T-AMPs - זול וטוב?

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
שלח תגובה
JRun פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 73
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

יצא לי לקרוא קצת על T-AMPS ו CLASS-D אחרי השרשור של מגברי מנורות מול טרנזיסטורים.
הגעתי לאתר הבא, שמוכר קיטים למגברים הללו (Class-T ):
http://www.41hz.com/

קראתי ביקורות מכאן ומשם על המגברים הללו (בעצם - המגבר הוא הצ'יפ, כל מה שמסביב הוא מאוד מינורי ופשוט), ולא מצאתי ביקורת אחת שהיה לה משהו רע בצורה מהותית לומר על המגברים הללו.

אשמח לשמוע מאנשים בפורום מה הניסיון שלהם עם הנושא.
באופן פרטני, זה מעורר אצלי מספר שאלות:
1) נראה שהטכנולוגיה מאפשרת ייצור סדרתי זול מאוד של מגברים ברמת איכות צליל (Fidelity) שלא נופלת ממגברים שעולים פי 100. לצורך העניין, עלות ייצור של מגבר כזה לא צריכה להיות מעל $20 בייצור סדרתי.. זה נשמע יותר מדי טוב.
2) אם 1 נכון, למה לא עוברים כל יצרני המגברים לטכנולוגיה הזו, וכך מגדילים את הרווח?
3) מה ההבדל בין הטכנולוגיה הזו, לטכנולוגיה של כרטיס קול במחשב? גם כאן הופכים אות דיגיטלי לאנלוגי ע"י אפנון
4) מישהו סגור על ההבדל בין Class-T ל Class-D - מעבר ל- Marketing?

שאלה אחרונה, כנראה טריביאלית לכולם חוץ ממני (אני רק מתחיל להיכנס לעניינים) - כשמחברים Power Amp למגבר קולנוע ביתי, נניח שמחברים רק את 2 הרמקולים הקדמיים - איך שולטים על העוצמה?
מי בעצם שולט על העוצמה - ה- Pre-Amp או ה- Power Amp ?

תודה :)

shay7629
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 88

שליחה #2 

יצא לי לשמוע מגברון T-AMP הבסיסי, מהסוג שעובד על בטריות.
אין תשובות על השאלות הטכניות שלך, אבל מבחינת איכות אני רשמתי את דעתי האישית

שמעתי את המגברון עם רמקולים JBL-E60 ריצפתיים ועם רמקולים TRIANGLE TITUS 202 מדפיים , שניהם עם נצילות של 90DB
יחסית לעלות של המגברון (כ300 ש"ח + שנאי) הסאונד היה סביר, אם כי יתכן שביד שנייה ב300 ש"ח אפשר לקנות מגבר יותר טוב.

מבחינת עוצמה ,היא מספיקה כשהוא מחובר לרמקולים 90DB ומעלה.אם אתה לא חולה דציבלים.

מבחינת איכותו של הסאונד, המגברון הזה היה בינוני ביותר גם כשהשוואתי אותו למגבר PIONEER שעולה 20$ בEBAY
כשהשוואתי אותו למגבר MID-END מסוג ROTEL 980BX , הסאונד של הT-AMP הפך ללא שמיע .
יש לT-AMP בעייה רצינית מאוד עם תחום הMID שנישמע חלש ורזה,
גם הבאס והטרבל לא נישמעו משהו ,
לסיכום המגברון הזה מתאים לטיולים או לשירותים או לרמקולים LOW-END עם נצילות גבוהה
אבל לסלון הוא לא כלכך יתאים.

yuvalb
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 756
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #3 

ה T-AMP הוא מגבר מצויין ואפילו כאשר מדובר ברמות של מגברים טרנזיסטורים בסדר גודל של 3000-4000 ש"ח.
הוא לא נופל בפירוט ממגברים טובים, יש לו דינמיות מפתיעה ויכולתיו בתחום התחתון נובעות בעיקר מחוסר כח (למגבר הבסיסי).
בעניין יכולת ההנעה שלו, בהנתן רמקול בעל עכבה יציבה (לא כמו JBL-E60) ולא רק נציל, המגבר הזה נותן סאונד טוב מאוד (אצלי נבדק על רמקולים של System Audio).
אופי הסאונד נוטה לנייטרליות וההרגשה היא של חוסר "צביעה" וזה אולי מה שיכול לתת הרגשה של מיד רזה. אבל בתחום הגבוה של הסקאלה הוא עושה יופי של עבודה...

אגב, ישנם גרסאות משופרות של ה T-AMP שמציעות יותר כוח כגון ה Kingress, Trends TA10, LittleDot והם גם עולים יותר, אם כי המחירים בהתאם (אבל עדיין זולים) שיכולים להניע כל רמקול.
כפי הנראה, מדובר בטכנולוגיה זולה וטובה ויחסית בעלות נמוכות ניתן לייצר מגברי HI-FI טובים, מה שיכול לפתור המון כאב ראש כאשר מחפשים סאונד איכותי בתקציב נמוך.

