שאלת ה-10 מיליון דולר: למה טלוויזיה בפורמט 16:9 כש...

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
מאירקה פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 630
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #1 

כשרוב השידורים בפורמט 3:4? זה לא משמין את חיים יבין שמכווצים אותו?
מה אם תדקרו אותי אני לא אזוב דם? מה אם תכווצו אותי אני לא אתכווץ?
מעניין איך הדוגמניות נראות אצלכם...
ובקיצור, כל הזמן מגרד לי ביד לקנות פלזמה 50' אבל פתאום היתה לי הארה, למה?
למה? מותק, התוכניות התכווצו? זהו נגמרה האנורקסיה? אפשר להשמין ולהתרחב?
אז זהו שלא...
מה דעתכם המלומדה, TO BUY OR NOT TO BUY ?

sunny_jim
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1719
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #2 

האמת התשובה הכי טובה היא-כשתקנה, תבין... חוץ מהעובדה שיש כבר מעבר של תכנים למסך רחב+למסכים יש אלגוריתם תיקון מתיחה שעושה פלאים... חיים יבין נראה בגודל טבעי...

emordeko
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1219
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #3 

ממה שאני יודע ותקנו אותי אם אני טועה
הבעיה חמורה מאוד במסכי LCD כי שם יש מתיחה והתאמה לרזולוציה גבוהה של המסך
וזה מצריך עיבוד וידאו רציני.
שלא קיים כרגע בצורה טובה!!!

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #4 

מאירקה,
1. אם "קולנוע ביתי" חשוב לך, כלומר, צפיה בסרטים, אזי רוב הסרטים הינם בפורמט רחב, אפילו יותר מ-16:9 מה שאומר, שבמסך 4:3 אתה נשאר עם המון שטח מת.
2. עולם השידורים הציבוריים (כבלים, לוין) עובר אט אט לפורמט 16:9. פה באירלנד, ובשאר אירופה מרבית השידורים הם כבר בפורמט רחב. בארה"ב מרבית, אם לא כל השידורים הם בפורמט רחב. בארץ הנושא הזה מפגר אחרי שאר העולם, אבל ראה את YES (פשוט תעקוב אחרי הרשימה של הסרטים שמשודרים בפורמט רחב כל שבוע אצלנו באתר) ותראה שזה גדל משבוע לשבוע.
יתרה מזו, הם מתחילים לשדר גם סדרות בפורמט רחב (Two and a Half men למשל).
3. לכל המסכים והטלויזיות הרחבות יש אופציה להציג חומר 4:3 ללא שום מתיחה או זום, פשוט תראה פסים שחורים בצדדים (כמו שתראה פסים שחורים למעלה ולמטה בהצגה של סרט).

emordeko,
אני לא יודע מי אמר לך את זה, אבל זה לא נכון. ה"עיבוד" הזה הוא לא מסובך מאוד ולא שם טמונה הבעיה.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

zeev
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 652
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #5 

1. אולי כדאי ליישם איזו מדיניות של בקרה פיסקאלית על האינפלציה המשתוללת באתר: "שאלת מליון הדולר..","שאלת 10 מליון הדולר..."

2. קיימות דרכים רבות להתמודדות עם הבעיה, כל מסך מיישם חלק משיטות אלה, חלקן טובות יותר וחלקן פחות. (scaling לינארי, scaling לא-לינארי, cropping ועוד.)
אם חלק ניכר מהחומר בו אתה צופה הוא 4:3, זהו בהחלט פרמטר חשוב שיש לקחת בחשבון בבחירת מסך.

emordeko
הבעיה קיימת בפלאזמות כמו ב-LCD
A good plagiarized idea is better than a lousy original one

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78895
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 789 פעמים
קיבל תודות: 5396 פעמים

שליחה #6 

מאירקה,

זאב צודק - אבקש לערוך את כותרת ההודעה למשהו פחות סנסציוני - אנחנו עונים לשאלות גם ללא פרסים כספיים.

צריך לזכור שבטלויזיה רגילה יש מושג שקוראים לו OVERSCAN. בגלל שבקצוות התמונה ב-CRT יש חוסר בלכידות הצבעים ופוקוס, בעצם כאשר אתה צופה בטלויזיה רגילה, אתה לא באמת רואה את כל התמונה כולה - חסר לך לא מעט מידע שבעצם מתחבא מתחת לפלאסטיק של המסגרת של מנורת המסך.

לפלאזמה ול-LCD אין בעיה כזו מכיוון שהם דיגיטליים. זה יתרון מכיוון שבעצם בטלויזיה בחדר השינה שלי, נעלם כמות לא מבוטלת מכל הכיוונים - דבר שלא קורה במסך הגדול. לעומת זאת, אני מעלים באופן מודע את החלק העליון (מעל הלוגו של הערוץ) ואת החלק התחתון (מתחת לתרגום) דבר אשר מאפשר לי לצפות כמעט ללא עיוות.

