ביקור לילי אצל אמיר ארמה

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
roeek פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1349
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #1 

בערב של סתיו, כאשר המוני בית ישראל חוגגים הקפות שניות ושמחת תורה, וקולות שמחה נשמעו מבתי כנסת, וסוכות מוארות ליד כל בית בירושלים, ושלטים זוהרים בזהב וכחול עמוק המציינים 40 שנה לאיחוד העיר, כנסיות בתי כנסת ומסגדים הוארו השלל אורות צבעוניים, וחצי ירח תלוי מעל להר כשצינת הליל יורדת על העיר, התלוויתי לידידי עופר צפריר, במסעו אחר הגברה, פטפון והצליל המושלם.
הגענו לשכונה החדשה "הר חומה", לביתו של אמיר על מנת לשמוע מעט ממה שיש לו להציע.
ויש לו מה להציע! כך הסתבר במהרה!
אמיר, כהרגלו, קיבל אותנו בחמימות רבה, ומייד רתח הקומקום, והוגש הכיבוד ואמיר הוא בחור שלא רק בעל ידע רב, הוא גם איש שיחה מרתק ובעל נסיון עשיר מאוד בתחומו.
לאחר שיחת חולין קצרה, ולגימת קפה, נכנסנו לחדר, ומול הקרירות הירושלמית שבחוץ, החדר היה חמים במיוחד, לא מעט בזכות מגבר המנורות הלוהט, ה-"סינפוניה" של UNISON RESEARCH שרק חיכה לנו על מנת לתת לנו ממה שהוא יודע לעשות.
המגבר חובר בכבלי רמקול של ואן דן הול כמובן, לרמקולים מיוחדים ונצילים במיוחד, מסוג "ZINGALI", רמקול איטלקי משובח, דגם 2.06,המיוצר עבודת יד עץ בעל HORN בטכנולוגיית "OMNIRAY", שתפקידו הוא פיזור המיד והגבוה בחלל החדר.
החשמל כמובן טופל היטב וכבל חשמל אימתני חיבר את המגבר לשקע החשמל בקיר.
פצחנו בשמיעת ה-UNICO CD, שמה אומר לכם: נשמע פשוט מצויין!
כל תקליטור שהוכנס, נשמע מפורט, הבמה היתה רחבה, הצליל עשיר עמוק וחם והנצילות הגבוהה של הרמקול, שכאמור הוגבר עם מגבר שפורפרתי טהור של יוניסון, שהוא בעל הגבר של 27W אם אני לא טועה, הטעיתה אותנו לרגע כאילו שמענו מגבר טראנזיסטורי מפלצתי, אך לא כך היה!
"קומיוניק" של DIRE STRAITS, נשמע מדוייק מאוד, מפורט אחד לאחד, מגוון הכלים הרב לא עייף את האוזן או הרמקול, וקולו של מארק קנופלר הידהד במרכז הבמה הכבדה והעצומה בחוויה עוצמתית של ממש.
המשכנו עם קווין, "לילה באופרה": עבודת באס מדהימה ומודגשת ועם זאת מדוייקת מאוד בעלת דינאמיות יוצאת דופן, בעיקר בקטע "LOVE OF MY LIFE". הפסנתר נשמע עצום, כל קליד נתן את עוצמתו כהרף עיין, וניגון של מספר קלידים בו זמנית היה נשמע מכוון מאוד ולא נבלע האחד בשני.
המשכנו עם תקליטור מצויין (!) של מישל קמיליו וטומטיטו, באלבום "SPAIN" משנת 2000:
אלבום בו בולטים מאוד שני כלים: פסנתר עליו פורט מישל, וגיטרת פלמנקו שעליה פורט טומטיטו. למרות הפירוט והרזולוציה של הצליל, הרגש, העצבות, הנפח והנשמה שבאלבום זה, פשוט חודרת לעצמות. כל מתיחת מיתר בגיטרה נשמעת בפירוט ובדיוק רב, וכך גם הפסנתר שהתמקם לו במרכז הבמה.
אף צליל לא נעלם, ושום תו לא נבלע, הכל התמקם באופן מאסיבי ואכן חשתי כאילו 2 הנגנים נמצאים בחדר הקטן יחד עמנו!
ושוב הצליל נשמע דינאמי מאוד, חי מאוד ובועט, לא יודע אם האשם הוא ברמקול או במגבר או ב-CD אבל הסינרגיה מושלמת ועשירה מאוד!
כל מה שחשבתי עד כה על הגברת מנורות, הסתבר לי כלא נכון וציוד השפורפרתי שממעתי עד כה, פשוט עשה עוול לטכנולוגיה זו. פשוט כיף לשמוע מוסיקה באם הרמקולים והמגבר מותאמים לעבודת "צוות" טובה.
אומנם הצליל לא איבד את חמימותו, "אנושיותו", ובעל ציביון "עגול" אך זה לא היה לרועץ, להיפך כיוון שמצד שני הפירוט, הדיוק ועבודת הגברה יוצאת מהרגיל בעיקר של המיד והגבוה, פשוט יצרו צליל שהאוזן מתאהבת בו על נקלה!
במילים אחרות: ממליץ בחום רב, לתת אוזן קשבת גם ל-"אסכולת השפורפרות", בהגיעכם לבחון ולשמוע ציוד סטריאו איכותי.
אך המטרה האמיתי שלי היתה לשמוע פטפון, מן הסתם.
רציתי מאוד לשמוע את הפטפון של ACUSTIC SOILD, דגם ה-SOLID WOOD,משהו שאני רוצה לעשות כבר הרבה מאוד זמן, ואכן פטפון כבד ומרשים מאוד, אך זה עתה הורכבה עליו זרוע של SME , שאני פשוט מסוקרן לשמוע, (שהחליפה את ה-RB300) ועליה מורכב ראש VDH דגם DDII, (ובכלל ציוד של SME מסקרן אותי כבר 2 עשורים), אך ,מסתבר, שבכדי לכוון זרוע זו, יש צורך במומחיות רבה, הזרוע מכילה אינספור חלקים, היא מגיע עם 7 מפתחות שונים לפחות וספר המזכיר "מדריך לבניית חללית", והכיול שלה מורכב בלפחות 10 אלמנטים שונים ויותר(!), ולמרות ששמענו אותו מעט, החלטתי שלאחר כיול מדוייק של הזרוע (שלכך יידרש יום יום עבודה של מומחה!), אחזור לשמוע את הצמד (זרוע+פטפון) ואדווח על כך, היו בטוחים, בפורום האנלוגי. לא יהיה זה הוגן לרשום חוות דעת כרגע, ואני אמתין בסבלנות להזמנה הבאה של אמיר.
השעה כבר היתה אחרי חצות, הירח כמעט וצלל אל מעבר להר, אמיר הכין לנו סיבוב קפה שני, על מנת שלא נירדם בדרך חזרה הביתה, נפרד מאיתנו בחום, והשאיר אותנו פעורי פה ועם טעם חריף מאוד של עוד!

