ביקור לילי אצל אמיר ארמה
בערב של סתיו, כאשר המוני בית ישראל חוגגים הקפות שניות ושמחת תורה, וקולות שמחה נשמעו מבתי כנסת, וסוכות מוארות ליד כל בית בירושלים, ושלטים זוהרים בזהב וכחול עמוק המציינים 40 שנה לאיחוד העיר, כנסיות בתי כנסת ומסגדים הוארו השלל אורות צבעוניים, וחצי ירח תלוי מעל להר כשצינת הליל יורדת על העיר, התלוויתי לידידי עופר צפריר, במסעו אחר הגברה, פטפון והצליל המושלם.
הגענו לשכונה החדשה "הר חומה", לביתו של אמיר על מנת לשמוע מעט ממה שיש לו להציע.
ויש לו מה להציע! כך הסתבר במהרה!
אמיר, כהרגלו, קיבל אותנו בחמימות רבה, ומייד רתח הקומקום, והוגש הכיבוד ואמיר הוא בחור שלא רק בעל ידע רב, הוא גם איש שיחה מרתק ובעל נסיון עשיר מאוד בתחומו.
לאחר שיחת חולין קצרה, ולגימת קפה, נכנסנו לחדר, ומול הקרירות הירושלמית שבחוץ, החדר היה חמים במיוחד, לא מעט בזכות מגבר המנורות הלוהט, ה-"סינפוניה" של UNISON RESEARCH שרק חיכה לנו על מנת לתת לנו ממה שהוא יודע לעשות.
המגבר חובר בכבלי רמקול של ואן דן הול כמובן, לרמקולים מיוחדים ונצילים במיוחד, מסוג "ZINGALI", רמקול איטלקי משובח, דגם 2.06,המיוצר עבודת יד עץ בעל HORN בטכנולוגיית "OMNIRAY", שתפקידו הוא פיזור המיד והגבוה בחלל החדר.
החשמל כמובן טופל היטב וכבל חשמל אימתני חיבר את המגבר לשקע החשמל בקיר.
פצחנו בשמיעת ה-UNICO CD, שמה אומר לכם: נשמע פשוט מצויין!
כל תקליטור שהוכנס, נשמע מפורט, הבמה היתה רחבה, הצליל עשיר עמוק וחם והנצילות הגבוהה של הרמקול, שכאמור הוגבר עם מגבר שפורפרתי טהור של יוניסון, שהוא בעל הגבר של 27W אם אני לא טועה, הטעיתה אותנו לרגע כאילו שמענו מגבר טראנזיסטורי מפלצתי, אך לא כך היה!
"קומיוניק" של DIRE STRAITS, נשמע מדוייק מאוד, מפורט אחד לאחד, מגוון הכלים הרב לא עייף את האוזן או הרמקול, וקולו של מארק קנופלר הידהד במרכז הבמה הכבדה והעצומה בחוויה עוצמתית של ממש.
המשכנו עם קווין, "לילה באופרה": עבודת באס מדהימה ומודגשת ועם זאת מדוייקת מאוד בעלת דינאמיות יוצאת דופן, בעיקר בקטע "LOVE OF MY LIFE". הפסנתר נשמע עצום, כל קליד נתן את עוצמתו כהרף עיין, וניגון של מספר קלידים בו זמנית היה נשמע מכוון מאוד ולא נבלע האחד בשני.
המשכנו עם תקליטור מצויין (!) של מישל קמיליו וטומטיטו, באלבום "SPAIN" משנת 2000:
אלבום בו בולטים מאוד שני כלים: פסנתר עליו פורט מישל, וגיטרת פלמנקו שעליה פורט טומטיטו. למרות הפירוט והרזולוציה של הצליל, הרגש, העצבות, הנפח והנשמה שבאלבום זה, פשוט חודרת לעצמות. כל מתיחת מיתר בגיטרה נשמעת בפירוט ובדיוק רב, וכך גם הפסנתר שהתמקם לו במרכז הבמה.
אף צליל לא נעלם, ושום תו לא נבלע, הכל התמקם באופן מאסיבי ואכן חשתי כאילו 2 הנגנים נמצאים בחדר הקטן יחד עמנו!