פתרון פופולרי מאוד הוא מצב WIDE אשר נמצא בשמות כאלה ואחרים כמעט בכל המסכים כיום. מצב זה בעצם מעוות את התמונה באופן כזה שבצדדי התמונה יש סוג של עגלגלות (כלומר, המסך דומה לעמוד רומאי - PILLER מאשר ללוח שטוח). הדבר נותן לתמונה אופי מעט כמו עדשה בעת תזוזות אופקיות, אולם מרבית התוכן במרכז אינו מעוות כלל.

אני מעדיף את האופציה הראשונה.

צריך לזכור שכל אלה הם פתרונות זמניים עד אשר, לאט לאט, כל התוכניות יעברו ל-16:9. פרסומות רבות, ומרבית התכנים שרוכשים בחו"ל כבר מוכנים ל-16:9. המעבר יקח בוודאי כ-3 עד 4 שנים אבל ברור לחלוטין שעברנו את נקודת האל חזור בעניין זה.

רונן
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5684
נתן תודות: 1133 פעמים
קיבל תודות: 159 פעמים

ובהמשך לאותו עניין ...

שליחה #7 

MartinHSabag כתב:מאירקה,
1. אם "קולנוע ביתי" חשוב לך, כלומר, צפיה בסרטים, אזי רוב הסרטים הינם בפורמט רחב, אפילו יותר מ-16:9 מה שאומר, שבמסך 4:3 אתה נשאר עם המון שטח מת.
2. עולם השידורים הציבוריים (כבלים, לוין) עובר אט אט לפורמט 16:9. פה באירלנד, ובשאר אירופה מרבית השידורים הם כבר בפורמט רחב. בארה"ב מרבית, אם לא כל השידורים הם בפורמט רחב. בארץ הנושא הזה מפגר אחרי שאר העולם, אבל ראה את YES (פשוט תעקוב אחרי הרשימה של הסרטים שמשודרים בפורמט רחב כל שבוע אצלנו באתר) ותראה שזה גדל משבוע לשבוע.
יתרה מזו, הם מתחילים לשדר גם סדרות בפורמט רחב (Two and a Half men למשל).
3. לכל המסכים והטלויזיות הרחבות יש אופציה להציג חומר 4:3 ללא שום מתיחה או זום, פשוט תראה פסים שחורים בצדדים (כמו שתראה פסים שחורים למעלה ולמטה בהצגה של סרט).

emordeko,
אני לא יודע מי אמר לך את זה, אבל זה לא נכון. ה"עיבוד" הזה הוא לא מסובך מאוד ולא שם טמונה הבעיה.
...
רכשתי לפני שבוע מסך פיליפס דגם 4320 , "32 LCD.
http://www.consumer.philips.com/consume ... VHKFSESI5P
משום מה אני לא מסתדר עם שיטות השידור ,
כאשר ישנו שידור בפורמט 16:9 :[/b]
לגבי הממיר של YES , אני לא יודע מתי צריך להכנס להגדרות של הממיר ולשנות הפורמט מ 4:3 ל -16:9 כאשר רלוונטי .
לגבי ה LCD : ישנן מספר הגדרות :
4:3, Movie expand 14:9, Movie expand 16:9, Subtitle Zoom, Widescreen, Super Zoom
בכל אחת מהאפשרויות ישנה בעיה, לדוגמא:
בפורמט 4:3 , אני רואה תמונה מרובעת במסך מלבני עם צדדים שחורים.
בשאר הפורמטים , או שהתמונה מעוותת או שחסרים פרטים מהסרט או שהדמויות מוגדלות ביחס לנורמה.

לסיכום: בשידור 16:9 - איזה מצב לכוון ב LCD ו - בממיר ?
בשידור 4:3 - איזה מצב לכוון ב LCD ו - בממיר ?

תודה.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
יצירת קשר:

שליחה #8 

בממיר אתה כל הזמן צריך להשאיר 16:9 (כי זו הטלויזיה שיש לך).
בטלויזיה, תשים מה שהכי נראה לך.
אם אתה לא רוצה שום עיוות אז אין מנוס מפסים שחורים בצדדים (ממש כמו שבטלויזיה 4:3 יש פסים למעלה ולמטה בסרט בפורמט רחב), אחרת תיאץ להתפשר על עיוות או זום ואיבוד מידע.
About.me

רונן
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5684
נתן תודות: 1133 פעמים
קיבל תודות: 159 פעמים

מרטין תודה, אם כך...

שליחה #9 

אם כך מה הואילו חכמים?
במחיר ששילמתי עבור ה LCD הייתי כבר קונה טלוויזיה "רגילה" 3:4 האיכותית ביותר ולא "סובל " מפסים שחורים/עיוותים.
הלא כן ?.

bitton71
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1118
שם מלא: דודי ביטון
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

Re: מרטין תודה, אם כך...