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

(Y)

יופי של סקירה.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

עופר_צפריר
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4880
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

אכן ביקור לילי מעולה אצל אמיר!

שליחה #3 

מה עוד יש להוסיף אחרי כל המלים החמות{ונכונות}... של ידידי רועי - אכן אמיר מארח לבבי, הקפה תמיד מוכן וגם הסיבוב הנוסף כבר בדרך...
האיש בעל מאגר ידע עשיר ביותר בתחום האודיו על כל גווניו.
אפשר לשבת איתו עד השעות הקטנות של הלילה ולדבר{וללמוד}... על התחום שכל כך קרוב לליבנו.
ותמיד זה מרתקת!

טוב באנו בשביל המוזיקה,לא? אז שמענו שם את הרמקולים של ZINGALI דגם 2.06 מדובר על רמקולים
ברמות גימור מרשימות{עבודת עץ ידנית}...וסאונד עוד יותר ממשובח , כמה קטן אבל נותן סאונד גדול...
וברמות פירוט ממש מטורפות! מנגן את כל סוגי המוזיקה בצורה מעוררת כבוד.{ שדרוג עתידי :lol: }...

עברנו ACUSTIC SOILD עם זרוע של SME ניסינו לכוון עד כמה שאפשר וללא הצלחה.
רפרפנו מעט בחוברת המתלווה לזרוע -יש שם כל כך הרבה כיוונים, שצריך לפחות מהנדס
של NASA בשביל לכוון ולהבין את הזרוע הזאת. { חגיגה לעניים הזרוע של SME}

רועי, תתכונן לשבוע הבא...{ביקור נוסף} אחרי שכיוון הזרוע יבוצע בצורה מקצועית
והגעת ה ZINGALI דגם 1.12 {חושב שזה הדגם?}...אם 2 יחידות וופר של 12 " אינץ' כל רמקול!
:D
:קפה:

il62
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 6214
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שליחה #4 

אמיר של היום.....
זה לא אמיר של הלילה............
052-4200610

עופר_צפריר
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #5 

il62 כתב:אמיר של היום.....
זה לא אמיר של הלילה............
...
:lol:

ofek4490
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 542
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #6 

(Y)
רועי תודה על השיתוף נהנתי לקרוא :D
מה היינו עושים בלי מוזיקה?

