שאלת ה-10 מיליון דולר: למה טלוויזיה בפורמט 16:9 כש...
כשרוב השידורים בפורמט 3:4? זה לא משמין את חיים יבין שמכווצים אותו?
מה אם תדקרו אותי אני לא אזוב דם? מה אם תכווצו אותי אני לא אתכווץ?
מעניין איך הדוגמניות נראות אצלכם...
ובקיצור, כל הזמן מגרד לי ביד לקנות פלזמה 50' אבל פתאום היתה לי הארה, למה?
למה? מותק, התוכניות התכווצו? זהו נגמרה האנורקסיה? אפשר להשמין ולהתרחב?
אז זהו שלא...
מה דעתכם המלומדה, TO BUY OR NOT TO BUY ?
מה אם תדקרו אותי אני לא אזוב דם? מה אם תכווצו אותי אני לא אתכווץ?
מעניין איך הדוגמניות נראות אצלכם...
ובקיצור, כל הזמן מגרד לי ביד לקנות פלזמה 50' אבל פתאום היתה לי הארה, למה?
למה? מותק, התוכניות התכווצו? זהו נגמרה האנורקסיה? אפשר להשמין ולהתרחב?
אז זהו שלא...
מה דעתכם המלומדה, TO BUY OR NOT TO BUY ?
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
מאירקה,
1. אם "קולנוע ביתי" חשוב לך, כלומר, צפיה בסרטים, אזי רוב הסרטים הינם בפורמט רחב, אפילו יותר מ-16:9 מה שאומר, שבמסך 4:3 אתה נשאר עם המון שטח מת.
2. עולם השידורים הציבוריים (כבלים, לוין) עובר אט אט לפורמט 16:9. פה באירלנד, ובשאר אירופה מרבית השידורים הם כבר בפורמט רחב. בארה"ב מרבית, אם לא כל השידורים הם בפורמט רחב. בארץ הנושא הזה מפגר אחרי שאר העולם, אבל ראה את YES (פשוט תעקוב אחרי הרשימה של הסרטים שמשודרים בפורמט רחב כל שבוע אצלנו באתר) ותראה שזה גדל משבוע לשבוע.
יתרה מזו, הם מתחילים לשדר גם סדרות בפורמט רחב (Two and a Half men למשל).
3. לכל המסכים והטלויזיות הרחבות יש אופציה להציג חומר 4:3 ללא שום מתיחה או זום, פשוט תראה פסים שחורים בצדדים (כמו שתראה פסים שחורים למעלה ולמטה בהצגה של סרט).
emordeko,
אני לא יודע מי אמר לך את זה, אבל זה לא נכון. ה"עיבוד" הזה הוא לא מסובך מאוד ולא שם טמונה הבעיה.
1. אם "קולנוע ביתי" חשוב לך, כלומר, צפיה בסרטים, אזי רוב הסרטים הינם בפורמט רחב, אפילו יותר מ-16:9 מה שאומר, שבמסך 4:3 אתה נשאר עם המון שטח מת.
2. עולם השידורים הציבוריים (כבלים, לוין) עובר אט אט לפורמט 16:9. פה באירלנד, ובשאר אירופה מרבית השידורים הם כבר בפורמט רחב. בארה"ב מרבית, אם לא כל השידורים הם בפורמט רחב. בארץ הנושא הזה מפגר אחרי שאר העולם, אבל ראה את YES (פשוט תעקוב אחרי הרשימה של הסרטים שמשודרים בפורמט רחב כל שבוע אצלנו באתר) ותראה שזה גדל משבוע לשבוע.
3. לכל המסכים והטלויזיות הרחבות יש אופציה להציג חומר 4:3 ללא שום מתיחה או זום, פשוט תראה פסים שחורים בצדדים (כמו שתראה פסים שחורים למעלה ולמטה בהצגה של סרט).
emordeko,
אני לא יודע מי אמר לך את זה, אבל זה לא נכון. ה"עיבוד" הזה הוא לא מסובך מאוד ולא שם טמונה הבעיה.
