דרושה תשובה חד משמעית!!!
רמקול לא נמדד בעוצמה שהוא מוציא אלה בעומס שהוא יכול לעמוד בו
(לפיכך זה טעות לומר שרמקול הוא בעל הספק X הכוונה היא שהוא מסוגל לעמוד בהספק X).
דרך הרמקול בעל התנגדות מסוימת (או יותר נכון עכבה מסוימת) זורם זרם שמגיע מהמגבר
ולכן עליו להיות בעל יחס ההעמסה קטן יותר מהמגבר כלומר "ההספק שלו צריך להיות יותר נמוך" מההספק שמוציא המגבר - חד משמעית!!!
(לפיכך זה טעות לומר שרמקול הוא בעל הספק X הכוונה היא שהוא מסוגל לעמוד בהספק X).
דרך הרמקול בעל התנגדות מסוימת (או יותר נכון עכבה מסוימת) זורם זרם שמגיע מהמגבר
ולכן עליו להיות בעל יחס ההעמסה קטן יותר מהמגבר כלומר "ההספק שלו צריך להיות יותר נמוך" מההספק שמוציא המגבר - חד משמעית!!!
גיל בכר
לא הבנתי לא הבנתי
גיל אז מה שאתה בעצם אומר שאם יש לי רמקול נניח ל150W RMS אז אני צריך מגבר ליותר מ150W"ההספק שלו צריך להיות יותר נמוך" מההספק שמוציא המגבר - חד משמעית!!!...
- yuda_gur
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 390
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
הספק מגבר מול רמקולים
הספק הרמקולים צריך להיות גדול מהספק המגבר בלפחות 50אחוז יותר.כל המרבה הרי זה משובח. 
- doron_amedey
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3149
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 7 פעמים
סילחו לי אבל...
האם במגבר של 150W פעם "סבבת" את הווליום עד הסוף?????
לדעתי לאדם (שפוי..) צריך לקחת בפרופורציה את הנושא, הרי אף פעם לא תשמע FULL VOLUME, כך שלצערי אין תשובה חד משמעית.
לך לחנות שמע מגבר שיתן לך צליל שתאהב חבר להם רמקולים שתאהב, שם ווליום מקסימלי שתשמע בבית (תאמין לי פחות מ-1/4 אם אתה נשוי ופחות מ-1/2 אם יש לך שכנים
) זו רק דעתי...
האם במגבר של 150W פעם "סבבת" את הווליום עד הסוף?????
לדעתי לאדם (שפוי..) צריך לקחת בפרופורציה את הנושא, הרי אף פעם לא תשמע FULL VOLUME, כך שלצערי אין תשובה חד משמעית.
לך לחנות שמע מגבר שיתן לך צליל שתאהב חבר להם רמקולים שתאהב, שם ווליום מקסימלי שתשמע בבית (תאמין לי פחות מ-1/4 אם אתה נשוי ופחות מ-1/2 אם יש לך שכנים
אף פעם אל תחשוב שמשהו מצחיק, הוא עלול לקרות גם לך
הסכמה מלאה
דורון, אני מסכים אם דעתך במיוחד עם הפול ווליום אך כשעושים לך הדגמה של המגבר והרמקולים אז"טוחנים להם את הצורה" כלומר פול ווליום לכן לא רציתי להתייחס לשמיעה בבית ולטעם הסובייקטיבי של כל אחד אלא אני זקוק לתשובה חד משמעית - מי צריך להיות חזק יותר - המגבר או הרמקולים.
הסבר פשוט בשפת העם יתקבל בברכה
הסבר פשוט בשפת העם יתקבל בברכה
ברגע שהמגבר מסוגל לספק הספק אשר עולה על ההספק המקסימלי שהרמקול מסוגל לקבל יש סכנה שבווליום גבוה הרמקול ישרף, במצב הפוך אין סכנה כזאת, בכל אופן אין קשר ישיר ומוחלט בין הספק לעוצמה המתקבלת (SPL) בין רמקולים שונים (כאן כבר נכנס פקטור הנצילות והעכבה כפונקציה של תדר) .
מיכאל .
טעות קטנה במה שרשמתי,
עוצמת המגבר צריכה להיות נמוכה ממה שהרמקול יכול לספוג וכפי שאנשים רשמו,
לא נראה לי שמישהו מנסה להרים את הווליום לעוצמה המקסימלית בכדי לבדוק כמה הרמקול שלו יכול לדחוף, אף אחד לא יסתכן בפגיעה ברמקולים שלו, לא?
עוצמת המגבר צריכה להיות נמוכה ממה שהרמקול יכול לספוג וכפי שאנשים רשמו,
לא נראה לי שמישהו מנסה להרים את הווליום לעוצמה המקסימלית בכדי לבדוק כמה הרמקול שלו יכול לדחוף, אף אחד לא יסתכן בפגיעה ברמקולים שלו, לא?
