איכות תמונה אידיאלית - טושיבה C3000

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
dudil
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1015
נתן תודות: 20 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #21 

אין NR ב-HDMI.
אם לא רואים סרטי HD אז עדיף להתחבר דרך VGA, שם כן יש תמיכה ב-NR.

אני מחובר HDMI מאחר ויש לי סרטי HD, אני מגדיר את הדסקטופ ל-1080*1920 שזוהי הרזולוציה של FHD ונותן ל-פרודג'ה לעשות את ה-SCALE DOWN, סביר להניח שהוא יעשה את זה יותר טוב מהפילטרים של המחשב כמו FFDSHOW וכו'.
דודי.

alexii86
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 40
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #22 

אני מחבר VGA-VGA למחשב נייד וצופה בתכנים של 720p ורואים מעולה!! רזולוציה של 1366*768.

WXGA בלי מתיחות.

sulamix
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 8

שליחה #23 

כן alexii86 אתה צודק רואים טוב הNR.
אחרי כל כך הרבה נסיונות להגיע למצב שיראו הכי קרוב לNR בחיבור HDMI חיברתי את הC3000 בחיבור VGA ורואים מעולה על הרזולוציה של 1360X768, שהיא הNative Rate של המסך הזה, (יש איבוד תצוגה של 4 פיקסלים מימין ומשמאל, ככה זה צריך להיות).

אז אם משהוא קורא את השירשור הזה במטרה להחליט איך לחבר את ה C3000 למחשב, אני ממליץ בחום לחבר דרך הVGA, ברזולציה של 1360X768 (בכל רזולציה אחרת אתם תאבדו את הNR ואז לא עשיתם דבר). ושלא יספרו לכם סיפורים! אין שום הבדל בתמונת המחשב בין חיבור HDMI לחיבור VGA כל עוד אין הפרעות רציניות שמשבשים את האות האנלוגי בהחיבור הVGA.
אז הרחיקו שנאים ומחשירי חשמל גדולים מהכבל VGA, השתמשו בכבל קצר כמה שאפשר ותראו NR 1:1 באיכות שלא נופלת מאיכות חיבור HDMI אפילו לא בפסיק!

זהו. בהצלחה.

dudil
חבר ותיק
חבר ותיק

כל זמן שלא רואים סרטי HD...

שליחה #24 

sulamix כתב:אז אם משהוא קורא את השירשור הזה במטרה להחליט איך לחבר את ה C3000 למחשב, אני ממליץ בחום לחבר דרך הVGA, ברזולציה של 1360X768 (בכל רזולציה אחרת אתם תאבדו את הNR ואז לא עשיתם דבר). ושלא יספרו לכם סיפורים! אין שום הבדל בתמונת המחשב בין חיבור HDMI לחיבור VGA .
...
כאשר אתה מנגן סרט FHD שהוא ברזולוציה של 1080*1920, ה-VGA שלך עושה DOWN SCALE לתמונה.

עדיף במקרה הזה לתת לטלויזיה לעשות את ה-SCALING מאשר למחשב. אפשר להוציא 1080 רק מ-HDMI.
דודי.

אור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1483
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #25 

dudil,

לא בטוח בכלל...
צריך לעשות השוואה בין שני המצבים אבל לדעתי ההבדל לא יהיה מורגש...(פשוט משום שDOWNSCALE זו פעולה פשוטה לביצוע...)

sulamix,

אחת הסיבות הנוספות לעבוד בNR דרך HDMI היא משחקי מחשב שבהם רק כאשר המסך מחובר בחיבור דיגיטלי אתה יכול לשחק בהם בNR ולא ברזולוציה יותר נמוכה...

sulamix
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #26 

אם אנחנו עדיין מדברים גם על הטלויזיה C3000, אז כך...