אם אהבת או לא אהבת, זה טעמך וכנראה שהוא לא "עושה" לך את זה, אבל זה גם יכול להיות המקרה בכל מגבר אחר ללא קשר לטכנולוגיה כלשהי.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #4 

תיקון קטן, ה-TA-10 הוא חלש בדיוק כמו ה-TAMP...
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

yuvalb
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 756
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #5 

צודק (Y)

anatoli15
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2303
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 228 פעמים

שליחה #6 

לא יצא לי עדיין לשמוע את הקיטים של 41HZ, אם כי זה בהחלט משהו שמעניין אותי מאוד.

מה שכן, יש אצלי כרגע Tamp של חבר, ועשיתי ביקורת קטנה עליו. תוכל לקרוא ואתה כאן:
http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=293812.0
שים לב שבפוסט השלישי יש המשך לביקורת עם רמקולים אחרים.

סך הכל לדעתי, אם אתה יכול להשקיע כמה שעות ועוד כמה שקלים, עדיף לקחת מגבר Vintage טוב.

JRun פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #7 

anatoli15 - קראתי, תודה.
אולם - אתה מתייחס למגבר אחד ספציפי, צעצוע מגניב ככל שיהיה - אבל לא בדיוק מגבר רציני.

אני שואל על הטכנולוגיה - מה מגביל אותי מלבנות מגבר שמבוסס על הטכנולוגיה הזו שיהיה מאוד זול לייצור, אבל ייתן הגברה שקולה למגברים של 1000 - 2000 $.
למה חברות כמו Yamaha לא משתמשות בטכנולוגיה הזו?

משהו כאן לא ברור. יש איזשהו פער בין ה- Hype לבין המציאות, כי בסה"כ הטכנולוגיה כבר לא ממש חדשה.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
יצירת קשר:

שליחה #8 

מי אמר שימאהה לא משתמשת בטכנולוגיה הזו? היא כן ואפילו שמעתי פאוור מפלצתי של 700W לערוץ שלה בטכנולוגיה הזו.
B&O פיתחו מעגלי הגברה ע"ב הטכנולוגיה הזו שנקראים ICE-POWER שבשימוש ברסיברים החדשים של PIONEER.
יש סקירה באתר על מגבר של NUFORCE בטכנולוגיה הזו.
היו אצלי בבית זוג מונובלוקים של KHARMA בשם MP-150 בטכנולוגיה הזו (6800$).

כמו שכתבתי בסקירה שלי ל-TAMP, זו הטכנולוגיה העתידית של ההגברה.
About.me

liorms
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1290
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #9 

ה TAMP גם מצוין לעומת מגברי SS של עשרות אלפי שקלים (בהנחה שיש לך רמקולים נצילים).
לעומת מגברים של 5-8K אין בכלל השוואה.
I have the simplest taste - I'm always satisfied with the best.

http://www.last.fm/user/liorms

anatoli15
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

JRun, אני יודע שמדובר על משהו מאוד בסיסי, אבל לפחות זה כיוון. כמו שאמרתי, את הסטים של 41HZ חשבתי לבדוק. הבעיה היא שכרגע לא בא לי להוציא על זה כסף. יחד עם שנאי מספיק גדול (300VA ו-24וולט לפי מה שהם אומרים לקיט שעניין אותי יותר מכל) ומארז יפה זה כבר יוצא הוצאה שכרגע לא בא לי להוציא כשכבר יש לי 3 מגברים, ואני מתחיל ללמוד עוד שבוע כך שלא יהיה לי יותר מדיי זמן לשחק עם הציוד. במיוחד שעד עכשיו הטכנולוגיה הזו לא מרשימה אותי בכלל (ואני לא בא חס וחלילה לשלול אותה, אז לא צריך לסובב את זה ככה. אני בטוח שזה יהיה העתיד בכל הנוגע למגברים ניידים ומערכות למחשב (כמו ה-iDome) אבל אני לא יודע אם הם באמת ישלטו בשוק האודיופילי, למשהו לא נראה לי). נצילות גבוהה לא מעניינת אותי. בטח שלא במגברים של 50W לערוץ או קצת יותר. מה שמעניין אותי זה סאונד נטו. ה-Tamp יצר סביבו הייפ לא נורמאלי. אנשים שאומרים הוא לוקח בקלות מגברים של 5000 ואפילו יותר. מצטער, זה לא המצב. יש לי מגבר Rotel ישן ששילמתי עליו 400 שקל שפשוט לוקח את ה-Tamp בכל דבר בלי לראות אותו.

כן, הוא צעצוע נחמד, ובשביל צעצוע הוא נשמע נחמד מאוד. מגבר אמיתי ל-H-Fi לא הייתי קורא לו לעולם.

