בולמי רעש, ספוגים ומה שביניהם...
-
tvholic
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2152
- נתן תודות: 39 פעמים
- קיבל תודות: 74 פעמים
אהלן חברה,
אני כרגע מרחיב את החדר שלי ליחידת דיור מרווחת בעלת חלל אחד (45-50 מ"ר).
היחידה היא מרתף, כלומר שלוש קירות הם מבטון וקיר אחד שאני בונה כרגע הוא מגבס.
גודל הקיר הוא 2.5 גובה על 5.5 אורך בערך וגודל החדר הוא 8.5X5.5 בערך.
אני רוצה ליצור מצב שכשאני רואה סרטים או שומע מוזיקה אני לא אפריע לכל המשפחה בקומות העליונות.
ביררתי בכמה חברות שמתעסקות באקוסטיקה. הבנתי שיש יריעה בעובי 2.5 מ"מ שהיא בולם רעש שמים אותה בין שתי פלטות של גבס (את אחת הדפנות עושים משתי פלטות צמודות) והיא מונעת מהרעש לצאת החוצה(חסימה של מעל 20 db) - מה שנשמע לי אולטימטיבי מבחינתי, הבעיה היא לפי מה שהבנתי שיישאר ההדהוד של הקיר ושהיריעה הזו לא זולה (100 ש"ח למטר).
אופצייה שנייה היא לשים ספוגים (4 או 6 ס"מ עובי) הם ייבלעו את הצלילים אבל לא יימנעו מהם לעלות למעלה לשאר חלקי הבית. את הספוגים צריך לשים חיצונית שזה מבחינתי חיסרון כי אני מעוניין בקיר חלק אבל זו אופציה זולה יותר.
חשבתי לשלב ולקחת את הצמר זכוכית מהקיר הישן שלי שאני מפרק ולשים אותו בתוך הקונסטרוקציה של הגבס ובין הפלטות לשים את היריעה או לשלב שכבה של ספוג (4 מ"מ) עם הצמר שיש לי אבל אז הבלימה של הרעש תהיה נמוכה יותר.
מה אתם אומרים?
תודה רבה לכולם, שנה טובה ומתוקה, שנת אושר והגשמה
לירן
אני כרגע מרחיב את החדר שלי ליחידת דיור מרווחת בעלת חלל אחד (45-50 מ"ר).
היחידה היא מרתף, כלומר שלוש קירות הם מבטון וקיר אחד שאני בונה כרגע הוא מגבס.
גודל הקיר הוא 2.5 גובה על 5.5 אורך בערך וגודל החדר הוא 8.5X5.5 בערך.
אני רוצה ליצור מצב שכשאני רואה סרטים או שומע מוזיקה אני לא אפריע לכל המשפחה בקומות העליונות.
ביררתי בכמה חברות שמתעסקות באקוסטיקה. הבנתי שיש יריעה בעובי 2.5 מ"מ שהיא בולם רעש שמים אותה בין שתי פלטות של גבס (את אחת הדפנות עושים משתי פלטות צמודות) והיא מונעת מהרעש לצאת החוצה(חסימה של מעל 20 db) - מה שנשמע לי אולטימטיבי מבחינתי, הבעיה היא לפי מה שהבנתי שיישאר ההדהוד של הקיר ושהיריעה הזו לא זולה (100 ש"ח למטר).
אופצייה שנייה היא לשים ספוגים (4 או 6 ס"מ עובי) הם ייבלעו את הצלילים אבל לא יימנעו מהם לעלות למעלה לשאר חלקי הבית. את הספוגים צריך לשים חיצונית שזה מבחינתי חיסרון כי אני מעוניין בקיר חלק אבל זו אופציה זולה יותר.
חשבתי לשלב ולקחת את הצמר זכוכית מהקיר הישן שלי שאני מפרק ולשים אותו בתוך הקונסטרוקציה של הגבס ובין הפלטות לשים את היריעה או לשלב שכבה של ספוג (4 מ"מ) עם הצמר שיש לי אבל אז הבלימה של הרעש תהיה נמוכה יותר.