אור,
בC3000 אין NR בHDMI ואין גם דבר קרוב לזה, (השתמשתי בכל תוכנה אפשרית הגדרתי רזולוציות נוספות עבדתי ימים והגעתי לתוצאה סבירה בה אין ממש 1:1). לא ברור לי למה משחק מסויים לא יאפשר לי לעבוד בVGA עם 1360X768? שהיא הNR של הc3000 ושל טלויזיות רבות נוספות.

dudil,

לגבי ה DOWNSCALE (בהנחה שהטלויזיה שלך לא FHD) אני ממש מסכים עם אור, אין שום סיבה שהטלויזיה תעשה את זה יותר טוב מהמחשב מדובר באלגוריתם פשוט מאוד להסרת המידע המיותר (מעבר מp1080 ל720 נניח) לא כל האלגוריתמים חייבים להיות מורכבים ובעלי משמעות ויזואלית רצינית. ובמקרה של הc3000 אני חושב שעדיף לקבל את הNR 1:1 ולהשתמש בDOWNSCALE של המחשב על חיבור VGA מאשר לאבד את הNR ולהשתמש בDOWNSCALE של הטלויזיה עבור שידורי 1080p.
אם כל מה שאתה עושה זה רק לראות סרטים ב1080p אז אולי זה לא כזה משנה איך אתה מחבר VGA\HDMI (אולי יתרון קל לHDMI) אך אם אתה רואה גם סרטי 720p מהמחשב או כל סרט אחר... הNR על הVGA משדרג בצורה משמעותית.

אור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #27 

לא אמרתי שיש NR בHDMI במסך הזה... (מעטים המסכים שתומכים בNR דרך HDMI)
לגבי המשחקים, תנסה ותראה...

dudil
חבר ותיק
חבר ותיק

סליחה...

שליחה #28 

sulamix כתב:אם dudil,

, אין שום סיבה שהטלויזיה תעשה את זה יותר טוב מהמחשב מדובר באלגוריתם פשוט מאוד להסרת המידע המיותר (מעבר מp1080 ל720 נניח) לא כל האלגוריתמים חייבים להיות מורכבים ובעלי משמעות ויזואלית רצינית. .
...
אלגוריתם פשוט? אני מניח שכבר כתבת כמה כאלו...

אני מציע לא לזרוק לאויר כל מיני קביעות שאין להם בסיס במציאות, לא מדובר ב'זריקת מידע', אם ככה היה המצב אז מה הטעם לראות בכלל סרטים ב-1080P?

מאחר ואין NR בכניסת ה-HDMI של ה-C3000, בכל שימוש אחר חוץ מניגון סרטי HD ב-1080P יש להשתמש ב-VGA, כדי לרוא סרטי FHD, עדיף להשתמש בטלויזיה.

מה גם שהמחשב גם ככה עסוק במספיק דברים בנושא ניגון הוידאו - DEINTERLACE אם צריך ANTI ALIASING, וכו' וכו', אם אפשר להוריד ממנו את ה-SCALING שגם ככה נעשה יותר טוב בטלויזיה (אלא אם כן ראית והבנת את קוד המקור של הפרודג'ה וה-FFDSHOW)
אז 'יותר עדיף'.
דודי.

אור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

Re: סליחה...

שליחה #29 

אין טעם לראות סרט שהוא ברזולוציה יותר גבוהה מהרזולוציה של המסך... (1080P זה טוב עבור מסכי 1080P)

sulamix
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #30 

dudil,

טוב, אולי האלגוריטם של הDOWNSCALE הוא אחד המורכבים והמסובכים שניכתב על ידי מדעני NASA, אולי...
אבל גם אתה לא יודע זאת. אז עד שלא באמת נבדוק אתה לא יכול לקבוע שעדיף להגדיר HDMI עבור סרטי 1080p, אז בבקשה אל תהיה כזה בטוח בקביעה שלך.

לגבי האלגוריתם, דווקא כן הייתה לי נגיעה באלגוריטמים של עיבוד תמונה בעבר. לא שאני באמת יודע איך הם עושים את הDOWNSCALE, אבל אני באמת מאמין (ויש לי על מה לבסס את זה) שכדי להציג תמונה של 1000 קווים, לדוגמה, ברזולוציה של 500 קווים יש להשתמש באלגוריתם שיוריד כל קו שני. אין שום סיבה או יתרון בלעבד את המידע עבור הDOWNSCALE, מה שאני לא יכול להגיד לגבי הUPSCALE שהוא הרבה יותר מורכב (להמציא מידע שלא קיים בתמונה).