אם ייצא לך להזמין אחד מהקיטים של 41Hz, אשמח להאזין לו במידת האפשר.

nir8e
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 129
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

דעתי האישית על הT-AMP

שליחה #11 

שלום JRun
קניתי את הT-AMP לפני כחודש פלוס, וחיברתי אותו במקום המגבר שיש לי PIONEER SX-1300, מייד ניסיתי להשוות קטע אחד ששמעתי עם הPIONEER מול הT-AMP, אהבתי את הסאונד מצד אחד אבל כל התחושה של "מרחב" ירדה, וזה אחרי ניסוי מאוד קצר שנערך 5 דק' , אבל המשכתי להקשיב למוסיקה עם הT-AMP כי חשבתי שאולי המגבר שלי ישן אז כנראה הסאונד לא טוב. אחרי פרק זמן של בערך שבועיים רציתי להשוות את הTAMP למגבר אחר בכמה אלפי שקלים כדי לדעת אם באמתהTAMP טוב כמו שאומרים. הייתי אצל חבר שיש לו מגבר שעולה סביב ה4500 ש"ח (ROTEL) וערכנו ניסוי שלקח כמה שעות טובות של הקשבה למוסיקה. והמסקנה היתה חד משמעית שהTAMP הוא מגבר טוב אבל לא כמו שכותבים כאן באתר אלה בפרופורציות אחרות לגמרי.
א. ההגברה של הTAMP מורידה באופן מאוד משמעותי את כל הMIDRANGE, כל התחושה של מרחב ופרטים יורדת.
ב. רמת הפרטים יורדת גם בתדרים הנמוכים וגם התדרים בגבוהים.
המסקנה האישית שלי לגבי הTAMP שהוא מגבר טוב בדיוק כמו שתכננו אותו וכמו שכתוב על הקופסה: PORTABLE T-AMP, מראים לך בתמונה רמקולים של מחשב ודיסקמן.
המגבר יכול להיות טוב כדי לחבר אותו למחשב או אם אתה רוצה לצאת לטיול בטבע או סביב העולם אבל בטח שלא לסלון.
ועוד משהו מאוד חשוב אל תאמין למה שרושמים לך כאן באתר אפילו קח את דברי בערבון מוגבל אם אתה באמת רוצה לדעת איך המגבר הזה נשמע פשוט תבדוק בחנות, תשווה אותו מול מגברים אחרים. לא צריך להיות מוסיקאי ולא צריך שמיעה אבסולוטית כדי להבחין בהבדל.
ובלי קשר כיוון שאני לא יוצא לטיול וכבר יש לי אחלה רמקולים למחשב אני יכול למכור לך את הTAMP שלי (הוא מאוד חדש ובקושי נעשה בו שימוש).
בהצלחה.

JRun פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #12 

anatoli15 - יש להם בקיט קומפוננטות SMT. שאלה בסיסית -
איך לעזאזל מלחימים SMT בבית ?? עם מיקרוסקופ?

כמו-כן, אף אחד לא טרח להסביר לי איך מחברים מגבר POWER לרסיבר (מבחינת השליטה בעוצמה). לא מתאים לי לעשות BALANCE כל פעם שאני רוצה לשנות את ה- VOLUME.. :roll: :roll:
ALL YOUR BASE ARE BELONG TO US!

anatoli15
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

לחבר לרסיבר לא בעיה. יש לך שליטה גם על היציאות pre-out. אצלי זה מחובר שני מגברים בשרשור.

בנוגע ל-SMT. הלחמתי כמה כאלה. זה לא משהו בלתי אפשרי. רק צריך לא למהר וזה הכל.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
יצירת קשר:

שליחה #14 

anatoli15,

יש לי בבית קיט של 41HZ שלא הגעתי אליו בגלל חוסר זמן.
אתה מוזמן ליצור איתי קשר ונראה מה אפשר לעשות...
About.me

maoravni
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 412
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 30 פעמים

שליחה #15 

יש לי כרגע בבית AMP10 של 41Hz מורכב ועובד.

עלות: ~85$ הקיט, 350 שקל שנאי, ועוד קונקטורים פלאגים קופסה וכדומה. הקופסה לא עלתה לי כסף כי השתמשתי בקופסה של מגבר ישן שהפסיק לעבוד.

AMP10 הוא אינו SMT, מה שמקל על ההרכבה.

עבודה לא פשוטה למתחילים להרכיב מגבר כזה, אבל בסה"כ יצא מגבר לא רע.

צליל: בסה"כ אני מרוצה מהצליל שהוא מפיק. הוא מגבר מאוד נעים, מפורט, ושולט ודוחף את הרמקולים שלי, DYNAUDIO, בצורה מספקת. השוויתי אותו לבאים:
- רסיבר של הרמן קרדון - לוקח אותו בהליכה.
- סוג של T-AMP, של diyparadise.com שיש לחבר. יש להם צליל דומה מאוד עד כדי זהה, אולם ההספק הנוסף שיש למגבר שלי בהחלט נותן את אותותיו.
- QUAD II: טוב, אין מה לעשות. נשמעים הרבה הרבה יותר טוב, אבל הסט אפ הנוכחי שלי מצריך יותר וואטים ממה שהם נותנים.

דרך אגב, מבחינה טכנולוגית, עד כמה שהבנתי, אין הבדל בין CLASS-D לCLASS-T. לTRIPATH יש פטנט על האפנון שמתבצע בתדר משתנה, אז הם קראו למגבר CLASS T.

מאור

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”