האם המערכת נשמעת טוב יותר בלילה?

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
HazooM
כתב
כתב
תגובות: 6805
נתן תודות: 306 פעמים
קיבל תודות: 959 פעמים

שליחה #21 

אין שום ספק שהמערכת נשמעת יותר טוב בלילה, אבל לדעתי
זה רק בגלל שהכל "שקט" - אין מכוניות, מכונת כביסה, מזגן או
כל רעש שיש בשעות היום.

diz1
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1022
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 28 פעמים

השנה היה כבר טרד על זה

שליחה #22 

אפשר לכתוב מה שרוצים או חושבים. מה שקובע זו ההתנסות. רוב האנשים לא בדקו את הנושא הזה לעומק אצלם.
לגבי שמיעה בלילה יותר טובה מהיום- ותיבול של ההסברים מעולם החיי והאבולוציה- אין ביסוס מדעי לכך. סיפורי מעשיות.
לגבי ריצפת הרעש- אני מקשיב בחדר מבודד ומטופל אקוסטית, עם ריצפת רעש נמוכה מאוד ביחס לחדרים רגילים, לא מושפע מרעש חיצוני- שומעים הבדל בשעות היום ויום שבת אחר צהריים טוב יותר מיום ראשון באותה שעה.
תיארתי התרשמות שבה כל מה שיהיה שונה הוא יום ההקשבה ולא השעה- נשמעו הבדלים משמעותיים . עידוא היה עד לכך והיה משוכנע ששיניתי משהו במערכת (לא שונה כלום).
יכול להיות שזה בגלל האיכות הלא מספיק גבוהה של הציוד שברשותית למרות ששמעתי הבדלים כאילו עם מספר מגברים שונים (אחד מהם של חברת VAC שכנראה עדיין צרכים ללמוד לבנות מגברים-כך שלא יושפעו מהחשמל בקיר)
אין לי ספק שבאותו חדר האזנה לא שמעתי וראציות באיכות מהמוזיקה שיצאה מרסיבר מרנץ, (שמשמש לקולנוע ביתי והרמקולים הקדמיים שלו זה אותם רמקולים של הסטראו) וגם לא שמעתי וראביליות מסאונד (כתלות בשעות היום) במערכת מיני של הבת מסוג סוני שעלתה 1234 ש"ח. אין ספק שמרנץ וסוני בונות טוב יותר (כי אין וראציות בסאונד) אך התוצאה הצלילית עבורי איננה מספקת.
בפטיפונים יש חשיבות גדולה מאוד לחשמל על איכות הצליל. חברות כמו קלייראודיו או VPI והרבה אחרות טוענות כך ואף מאפשרות לקנות פתרון לעניין. למרות שאני רחוק מלהשתגע על הצליל של קלייראודיו-אני חושב שהם בונים פטיפונים מצויינים ובהחלט יודעים מה הם עושים.
אני הקשבתי להשוואה על פטיפון "ירוד מאוד" שנקרא ורדייר פלאטין הבדל משמעותי בין מנוע חיצוני המחובר לרשת חשמל לבין אותו מנוע חיצוני מופעל על סוללה. המהירויות שנבדקו על ידי סטובוסקופ (VPI) היו דומות.
בקיצור- זה מה שאני יודע. מה שאני מסיק מכך די ברור.

Eyal_W
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 7639
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #23 

DIZ1
love your writing style
המטרה הינה להנות ממוסיקה המערכת הינה רק האמצעי.

: Amarra Dealer

http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים

zy
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2050
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

ממליץ להיזהר מחרב פיפיות-

שליחה #24 

diz1 כתב: לגבי שמיעה בלילה יותר טובה מהיום- ותיבול של ההסברים מעולם החיי והאבולוציה- אין ביסוס מדעי לכך. סיפורי מעשיות.
...
הכוונה כמובן לסיפא של המשפט המצוטט.....והמסר כמובן ברור :idea: (ים של פוסטים טעונים נכתבו על יחסי המדע- אודיופיליה).

חוץ מזה הפוסט מאיר באופן נהיר וברור את הנסיון האישי של הכותב ובכך תורם לסוגיה.

