"דיסק הרפרנס" - השירשור הנעלם - הסברים והבהרות
- zy
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2050
שלמה,KOOKE כתב:
מבחינתי הקונספט צריך להיות גם וגם ועוד גם אחד..
אבל אני רוצה ושואף שעל הדרך ה"כלי" הזה גם יהיה נעים לשימוש לקהל רחב ככל האפשר של חברי הפורום ואולי גם ישמש אותם בעת שהם שוקלים לרכוש ציוד אודיו ובודקים מועמדים לרכישה.
לכן, אוסף צלילים בלבד או חלקיקי קטעים לא יהיה "נעים" לשימוש לדעתי.
שלמה...
הווה יודע ש "תפסת מרובה לא תפסת"
אכן, "אוסף צלילים" זה לא זה ! אך לדוגמא- הפתיחה הקצרה והאימתנית של "כה אמר..." (שרמקול עדיין מאזין לה
כבר כתבו, כמה וכמה מנוסים כאן- הבדיקה הקובעת צריכה להעשות עם קטעי המוסיקה ה"נעימים" לך
javascript:emoticon('
') javascript:emoticon('
')
')- KOOKE
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2262
zy
ה"נעים" הוא לא השיקול העיקרי ו"המכתיב" אך הוא בהחלט שיקול חשוב מפני שכפי שאמרתי - אם העניין לא יהיה נעים לאוזן אנשים פשוט לא יעשו שימוש בכלי הזה.
לטעמי בהחלט אפשר להגיע לתוצאה שתכלול את שתי המטרות וגם תהיה נעימה לאוזן. אומנם זה לא בהכרח יהיה נעים לאוזן לכוווווולם אבל לחלק גדול אני מניח שכן.
רק לשם הדוגמה - קח את שני דיסקי ההדגמה של חברת Burmester הם לדעתי עונים על מטרות הפרוייקט ורוב הקטעים שם גם נעימים לאוזן.
בהחלט הצהרתי שאני מוותר מראש על הניסיון הבלתי אפשרי לכלול בפרוייקט את כל סוגי וסיגנונות המוסיקה האפשריים או באותה המידה זה בלתי אפשרי שכל הקטעים יהיו לטעמם של כל חברי האתר.
מכנה משותף רחב ככל האפשר - זו משימה אפשרית וברת השגה ואנסה להשיג אותה.
לכן גם חשובה לי דעתם של כמה שיותר חברים כאן באתר ולכן חשוב לי לקבל כמה שיותר המלצות מחברי האתר.
כך יהיה לנו בשירשור אוסף של המלצות על קטעי מוסיקה או דיסקים ובנוסף יהיה לנו בשירשור ביקורת ודיעות על הקטעים האלו של חברים מנוסים ממני כמו רמקול שיש לו ידע עצום לגבי חברות הפקה, איכויות ואופן הקלטה ועוד.
אני רק מצר על מיעוט המשתתפים הפעילים במתן המלצות על קטעים \ דיסקים שונים ועל כך שרק רמקול טורח ומעיר הערות ביקורתיות ועניניות לגבי התאמת הקטעים לפרוייקט.
ככל שיהיו יותר קטעים ויותר ביקורות ודיעות כך יגבר הסיכוי לתוצר סופי מוצלח.
שלמה
ה"נעים" הוא לא השיקול העיקרי ו"המכתיב" אך הוא בהחלט שיקול חשוב מפני שכפי שאמרתי - אם העניין לא יהיה נעים לאוזן אנשים פשוט לא יעשו שימוש בכלי הזה.
לטעמי בהחלט אפשר להגיע לתוצאה שתכלול את שתי המטרות וגם תהיה נעימה לאוזן. אומנם זה לא בהכרח יהיה נעים לאוזן לכוווווולם אבל לחלק גדול אני מניח שכן.
רק לשם הדוגמה - קח את שני דיסקי ההדגמה של חברת Burmester הם לדעתי עונים על מטרות הפרוייקט ורוב הקטעים שם גם נעימים לאוזן.
בהחלט הצהרתי שאני מוותר מראש על הניסיון הבלתי אפשרי לכלול בפרוייקט את כל סוגי וסיגנונות המוסיקה האפשריים או באותה המידה זה בלתי אפשרי שכל הקטעים יהיו לטעמם של כל חברי האתר.
מכנה משותף רחב ככל האפשר - זו משימה אפשרית וברת השגה ואנסה להשיג אותה.
לכן גם חשובה לי דעתם של כמה שיותר חברים כאן באתר ולכן חשוב לי לקבל כמה שיותר המלצות מחברי האתר.
כך יהיה לנו בשירשור אוסף של המלצות על קטעי מוסיקה או דיסקים ובנוסף יהיה לנו בשירשור ביקורת ודיעות על הקטעים האלו של חברים מנוסים ממני כמו רמקול שיש לו ידע עצום לגבי חברות הפקה, איכויות ואופן הקלטה ועוד.
אני רק מצר על מיעוט המשתתפים הפעילים במתן המלצות על קטעים \ דיסקים שונים ועל כך שרק רמקול טורח ומעיר הערות ביקורתיות ועניניות לגבי התאמת הקטעים לפרוייקט.
ככל שיהיו יותר קטעים ויותר ביקורות ודיעות כך יגבר הסיכוי לתוצר סופי מוצלח.
שלמה
- KOOKE
-
- חבר ותיק

