אלבומם הראשון של Solstice Coil ראוי לציון קודם כל מבחינת ההפקה .
אף שמדובר בהפקה עצמאית מדובר ב"אלבום אמיתי". שי ילין שהפיק אותו מוזיקאלית, השכיל להפיק צליל נקי ומרשים. שנותן הרגשה של יצירה ללא פשרות.
האווירה המוקרנת מהאלבום היא בריטית ביסודה, וזאת כנראה עקב מגוון השפעות בריטיות על הלהקה, רדיו-הד, מיוז, מריליון, והשפעות פרוג רוק קלאסיות כמובן. לזה יש להוסיף השפעות של להקות פרוג מטאל עכשוויות (בעיקר פיין אוף סאלביישן).
אפשר לחוש כשמקשיבים לאלבום איך מגוון ההשפעות הללו ממוקסס לבסוף לאריג אחד מעניין, מיוחד ומאוד מקורי.
אם להקת Solstice Coil הינה להקה של רוק אלטרנטיבי (זרם שרבים רואים אותו כממשיכו של הפרוג מבחינת "רוח-התקופה ההיא"), היא בוודאי נותנת כיוון לאיך שלהקות הרוק האלטרנטיבי היו אמורות באמת להישמע.
ואם היא להקת פרוג אז היא בהחלט עונה על הציפיות. הלהקה מציגה באלבום כשרון, יומרה, משקלים מעניינים, הלחנה, תזמור מרתק, ויכולת טכנית מעולה.
חברי הלהקה:
שיר דויטש – שירה, הינו גם הכותב העיקרי של הטקסטים, מדובר בזמר מעולה ובעל נוכחות ואין לנו הרבה כאלו בארץ. שיר מציג באלבום שימוש מקצועי בקול ובמנעד. הוא שר מצד אחד בעצבנות מסוייטת ומצד שני בשיא העדינות. הטקסטים של שיר מאוד עמוקים וחזקים, רק שלא היתה מזיקה לו מעט אופטימיות....
שי ילין – קלידים, מדובר בקלידן בחסד. מוכשר מאוד טכנית היוצר אווירות וסאונדים בצורה מעולה, השטיחים הכבדים שלו מעולים והסולואים שלו מרשימים..במיוחד יש לציין כמובן את הסולו שלו ב- even poets die .
עופר וישנא – גיטרות, בעל צליל יחודי, מלווה את האלבום באינסוף עיטורים יפיפיים ולא נח לרגע, הוא כתב גם את הטקסטים ל-2 שירים באלבום.
דייגו אולשנסקי – בס, הופעה שלו באלבום מעולה ומדויקת ובולט במיוחד בשיר האחרון עם ליין פרטלס מרגש.
אורי גולדברג – תופים, הוא מתופף עם הרבה דרייב. ומהוה יחד עם דייגו בסיס לכל המהומה.
כמעט כל הקטעים מעולים אבל בכל אופן אצטמצם לכמה קטעים יותר בולטים לטעמי:
Photosensitivity - השיר הפותח מתחיל בסולו פסנתר ומתפתח באווירה חזקה שמזכירה את מריליון הישנה. עם התקדמות השיר הוא הופך ליותר דרמטי בעיקר מכיוון התיפוף וכשלבסוף מצטרפים אליו סקסופונים ויוצרים תמונה קרימזונית.
Selling Smoke - לדעתי השיר הטוב באלבום, השפעה מסוימת של Pain Of Salvation ניכרת בהלחנה ובנגינה. ריף הפתיחה בגיטרה מדליק ומלווה הרבה קטעים מהשיר בהמשך, הרבה סאונדים מענינים של דיסטורשנים וקלידים שמובילים לפזמון יפיפה בו משולבת שירה של שיר עם בס ומצילות בלבד.
Even Poets Die - יצירת רוק מתקדם שמתחילה באוירה פסיכודלית של שירה איטית עם מלא עיטורים מוזיקאלים וליין בס מעולה, ומגיעה למקום מאוד קיצבי. מסתימת כאמור בקטע אינסטרומנטלי עם סולו קלידים וגיטרה מעולים.
Brilliance - שיר סיום פילוסופי ומהורהר שמתאים לסוף המסע אותו מעביר האלבום את המאזין שמנסה להתעמק גם במילים.
את האלבום מלווה עטיפה ברמה גבוהה עם מילות השירים המלוות בתמונות שצייר הגיטריסט של הלהקה וקטעי טקסט מנחים שמופיעים מידי פעם בשירים עצמם במקומות מפתיעים.....
RamiSun
כתב רמי פרי
כותב הכתבה הוא חבר טוב מאד שלי וכבוד הוא לי להעביר את הסקירה שלו לאתר בשביל שכולכם תוכלו להתרשם ...
חלקם מנגני הלהקה חברים משותפים שלנו (שלי ושל רמי כותב הכתבה)
ואכן מוכשרים ביותר
האלבום כנראה יתחיל להמכר בשבוע הבא "בקצת אחרת" חנות הפרוג בתל אביב
אך הלהקה "מתכננת" את חשיפתה העיקרית בחול ..
מומלץ להקשיב להם .
אביעד
Solstice Coil - A Prescription for Paper Cuts
אלבום ענק!
אני לא מתלהב בקלות כידוע, אבל זה ממש מחמם את הלב לשמוע יצירה מקומית ברמה זו. לדעתי אלבום הפרוג הישראלי הטוב ביותר עד היום.
אני בעד! ולא צריך להמתין עד שבוע הבא - הוא כבר נמכר באתר שלי?
אני בעד! ולא צריך להמתין עד שבוע הבא - הוא כבר נמכר באתר שלי?