אני, עוד לא הגעתי למצב שאוכל לאפיין הבדלים התלויים בעתוי כזה או אחר....מה שכן, לעיתים קורה שאני מנסה "לגנוב" איזו האזנה בין לבין משהו.. (לא בשעות שבד"כ אני מאזין) ולא מצליח להנות כתמול שלשום, אני נוטה לייחס זאת למצב הצבירה/ הרוחני שלי באותו רגע ???
javascript:emoticon(':hammer:') javascript:emoticon(':bat:')

אורי_ו
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7199

שליחה #25 

אני עם מרטין ב100%.
לא רק זה , אלא שבלילה עקב הגנטיקה שלנו מהשנים שישנו במערות חוש השמיעה שלו מתחדד בעיקר לתדרי הMID .
כמו כן כיוון שאנחנו לא צריכים לאמץ עיניים באור, אז המוח מתרכז בעיקר במוזיקה ומאיפה היא מגיעה, ולא רק לראות מאיפה היא מגיעה.
בלילה אנחנו שקטים יותר .
בלילה הכל שקט יותר.

מכשיר שלא עומד בבעיות החשמל של היום לא שווה את קנייתו . לא חשוב מחירו , שמו , או מה כתבו עליו.

diz1
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1022
קיבל תודות: 28 פעמים

בהחלט דברים מאוד עמוקים ומבוססים

שליחה #26 

בצורה שאתה כותב אותם.
וכדי לא להפריע לתאוריות המדעיות העמוקות, רק לציין שאני שמעתי הבדלים באותה שעה בימים שונים, באותה שעה גם בערב וגם אחר הצהריים(עוצמת ההארה בחדר הייתה זהה והיו לכך עדים שחשו בזמן אמיתי אותו הדבר.

אבל כאחד שכן מבין משהו בשמיעה ואפילו ער עד מאוד למדע גם בתחום הגנטיקה- עדיין לא הצלחתי ללמוד על ההקשרים הגנטים וההשפעתם על האזנה ב 10 בבוקר מול 10 בלילה.
אשמח מאוד ללמוד ממך על ההבנה המדעית בתחום, אילו הוכחות מדעיות ישנם בדבר. היכן המידע הגנטי הזו ממוקם- האם ברמת ה דנא או אולי ברמת ה RNA לסוגיו השונים? הסינגלינג התאי?מה עם מערכת היוביקוויטין? מה ההקשרים על טרנסמיטורים אחרים במוח.
אשמח אם תוכל לשתף אותנו במידע הזה( כולל לינקים למחקרים מדעים אמיתיים ומבוססים)- כי עושה רושם שאתה כותב את דבריך לאור הבנה וידע מעמיק רב שנים ולא סתם צ'יסבטים סביב המדורה .

עופר_צפריר
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4880
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

צ'יזבטים סביב רנ"א.

שליחה #27 

מבלי להיכנס לתחומים לא לנו!
דבר אחד אני יכול לומר בוודאות וביטחון. את כל הבדיקות/בחינות/השוואות שאני מבצע למגברים אצלי...
אני עורך אותם רק בשעות הערב המאוחרות.
בשום פנים ואופן אני לא מוכן לעשות אותם בצהריים או בבוקר. {צריך להיות מקרה חריג להסכמתי}...

למה? חושי מחודדים יותר, כושר השמיעה שלי משופר לאין שיעור משעות הצהריים.
מדוע זה קורה? אין לי תשובה חד משמעית, אלא רק השערות לא מבוססות.
:קפה:

ofir-harlev
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2716
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 27 פעמים

שליחה #28 

אולי נוסיף לת'רד הזה את הריב על הכבלים ויהיה לנו פה שרשור של 3000 עמודים?
:lol: :lol:
הדברים האלה אף פעם לא נגמרים.
לחיים (b)

אורי_ו
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #29 

אין מה לריב . יש את DIZ הממורמר שהקשר בינו ובין המציאות הוא קלוש. מה לעשות שהוא עוד לא השתחרר ממגדל השן בביה"ס לרפואה .

כל אחד ודעתו.

ofir-harlev
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #30 

אורי, יש מצב שאתה בעצמך קצת ממורמר?
רב ההודעות שלך, משום מה, נראות לי קצת על הפן השלילי. :rain:

לא בא להעביר ביקורת...פשוט לא מבין אותך קצת :?

chalmh
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3331
נתן תודות: 37 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