1. אולי כדאי ליישם איזו מדיניות של בקרה פיסקאלית על האינפלציה המשתוללת באתר: "שאלת מליון הדולר..","שאלת 10 מליון הדולר..."
2. קיימות דרכים רבות להתמודדות עם הבעיה, כל מסך מיישם חלק משיטות אלה, חלקן טובות יותר וחלקן פחות. (scaling לינארי, scaling לא-לינארי, cropping ועוד.)
אם חלק ניכר מהחומר בו אתה צופה הוא 4:3, זהו בהחלט פרמטר חשוב שיש לקחת בחשבון בבחירת מסך.
emordeko
הבעיה קיימת בפלאזמות כמו ב-LCD
2. קיימות דרכים רבות להתמודדות עם הבעיה, כל מסך מיישם חלק משיטות אלה, חלקן טובות יותר וחלקן פחות. (scaling לינארי, scaling לא-לינארי, cropping ועוד.)
אם חלק ניכר מהחומר בו אתה צופה הוא 4:3, זהו בהחלט פרמטר חשוב שיש לקחת בחשבון בבחירת מסך.
emordeko
הבעיה קיימת בפלאזמות כמו ב-LCD
A good plagiarized idea is better than a lousy original one
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78895
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5396 פעמים
מאירקה,
זאב צודק - אבקש לערוך את כותרת ההודעה למשהו פחות סנסציוני - אנחנו עונים לשאלות גם ללא פרסים כספיים.
צריך לזכור שבטלויזיה רגילה יש מושג שקוראים לו OVERSCAN. בגלל שבקצוות התמונה ב-CRT יש חוסר בלכידות הצבעים ופוקוס, בעצם כאשר אתה צופה בטלויזיה רגילה, אתה לא באמת רואה את כל התמונה כולה - חסר לך לא מעט מידע שבעצם מתחבא מתחת לפלאסטיק של המסגרת של מנורת המסך.
לפלאזמה ול-LCD אין בעיה כזו מכיוון שהם דיגיטליים. זה יתרון מכיוון שבעצם בטלויזיה בחדר השינה שלי, נעלם כמות לא מבוטלת מכל הכיוונים - דבר שלא קורה במסך הגדול. לעומת זאת, אני מעלים באופן מודע את החלק העליון (מעל הלוגו של הערוץ) ואת החלק התחתון (מתחת לתרגום) דבר אשר מאפשר לי לצפות כמעט ללא עיוות.
פתרון פופולרי מאוד הוא מצב WIDE אשר נמצא בשמות כאלה ואחרים כמעט בכל המסכים כיום. מצב זה בעצם מעוות את התמונה באופן כזה שבצדדי התמונה יש סוג של עגלגלות (כלומר, המסך דומה לעמוד רומאי - PILLER מאשר ללוח שטוח). הדבר נותן לתמונה אופי מעט כמו עדשה בעת תזוזות אופקיות, אולם מרבית התוכן במרכז אינו מעוות כלל.
אני מעדיף את האופציה הראשונה.
צריך לזכור שכל אלה הם פתרונות זמניים עד אשר, לאט לאט, כל התוכניות יעברו ל-16:9. פרסומות רבות, ומרבית התכנים שרוכשים בחו"ל כבר מוכנים ל-16:9. המעבר יקח בוודאי כ-3 עד 4 שנים אבל ברור לחלוטין שעברנו את נקודת האל חזור בעניין זה.
זאב צודק - אבקש לערוך את כותרת ההודעה למשהו פחות סנסציוני - אנחנו עונים לשאלות גם ללא פרסים כספיים.
צריך לזכור שבטלויזיה רגילה יש מושג שקוראים לו OVERSCAN. בגלל שבקצוות התמונה ב-CRT יש חוסר בלכידות הצבעים ופוקוס, בעצם כאשר אתה צופה בטלויזיה רגילה, אתה לא באמת רואה את כל התמונה כולה - חסר לך לא מעט מידע שבעצם מתחבא מתחת לפלאסטיק של המסגרת של מנורת המסך.
