עד כמה ה- HTPC שלכם שקט?
יש לי HTPC עם כרטיס מסך בעל קירור פסיבי, קירור של זלמן למעבד, ספק שקט (liberty)
ודיסק קשיח שאמור להיות שקט - AAKS
וכל זה במארז של סילברסטון
כשאני יושב במרחק של 3 מטר מהמחשב, הרעש שלו עדיין מפריע לי.
האם אפשר להגיע למחשב שלא שומעים אותו כלל או שזו דרישה מוגזמת מידי?
יש לכם מחשבים שממש לא מרגישים בקיומם?
ודיסק קשיח שאמור להיות שקט - AAKS
וכל זה במארז של סילברסטון
כשאני יושב במרחק של 3 מטר מהמחשב, הרעש שלו עדיין מפריע לי.
האם אפשר להגיע למחשב שלא שומעים אותו כלל או שזו דרישה מוגזמת מידי?
יש לכם מחשבים שממש לא מרגישים בקיומם?
הכל תלוי בכמה תשקיע ואיזו חומרה יש לך...
אצלי קיים מעבד SEMPRON בצריכת חשמל נמוכה 65W, ספק עם קירור פסיבי, מאוורר אחד בגודל 120 בעוצמה של 16 db ולא שומעים כלום...
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
כנ"ל: מארז Antec Fusion + החלפת מאוורר מקורי למעבד AMD במאוורר של ThermalTake מסוג Golden Orb II. לדעתי הוא שקט לחלוטין.
אבל מתיאוריך נשמע שאתה יותר מדי רגיש לרעש. במקרה שלך, הייתי ממליץ על קירור פאסיבי לחלוטין. זה רק יעלה לך כסף...
אבל מתיאוריך נשמע שאתה יותר מדי רגיש לרעש. במקרה שלך, הייתי ממליץ על קירור פאסיבי לחלוטין. זה רק יעלה לך כסף...
אני שואל את השאלה כדי להתרשם אם באמת אני מגזים, או שהדרישות שלי נורמליות.
השקעתי הרבה בקריאה ובבחירת הרכיבים הנ"ל כדי לקבל מחשב שקט, אני רוצה לדעת אם רמת הרעש שאני מקבל היא נורמלית וצריך פשוט להשלים אם זה, או שאולי משהו שם לא יושב כמו שצריך.
כשפתחתי את המארז לא שמעתי שום רעש מהספק ומהמאוררים של המארז,
המאוורר של המעבד יוצר מעט רעש, והדיסק הקשיח עושה רעש. כשסוגרים את המארז כמובן שהרעש שלהם מצטמצם.
אם אנשים אומרים שהמחשב שלהם שקט לחלוטין (ברמה של לשבת 3 מטר ממנו בלילה ששום מכשיר לא עובד ועדיין לא לדעת שהוא שם), אז אולי משהו ברכיבים שלי לא תקין.
השקעתי הרבה בקריאה ובבחירת הרכיבים הנ"ל כדי לקבל מחשב שקט, אני רוצה לדעת אם רמת הרעש שאני מקבל היא נורמלית וצריך פשוט להשלים אם זה, או שאולי משהו שם לא יושב כמו שצריך.
כשפתחתי את המארז לא שמעתי שום רעש מהספק ומהמאוררים של המארז,
המאוורר של המעבד יוצר מעט רעש, והדיסק הקשיח עושה רעש. כשסוגרים את המארז כמובן שהרעש שלהם מצטמצם.
אם אנשים אומרים שהמחשב שלהם שקט לחלוטין (ברמה של לשבת 3 מטר ממנו בלילה ששום מכשיר לא עובד ועדיין לא לדעת שהוא שם), אז אולי משהו ברכיבים שלי לא תקין.
- Boaz
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 904
- נתן תודות: 22 פעמים
- קיבל תודות: 8 פעמים
כן, אצלי המחשב יותר שקט
. חפש, היו כמה שרשורים בנושא.
השתמשתי תחילה במארז Silverstone LC14, ספק שקט,מקרר CPU שקט, כרטיס גרפי פסיבי.
שקט יחסית למחשב הישן, אבל אפשר לשמוע ממרחק 4-5 מטר.
טוב, מה כבר אפשר לצפות ממארז עם מאוררי 60mm ו-80mm?
"חייגתי" את מאוורר הספק למינימום, חיברתי כל אחד משאר המאוררים במארז לפוטנציומטר של זלמן וכיוונתי אותם למינימום.
הרבה יותר טוב, אבל לא מספיק. עדיין ניתן היה להבחין בזימזום בתדר נמוך, והDVD עשה רעש של המראה לפני כל ניגון.
הפעלתי NERO DRIVESPEED כדי להשקיט את הDVD.
מבדיקה מקרוב (פשוט הנחתי את היד על המארז) הסתבר שהמארז כולו רועד ומייצר את הזמזום.