מה אתם אומרים?
תודה רבה לכולם, שנה טובה ומתוקה, שנת אושר והגשמה
לירן
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
היי לירן
הנה כמה שירשורים בהם דנו על הנושא:
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 3%E5%E3%2A
הנה כמה שירשורים בהם דנו על הנושא:
הוליי שיט,, אללה יוסטור,
אומנם לא קשור בידיוק למה ששאלת אבל:
גם אצלי יש סוג של חצי מרתף כחדר האזנה מטופל משמעותית מבחינה אקוסטית כך שניתן להקשיב טוב בתוך החדר.
יש "טיפול " ברוב הקירות בחדר.
לא נגעתי בתקרה, שהיא נמוכה כ 230 ואולי עוד איזה ס"מ בודדים.
דיגדג לי לשמוע מה קורה אם מתעסקים טיפה בתקרה.
שמתי 2 ספוגים של כמטר פלוס , סתם בצורה חפפית מחוברת עם נייר מסקינטייפ, במקום שנראה לי הגיוני.
לא שחשבתי לפני שיש איזו בעיה אקוסטית קריטית- אבל אחרי ששמתי- חשתי שיפור נוסף. לא יאומן . עד שלא מנסים אין סיכוי לדעת.גם לא בעזרת מדידות.
בקיצור, קסאנדרה וילסון בדיסק
http://wc04.allmusic.com/cg/amg.dll?p=a ... fwxqqhldfe
קטע אחרון
Harvest Moon של ניל יאנג. זו אחת ההקלטות שאיתם אני "בודק" מערכות. שמעתי כבר די הרבה את הקטעים גם בלילה (בעיקר בלילה- בגלל החשמל
)
פתאום אני שומע את הפרקשניסט מרים מרים מהריצפה את אחד מכלי הרישרוש לאחר 20 שניות מפתיחת הקטע ועוד כל מיני דברים מדוייקים יותר.לא ידעתי שזה בכלל נמצא על הדיסק. הממממממממ,,,אולי הכבלים הוסיפו משהו
עכשיו נותר רק לחשוב איזה דיפיוזר אני שם בתיקרה, היכן כמה ולמה.
לטעמי, ללא טיפול אקוסטי, ככל שתשקיעו יותר כסף בציוד אודיו ככה אתם פחות מנצלים את המשאבים שהשקעתם. ועכשיו שהעלו את מחירי החשמל, להקשיב , נעשה כבר עניין כבד.
גם אצלי יש סוג של חצי מרתף כחדר האזנה מטופל משמעותית מבחינה אקוסטית כך שניתן להקשיב טוב בתוך החדר.
יש "טיפול " ברוב הקירות בחדר.
לא נגעתי בתקרה, שהיא נמוכה כ 230 ואולי עוד איזה ס"מ בודדים.
דיגדג לי לשמוע מה קורה אם מתעסקים טיפה בתקרה.
שמתי 2 ספוגים של כמטר פלוס , סתם בצורה חפפית מחוברת עם נייר מסקינטייפ, במקום שנראה לי הגיוני.
לא שחשבתי לפני שיש איזו בעיה אקוסטית קריטית- אבל אחרי ששמתי- חשתי שיפור נוסף. לא יאומן . עד שלא מנסים אין סיכוי לדעת.גם לא בעזרת מדידות.
בקיצור, קסאנדרה וילסון בדיסק
http://wc04.allmusic.com/cg/amg.dll?p=a ... fwxqqhldfe
קטע אחרון
Harvest Moon של ניל יאנג. זו אחת ההקלטות שאיתם אני "בודק" מערכות. שמעתי כבר די הרבה את הקטעים גם בלילה (בעיקר בלילה- בגלל החשמל
פתאום אני שומע את הפרקשניסט מרים מרים מהריצפה את אחד מכלי הרישרוש לאחר 20 שניות מפתיחת הקטע ועוד כל מיני דברים מדוייקים יותר.לא ידעתי שזה בכלל נמצא על הדיסק. הממממממממ,,,אולי הכבלים הוסיפו משהו
עכשיו נותר רק לחשוב איזה דיפיוזר אני שם בתיקרה, היכן כמה ולמה.