ושוב הצליל נשמע דינאמי מאוד, חי מאוד ובועט, לא יודע אם האשם הוא ברמקול או במגבר או ב-CD אבל הסינרגיה מושלמת ועשירה מאוד!
כל מה שחשבתי עד כה על הגברת מנורות, הסתבר לי כלא נכון וציוד השפורפרתי שממעתי עד כה, פשוט עשה עוול לטכנולוגיה זו. פשוט כיף לשמוע מוסיקה באם הרמקולים והמגבר מותאמים לעבודת "צוות" טובה.
אומנם הצליל לא איבד את חמימותו, "אנושיותו", ובעל ציביון "עגול" אך זה לא היה לרועץ, להיפך כיוון שמצד שני הפירוט, הדיוק ועבודת הגברה יוצאת מהרגיל בעיקר של המיד והגבוה, פשוט יצרו צליל שהאוזן מתאהבת בו על נקלה!
במילים אחרות: ממליץ בחום רב, לתת אוזן קשבת גם ל-"אסכולת השפורפרות", בהגיעכם לבחון ולשמוע ציוד סטריאו איכותי.
אך המטרה האמיתי שלי היתה לשמוע פטפון, מן הסתם.
רציתי מאוד לשמוע את הפטפון של ACUSTIC SOILD, דגם ה-SOLID WOOD,משהו שאני רוצה לעשות כבר הרבה מאוד זמן, ואכן פטפון כבד ומרשים מאוד, אך זה עתה הורכבה עליו זרוע של SME , שאני פשוט מסוקרן לשמוע, (שהחליפה את ה-RB300) ועליה מורכב ראש VDH דגם DDII, (ובכלל ציוד של SME מסקרן אותי כבר 2 עשורים), אך ,מסתבר, שבכדי לכוון זרוע זו, יש צורך במומחיות רבה, הזרוע מכילה אינספור חלקים, היא מגיע עם 7 מפתחות שונים לפחות וספר המזכיר "מדריך לבניית חללית", והכיול שלה מורכב בלפחות 10 אלמנטים שונים ויותר(!), ולמרות ששמענו אותו מעט, החלטתי שלאחר כיול מדוייק של הזרוע (שלכך יידרש יום יום עבודה של מומחה!), אחזור לשמוע את הצמד (זרוע+פטפון) ואדווח על כך, היו בטוחים, בפורום האנלוגי. לא יהיה זה הוגן לרשום חוות דעת כרגע, ואני אמתין בסבלנות להזמנה הבאה של אמיר.
השעה כבר היתה אחרי חצות, הירח כמעט וצלל אל מעבר להר, אמיר הכין לנו סיבוב קפה שני, על מנת שלא נירדם בדרך חזרה הביתה, נפרד מאיתנו בחום, והשאיר אותנו פעורי פה ועם טעם חריף מאוד של עוד!
הגענו לשכונה החדשה "הר חומה", לביתו של אמיר על מנת לשמוע מעט ממה שיש לו להציע.
ויש לו מה להציע! כך הסתבר במהרה!
אמיר, כהרגלו, קיבל אותנו בחמימות רבה, ומייד רתח הקומקום, והוגש הכיבוד ואמיר הוא בחור שלא רק בעל ידע רב, הוא גם איש שיחה מרתק ובעל נסיון עשיר מאוד בתחומו.
לאחר שיחת חולין קצרה, ולגימת קפה, נכנסנו לחדר, ומול הקרירות הירושלמית שבחוץ, החדר היה חמים במיוחד, לא מעט בזכות מגבר המנורות הלוהט, ה-"סינפוניה" של UNISON RESEARCH שרק חיכה לנו על מנת לתת לנו ממה שהוא יודע לעשות.
המגבר חובר בכבלי רמקול של ואן דן הול כמובן, לרמקולים מיוחדים ונצילים במיוחד, מסוג "ZINGALI", רמקול איטלקי משובח, דגם 2.06,המיוצר עבודת יד עץ בעל HORN בטכנולוגיית "OMNIRAY", שתפקידו הוא פיזור המיד והגבוה בחלל החדר.