המאוורים תרמו למצב אבל האשם העיקרי היה ה-HD. הפעלת AAM ותליה של הכונן (ראה: http://www.silentpcreview.com/article8-page2.html)
התוצאה הסופית: HTPC ששומעים בקושי ממרחק 2 מטר כאשר הבית שקט לגמרי.
כדי להגיע למחשב עוד יותר שקט כבר הייתי צריך להחליף מארז
השתמשתי תחילה במארז Silverstone LC14, ספק שקט,מקרר CPU שקט, כרטיס גרפי פסיבי.
שקט יחסית למחשב הישן, אבל אפשר לשמוע ממרחק 4-5 מטר.
טוב, מה כבר אפשר לצפות ממארז עם מאוררי 60mm ו-80mm?
"חייגתי" את מאוורר הספק למינימום, חיברתי כל אחד משאר המאוררים במארז לפוטנציומטר של זלמן וכיוונתי אותם למינימום.
הרבה יותר טוב, אבל לא מספיק. עדיין ניתן היה להבחין בזימזום בתדר נמוך, והDVD עשה רעש של המראה לפני כל ניגון.
הפעלתי NERO DRIVESPEED כדי להשקיט את הDVD.
מבדיקה מקרוב (פשוט הנחתי את היד על המארז) הסתבר שהמארז כולו רועד ומייצר את הזמזום.
המאוורים תרמו למצב אבל האשם העיקרי היה ה-HD. הפעלת AAM ותליה של הכונן (ראה: http://www.silentpcreview.com/article8-page2.html)
התוצאה הסופית: HTPC ששומעים בקושי ממרחק 2 מטר כאשר הבית שקט לגמרי.
כדי להגיע למחשב עוד יותר שקט כבר הייתי צריך להחליף מארז
- jpost
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4861
- שם מלא: (~)
- נתן תודות: 125 פעמים
- קיבל תודות: 202 פעמים
אני משתמש במארז הבא של Zalman
http://www.zalman.co.kr/eng/product/vie ... 1&code=020
אין אף מאוורר במארז. והמעבד והמאיץ קרים יותר מאשר עם מאוורר.
בנוסף אני משתמש בדיסק קשיח עם שמן במקום אוויר של Samsung. הדיסק אינו נשמע גם בזמן פעולת seek.
ה HTPC שלי הוא שקט לחלוטין - 0db !!!

http://www.zalman.co.kr/eng/product/vie ... 1&code=020
אין אף מאוורר במארז. והמעבד והמאיץ קרים יותר מאשר עם מאוורר.
בנוסף אני משתמש בדיסק קשיח עם שמן במקום אוויר של Samsung. הדיסק אינו נשמע גם בזמן פעולת seek.
ה HTPC שלי הוא שקט לחלוטין - 0db !!!

יש לי מארז של ANTEC ושומעים אותו טוב מאוד. יש לו שני מאוררים גדולים 120mm שעושים יופי של רעש. אבל זה לא ממש מפריע כי המזגן שלי בבית עושה יותר רעש מזה...kobyb כתב:מארז של ANTEC - לא שומעים כלום! - שקט מוחלט.
בשורה התחתונה, אני חושב שזה תלוי בעד כמה המזגן של השכנים רועש...
גם לי יש antec סונטה (לא HTPC) והוא שקט מאוד יחסית למארז רגיל אבל רק כאשר אני מוריד את המהירות של המאוורר הגדול לנמוך מבין 3 מהירויות קבועותleo212 כתב:יש לי מארז של ANTEC ושומעים אותו טוב מאוד. יש לו שני מאוררים גדולים 120mm שעושים יופי של רעש. אבל זה לא ממש מפריע כי המזגן שלי בבית עושה יותר רעש מזה...kobyb כתב:מארז של ANTEC - לא שומעים כלום! - שקט מוחלט.
בשורה התחתונה, אני חושב שזה תלוי בעד כמה המזגן של השכנים רועש......
leo,
אני לא יודע איזה מארז יש לך, לי יש את הAntec NSK2400 שהוא למעשה אותו דבר כמו הAntec Fusion מבחינה פנימית (לFusion יש VFD ופאנל מאלומיניום), גם לו יש שני מאווררים של 120 מ"מ ולא שומעים כלום. לכל אחד מהמאווררים יש מתג דרכו אפשר לווסת את מהירות המאווררים - בקיצור, ויכול להיות שזאת לא הבעיה, אבל במהירות המהירה ביותר בהחלט שומעים את הרעש, אולם במהירות הנמוכה ביותר, אני לא שומע כלום ממרחק של יותר ממטר. כמובן שתלוי לאיזו רמת קירור רוצים להגיע ועד כמה הרכיבים הפנימיים פולטים חום.
dorin, לדעתי הדרישות שלך לא מוגזמות בכלל, אבל צריך לקחת בחשבון שרכיב רועש אחד (או לחלופין רכיב שמתחמם הרבה ודורש קירור יתר) יכול בהחלט להפשיע על המערכת כולה (יש לי מעבד Athlon 3500 בגרסת הEE שלו הצורך רק 45W ולכן מתחמם פחות - השארתי את המאוורר סטוק עליו, המאווררים של המארז פועלים במהירות הכי נמוכה והטמפ' לא עולה על 45 בחדר לא מאוורר).