לטעמי, ללא טיפול אקוסטי, ככל שתשקיעו יותר כסף בציוד אודיו ככה אתם פחות מנצלים את המשאבים שהשקעתם. ועכשיו שהעלו את מחירי החשמל, להקשיב , נעשה כבר עניין כבד.
וואלה, נכון-
אני שומע את זה גם בסמפל המכווץ של אמזון, דרך הרמקולים המובנים של המסך המחובר לחשמל בכבל קומקום פשוטdiz1 כתב: Harvest Moon של ניל יאנג. זו אחת ההקלטות שאיתם אני "בודק" מערכות. שמעתי כבר די הרבה את הקטעים גם בלילה (בעיקר בלילה- בגלל החשמל)
...
למעונינים לשמוע, הנה:
http://www.amazon.com/New-Moon-Daughter ... 157&sr=1-1
שיר אחרון כאמור, תהנו.
לשאלת השירשור- למיטב נסיוני/ ידיעתי, אם תכנס להשקעה גדולה ומיקצועית [הכוונה- הן כספית והן פיסית, (כלומר על חשבון נפח החדר...ישאר לך מקום לא לדאוג אבל זה לא יתפוס ס"מ ספורים)], אזי תגיע להישג המבוקש.
אם תלך על מינימום הכרחי, תמצא את עצמך מטפל ב"בעיה" באמצעות השלט.
javascript:emoticon('
') javascript:emoticon('
')
')אתה קצת טועה
קודם כל בהקשר של הסמפל מאמזון- הוא נשמע רע, לעומת איך שהוא "יכול" להשמע. לגבי האינפורמציה שמופיעה שם- מה שציינתי אינו מה שנשמע בסמפל
וזה רק ממחיש כמה פריטים יכולים להיות ממוסכים או נעלמים בפורמטים שונים.
לגבי מה שאתה שמעת- אצלי שומעים מהיכן הוא מורם ולהיכן הוא זז. סתם כדוגמא להבהיר על מה מדובר. זה עוד לפני שמתיחסים לדברים המהותיים, כיצד המוזיקה נשמעת (לאחר שהוספו שני ספוגי הניסיון בתקרה).
לגבי אקוסטיקה- כאחד שעשה ולא סתם חושב או מקווה או שמע- אני חושב שאתה טועה.
טיפול אקוסטי לא הקטין משמעותית וכמעט בכלל את החדר. הוא כמעט ואינו מורגש בעין כמשהו שמפריע. הוא בין הגורמים לכך שהרמקולים לא צרכים לעמוד מעל למטר מהקיר האחורי באופן רגיל בכל חדר( תחשוב על הרווח במקום פנוי בחדר).
לגבי העלות- אני לא יודע מה זה יקר עבורך אבל
אם אודיופיל ממוצע בארץ מוציא $10000 על מערכת שלו - שידרוג אקוסטיקה ב 2000-2500$ יתן לו הרבה הרבה יותר מכל שינוי או החלפת רמקול, מגבר או מקור.
במחירים הללו ניתן להגיע לטיפול אקוסטי נרחב שהוא אסטטי ולא סתם לתקוע ספוגים. אילו שרוצים לחסוך יכולים לשים ספוגים במאות ש"ח( או לנסות לעשות "תמונות אקוסטיות") , אבל גם אז התוצאה לא חייבת להיות אופטימלית. מי שחושב שברנג'ייר מספיק- שיהיה בריא .