לפלאזמה ול-LCD אין בעיה כזו מכיוון שהם דיגיטליים. זה יתרון מכיוון שבעצם בטלויזיה בחדר השינה שלי, נעלם כמות לא מבוטלת מכל הכיוונים - דבר שלא קורה במסך הגדול. לעומת זאת, אני מעלים באופן מודע את החלק העליון (מעל הלוגו של הערוץ) ואת החלק התחתון (מתחת לתרגום) דבר אשר מאפשר לי לצפות כמעט ללא עיוות.
פתרון פופולרי מאוד הוא מצב WIDE אשר נמצא בשמות כאלה ואחרים כמעט בכל המסכים כיום. מצב זה בעצם מעוות את התמונה באופן כזה שבצדדי התמונה יש סוג של עגלגלות (כלומר, המסך דומה לעמוד רומאי - PILLER מאשר ללוח שטוח). הדבר נותן לתמונה אופי מעט כמו עדשה בעת תזוזות אופקיות, אולם מרבית התוכן במרכז אינו מעוות כלל.
אני מעדיף את האופציה הראשונה.
צריך לזכור שכל אלה הם פתרונות זמניים עד אשר, לאט לאט, כל התוכניות יעברו ל-16:9. פרסומות רבות, ומרבית התכנים שרוכשים בחו"ל כבר מוכנים ל-16:9. המעבר יקח בוודאי כ-3 עד 4 שנים אבל ברור לחלוטין שעברנו את נקודת האל חזור בעניין זה.
- רונן
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5684
- נתן תודות: 1133 פעמים
- קיבל תודות: 159 פעמים
ובהמשך לאותו עניין ...
רכשתי לפני שבוע מסך פיליפס דגם 4320 , "32 LCD.MartinHSabag כתב:מאירקה,
emordeko,
אני לא יודע מי אמר לך את זה, אבל זה לא נכון. ה"עיבוד" הזה הוא לא מסובך מאוד ולא שם טמונה הבעיה....
http://www.consumer.philips.com/consume ... VHKFSESI5P
משום מה אני לא מסתדר עם שיטות השידור ,
כאשר ישנו שידור בפורמט 16:9
לגבי הממיר של YES , אני לא יודע מתי צריך להכנס להגדרות של הממיר ולשנות הפורמט מ 4:3 ל -16:9 כאשר רלוונטי .
לגבי ה LCD : ישנן מספר הגדרות :
4:3, Movie expand 14:9, Movie expand 16:9, Subtitle Zoom, Widescreen, Super Zoom
בכל אחת מהאפשרויות ישנה בעיה, לדוגמא:
בפורמט 4:3 , אני רואה תמונה מרובעת במסך מלבני עם צדדים שחורים.
בשאר הפורמטים , או שהתמונה מעוותת או שחסרים פרטים מהסרט או שהדמויות מוגדלות ביחס לנורמה.
לסיכום: בשידור 16:9 - איזה מצב לכוון ב LCD ו - בממיר ?
בשידור 4:3 - איזה מצב לכוון ב LCD ו - בממיר ?
תודה.
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
בממיר אתה כל הזמן צריך להשאיר 16:9 (כי זו הטלויזיה שיש לך).
בטלויזיה, תשים מה שהכי נראה לך.
אם אתה לא רוצה שום עיוות אז אין מנוס מפסים שחורים בצדדים (ממש כמו שבטלויזיה 4:3 יש פסים למעלה ולמטה בסרט בפורמט רחב), אחרת תיאץ להתפשר על עיוות או זום ואיבוד מידע.
בטלויזיה, תשים מה שהכי נראה לך.