אה - תודה מרטין על העריכה ואיחוד השירשורים...ובלי יותר מדי "דובים"..
שלמה
שלמה
- truejoker
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5738
Re: מה זה דיסק הסמינר - היסטוריה
יש אפשרות לדעת איך ניתן להשיג העתק של הדיסקים האלו ? והאם מישהו מכון להעתיק לי אותם עם EAC ולצרוב (אם זה כמובן מותר )yosihary כתב:מהסמינר הרביעי הכנת הדיסק נעשתה בייצור מאורגן בשיתוף הרבה חברים:zy כתב:מישהו מוכן לגלות מה יש ב"דיסק הסמינר" הזה![]()
....
יצרן של דיסקים (נדמה לי בתפן) הכין כ-מאתיים דיסקים (CD-R) שהודפסו עם לוגו של הסמינר, תפוז והמארחים.
מיכאל ותומר הכינו את המקור ממנו צרבו כמה עותקים שפוזרו למספר מתנדבים שצרבו כל אחד כמה עשרות. הם כמובן הנחו אותם באיזה תוכנת צריבה, מהירות צריבה ופרטים כאלה.
יצאו 5 דיסקים מהסמינר השני עד לשישי.
מה יש בדיסקים הללו:
קלאסי, ג'אז, שירים, באחד גם ישראלים, וכל מיני קטעים שתומר או מיכאל נדלקו עליהם.
יש כמובן פטרישיה ברבר.
בדיסק הראשון יש קטע תופים ומצילתיים (הקליפש פורטה II של מיכאל היה שם אלוף) מדיסק בדיקה של צ'סקי
בדיסק הרביעי יש קטע של שטראוס עם הצלפת שוט - שמעתי את זה פעם אחת על האמטי, (אצל שמי משיח עם תומר ומיכאל) ועד היום שערותי סומרות. (הקלטה של TELARK)
יש את ה- EL-CONDOR עם נבל אינדיאני מדהים.
הם מאוד הקפידו על כך שהקטעים מוקלטים באיכות עילאית, בכדי שהמקור לא יגביל את האיכות.
יצא לי כמה פעמים להיות נוכח, כיצד מיכאל לאנג מגלה דברים בעזרת הדיסקים הללו, (למשל שיש תיקון המנחית גבוהים) מתוך הכרה אינטימית של הקטעים....
אשמח על כול עזרה בנושא
- zy
-
- חבר ותיק