כל אולפן הקלטות, כל היכל הופעות ,ידוע שהאקוסטיקה הוא דבר מאוד מאוד קריטי. היכל התרבות משפצים כדי לשפר את האקוסטיקה ולהגדיל טיפה את זמן ההידהוד (ועוד כמה דברים). אם כל אילו משקיעים באקוסטיקה כדי לתת תוצאה צלילית טובה, למה אודיופיל שמבזבז את הונו וזמנו בכל מיני חיפושי קופסאות , יחשוב שזה מספיק כדי לתת תוצאה "סבירה"?
התשובה שאני מקבל בארץ על השאלה הזו היא "אצלי בסלון, האקוסטיקה טובה או "סבירה""- נו טוב,אבל מי שחושב שבדירת חפציבה, רהיטי איקיאה יעשו את העבודה - שימשיך לחלום
וזה רק ממחיש כמה פריטים יכולים להיות ממוסכים או נעלמים בפורמטים שונים.
לגבי מה שאתה שמעת- אצלי שומעים מהיכן הוא מורם ולהיכן הוא זז. סתם כדוגמא להבהיר על מה מדובר. זה עוד לפני שמתיחסים לדברים המהותיים, כיצד המוזיקה נשמעת (לאחר שהוספו שני ספוגי הניסיון בתקרה).
לגבי אקוסטיקה- כאחד שעשה ולא סתם חושב או מקווה או שמע- אני חושב שאתה טועה.
טיפול אקוסטי לא הקטין משמעותית וכמעט בכלל את החדר. הוא כמעט ואינו מורגש בעין כמשהו שמפריע. הוא בין הגורמים לכך שהרמקולים לא צרכים לעמוד מעל למטר מהקיר האחורי באופן רגיל בכל חדר( תחשוב על הרווח במקום פנוי בחדר).
לגבי העלות- אני לא יודע מה זה יקר עבורך אבל
אם אודיופיל ממוצע בארץ מוציא $10000 על מערכת שלו - שידרוג אקוסטיקה ב 2000-2500$ יתן לו הרבה הרבה יותר מכל שינוי או החלפת רמקול, מגבר או מקור.
במחירים הללו ניתן להגיע לטיפול אקוסטי נרחב שהוא אסטטי ולא סתם לתקוע ספוגים. אילו שרוצים לחסוך יכולים לשים ספוגים במאות ש"ח( או לנסות לעשות "תמונות אקוסטיות") , אבל גם אז התוצאה לא חייבת להיות אופטימלית. מי שחושב שברנג'ייר מספיק- שיהיה בריא .
כל אולפן הקלטות, כל היכל הופעות ,ידוע שהאקוסטיקה הוא דבר מאוד מאוד קריטי. היכל התרבות משפצים כדי לשפר את האקוסטיקה ולהגדיל טיפה את זמן ההידהוד (ועוד כמה דברים). אם כל אילו משקיעים באקוסטיקה כדי לתת תוצאה צלילית טובה, למה אודיופיל שמבזבז את הונו וזמנו בכל מיני חיפושי קופסאות , יחשוב שזה מספיק כדי לתת תוצאה "סבירה"?
התשובה שאני מקבל בארץ על השאלה הזו היא "אצלי בסלון, האקוסטיקה טובה או "סבירה""- נו טוב,אבל מי שחושב שבדירת חפציבה, רהיטי איקיאה יעשו את העבודה - שימשיך לחלום
יתכן שאני טועה...
היות ובאמת לא שמעתי מה שאתה שומע אצלך ולהפך (אולי אצלי בסמפל כן שומעים מה ששמעת
).
לגבי שאלת השירשור- הבחור מנסה להשקיט את החדר על מנת לא להפריע לשאר דרי הבית ולכך אני התייחסתי
זה טיפול שונה במאפייניו ממה שאתה מדבר.
לגבי שאלת השירשור- הבחור מנסה להשקיט את החדר על מנת לא להפריע לשאר דרי הבית ולכך אני התייחסתי
javascript:emoticon('
')
')