גיל בכר
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
אוקיי, בואו נעשה קצת סדר:
1. כל יצרן רמקולים מגדיר מה ההספק המומלץ שצריך להיות למגבר. זהו בד"כ טווח של הספקים.
2. כמו שאמרו, לרמקול אין הספק והנתון מתייחס להספק המקסימלי שבו הוא יוכל לעמוד מבלי שייגרם לו נזק.
3. גם אם חיברת מגבר שהוא פי מיליון יותר חזק מההספק המקסימלי שהרמקול יכול לעמוד בו, זה לא אומר שזה מה שהוא ייקבל ולבטח שלא ביום יום וקרוב לודאי שאף פעם לא.
תעשו את התרגיל הפשוט:
רמקול עם נצילות של -89DB
מרחק האזנה של -3 מטרים
עוצמת שמע באוזן - 92DB SPL (זה כבר נזק לשמיעה)
התשובה נמצאת בשירשור אחר ואני אתן לכם לחפש אותו בעצמכם, אבל אתם תתפלאו שזה הרבה פחות ממה שאתם חושבים....
4. בחיבור מגבר "חלש" מידי לרמקול, הטענה היא שאם אתה מגביר מאוד ולמעשה מכניס את המגבר לרוויה, גל הסינוס מתחיל להיקטם וככל שתמשיך הגל ייראה יותר ויותר כגל ריבועי, מה שאומר שהעיוותים שנוצרים למעשה יוצרים הרמוניות בתדרים גבוהים שהעוצמה היחסית שלהם הולכת וגדלה, אי לכך הספק כזה לתוך טוויטר, עלול לטגן אותו.
ישנם מגברים עם הגנות לדברים האלה שנקרא לעיתים SOFT CLIPPING.
ההמלצה שלי היא לעבוד עפ"י המלצת היצרן אולם אם המגבר "חזק" ממה שהרמקולים יכולים לספוג, אין שום בעיה כל עוד אתה תישאר ברמות ווליום של בנאדם עם שמיעה סבירה והרמקולים יהיו בחדר לא גדול מאוד ואתה לא תשב במרחק גדול מאוד מהם (במילים אחרות, אם אתה תוציא אותם לגינה כדי להשמיע מוסיקה במסיבת טראנס, אתה עלול להגיע למגבלות מהר מאוד).
1. כל יצרן רמקולים מגדיר מה ההספק המומלץ שצריך להיות למגבר. זהו בד"כ טווח של הספקים.
2. כמו שאמרו, לרמקול אין הספק והנתון מתייחס להספק המקסימלי שבו הוא יוכל לעמוד מבלי שייגרם לו נזק.
3. גם אם חיברת מגבר שהוא פי מיליון יותר חזק מההספק המקסימלי שהרמקול יכול לעמוד בו, זה לא אומר שזה מה שהוא ייקבל ולבטח שלא ביום יום וקרוב לודאי שאף פעם לא.
תעשו את התרגיל הפשוט:
רמקול עם נצילות של -89DB
מרחק האזנה של -3 מטרים
עוצמת שמע באוזן - 92DB SPL (זה כבר נזק לשמיעה)
התשובה נמצאת בשירשור אחר ואני אתן לכם לחפש אותו בעצמכם, אבל אתם תתפלאו שזה הרבה פחות ממה שאתם חושבים....
4. בחיבור מגבר "חלש" מידי לרמקול, הטענה היא שאם אתה מגביר מאוד ולמעשה מכניס את המגבר לרוויה, גל הסינוס מתחיל להיקטם וככל שתמשיך הגל ייראה יותר ויותר כגל ריבועי, מה שאומר שהעיוותים שנוצרים למעשה יוצרים הרמוניות בתדרים גבוהים שהעוצמה היחסית שלהם הולכת וגדלה, אי לכך הספק כזה לתוך טוויטר, עלול לטגן אותו.
ישנם מגברים עם הגנות לדברים האלה שנקרא לעיתים SOFT CLIPPING.
ההמלצה שלי היא לעבוד עפ"י המלצת היצרן אולם אם המגבר "חזק" ממה שהרמקולים יכולים לספוג, אין שום בעיה כל עוד אתה תישאר ברמות ווליום של בנאדם עם שמיעה סבירה והרמקולים יהיו בחדר לא גדול מאוד ואתה לא תשב במרחק גדול מאוד מהם (במילים אחרות, אם אתה תוציא אותם לגינה כדי להשמיע מוסיקה במסיבת טראנס, אתה עלול להגיע למגבלות מהר מאוד).