אם אתה לא רוצה שום עיוות אז אין מנוס מפסים שחורים בצדדים (ממש כמו שבטלויזיה 4:3 יש פסים למעלה ולמטה בסרט בפורמט רחב), אחרת תיאץ להתפשר על עיוות או זום ואיבוד מידע.
- רונן
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5684
- נתן תודות: 1133 פעמים
- קיבל תודות: 159 פעמים
מרטין תודה, אם כך...
אם כך מה הואילו חכמים?
במחיר ששילמתי עבור ה LCD הייתי כבר קונה טלוויזיה "רגילה" 3:4 האיכותית ביותר ולא "סובל " מפסים שחורים/עיוותים.
הלא כן ?.
במחיר ששילמתי עבור ה LCD הייתי כבר קונה טלוויזיה "רגילה" 3:4 האיכותית ביותר ולא "סובל " מפסים שחורים/עיוותים.
הלא כן ?.
- bitton71
- חבר ותיק

- תגובות: 1118
- שם מלא: דודי ביטון
- נתן תודות: 14 פעמים
- קיבל תודות: 6 פעמים
Re: מרטין תודה, אם כך...
רונן כתב:אם כך מה הואילו חכמים?
הלא כן ?....
אבל אז,כמו שמרטין אמר,היית מפסיד שטח מסך (פסים שחורים למעלה ולמטה) בסרטים
שהם 16:9 , widescreen .
טלוויזיה CRT 4:3 עדיפה רק אם רוב הצפייה שלך (לפחות 85% ) היא בשידורי כבלים\לווין.
אם אתה מרבה לראות סרטי DVD , אין בכלל שאלה, מסך רחב עדיף.
we learned more from a three minute record
than we ever learned in school
than we ever learned in school
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
תשובת 10 מליון הדראכמות לשאלת מליון הדולר...
אני מבין מאיפה מגיעה השאלה לגבי נושא ה- 4:3 ל- 16:9.
אני סוג של Soup Natzi בכל הנוגע לאיכות תמונה ופרופורציות. ולא יעזור כלום... הטכניקה של פלזמות ושל LCD, שהם כידוע באספקט של 16:9 (מעל 20"), לעשות Smart Strach מעצבנת מאוד. רוב התוכניות והאינפורמציה מתורגמים בארץ כך שבקלות אפשר לראות את הטעויות הגיאומטריות - הטקסט במרכז רגיל ובצדדים פחוס. על כמה וכמה כשמדובר בוידאו עצמו בו דמויות עוברת מצד אחד של המסך לצד השני ומתעוותות לאורך הדרך. כנ"ל לגבי מצבים סטאטיים בהם יש כמה שחקנים ושחלק מהם נמצאים בקצה המסך.
הפתרון האמיתי הוא טלוויזיה 4:3 בגודל 34" עבור שידורי טלוויזיה ומקרן 16:9 לשידורי סרטים/תוכניות ב- 4:3 וב- 16:9. פלסמה ו- LCD, לפחות לשנים הקרובות, לא מתאימה לישראל. כמות השידורים הזעומה של חומרים באספקט זה יוצרת מצב אבסורד בו רואים 90% מהזמן עיוותים ותמונה לא תקינה רק בשביל היוקרה והנוחות של מסך דק ויפה.
כמובן ש- 90% מהאנשים לא יסכימו איתי כי רוב האנשים לא מבחינים או לא קריטי להם לראות חומרי 4:3 על מסך 16:9.

אני סוג של Soup Natzi בכל הנוגע לאיכות תמונה ופרופורציות. ולא יעזור כלום... הטכניקה של פלזמות ושל LCD, שהם כידוע באספקט של 16:9 (מעל 20"), לעשות Smart Strach מעצבנת מאוד. רוב התוכניות והאינפורמציה מתורגמים בארץ כך שבקלות אפשר לראות את הטעויות הגיאומטריות - הטקסט במרכז רגיל ובצדדים פחוס. על כמה וכמה כשמדובר בוידאו עצמו בו דמויות עוברת מצד אחד של המסך לצד השני ומתעוותות לאורך הדרך. כנ"ל לגבי מצבים סטאטיים בהם יש כמה שחקנים ושחלק מהם נמצאים בקצה המסך.