החשמל כמובן טופל היטב וכבל חשמל אימתני חיבר את המגבר לשקע החשמל בקיר.
פצחנו בשמיעת ה-UNICO CD, שמה אומר לכם: נשמע פשוט מצויין!
כל תקליטור שהוכנס, נשמע מפורט, הבמה היתה רחבה, הצליל עשיר עמוק וחם והנצילות הגבוהה של הרמקול, שכאמור הוגבר עם מגבר שפורפרתי טהור של יוניסון, שהוא בעל הגבר של 27W אם אני לא טועה, הטעיתה אותנו לרגע כאילו שמענו מגבר טראנזיסטורי מפלצתי, אך לא כך היה!
"קומיוניק" של DIRE STRAITS, נשמע מדוייק מאוד, מפורט אחד לאחד, מגוון הכלים הרב לא עייף את האוזן או הרמקול, וקולו של מארק קנופלר הידהד במרכז הבמה הכבדה והעצומה בחוויה עוצמתית של ממש.
המשכנו עם קווין, "לילה באופרה": עבודת באס מדהימה ומודגשת ועם זאת מדוייקת מאוד בעלת דינאמיות יוצאת דופן, בעיקר בקטע "LOVE OF MY LIFE". הפסנתר נשמע עצום, כל קליד נתן את עוצמתו כהרף עיין, וניגון של מספר קלידים בו זמנית היה נשמע מכוון מאוד ולא נבלע האחד בשני.
המשכנו עם תקליטור מצויין (!) של מישל קמיליו וטומטיטו, באלבום "SPAIN" משנת 2000:
אלבום בו בולטים מאוד שני כלים: פסנתר עליו פורט מישל, וגיטרת פלמנקו שעליה פורט טומטיטו. למרות הפירוט והרזולוציה של הצליל, הרגש, העצבות, הנפח והנשמה שבאלבום זה, פשוט חודרת לעצמות. כל מתיחת מיתר בגיטרה נשמעת בפירוט ובדיוק רב, וכך גם הפסנתר שהתמקם לו במרכז הבמה.
אף צליל לא נעלם, ושום תו לא נבלע, הכל התמקם באופן מאסיבי ואכן חשתי כאילו 2 הנגנים נמצאים בחדר הקטן יחד עמנו!
ושוב הצליל נשמע דינאמי מאוד, חי מאוד ובועט, לא יודע אם האשם הוא ברמקול או במגבר או ב-CD אבל הסינרגיה מושלמת ועשירה מאוד!
כל מה שחשבתי עד כה על הגברת מנורות, הסתבר לי כלא נכון וציוד השפורפרתי שממעתי עד כה, פשוט עשה עוול לטכנולוגיה זו. פשוט כיף לשמוע מוסיקה באם הרמקולים והמגבר מותאמים לעבודת "צוות" טובה.
אומנם הצליל לא איבד את חמימותו, "אנושיותו", ובעל ציביון "עגול" אך זה לא היה לרועץ, להיפך כיוון שמצד שני הפירוט, הדיוק ועבודת הגברה יוצאת מהרגיל בעיקר של המיד והגבוה, פשוט יצרו צליל שהאוזן מתאהבת בו על נקלה!
במילים אחרות: ממליץ בחום רב, לתת אוזן קשבת גם ל-"אסכולת השפורפרות", בהגיעכם לבחון ולשמוע ציוד סטריאו איכותי.
אך המטרה האמיתי שלי היתה לשמוע פטפון, מן הסתם.