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78885
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 789 פעמים
קיבל תודות: 5395 פעמים

שליחה #7 

(Y) תודה!

מתן
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 734
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #8 

(Y) (Y)
איזה חתימה אפשר לשים בשתי שורות??

אילפור
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 1029
קיבל תודות: 13 פעמים

כוון זרוע

שליחה #9 

כוון הזרועות של SME לא בעייתי יותר מכל זרוע אחרת.

לא צריך להיות מהנדס של NASA, או יום עבודה שלם. בפחות משעה כולל הפסקת קפה הזרוע מכוונת על פי הוראות היצרן.
איל פור

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #10 

אכן, ZINGALI מתמחים ברמקולים סופר-נצילים עם עקרון שדומה ל-HORN, מה שמבטיח שיעבדו היטב עם מגברי מנורות מאותגרי הספק

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #11 

תודה על שחילקתם איתנו את החוויה , תגידו , איך זה היא עם באס ? כי בד"כ אתה משלם על הגברת מנורות בכך שאין לך באס שיורד נמוך ומדוייק , וכאן אתם מתארים שלא סבלתם מזה , אז הייתי רוצה לדעת מה באמת קורה
באיזה סדר גודל של מחיר מדובר על הזינגאלי ועל המגבר ?

asimo2
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 228
נתן תודות: 3 פעמים

שליחה #12 

כתבה נאה, כתובה יפה, ססגונית וגם קצת מפתה אבל:
תמהני כמה היה נשאר מצ'ק של 100.000 (מאה אלף ש"ח)

Savta
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 297
קיבל תודות: 0

שליחה #13 

וואלה, בדיוק חיפשתי מה לעשות עם השלוש מאות אלף שקל שנתנו לי ליומולדת...
חשבתי סתם לדחוף כרגיל ל PIGGY BANK, אבל עכשיו אני אקנה רמקולים של ZINGALI ופטיפון של יצרן בוטיק מדרום שוויץ עם זרוע מטיטניום מצופה.

עופר_צפריר
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #14 

asimo2 כתב:כתבה נאה, כתובה יפה, ססגונית וגם קצת מפתה אבל:
תמהני כמה היה נשאר מצ'ק של 100.000 (מאה אלף ש"ח)
...
28.000 ש"ח בקירוב...לפני הנחה. :wink:

וכמו שציינו לא היו חסרים בסים בכלל - "והסינפוניה" התמודד יופי עם ZINGALI למרות
27/28 הוואטים שלו.

Booboo
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1929
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #15 

(Y)
כייף לקרוא!
תדאגו שיהיו המשכים.
"When all are one and one is all, To be a rock and not to roll"

roeek פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1349
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #16 

truejoker כתב:תודה על שחילקתם איתנו את החוויה , תגידו , איך זה היא עם באס ? כי בד"כ אתה משלם על הגברת מנורות בכך שאין לך באס שיורד נמוך ומדוייק , וכאן אתם מתארים שלא סבלתם מזה , אז הייתי רוצה לדעת מה באמת קורה
באיזה סדר גודל של מחיר מדובר על הזינגאלי ועל המגבר ?
...
לטעמי: שמעתי באס מהנעימים והמלטפים בסט-אפ הזה. הגברת מנורות אינה בהכרח לוקה בחסר בבאס, והנה הדוגמה לכך, אתה מוזמן לשמוע. הבאס ירד נמוך ומדוייק, הוא לא היה דומיננטי ,והוא לא אמור להיות כזה. אך הוא היה ברור, דינאמי, מפורט ומוסיקלי מאוד.
אינני רוצה לשמש כדובר לאמיר, אך הרמקולים הללו נעים בסדר גודל של 35K ש"ח, וזה לדעתי, סכום סביר לרמקול ברמה כל כך גבוהה!
לחלוטין לא מפריעה העובדה כי התדר המינימלי שהרמקול הזה מייצר הוא באיזור ה-42 הרץ
לפי נתוני היצרן האיטלקי.
הנצילות היוצאת דופן שלו, 92DB (ואף 100! DB בדגם בדרגות מעל), היא זו הגורמת לו להידחף באופן כמעט מושלם בכל עוצמת שמע ובכל תדר.
יש לזכור כי ניתן לחבר למגבר זה גם סאב (למרות שממש ממש אין צורך בכך!)
לדעתי, לא רק הרמקול שיחק תפקיד. יש כאן תפקיד מפתח גם בטיפול האקוסטי שהחדר עבר, כולל תקרה, רצפה וקירות. בנוסף, תפקיד לא פחות חשוב בדיוק וברזולוציה הגבוהה של הסאונד שיחק כאן תפקיד חשוב גם הכבל המצויין של VDH, גם המגבר שהפתיע ביכולות מדהימות, וגם מערכת החשמל.