שליחה #31 

האם חשבתם פעם מדוע אנשים עיוורים הם חדי שמיעה? אני מניח שתשובה ברורה. עשו ניסוי פשוט: השמיעו את הקטע האהוב עליכם כשעיניכם פקוחות ובפעם שניה לאחר שעיניכם עצומות למשך כעשר דקות בטרם ההשמעה. אם אני צריך "לשפוט" איכות צליצ של מערכת אני עוצם את עיני ומאזין.
באשר לנאמר כאן לגבי ה-RF שכביכול "מתלבש" על רשת החשמל. קודם כל אני רוצה לראות את הספקולציה הפרועה הזאת במו עיני על אוסצילוסקופ. שנית, הרכיבים המרכיבים את רשת החשמל הביתית והארצית מיועדים לעבודה בתדרים נמוכים כגון 50HZ. השנאים בעלי ליבת ברזל והשראות שמהווה RF CHOKE לכל תדר רדיו. שלא לדבר על ההשנאה הסמוכה לבתי הלקוחות ששם ההשראות של סלילי השנאי גבוהה עשרות מונים. גם אורך הכבלים המובילים את הזרם לצרכנים הם בעלי היגב גבוה לתדר RF. כידוע חוט הפאזה וחוט האפס רצים בדרך כלל במקביל ואפשר להתיחס אליהם כקו דיפרנציאלי. לכן, בגלל היפוך כוון הזרם ביניהם גם ישנו היפוך שטף מגנטי המבטלים זה את זה כך שההפרעות מתבטלות הדדית על ההזנה עצמה. באשר לקיבול הטפילי של קווי החשמל, הוא בעל ערך גבוה מפאת אורך הקווים יוצר היגב נמוך לתדר רדיו ומסנן אותו. מכיוון שתדר הרשת הוא 50HZ הקיבול הזה זניח.
באשר לקושחת המערכת. מערכת טובה ומקצועית חייבת להכיל LINE FILTER פאסיבי בחיבורי הרשת(בתוך המכשיר), ספק כוח מייוצב, מערך סינון מתח ה-DC ובנויה בכלוב מתכת (כלוב פאראדיי, אתם זוכרים אותו משעורי החשמל?). הדבר אמור במיוחד לגבי מגברי שפופרות מכיוון שיש לבעלי המגברים הללו נטייה לחשוף אותן למען ייראו. טעות - יש לסכך את סביבתן. זה אולי יפה אך לא "מתיישב" עם חוקי הסיכוך וסינון הרעשים. שפופרות גם סובלות מרעשים מיקרופוניים. כל תזוזה או רעידה נשמעת ברמקול כמו "מכה" על מיקרופון, אמנם בעצמה נמוכה. כך גם רעידות מכניות משפיעות עליהן. חברה, על מערכת טובה ומתוכננת כדבעי, רשת החשמל לא אמורה להשפיע, גם לא באמונות טפלות. לא צריכים פיוזים של זהב בלוח החשמל כדי להנות מהמערכת. ותחשבו על זה...

שבוע טוב לכולם.

חנן [email protected]
חנן,

מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!

ofir-harlev
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #32 

חנן, I LOVE U
(Y)
כל הודעה שלך מלמיליאן :P

liorms
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1290
נתן תודות: 1 פעם