רציתי מאוד לשמוע את הפטפון של ACUSTIC SOILD, דגם ה-SOLID WOOD,משהו שאני רוצה לעשות כבר הרבה מאוד זמן, ואכן פטפון כבד ומרשים מאוד, אך זה עתה הורכבה עליו זרוע של SME , שאני פשוט מסוקרן לשמוע, (שהחליפה את ה-RB300) ועליה מורכב ראש VDH דגם DDII, (ובכלל ציוד של SME מסקרן אותי כבר 2 עשורים), אך ,מסתבר, שבכדי לכוון זרוע זו, יש צורך במומחיות רבה, הזרוע מכילה אינספור חלקים, היא מגיע עם 7 מפתחות שונים לפחות וספר המזכיר "מדריך לבניית חללית", והכיול שלה מורכב בלפחות 10 אלמנטים שונים ויותר(!), ולמרות ששמענו אותו מעט, החלטתי שלאחר כיול מדוייק של הזרוע (שלכך יידרש יום יום עבודה של מומחה!), אחזור לשמוע את הצמד (זרוע+פטפון) ואדווח על כך, היו בטוחים, בפורום האנלוגי. לא יהיה זה הוגן לרשום חוות דעת כרגע, ואני אמתין בסבלנות להזמנה הבאה של אמיר.
השעה כבר היתה אחרי חצות, הירח כמעט וצלל אל מעבר להר, אמיר הכין לנו סיבוב קפה שני, על מנת שלא נירדם בדרך חזרה הביתה, נפרד מאיתנו בחום, והשאיר אותנו פעורי פה ועם טעם חריף מאוד של עוד!
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- עופר_צפריר
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4880
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 5 פעמים
אכן ביקור לילי מעולה אצל אמיר!
מה עוד יש להוסיף אחרי כל המלים החמות{ונכונות}... של ידידי רועי - אכן אמיר מארח לבבי, הקפה תמיד מוכן וגם הסיבוב הנוסף כבר בדרך...
האיש בעל מאגר ידע עשיר ביותר בתחום האודיו על כל גווניו.
אפשר לשבת איתו עד השעות הקטנות של הלילה ולדבר{וללמוד}... על התחום שכל כך קרוב לליבנו.
ותמיד זה מרתקת!
טוב באנו בשביל המוזיקה,לא? אז שמענו שם את הרמקולים של ZINGALI דגם 2.06 מדובר על רמקולים
ברמות גימור מרשימות{עבודת עץ ידנית}...וסאונד עוד יותר ממשובח , כמה קטן אבל נותן סאונד גדול...
וברמות פירוט ממש מטורפות! מנגן את כל סוגי המוזיקה בצורה מעוררת כבוד.{ שדרוג עתידי
}...
עברנו ACUSTIC SOILD עם זרוע של SME ניסינו לכוון עד כמה שאפשר וללא הצלחה.
רפרפנו מעט בחוברת המתלווה לזרוע -יש שם כל כך הרבה כיוונים, שצריך לפחות מהנדס
של NASA בשביל לכוון ולהבין את הזרוע הזאת. { חגיגה לעניים הזרוע של SME}
רועי, תתכונן לשבוע הבא...{ביקור נוסף} אחרי שכיוון הזרוע יבוצע בצורה מקצועית
והגעת ה ZINGALI דגם 1.12 {חושב שזה הדגם?}...אם 2 יחידות וופר של 12 " אינץ' כל רמקול!

האיש בעל מאגר ידע עשיר ביותר בתחום האודיו על כל גווניו.
אפשר לשבת איתו עד השעות הקטנות של הלילה ולדבר{וללמוד}... על התחום שכל כך קרוב לליבנו.
ותמיד זה מרתקת!
טוב באנו בשביל המוזיקה,לא? אז שמענו שם את הרמקולים של ZINGALI דגם 2.06 מדובר על רמקולים
ברמות גימור מרשימות{עבודת עץ ידנית}...וסאונד עוד יותר ממשובח , כמה קטן אבל נותן סאונד גדול...
וברמות פירוט ממש מטורפות! מנגן את כל סוגי המוזיקה בצורה מעוררת כבוד.{ שדרוג עתידי
עברנו ACUSTIC SOILD עם זרוע של SME ניסינו לכוון עד כמה שאפשר וללא הצלחה.