מקובל- הרי "נעים" זה עניין סובייקטיבי ואם יהיו וצריך שיהיו מגוון סיגנונות כ"א ימצא שם את מבוקשו.KOOKE כתב:zy
שלמה...
ההע/ארה היותר עקרונית שלי הינה שבפרוש ניתן להשתמש בקיטעי מוסיקה אשר מייצגים ומשרתים את המטרות שהוגדרו ולשם כך נגזרו מיצירות שלמות (משהו כמו 3 דק' מינימום על מנת שלא יהיה "אוסף צלילים" כפי שכתבת). כלומר- זה לא דיסק לשבת לשמוע ולהנות מיצירה מוסיקלית.
')
')- KOOKE
-
- חבר ותיק

zy
בהחלט מוסכמת ומקובלת עלי תגובתך האחרונה.
אתה רואה עם קצת מאמץ מגיעים בסוף לנוסחה מוסכמת -
שלמה
בהחלט מוסכמת ומקובלת עלי תגובתך האחרונה.
אתה רואה עם קצת מאמץ מגיעים בסוף לנוסחה מוסכמת -
שלמה
- zy
-
- חבר ותיק

הי רמקול אנא- פרט, הסבר ונמק- בדוגמא הנ"ל (טייק פייב)- מה צריך לחפש, "לראות", לשמועramkol כתב:
לדוגמה: שלישית או רביעית גאז אקוסטית בה ההקלטה נותנת הדגש למיקום וגבולות הכלים. לראות את בנית החלל ויצוב הכלים בו.. (לדוגמה כמו שזה בטייק פייב)...
בהקלטה שלי לדוגמא, זה בערך כך, לפי פרשנות הפשט שלי:
_____________________________קונטרבס
____________ פסנתר____________________אלטו______תופים
')
')- ramkol
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3075
אהלן,
קודם כל משמח אותי שמיתנהל דיון ומעלים אפשרויות שונות לעינין.. רק כך נגיע להשגים טובים.
קוקי,
אין סטירה בין קטעים נעימים לאוזן לבין מה שהצעתי
בטח לא נשים מסור שייבה כזה שמנסר אבן ומחליק עליה..
אני חושב שהדרך שהצעתי, שקודם ניבנה רשימה של אופיי מוסיקה שדרושים ויתרונם לעיניננו, ורק אחר כך נמלא את הטבלה בשמות ספציפים היא לא רעה..
אפשר ורצוי להוסיף לרשימה.. גם אלמנטים לא אקוסטים כמו גיטרות חשמליות וסנטיסייזרים ..
בובו, יאיר,
אתם גם יכולים להעלות עוד רעיונות עם הסבר ספציפי לעיניננו, מסוג המוסיקה שאתם אוהבים.. זה לא דורש מומחיות שגם לי אין, אלא רק השקעת זמן והאזנה מאומצת..
zy,
(שלוש דקות זה הרבה..
)
בקשר לטייק פייב,
נכון שיש קצת משיכה שמאלה אבל לא כל כך הרבה כמו בשירטוט..
הבס קרוב יותר לפסנתר והסקספון נישמע אמנם חזק אבל לדעתי (ולזיכרוני כרגע) הוא מרוחק יותר מאיתנו.
איך שאני רואה את העינין זה, שבמערכת טובה ומאוזנת ובאקוסטיקה מתאימה בחדר ההאזנה, תיתקבל תמונה תלת מימדית עים מסגרת אחת, ולא רק דו מימדית. הכלים יהיו ברורים אבל יהיה קשר בניהם. הצליל של הבס אמנם יוצא מהבס אבל מישתלב בפסנתר. המצילה יוצאת ממקום ברור אבל ההידהוד שלה מישתלב בסקסופון. יש "תיקשורת" בין החלקים.
במערכת פחות טובה יתקבלו ארבע תמונות ממוסגרות שתלויות על קיר אחד. כל תמונה היא כלי ואין אינטגרציה בניהם. במערכות עוד פחות טובות יש אפשרות לטישטוש הבס לדוגמה יחסית לפסנתר.