שליחה #33 

chalmh כתב:האם חשבתם פעם מדוע אנשים עיוורים הם חדי שמיעה? אני מניח שתשובה ברורה. עשו ניסוי פשוט: השמיעו את הקטע האהוב עליכם כשעיניכם פקוחות ובפעם שניה לאחר שעיניכם עצומות למשך כעשר דקות בטרם ההשמעה. אם אני צריך "לשפוט" איכות צליצ של מערכת אני עוצם את עיני ומאזין.
באשר לנאמר כאן לגבי ה-RF שכביכול "מתלבש" על רשת החשמל. קודם כל אני רוצה לראות את הספקולציה הפרועה הזאת במו עיני על אוסצילוסקופ. שנית, הרכיבים המרכיבים את רשת החשמל הביתית והארצית מיועדים לעבודה בתדרים נמוכים כגון 50HZ. השנאים בעלי ליבת ברזל והשראות שמהווה RF CHOKE לכל תדר רדיו. שלא לדבר על ההשנאה הסמוכה לבתי הלקוחות ששם ההשראות של סלילי השנאי גבוהה עשרות מונים. גם אורך הכבלים המובילים את הזרם לצרכנים הם בעלי היגב גבוה לתדר RF. כידוע חוט הפאזה וחוט האפס רצים בדרך כלל במקביל ואפשר להתיחס אליהם כקו דיפרנציאלי. לכן, בגלל היפוך כוון הזרם ביניהם גם ישנו היפוך שטף מגנטי המבטלים זה את זה כך שההפרעות מתבטלות הדדית על ההזנה עצמה. באשר לקיבול הטפילי של קווי החשמל, הוא בעל ערך גבוה מפאת אורך הקווים יוצר היגב נמוך לתדר רדיו ומסנן אותו. מכיוון שתדר הרשת הוא 50HZ הקיבול הזה זניח.
באשר לקושחת המערכת. מערכת טובה ומקצועית חייבת להכיל LINE FILTER פאסיבי בחיבורי הרשת(בתוך המכשיר), ספק כוח מייוצב, מערך סינון מתח ה-DC ובנויה בכלוב מתכת (כלוב פאראדיי, אתם זוכרים אותו משעורי החשמל?). הדבר אמור במיוחד לגבי מגברי שפופרות מכיוון שיש לבעלי המגברים הללו נטייה לחשוף אותן למען ייראו. טעות - יש לסכך את סביבתן. זה אולי יפה אך לא "מתיישב" עם חוקי הסיכוך וסינון הרעשים. שפופרות גם סובלות מרעשים מיקרופוניים. כל תזוזה או רעידה נשמעת ברמקול כמו "מכה" על מיקרופון, אמנם בעצמה נמוכה. כך גם רעידות מכניות משפיעות עליהן. חברה, על מערכת טובה ומתוכננת כדבעי, רשת החשמל לא אמורה להשפיע, גם לא באמונות טפלות. לא צריכים פיוזים של זהב בלוח החשמל כדי להנות מהמערכת. ותחשבו על זה...

שבוע טוב לכולם.

חנן [email protected]
...
תודה רבה.

(ואולי איזה לינק לTHREAD ה"מוזהב")...
I have the simplest taste - I'm always satisfied with the best.

http://www.last.fm/user/liorms

אילפור
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 1029
קיבל תודות: 13 פעמים

כל מה שצריך זה

שליחה #34 

אוסצילוסקופ. חברו לשקע הביתי שלכם, והסתכלו בעצמכם.

מתח החשמל שמגיע לכל בית נראה רע - רע מאוד אפילו. מדובר בסופרפוזיציה של רעשים בספקטרום רחב של תדרים.
מה יכולת הסינון של השנאי של המגבר - זה עניין לדיון. אבל הספקת החשמל שליו נראית רע.
איל פור

liorms
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1290
נתן תודות: 1 פעם

Re: כל מה שצריך זה

שליחה #35 

אילפור כתב:אוסצילוסקופ. חברו לשקע הביתי שלכם, והסתכלו בעצמכם.

מתח החשמל שמגיע לכל בית נראה רע - רע מאוד אפילו. מדובר בסופרפוזיציה של רעדים בכל התדרים, וכדרכה של סופרפוזיציה, התוצאה היא גל מעוות.
...
אבל בשביל זה צריך *אולי* POWER CONDITIONER ולא פיוז מזהב...
I have the simplest taste - I'm always satisfied with the best.

http://www.last.fm/user/liorms

chalmh
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3331
נתן תודות: 37 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

שליחה #36 

אילפור כתב: אוסצילוסקופ. חברו לשקע הביתי שלכם, והסתכלו בעצמכם.

מתח החשמל שמגיע לכל בית נראה רע - רע מאוד אפילו. מדובר בסופרפוזיציה של רעדים בכל התדרים, וכדרכה של סופרפוזיציה, התוצאה היא גל מעוות.

אני מניח שכוונת הסופרפוזיציה של הרעשים היא התמרת FFT לאות הסינוס ה"מורכב" שיוצא מהשקע. כמובן שהתדר המרכזי הוא 50HZ ומסביבו עוד כהנה וכהנה תדרים טפילים בגלל ה"עיוות" שלו. בטוחני שה"טפילים" הללו בטלים בשישים וודאי בטלי בשישים אלף במישני של שנאי ספק הכוח אם הוא שנאי איכותי כיאה למערכת היי אנד.

אני מוכן להושיב כל מומחה אודיו מאחורי וילון ולהשמיע לו את המערכת שהוא יבחר (הכי טובה שקיימת) בקטע המוסיקה שהוא יבחר פעם בהזנה מרשת החשמל ופעם משקע UPS אולטימטיבי 50HZ עם שעון קוורץ אטומישמקבל נתונים מגריניץ' כל מילי-שניה, והוא יצטרך להבחין מספר פעמים איזה שקע מחובר. באותה הזדמנות אני מוכן לבחון את יכולתו להבחין בפיוזים מזהב, בדיל, נחושת, כסף (והרבה כסף 8O ) וגליום ארסנייד (אין כאלה :roll: ).