רפרפנו מעט בחוברת המתלווה לזרוע -יש שם כל כך הרבה כיוונים, שצריך לפחות מהנדס
של NASA בשביל לכוון ולהבין את הזרוע הזאת. { חגיגה לעניים הזרוע של SME}
רועי, תתכונן לשבוע הבא...{ביקור נוסף} אחרי שכיוון הזרוע יבוצע בצורה מקצועית
והגעת ה ZINGALI דגם 1.12 {חושב שזה הדגם?}...אם 2 יחידות וופר של 12 " אינץ' כל רמקול!
- עופר_צפריר
- חבר מביא חבר

il62 כתב:אמיר של היום.....
זה לא אמיר של הלילה...............
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78885
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5395 פעמים
תודה על שחילקתם איתנו את החוויה , תגידו , איך זה היא עם באס ? כי בד"כ אתה משלם על הגברת מנורות בכך שאין לך באס שיורד נמוך ומדוייק , וכאן אתם מתארים שלא סבלתם מזה , אז הייתי רוצה לדעת מה באמת קורה
באיזה סדר גודל של מחיר מדובר על הזינגאלי ועל המגבר ?
באיזה סדר גודל של מחיר מדובר על הזינגאלי ועל המגבר ?
- עופר_צפריר
- חבר מביא חבר

28.000 ש"ח בקירוב...לפני הנחה.asimo2 כתב:כתבה נאה, כתובה יפה, ססגונית וגם קצת מפתה אבל:
תמהני כמה היה נשאר מצ'ק של 100.000 (מאה אלף ש"ח)...
וכמו שציינו לא היו חסרים בסים בכלל - "והסינפוניה" התמודד יופי עם ZINGALI למרות
27/28 הוואטים שלו.
לטעמי: שמעתי באס מהנעימים והמלטפים בסט-אפ הזה. הגברת מנורות אינה בהכרח לוקה בחסר בבאס, והנה הדוגמה לכך, אתה מוזמן לשמוע. הבאס ירד נמוך ומדוייק, הוא לא היה דומיננטי ,והוא לא אמור להיות כזה. אך הוא היה ברור, דינאמי, מפורט ומוסיקלי מאוד.truejoker כתב:תודה על שחילקתם איתנו את החוויה , תגידו , איך זה היא עם באס ? כי בד"כ אתה משלם על הגברת מנורות בכך שאין לך באס שיורד נמוך ומדוייק , וכאן אתם מתארים שלא סבלתם מזה , אז הייתי רוצה לדעת מה באמת קורה
באיזה סדר גודל של מחיר מדובר על הזינגאלי ועל המגבר ?...
אינני רוצה לשמש כדובר לאמיר, אך הרמקולים הללו נעים בסדר גודל של 35K ש"ח, וזה לדעתי, סכום סביר לרמקול ברמה כל כך גבוהה!
לחלוטין לא מפריעה העובדה כי התדר המינימלי שהרמקול הזה מייצר הוא באיזור ה-42 הרץ
לפי נתוני היצרן האיטלקי.
הנצילות היוצאת דופן שלו, 92DB (ואף 100! DB בדגם בדרגות מעל), היא זו הגורמת לו להידחף באופן כמעט מושלם בכל עוצמת שמע ובכל תדר.
יש לזכור כי ניתן לחבר למגבר זה גם סאב (למרות שממש ממש אין צורך בכך!)
לדעתי, לא רק הרמקול שיחק תפקיד. יש כאן תפקיד מפתח גם בטיפול האקוסטי שהחדר עבר, כולל תקרה, רצפה וקירות. בנוסף, תפקיד לא פחות חשוב בדיוק וברזולוציה הגבוהה של הסאונד שיחק כאן תפקיד חשוב גם הכבל המצויין של VDH, גם המגבר שהפתיע ביכולות מדהימות, וגם מערכת החשמל.
באשר למה שכתב אייל פור:
כיוון של זרוע לוקח זמן רב. כיוון הזרוע אצלי בפטפון (LINN EKOS) לקח לאילן טמיר, המכיר היטב את זרועות LINN ואת ה-LP12 (בתור האקס-יבואן של "LINN"), כמעט חצי יום עבודה!
מה גם שהזרוע במקרה של אמיר, לא הורכבה על פטפון של SME אלא של חברה אחרת.