אז לסיכום, עד שהנושא לא באמת נבדק לעומק (מבדיקה לא רצינית על ידי לא ראיתי הבדל) אני חוזר בהמלצתי לחבר את הC3000 בחיבור VGA (כאשר כל התנאים טובים לכך).
לגבי החיסרון בשימוש במשחקים על חיבור VGA... קבלתי תשובה מ"אור" של לנסות ולראות... אז נראה.

dudil
חבר ותיק
חבר ותיק

הנחרצות...

שליחה #31 

sulamix כתב:dudil,

טוב, אולי האלגוריטם של הDOWNSCALE הוא אחד המורכבים והמסובכים שניכתב על ידי מדעני NASA, אולי...
ציניות, חבל מוריד את הויכוח לרמה נמוכה...
אבל גם אתה לא יודע זאת.
אתה לא מכיר אותי, אל תקפוץ למסקנות נמהרות
אז עד שלא באמת נבדוק אתה לא יכול לקבוע שעדיף להגדיר HDMI עבור סרטי 1080p, אז בבקשה אל תהיה כזה בטוח בקביעה שלך.

לגבי האלגוריתם, דווקא כן הייתה לי נגיעה באלגוריטמים של עיבוד תמונה בעבר. לא שאני באמת יודע איך הם עושים את הDOWNSCALE, אבל אני באמת מאמין (ויש לי על מה לבסס את זה) שכדי להציג תמונה של 1000 קווים, לדוגמה,
ברזולוציה של 500 קווים יש להשתמש באלגוריתם שיוריד כל קו שני.
קשקוש, ומה ב-INTERLACED? תוריד פילד שלם?

אין שום סיבה או יתרון בלעבד את המידע עבור הDOWNSCALE, מה שאני לא יכול להגיד לגבי הUPSCALE שהוא הרבה יותר מורכב (להמציא מידע שלא קיים בתמונה).
באותה מידה נאמר שכדי לעשות UPSCALE פשוט נשכפל כל פיקסל

אז לסיכום, עד שהנושא לא באמת נבדק לעומק (מבדיקה לא רצינית על ידי לא ראיתי הבדל) אני חוזר בהמלצתי לחבר את הC3000 בחיבור VGA (כאשר כל התנאים טובים לכך).
מסכים שזוהי המלצתך בלבד, מאחר ואני את יתרונות הפרודג'ה מול כל SCALER אחר, אני חושב וממליץ לתת לו לעשות את העבודה שלשמה הוא שם. מבחינה ויזואלית, בלעדיו ל-C3000 אין שום יתרון על טלויזיות אחרות של LG, סמסונג או סוני באותה רמת מחיר.
לגבי החיסרון בשימוש במשחקים על חיבור VGA... קבלתי תשובה מ"אור" של לנסות ולראות... אז נראה.
...
דודי.

sulamix
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #32 

dudil,
במקום להיעלב מהתגובה שלי ולהגיב בצורה לא רצינית ודמגוגית אני מציע לך לחשוב קצת לפני שאתה יורה את התשובה שלך.

הייתי רוצה לשמור על דיון רלוונטי ומקצועי וכך וכך גם אעשה אך לפני...
בקשת ממני "אתה לא מכיר אותי, אל תקפוץ למסקנות נמהרות" וגם רשמתה "ציניות, חבל מוריד את הויכוח לרמה נמוכה...", אתה יודע מה... אתה צודק לגמרי! רק אל שתכח שהתגובה שלך לגבי האלגוריתם הפשוט (לדעתי) הייתה:
"אלגוריתם פשוט? אני מניח שכבר כתבת כמה כאלו..."
אז לפני שאתה מבקר פה אנשים... תבדוק את עצמך.

UPSCALE וDOWNSCALE הם שני אלגוריתמים שונים לגמרי מבחינת רעיונית ומבחינת המורכבות שלהם, אין מה להשוות בכלל, אני לא רוצה להכנס לזה יותר מדי פה, אם תרצה נפתח על זה דיון אחר.