הפתרון האמיתי הוא טלוויזיה 4:3 בגודל 34" עבור שידורי טלוויזיה ומקרן 16:9 לשידורי סרטים/תוכניות ב- 4:3 וב- 16:9. פלסמה ו- LCD, לפחות לשנים הקרובות, לא מתאימה לישראל. כמות השידורים הזעומה של חומרים באספקט זה יוצרת מצב אבסורד בו רואים 90% מהזמן עיוותים ותמונה לא תקינה רק בשביל היוקרה והנוחות של מסך דק ויפה.
כמובן ש- 90% מהאנשים לא יסכימו איתי כי רוב האנשים לא מבחינים או לא קריטי להם לראות חומרי 4:3 על מסך 16:9.
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
- oferlaor
- מנהל

fellini,
אתה לא היחידי בנושא הזה - אבל יש פתרונות כגון SMART ZOOM אשר עוזרות לשמור על פרופורציות.
בכל מקרה, איך שאתה לא רואה את זה יש לך פשרה - או שאתה מתפשר על גודל או שאתה מתפשר על טכנולוגיה, או שאתה מתפשר על יחס מסך...
כל אחד עושה את שיקוליו בתחום.
אתה לא היחידי בנושא הזה - אבל יש פתרונות כגון SMART ZOOM אשר עוזרות לשמור על פרופורציות.
בכל מקרה, איך שאתה לא רואה את זה יש לך פשרה - או שאתה מתפשר על גודל או שאתה מתפשר על טכנולוגיה, או שאתה מתפשר על יחס מסך...
כל אחד עושה את שיקוליו בתחום.
fellini כתב: פלסמה ו- LCD, לפחות לשנים הקרובות, לא מתאימה לישראל. כמות השידורים הזעומה של חומרים באספקט זה יוצרת מצב אבסורד בו רואים 90% מהזמן עיוותים ותמונה לא תקינה רק בשביל היוקרה והנוחות של מסך דק ויפה.
...
וחלק מהאנשים מקבלים את התכנים שלהם ממקורות אחרים ... אתה יודע dvd\usenet\לווין ביתי וכדומה...
ברור ש...
הכל תמיד זה פשרה.
ומה אתם נעלבים לי... מי אמר שאתם הם אלה מבין אלה שלא מבחינים בעיוותים
אגב, גם אם פותרים את בעיית האספקט על ידי זום, מפסידים באיכות - כידוע זום דיגיטלי גורם לפיקסיליזציה וכמובן לאובדן מידע - בעיקר יבלוט בתרגום ובאות התחנה שיחתך.
ומה אתם נעלבים לי... מי אמר שאתם הם אלה מבין אלה שלא מבחינים בעיוותים
אגב, גם אם פותרים את בעיית האספקט על ידי זום, מפסידים באיכות - כידוע זום דיגיטלי גורם לפיקסיליזציה וכמובן לאובדן מידע - בעיקר יבלוט בתרגום ובאות התחנה שיחתך.
- oferlaor
- מנהל

fellini,
לא נעלבים - רק חשוב להבין שהכל פשרה.
אצלי למשל הפשרה היא ביחס מסך, אבל בגלל שיש לי פרוססור וידאו חיצוני, אני מקבל עם ZOOM איכות טובה בהרבה ממה שמרבית האנשים מקבלים ללא זום, ולכן זה לא ממש טורד את מנוחתי.
לא נעלבים - רק חשוב להבין שהכל פשרה.
אצלי למשל הפשרה היא ביחס מסך, אבל בגלל שיש לי פרוססור וידאו חיצוני, אני מקבל עם ZOOM איכות טובה בהרבה ממה שמרבית האנשים מקבלים ללא זום, ולכן זה לא ממש טורד את מנוחתי.