שליחה #10 

רונן כתב:אם כך מה הואילו חכמים?
במחיר ששילמתי עבור ה LCD הייתי כבר קונה טלוויזיה "רגילה" 3:4 האיכותית ביותר ולא "סובל " מפסים שחורים/עיוותים.
הלא כן ?.
...

אבל אז,כמו שמרטין אמר,היית מפסיד שטח מסך (פסים שחורים למעלה ולמטה) בסרטים
שהם 16:9 , widescreen .
טלוויזיה CRT 4:3 עדיפה רק אם רוב הצפייה שלך (לפחות 85% ) היא בשידורי כבלים\לווין.
אם אתה מרבה לראות סרטי DVD , אין בכלל שאלה, מסך רחב עדיף.
we learned more from a three minute record
than we ever learned in school

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
יצירת קשר:

שליחה #11 

רונן,
כבר דובר על זה, העתיד הוא בפורמט רחב.
השאלה היא על מה אתה מעדיף להתפשר, על חדשות עם פסים שחורים או סרט קולנוע עם פסים שחורים.
השיקול שלך כמובן.
About.me

fellini
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 10
קיבל תודות: 0

תשובת 10 מליון הדראכמות לשאלת מליון הדולר...

שליחה #12 

אני מבין מאיפה מגיעה השאלה לגבי נושא ה- 4:3 ל- 16:9.
אני סוג של Soup Natzi בכל הנוגע לאיכות תמונה ופרופורציות. ולא יעזור כלום... הטכניקה של פלזמות ושל LCD, שהם כידוע באספקט של 16:9 (מעל 20"), לעשות Smart Strach מעצבנת מאוד. רוב התוכניות והאינפורמציה מתורגמים בארץ כך שבקלות אפשר לראות את הטעויות הגיאומטריות - הטקסט במרכז רגיל ובצדדים פחוס. על כמה וכמה כשמדובר בוידאו עצמו בו דמויות עוברת מצד אחד של המסך לצד השני ומתעוותות לאורך הדרך. כנ"ל לגבי מצבים סטאטיים בהם יש כמה שחקנים ושחלק מהם נמצאים בקצה המסך.
הפתרון האמיתי הוא טלוויזיה 4:3 בגודל 34" עבור שידורי טלוויזיה ומקרן 16:9 לשידורי סרטים/תוכניות ב- 4:3 וב- 16:9. פלסמה ו- LCD, לפחות לשנים הקרובות, לא מתאימה לישראל. כמות השידורים הזעומה של חומרים באספקט זה יוצרת מצב אבסורד בו רואים 90% מהזמן עיוותים ותמונה לא תקינה רק בשביל היוקרה והנוחות של מסך דק ויפה.

כמובן ש- 90% מהאנשים לא יסכימו איתי כי רוב האנשים לא מבחינים או לא קריטי להם לראות חומרי 4:3 על מסך 16:9.

:roll:

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
יצירת קשר:

שליחה #13 

זה בכלל לא קטע של "לא מבחינים" אלא עושים את הפשרות במודע.
אתה מוכן לשים מפלצת של 34" 4:3 בסלון ואני לא הייתי מכניס דבר כזה הביתה גם אם היית נותן לי אותה בחינם....
About.me

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #14 

fellini,

אתה לא היחידי בנושא הזה - אבל יש פתרונות כגון SMART ZOOM אשר עוזרות לשמור על פרופורציות.

בכל מקרה, איך שאתה לא רואה את זה יש לך פשרה - או שאתה מתפשר על גודל או שאתה מתפשר על טכנולוגיה, או שאתה מתפשר על יחס מסך...

כל אחד עושה את שיקוליו בתחום.

camelman
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 26

שליחה #15 

fellini כתב: פלסמה ו- LCD, לפחות לשנים הקרובות, לא מתאימה לישראל. כמות השידורים הזעומה של חומרים באספקט זה יוצרת מצב אבסורד בו רואים 90% מהזמן עיוותים ותמונה לא תקינה רק בשביל היוקרה והנוחות של מסך דק ויפה.
:roll:
...

וחלק מהאנשים מקבלים את התכנים שלהם ממקורות אחרים ... אתה יודע dvd\usenet\לווין ביתי וכדומה...

fellini
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 10

ברור ש...

שליחה #16 

הכל תמיד זה פשרה.
ומה אתם נעלבים לי... מי אמר שאתם הם אלה מבין אלה שלא מבחינים בעיוותים :lol:
אגב, גם אם פותרים את בעיית האספקט על ידי זום, מפסידים באיכות - כידוע זום דיגיטלי גורם לפיקסיליזציה וכמובן לאובדן מידע - בעיקר יבלוט בתרגום ובאות התחנה שיחתך.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #17 

fellini,

לא נעלבים - רק חשוב להבין שהכל פשרה.

אצלי למשל הפשרה היא ביחס מסך, אבל בגלל שיש לי פרוססור וידאו חיצוני, אני מקבל עם ZOOM איכות טובה בהרבה ממה שמרבית האנשים מקבלים ללא זום, ולכן זה לא ממש טורד את מנוחתי.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”