בקשר לדיסק עים הקלטות של הרמוניה מונדי, אז שמעתי כעת קטעים של העונות של היידן משם, וזה ממש טוב. גם הביצוע, אבל לעיניננו גם ההקלטה. הכל ברור מאוד ויוצא יפה ונקי.. בהחלט יכול להיות חלק מהעינין.
בקשר לדיסקים של בורמסטר כמו שכבר אמרתי הם בטח נישמעים נהדר אבל לדעתי הם לא מתאימים לעיניננו, באופן כללי מתוך מה שראיתי וכו...
אלוני,
גם אתה יכול לתרום כאן, אם אתה רוצה,
אתה מכיר אולי קטע שירה יפה וטוב, לא חייב ליהיות עכשוי ולא חייב ליהיות לא עכשוי.. שבו הצליל האנושי ניתפס ראליסטי.. לא כזה שאוכלים בו תמיקרופון אלא כזה ששוכחים שיש מיקרופון...
סך הכל אם יצא בסוף דיסק כאן הוא יצא לפי טעם ורצון האנשים שמישתתפים כאן בדיון.. ואני בטוח שאתם לא רוצים דיסק בטעם שלי...
.
קודם כל משמח אותי שמיתנהל דיון ומעלים אפשרויות שונות לעינין.. רק כך נגיע להשגים טובים.
קוקי,
אין סטירה בין קטעים נעימים לאוזן לבין מה שהצעתי
אני חושב שהדרך שהצעתי, שקודם ניבנה רשימה של אופיי מוסיקה שדרושים ויתרונם לעיניננו, ורק אחר כך נמלא את הטבלה בשמות ספציפים היא לא רעה..
אפשר ורצוי להוסיף לרשימה.. גם אלמנטים לא אקוסטים כמו גיטרות חשמליות וסנטיסייזרים ..
בובו, יאיר,
אתם גם יכולים להעלות עוד רעיונות עם הסבר ספציפי לעיניננו, מסוג המוסיקה שאתם אוהבים.. זה לא דורש מומחיות שגם לי אין, אלא רק השקעת זמן והאזנה מאומצת..
zy,
(שלוש דקות זה הרבה..
בקשר לטייק פייב,
נכון שיש קצת משיכה שמאלה אבל לא כל כך הרבה כמו בשירטוט..
הבס קרוב יותר לפסנתר והסקספון נישמע אמנם חזק אבל לדעתי (ולזיכרוני כרגע) הוא מרוחק יותר מאיתנו.
איך שאני רואה את העינין זה, שבמערכת טובה ומאוזנת ובאקוסטיקה מתאימה בחדר ההאזנה, תיתקבל תמונה תלת מימדית עים מסגרת אחת, ולא רק דו מימדית. הכלים יהיו ברורים אבל יהיה קשר בניהם. הצליל של הבס אמנם יוצא מהבס אבל מישתלב בפסנתר. המצילה יוצאת ממקום ברור אבל ההידהוד שלה מישתלב בסקסופון. יש "תיקשורת" בין החלקים.
במערכת פחות טובה יתקבלו ארבע תמונות ממוסגרות שתלויות על קיר אחד. כל תמונה היא כלי ואין אינטגרציה בניהם. במערכות עוד פחות טובות יש אפשרות לטישטוש הבס לדוגמה יחסית לפסנתר.
בקשר לדיסק עים הקלטות של הרמוניה מונדי, אז שמעתי כעת קטעים של העונות של היידן משם, וזה ממש טוב. גם הביצוע, אבל לעיניננו גם ההקלטה. הכל ברור מאוד ויוצא יפה ונקי.. בהחלט יכול להיות חלק מהעינין.
בקשר לדיסקים של בורמסטר כמו שכבר אמרתי הם בטח נישמעים נהדר אבל לדעתי הם לא מתאימים לעיניננו, באופן כללי מתוך מה שראיתי וכו...
אלוני,
גם אתה יכול לתרום כאן, אם אתה רוצה,
סך הכל אם יצא בסוף דיסק כאן הוא יצא לפי טעם ורצון האנשים שמישתתפים כאן בדיון.. ואני בטוח שאתם לא רוצים דיסק בטעם שלי...
.
- ramkol
-
- חבר מביא חבר