אפילו אנשי SME עצמם מודים כי הכיוון של הזרוע הזו ספציפית הוא מורכב.
מה גם, אייל, אל תשווה את הנסיון שלך בזרועות עם נסיונם של אחרים, ולבטח לא בזרוע שהיא די לא מוכרת לרבים בארץ.
אני לא בטוח שניתן להשוות את כיוון זרועות הפרוג'קט והנוטינגהאם ל-SME. לא ששם זה פשוט יותר או קל יותר, אך אתה, בתור אחד שביצע פעולה זו אינספור פעמים, אתה מבצע זאת בקלות רבה יותר, כי כמו שאומרים: אין חכם מבעל נסיון!
הבעייה העיקרית היא, שלמרות שהמשקל נקבע על פי המלצות היצרן (VDH DDT II, מדובר על 1.685 גרם - נבדק ע"י משקל מיוחד), הרי שה-AS לא עובד כראוי אלא אם כן הוא עבר את רמה 2.5 שהיא גבוהה מידי, ולכן נופל החשד על כיוון הזרוע, משקלה, גובהה, אורכה, צידודה ופרמטרים רבים מאוד, דבר זה מעיד, ככל הנראה, על כיוון לא נכון (כך אנו משערים לפחות).
- אילפור
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 1029
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 13 פעמים
לגבי זרועות
הרכבה וכיוון של EKOS בעייתיים כי צריך לכוון מחדש את הסספנשן של הלין. זאת הבעיה, ושום דבר אחר.
רק כדי שיהיה ברור שאני מדבר על נושא שמוכר לי על בוריו: כיוונתי שתי זרועות של SME בחודש האחרון, את דגם 4 ואת דגם 5 (שתיהן לא ניקנו מהיבואן בארץ).
שתי הזרועות הורכבו על פטיפונים של נוטינגהאם, לא על פטיפון של SME, כך שגם כאן המצב דומה למה שהיה אצלכם.
ואני חוזר ואמר שההרכבה היא קלה מאוד לדעתי, ואין לי מושג למה הסתבכתם.
מעבר לכך, כמובן, כמו בכל שילוב של פטיפון וזרוע, האופטימיזציה של המערכת דורשת עבודה נוספת, שהיא כבר מעבר להוראות היצרן. אבל, כדי להגיע למצב סביר, וכדי שהזרוע תתפקד בדיוק על פי הנחיות היצרן, לא צריך מדענים ב - NASA או חצי יום עבודה.
רק כדי שיהיה ברור שאני מדבר על נושא שמוכר לי על בוריו: כיוונתי שתי זרועות של SME בחודש האחרון, את דגם 4 ואת דגם 5 (שתיהן לא ניקנו מהיבואן בארץ).
שתי הזרועות הורכבו על פטיפונים של נוטינגהאם, לא על פטיפון של SME, כך שגם כאן המצב דומה למה שהיה אצלכם.
ואני חוזר ואמר שההרכבה היא קלה מאוד לדעתי, ואין לי מושג למה הסתבכתם.
מעבר לכך, כמובן, כמו בכל שילוב של פטיפון וזרוע, האופטימיזציה של המערכת דורשת עבודה נוספת, שהיא כבר מעבר להוראות היצרן. אבל, כדי להגיע למצב סביר, וכדי שהזרוע תתפקד בדיוק על פי הנחיות היצרן, לא צריך מדענים ב - NASA או חצי יום עבודה.
איל פור
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- עופר_צפריר
- חבר מביא חבר

אייל, NASA נאמר בבדיחות הדעת ע"י ולא צריך לקחת את זה כבד או רחוק מידי!
ואנחנו יודעים שאתה מבין בנושא פטפונים/זרועות/ראשים ושאר הדברים שקשורים באנלוגי
יותר טוב מאיתנו.{ לפחות ממני}... הרי אין חכם כבעל ניסיון.
ואנחנו יודעים שאתה מבין בנושא פטפונים/זרועות/ראשים ושאר הדברים שקשורים באנלוגי
יותר טוב מאיתנו.{ לפחות ממני}... הרי אין חכם כבעל ניסיון.