יש לכם תקציב? שפרו רמקולים, ציוד שמע ועזבו אתכם מהחשמל רק הקפידו על הארקה כיאות ללא לולאות ככל שניתן (חיווט עבה לא יכול להזיק).

שבוע אוט ומוצלח לכולנו.

חנן [email protected]
חנן,

מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!

KOOKE
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2262
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 12 פעמים

שליחה #37 

אני רוצה להזכיר לכולם משהו שנראה לי שמתעלמים ממנו - מה שאנו מתארים כ"שמיעה" אצלנו בני האדם הוא למעשה תהליך של עיבוד אותות שנעשה אצלנו במוח.

למיטב ידיעתי, עד היום, המדע לא הצליח להבין או להסביר עד הסוף את תהליכי עיבוד המידע במוח ואת תהליכי החשיבה.

לכן תמיד מעורב אלמנט פסיכו אקוסטי בחויית השמיעה.

לדעתי אצל רוב האנשים יש הבדל כזה או אחר מבחינת המצב הנפשי / גופני בין שעות היום לשעות הליל. מה שמכונה ה"שעון הביולוגי" שלנו ומה שקשור לתהליכי ערות ושינה.

יש טיפוסי אנשים שונים - "אנשי הבוקר" - אלו שמלאים אנרגיה, ממוקדים וחשים בשיא אונם ויכולתם דווקא בשעות הבוקר ולעומתם "אנשי הלילה" - מתקשים לקום בוקר, רק בלילה הם מתעוררים לחיים וכו'..

ההבדלים הפסיכואקוסטיים האלו יכולים להסביר חלק מהתופעה.

שלמה

אורי_ו
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #38 

(Y) חנן הכל נכון .
כל הכבוד שיש לך כח וזמן לכתוב את זה.

אורי_ו
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #39 

ofir-harlev כתב:אורי, יש מצב שאתה בעצמך קצת ממורמר?
רב ההודעות שלך, משום מה, נראות לי קצת על הפן השלילי. :rain:

לא בא להעביר ביקורת...פשוט לא מבין אותך קצת :?
...
כי בזמן האחרון הפרום הפך מפורום הבעת דעה פורום בוא נראה מי יכול להתעלות על השני.
רבים וטובים שהיו פה כשהתחלתי לכתוב בהתחלת 2007 נעלמו.

הרבה רעות לעומת זאת נכנסו ויצרו לי רוויה נוראית מהתחום באינטרנט.

בבית אני אישית עדיין מאוד מאוד נהנה.

MartinHSabag פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #40 

אורי_ו,

זה אומנם נושא לשירשור אחר, אבל אנשים כל הזמן באים והולכים. אנשים מחליפים תחביבים, לאנשים נמאס להתנצח ולהתווכח על נושאים שכבר מתווכחים עליהם מעל 20 שנה בתחביב הזה. ככה זה בכל תחום ובכל פורום שהייתי בו (בנושא הזה ובנושאים אחרים).
העובדה היא שכמות האנשים שגולשת בפורום (אקטיביים ובטח פאסיביים) גדלה כל הזמן.
תיכנס לפורום תפוז למשל ותעשה חיפוש על "אנשים עזבו" ותראה את אותן תלונות ותהיות "למה אנשים שגלשו פה כבר לא גולשים...", פשוט ככה זה ואם תסתכל פרטנית אצל כל אחד כזה שגלש ועזב תראה שיש לו סיבה שונה ואמיתית ואין בהכרח קשר בינהם.
אם תרצה, אשמח לדבר על הנושא הזה בטלפון, בכל זאת, אחרי ניהול והקמה של כמה פורומים בנושא יש לי כמה תובנות שלגולש מהצד לא תמיד יש.

בלי קשר, ובנימה אישית, אם כמה אנשים אומרים לך משהו, ואפילו שאתה חושב שזה לא נכון, כדאי שתחשוב איך ולמה הם כולם חושבים ככה עליך. אולי זו אי הבנה, אולי זה רושם לא נכון שנתפס אצל אנשים, אבל העובדה היא שזה משהו שמתקבל אצל כמה וכמה אנשים ואפילו בכמה פורומים.

אם תרצה, גם על זה אשמח לדבר איתך בפרטי.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”