דבר מינהלתי נוסף ששכחתי.
עובר כאן גל חום נוראי, כך שאני חושב פעמיים ליפני שאני מדליק את המערכת... אז תגובות יותר מפורטות לגבי קטעים אלו ואחרים (גם זרטוסטרה..
) אצרף כשיתקרר...
.
עובר כאן גל חום נוראי, כך שאני חושב פעמיים ליפני שאני מדליק את המערכת... אז תגובות יותר מפורטות לגבי קטעים אלו ואחרים (גם זרטוסטרה..
.
- KOOKE
-
- חבר ותיק

אם כבר אנו עוסקים בענייני מנהלה -
בשבת אני יוצא לחופשה בת 15 יום בתאילנד ולכן פעילותי בעניין תושהה ...
אם כי אני לא פוסל את האפשרות שאמצא איזו מוסיקה תאילנדית שראוייה להיכלל בפרוייקט
שלמה
בשבת אני יוצא לחופשה בת 15 יום בתאילנד ולכן פעילותי בעניין תושהה ...
אם כי אני לא פוסל את האפשרות שאמצא איזו מוסיקה תאילנדית שראוייה להיכלל בפרוייקט
שלמה
- zy
-
- חבר ותיק

1. מסכים, אבל לאט לאט תן לחברה לעכל שלב שלבramkol כתב:
zy,
1. (שלוש דקות זה הרבה..)
2. בקשר לטייק פייב, נכון שיש קצת משיכה שמאלה אבל לא כל כך הרבה כמו בשירטוט..![]()
3. הצליל של הבס אמנם יוצא מהבס אבל מישתלב בפסנתר. המצילה יוצאת ממקום ברור אבל ההידהוד שלה מישתלב בסקסופון. יש "תיקשורת" בין החלקים.
...
2. ככה זה שאני לא נותן למומחית AutoCAD שלי לעשות תכנית עבודה + חתכים
3. הבס מהמרכז טיפה מאחור די רחב ומשתלב בפסנתר, הסקס לא אחורי ולא קידמי וכשהוא לא מנגן- תמונת התופים (בעיקר המצילות) עומדת לצד (משיקה ולא חופפת כל כך) לבס ולפסנתר.
האמת- אני די שונא את זה (את הניתוחים הללו...), העיקר שאני נהנה
')
')- zy
-
- חבר ותיק

אתה חושב שכדאי לגלות לאל גור שעדיין מייצרים מגברי שפופרותramkol כתב:דבר מינהלתי נוסף ששכחתי.
עובר כאן גל חום נוראי, כך שאני חושב פעמיים ליפני שאני מדליק את המערכת... אז תגובות יותר מפורטות לגבי קטעים אלו ואחרים (גם זרטוסטרה..) אצרף כשיתקרר...
....
')
')- KOOKE
-
- חבר ותיק

