manualשל הלוח רשום שזה תומך ב 1080p אבל אצלי בבית זה לא עבד. ת'אמת זה סיפור ארוך אבל זה כבר עניין לשרשור אחר)
בקשר לאיזה לוח עדיף ה ASUS או ה GIGABYTE אז על פניו באמת הם די דומים (אותו chipset 690G) ל GIGABYTE יש באמת יתרון קל בגלל ה PCI-e התפוס ב ASUS (במידה ותשים כרטיס מסך בעתיד תאבד את יציאת ה SPDIF)
אבל כל זה רק בתאוריה במעשה אני מבטיח לך ש ה ASUS עושה את העבודה מניסיון אישי
השאלה היא האם יש אנשים כאן בפורום יש להם את הלוח-אם הנ"ל של GIGABYTE והוא עובד להם כמו שצריך.
במידה וכן אני ממליץ לך ללכת עליו במידה ולא לך על ה ASUS
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20174
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
שום דבר.bambale כתב: מה יותר מתקדם במעבד האודיו שלו?...
חוץ מהעובדה שיש
לו מעבד DTS שיכול לפי בחירה להמיר כל אודיו ל-DTS, כמו כן לפי עדויות ברשת גם מוציא אודיו באיכות טובה יותר.TheCoolest כתב:שום דבר.bambale כתב: מה יותר מתקדם במעבד האודיו שלו?......
דודי.
רק תיקונון קטן שלא יתבלבלו
הלוח-אם של ג'יגה שאנחנו מדברים אליו הוא מדגם GA-MA69G-S3H
הלוח-אם של ג'יגה שאנחנו מדברים אליו הוא מדגם GA-MA69G-S3H
מהאתר של ASUS:
It may not display 1080p smoothly when playing HD DVD and Blu-ray Disc due to current version player limit)osherov כתב:איפה זה רשום ?באתר של ASUS מודים שהלוח לא יכול לנגן 1080P...
בזמנו הגעתי אפילו לליצנים מהתמיכה של ASUS והם ענו לי שזה אמור לעבוד (גם ב Manualשל הלוח רשום שזה תומך ב 1080p אבל אצלי בבית זה לא עבד. ת'אמת זה סיפור ארוך אבל זה כבר עניין לשרשור אחר)
ASUS...
http://www.asus.com/products.aspx?model ... 3=496&l4=0
ולי יש את הג'יגהביט ועובד פיקס, בלי קפיצות וחלק לגמרי בקושי 50% CPU.
דודי.
כן זה אני מכיר אבל זה מדבר על בעייה בנגנים ולא בלוח האםmay not display 1080p smoothly when playing HD DVD and Blu-ray Disc due to current version player limit)...
מה הקשר לנגנים?
מדובר על צפיה בתכנים שהם 1080P. ונגיד שמדובר בנגנים, אז כל הנגנים? למה בלוחות אחרים אין בעיה... כי זו בעיה של הלוח הספציפי הזה.osherov כתב:כן זה אני מכיר אבל זה מדבר על בעייה בנגנים ולא בלוח האםmay not display 1080p smoothly when playing HD DVD and Blu-ray Disc due to current version player limit)......
דודי.