שלום לכולם...
אבא שלי קנה לפני 4 שנים די וי די של טושיבה. זה היה אחד מן הדגמים הראשונים והיקרים של החברה , מכשיר בעל מגש כפול , מכשיר שלא קורא דיסקים צרובים
לאחרונה שמתי לב , לא היה לי מושג קודם לכן שיש לו אפשרות לקרוא דיסקים של hdcd.
יסלחו כל נכבדי הפורום אבל מה זה הפורמט הזה , וכיצד אני מוצא דיסקים שלו?
זה נראה לי קצת תמוה שלפני 4 שנים היפנים חשבו על ה- HD ורק לאחרונה הנושא תופס תאוצה אצלנו.
RSil, קצת פחות נחרצות לא היתה מזיקה פה, במיוחד כשכתבת המון אי דיוקים.
guy26, הפורמט אכן ותיק והוא היה אמור להיות השיפור של הפורמט הקיים של ה-RED BOOK CD.
הפורמט שאתה מכיר הינו דגימות של 16 ביט. ההבדל העיקרי הוא שפורמט ה-HDCD הינו בעל 20 ביט.
מיקרוסופט קנו לפני כשנתיים-שלוש את הזכויות על הפורמט, אך הוא לא התרומם בזכותם.
ע"מ לפענח את הפורמט הזה, או ע"מ לנצל אותו צריך רכיב DAC מיוחד ולכן לא כל נגן יכול לנצל את הפורמט הזה.
אם CD כזה ינוגן בנגן רגיל, אתה תשמע רק את ה-16 ביט ה"רגילים".
השוואות של שני הפורמטים הוא דיי בעייתי שכן, כחלק מהפורמט המוצא של ה-DAC הזה הוא בעוצמה גבוה יותר מהמוצא של ה-DAC הרגיל, מה שאוטומאטית נשמע "יותר טוב".
כפי שנאמר, הפורמט הזה לא תפס ממש ולבטח לא כ"פורמט נפרד". אתה פשוט תקנה CD ותשים לב שיש עליו את הכיתוב הזה, כלומר, זה לא שיצאו דיסקים עם ובלי. זה פשוט תלוי בהפקה של הדיסק.
ההשוואה ל-THX של לוקס בכלל לא במקום ואין שום דימיון בשום דבר.
HDCD הוא פורמט שונה ברמה הטכנית שעל היתרונות שלו ניתן להתווכח, THX הוא תקן שמגדיר ציוד.
אי שם ב 1995-6 HDCD היה אמור להיות הדבר הגדול הבא. החברה שיצרה את הצ,יפ PACIFIC MICROSONICS טענה ששימוש בו גם עם דיסקים רגילים (לא HDCD) אמור לשפר את איכות הצליל. אין לי מושג לגבי זה, אבל אני יודע שדיסקים של HDCD עם נגן שיש לו את המפענח הזה נשמעים נהדר (ג'וני מיטשל, הביצ' בויז כולל הבריאן וילסון החדש ועוד ועוד). אבל הסוף הרע לסיפור שהחברה אכן נקתה על ידי מיקרוסופט ובמקביל הופיעו הSACD והDVD-A העדיפים בהרבה.