[/ווote="zy"]["]
הסקס לא אחורי ולא קידמי ...או מעין הסחפות חושית ומוטורית [/quote]
הממממ...יש משהו שאתה רוצה לספר לנו..
תיכף תגיב ותאמר שדברייך הוצאו מהקשרם
שלמה
הסקס לא אחורי ולא קידמי ...או מעין הסחפות חושית ומוטורית [/quote]
הממממ...יש משהו שאתה רוצה לספר לנו..
תיכף תגיב ותאמר שדברייך הוצאו מהקשרם
שלמה
- diz1
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1022
קוקי
נא לא ללכלך את החוף בקו פיפי ואפילו לא בקוסאמוי
אני עם המשפחה שם עוד כמה שבועות
לגבי קול אנושי שלא נוגס בספוג של המקרופון אבל מוקלט מעולה שבמעולים
זו מונסראט פיגראס
ושם הבחירה קשה אבל אפשר לבחור בין
http://www.amazon.com/Ninna-Nanna-Lulla ... 442&sr=1-8
לבין
http://www.amazon.com/Lux-Feminae-Monts ... 442&sr=1-8
אני עם המשפחה שם עוד כמה שבועות
לגבי קול אנושי שלא נוגס בספוג של המקרופון אבל מוקלט מעולה שבמעולים
זו מונסראט פיגראס
ושם הבחירה קשה אבל אפשר לבחור בין
http://www.amazon.com/Ninna-Nanna-Lulla ... 442&sr=1-8
לבין
http://www.amazon.com/Lux-Feminae-Monts ... 442&sr=1-8
- KOOKE
-
- חבר ותיק

גם אצלי זו חופשה משפחתית אל דאגה אנחנו נהיה בצד השני - בפוקט.
שלמה
שלמה
- ramkol
-
- חבר מביא חבר

ערב טוב,
מצאתי איפה שהו את הדיסק עים היצירות לאקורדאון של החברה הרמוניה מונדי שניכתב עליה למעלה, והאזנתי ליצירה של סזאר פראנק, שניקראת: פרלוד, פוגה ווריאציות.. היצירה ניכתבה במקור לאיזה, דואו ומאוחר יותר עובדה לאורגן, וכאן מנוגנת באקורדאון.. נישמע נהדר אבל היה קשה לי לישפוט אים זה יתאים לעיניננו...
.
מצאתי איפה שהו את הדיסק עים היצירות לאקורדאון של החברה הרמוניה מונדי שניכתב עליה למעלה, והאזנתי ליצירה של סזאר פראנק, שניקראת: פרלוד, פוגה ווריאציות.. היצירה ניכתבה במקור לאיזה, דואו ומאוחר יותר עובדה לאורגן, וכאן מנוגנת באקורדאון.. נישמע נהדר אבל היה קשה לי לישפוט אים זה יתאים לעיניננו...
.
- ramkol
-
- חבר מביא חבר

תגידו,
משהו העלה כאן צילום של דיסק הדגמה של Quinton ? או שזיכרוני מטעני..
מצאתי אצלי דיסק הדגמה שלהם שצורף לסטראופליי.. דיסק גאז.. בקרוב אכתוב היתרשמויות..
יראה לי שהדיסק בסוף יהיה בטעמי..
.
משהו העלה כאן צילום של דיסק הדגמה של Quinton ? או שזיכרוני מטעני..
מצאתי אצלי דיסק הדגמה שלהם שצורף לסטראופליי.. דיסק גאז.. בקרוב אכתוב היתרשמויות..
יראה לי שהדיסק בסוף יהיה בטעמי..
.
- zy
-
- חבר ותיק

Re: מה זה דיסק הסמינר - היסטוריה
אודה להכוונה מדוייקת יותר לקטעים הללו, יש בידי את 5 הדיסקים המדוברים ואיני מצליח לאתר את הנ"ל ברשימות הקטעים המצורפות לדיסקיםyosihary כתב:
בדיסק הרביעי יש קטע של שטראוס עם הצלפת שוט - שמעתי את זה פעם אחת על האמטי, (אצל שמי משיח עם תומר ומיכאל) ועד היום שערותי סומרות. (הקלטה של TELARK)
יש את ה- EL-CONDOR עם נבל אינדיאני מדהים.
...
')
')