באשר למה שכתב אייל פור:
כיוון של זרוע לוקח זמן רב. כיוון הזרוע אצלי בפטפון (LINN EKOS) לקח לאילן טמיר, המכיר היטב את זרועות LINN ואת ה-LP12 (בתור האקס-יבואן של "LINN"), כמעט חצי יום עבודה!
מה גם שהזרוע במקרה של אמיר, לא הורכבה על פטפון של SME אלא של חברה אחרת.
אפילו אנשי SME עצמם מודים כי הכיוון של הזרוע הזו ספציפית הוא מורכב.
מה גם, אייל, אל תשווה את הנסיון שלך בזרועות עם נסיונם של אחרים, ולבטח לא בזרוע שהיא די לא מוכרת לרבים בארץ.
אני לא בטוח שניתן להשוות את כיוון זרועות הפרוג'קט והנוטינגהאם ל-SME. לא ששם זה פשוט יותר או קל יותר, אך אתה, בתור אחד שביצע פעולה זו אינספור פעמים, אתה מבצע זאת בקלות רבה יותר, כי כמו שאומרים: אין חכם מבעל נסיון!
הבעייה העיקרית היא, שלמרות שהמשקל נקבע על פי המלצות היצרן (VDH DDT II, מדובר על 1.685 גרם - נבדק ע"י משקל מיוחד), הרי שה-AS לא עובד כראוי אלא אם כן הוא עבר את רמה 2.5 שהיא גבוהה מידי, ולכן נופל החשד על כיוון הזרוע, משקלה, גובהה, אורכה, צידודה ופרמטרים רבים מאוד, דבר זה מעיד, ככל הנראה, על כיוון לא נכון (כך אנו משערים לפחות).

chalmh
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3331
נתן תודות: 37 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

שליחה #17 

סקירה יפה לעילא ולעילא. (Y)
הביאו לנו עוד כאלו בהמשך. (b)
חנן,

מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!

אילפור
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 1029
קיבל תודות: 13 פעמים

לגבי זרועות

שליחה #18 

הרכבה וכיוון של EKOS בעייתיים כי צריך לכוון מחדש את הסספנשן של הלין. זאת הבעיה, ושום דבר אחר.

רק כדי שיהיה ברור שאני מדבר על נושא שמוכר לי על בוריו: כיוונתי שתי זרועות של SME בחודש האחרון, את דגם 4 ואת דגם 5 (שתיהן לא ניקנו מהיבואן בארץ).

שתי הזרועות הורכבו על פטיפונים של נוטינגהאם, לא על פטיפון של SME, כך שגם כאן המצב דומה למה שהיה אצלכם.

ואני חוזר ואמר שההרכבה היא קלה מאוד לדעתי, ואין לי מושג למה הסתבכתם.

מעבר לכך, כמובן, כמו בכל שילוב של פטיפון וזרוע, האופטימיזציה של המערכת דורשת עבודה נוספת, שהיא כבר מעבר להוראות היצרן. אבל, כדי להגיע למצב סביר, וכדי שהזרוע תתפקד בדיוק על פי הנחיות היצרן, לא צריך מדענים ב - NASA או חצי יום עבודה.
איל פור

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #19 

אילפור,
הגבת פעם אחת בנושא שהוא בעייתי מאוד (מוצר/שירות/יכולת/ניסיון של מתחרה שלך).
בפעם השניה זה כבר יותר מידי.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

עופר_צפריר
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #20 

אייל, NASA נאמר בבדיחות הדעת ע"י ולא צריך לקחת את זה כבד או רחוק מידי!
ואנחנו יודעים שאתה מבין בנושא פטפונים/זרועות/ראשים ושאר הדברים שקשורים באנלוגי
יותר טוב מאיתנו.{ לפחות ממני}... הרי אין חכם כבעל ניסיון.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”