לגבי ההמלצה שלי... היא מבוססת על משהו ממשי שניתן לראות בעין ולהסביר איך הוא עובד (NR:11).
אני לא שולל את ההמלצה שלך לגבי FHD בכבל HDMI, אולי יש משהו במה שאתה אומר, רק אמרתי שזה לא כל כך בדוק ומבוסס ולדעתי (גם מבדיקה קצרה) אין כלל הבדל, אז אתה לא צריך להיעלב או להרגיש שאתה צריך להיות צודק. דבר לעניין.

ambar
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1500
נתן תודות: 37 פעמים
קיבל תודות: 104 פעמים

שליחה #33 

דיון מעניין יש פה...
מנסיון אישי בחיבור HDMI ו- VGA ל- C3000 העדפתי בסוף להישאר עם ה- VGA
מה שקנה אותי זה החדות בחיבור NR לעומת HDMI (שבעל ממשק דיגטלי לדיגיטלי בלי המרות ובלי קשקושים), ובכל זאת בפועל התמונה ה- VGA ב- NR הייתה עדיפה!!!!!

עוד דבר שזה אולי שריטה שלי בלבד, בחיבור VGA אין גישה לכל תפריטי עיבוד התמונה של המסך בניגוד ל- HDMI וכך נראה לי שמתקבלת תמונה יותא נאמנה למקור
(what u see is what u get)

בצפייה בסרטי 720P ו- 1080P לא ראיתי הבדל בכלל (כנראה בגלל שהמסך הוא HDready)
בכל מקרה האיכות פצצות!!!!

sulamix
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #34 

דרך אגב...
משהו שיחק אם הגדרות הטלויזיה , צבעים וכו. (אני עדיין מדבר על הC3000)
אני השארתי את הגדרות הצבע לCOLD (כך זה הגיע) ועדיין התמונה נראת לי "חמה" מדי אם גוונים חזקים של אדום (רק בחיבור המחשב).
אני יודע שכיוון הטלוויזיה הוא מאוד אישי, אך הייתי שמח לדעת מה אנשים אחרים עשו.

dudil
חבר ותיק
חבר ותיק

מי נעלב... :)

שליחה #35 

sulamix כתב:dudil,
במקום להיעלב מהתגובה שלי ולהגיב בצורה לא רצינית ודמגוגית אני מציע לך לחשוב קצת לפני שאתה יורה את התשובה שלך.

הייתי רוצה לשמור על דיון רלוונטי ומקצועי וכך וכך גם אעשה אך לפני...
בקשת ממני "אתה לא מכיר אותי, אל תקפוץ למסקנות נמהרות" וגם רשמתה "ציניות, חבל מוריד את הויכוח לרמה נמוכה...", אתה יודע מה... אתה צודק לגמרי! רק אל שתכח שהתגובה שלך לגבי האלגוריתם הפשוט (לדעתי) הייתה:
"אלגוריתם פשוט? אני מניח שכבר כתבת כמה כאלו..."
אז לפני שאתה מבקר פה אנשים... תבדוק את עצמך.

UPSCALE וDOWNSCALE הם שני אלגוריתמים שונים לגמרי מבחינת רעיונית ומבחינת המורכבות שלהם, אין מה להשוות בכלל, אני לא רוצה להכנס לזה יותר מדי פה, אם תרצה נפתח על זה דיון אחר.

העובדה היא שבשניהם מופעלים פילטרים, אינטרפולציות, נגזרות וכו' שחלקם קשים יותר וחלקם קשים פחות. נכון שUP SCALE יותר קשה, אולם DS מספיק קשה כדי לשחרר את המחשב ממנו, מה גם שמדובר בקצבים של כ-3 ג'יגה ביט לשניה, לא פשוט בכלל.

לגבי ההמלצה שלי... היא מבוססת על משהו ממשי שניתן לראות בעין ולהסביר איך הוא עובד (NR:11).
אני לא שולל את ההמלצה שלך לגבי FHD בכבל HDMI, אולי יש משהו במה שאתה אומר, רק אמרתי שזה לא כל כך בדוק ומבוסס ולדעתי (גם מבדיקה קצרה) אין כלל הבדל, אז אתה לא צריך להיעלב או להרגיש שאתה צריך להיות צודק. דבר לעניין.
...
לצערי, מאחר ואני רואה וידאו כל היום, אני רגיש לשינויים קלים מאוד בתמונה, סביר שמה שנראה לך כזניח לי מאוד יפריע לעיין ואני מסכים שזו בעיה סוביקטיבית אצלי.
דודי.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”