בהצלחה!
אני לא יודע איזה מארז יש לך, לי יש את הAntec NSK2400 שהוא למעשה אותו דבר כמו הAntec Fusion מבחינה פנימית (לFusion יש VFD ופאנל מאלומיניום), גם לו יש שני מאווררים של 120 מ"מ ולא שומעים כלום. לכל אחד מהמאווררים יש מתג דרכו אפשר לווסת את מהירות המאווררים - בקיצור, ויכול להיות שזאת לא הבעיה, אבל במהירות המהירה ביותר בהחלט שומעים את הרעש, אולם במהירות הנמוכה ביותר, אני לא שומע כלום ממרחק של יותר ממטר. כמובן שתלוי לאיזו רמת קירור רוצים להגיע ועד כמה הרכיבים הפנימיים פולטים חום.
dorin, לדעתי הדרישות שלך לא מוגזמות בכלל, אבל צריך לקחת בחשבון שרכיב רועש אחד (או לחלופין רכיב שמתחמם הרבה ודורש קירור יתר) יכול בהחלט להפשיע על המערכת כולה (יש לי מעבד Athlon 3500 בגרסת הEE שלו הצורך רק 45W ולכן מתחמם פחות - השארתי את המאוורר סטוק עליו, המאווררים של המארז פועלים במהירות הכי נמוכה והטמפ' לא עולה על 45 בחדר לא מאוורר).
בהצלחה!
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20174
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
יש לי NSK2400. אני שם את המאווררים על LOW. המאוורר סטוק של המעבד X2 3600+ עובד עם QFAN ותמיד עובד על 2200RPM.leo212 כתב:יש לי מארז של ANTEC ושומעים אותו טוב מאוד. יש לו שני מאוררים גדולים 120mm שעושים יופי של רעש. אבל זה לא ממש מפריע כי המזגן שלי בבית עושה יותר רעש מזה......
אי אפשר לשמוע את המחשב אפילו ממטר. רק כשממש מתקרבים. ואני דיי רגיש לרעש.
במהירות גבוהה המאווררים אכן מאד רועשים.
יש לי את הלוח אם הזה-
http://www.gigabyte.com.tw/Products/Mot ... uctID=2599
והמאוורים של המארז מחוברים ישירות ללוח.
חיפשתי בביוס ולא מצאתי אפשרות לקבוע את המהירות שלהם
יש אפשרות להוריד להם את המהירות (כרגע הם על 2300 סל"ד)?
http://www.gigabyte.com.tw/Products/Mot ... uctID=2599
והמאוורים של המארז מחוברים ישירות ללוח.
חיפשתי בביוס ולא מצאתי אפשרות לקבוע את המהירות שלהם
יש אפשרות להוריד להם את המהירות (כרגע הם על 2300 סל"ד)?
יש לי בדיוק את המארז הזה. לא ידעתי שיש ויסות למהירות. אנסה להוריד.TheCoolest כתב:יש לי NSK2400. אני שם את המאווררים על LOW. המאוורר סטוק של המעבד X2 3600+ עובד עם QFAN ותמיד עובד על 2200RPM.leo212 כתב:יש לי מארז של ANTEC ושומעים אותו טוב מאוד. יש לו שני מאוררים גדולים 120mm שעושים יופי של רעש. אבל זה לא ממש מפריע כי המזגן שלי בבית עושה יותר רעש מזה......
אי אפשר לשמוע את המחשב אפילו ממטר. רק כשממש מתקרבים. ואני דיי רגיש לרעש.
במהירות גבוהה המאווררים אכן מאד רועשים....
ניסיתי למצוא את המתג המדובר (יש לי מארז ANTEC NSK2400)
אך לא מצאתי דבר.
מישהו יכול לשלוח תצלום של המתג הזה?
בכל אופן - אצלי מסתבר שרוב הרעש מגיע מהמאוורר של הCPU. הוא מאורר בן 4 שנים אז זה די הגיוני... סתם השמצתי את המארז...
אך לא מצאתי דבר.
מישהו יכול לשלוח תצלום של המתג הזה?
בכל אופן - אצלי מסתבר שרוב הרעש מגיע מהמאוורר של הCPU. הוא מאורר בן 4 שנים אז זה די הגיוני... סתם השמצתי את המארז...
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20174
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
http://s196.photobucket.com/albums/aa47/ArthurTC/HTPC/ כאו תוכל לראות איך סידרתי את הכבלים. על הכבל עצמו של כל מאוורר יש לך מפסק קטן ושחור כזה עם 3 מצבים: HI MID LOW.