Nba כתב: נראה לי ש-Saw הראשון הוא דוגמה טובה, גם הוא עלה מעט והפך לתופעה.
אני לא חושב שבמקרה הזה זה עניין של ריכוז.
מבחינתי, או שסרט מצליח לתפוס אותך מההתחלה או שלא. פה פשוט הרגשתי שהיו החלטות פחות טובות וזה אפילו לא קשור לתקציב.
בסוף יכול להיות שהדור החדש מתחבר לסגנון הזה יותר מאיתנו ופחות ביקורתי ויכול להיות שזה פשוט עניין של טעם אישי.
אצלי לפחות הוא לא הצליח להצדיק את כל ההתלהבות סביבו.
הציון ב RT באמת הזוי לגמרי.
...
SAW הראשון הגדיר את הז'אנר מחדש, כמו ש scream עשה לפניו. זה לא קורה הרבה, ואלה כבר סרטי קאלט.
על אובסשן אי אפשר לומר שזה סרט גרוע, זה אחלה סרט, פשוט ההייפ עליו היה מוגזם ביחס לתוצאה.
נזכור אותו עוד חצי שנה? 10 שנים? נרצה לראות שוב ושוב?
יש לו איזה השפעה תרבותית? דמויות בלתי נשכחות?
הבעיה בשנים האחרונות שכל פעם יוצא סרט מתח/אימה דל תקציב שבתורו מוכתר בכל מקום בתור "הסרט הכי טוב בז'אנר מזה שנים!" וזה עוד לפני שבכלל יצא אפילו טריילר ובסוף מתברר שכגודל הציפיה..
mulder
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7666
שליחה
01/08/2026 18:36
Kondo10 כתב:
Bohemian Rhapsody היה בהחלט סרט איכותי אך פחות ריגש אותי כמו Michael.
A Star is Born סרט באמת מצוין, אבל זוכר אותו במעורפל.
אני זוכר שהסרט Pink Floyd: The Wall יצא לקולנוע, בשבוע אחד הלכתי לראות אותו שלוש פעמים
כל פעם עם חברים אחרים (אני חושב שאפילו לבד פעם אחת) ולאחר מכן הסרט הפך עבורי לפולחן.
אבל הסרט שעיצב את האהבתי למוזיקה כילד, היה Tommy אומנם לא היה מוצלח כמו הסרטים האלה למעלה, אבל אני אהבתי.
...
כל סרטי הביופיק האלה מהשנים האחרונות "חלביים" וכמו מוצר מהונדס חסר חיים ואם יש משהו רגיש או סקנדלי הם ירקדו סביב זה בזהירות שחלילה לא יעליבו אף אחד מהקהל הרגיש. אין בהם שום דבר ממש מרגש, סתם בידור נטו.
"בוהמיה" היה לא רע, ה לייב אייד בסוף היה שווה את זה, אבל זהו בערך.
אותו דבר עם רוקטמן וכו' .
"כוכב נולד" לא מבוסס על משהו אמיתי אבל הוא ממש לא רע, האמת שהעדפתי אותו על כל הנ"ל כי הוא היה חד יותר והרגיש אותנטי.
pessik
חבר מכור קשה
תגובות: 6648
שליחה
mulder כתב: על אובסשן אי אפשר לומר שזה סרט גרוע, זה אחלה סרט, פשוט ההייפ עליו היה מוגזם ביחס לתוצאה.
נזכור אותו עוד חצי שנה? 10 שנים? נרצה לראות שוב ושוב?
יש לו איזה השפעה תרבותית? דמויות בלתי נשכחות?
...
צריך להבין משו אחד חשוב : הקהל רווי
קשה להפתיע , קשה להמציא את הגלגל מחדש ,
אז סוף סוף יש סרט שמצליח לבלוט לטוב ולרע
אני וחבריי אהבנו - גם את המשחק , גם את העלילה
יש שם שחקנית אנונימית שנתנה הופעה מדהימה !!!! ואני מחכה לראות אותה שוב על המסך .
וזאת עוד לפני שידענו שהבימאי הוא ילד בן 26 והתקציב הוא 750K
על ריח לא מתווכחים
mulder
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7666
שליחה
אין לי משהו רע להגיד על הסרט כשלעצמו, הוא באמת סבבה ודי נהנתי. לסרט בכורה של במאי אנונימי זה הישג.
אני מדבר על ההייפ שהיה סביבו. הרשת התעלפה כאילו זה שנת 1999 ויצא "החוש השישי" ...
השחקנית גם נתנה הופעה טובה, וגם פה צריך קצת פרופורציות. הופעה טובה, אבל לעשות כל מיני פרצופים מוגזמים זה עדיין לא אוסקר.
rafi_d
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3500
שליחה
Nba כתב: Pressure
שלושה ימים לפני הנחיתה הגורלית בנורמנדי, חזאי בריטי אחד (אנדרו סקוט) מגלה שסערה מטורפת עומדת להרוס את כל התוכניות. בזמן שכולם מסביב לוחצים לצאת לדרך ומתווכחים על הנתונים, הגנרל אייזנהאואר (ברנדן פרייז'ר) צריך להחליט ברגע האמת: להקשיב לחזאי ולדחות את המבצע, או לשלוח מאות אלפי לוחמים ישירות לתוך אסון.
סרט מותחן היסטורי מבריק, מהודק ומורט עצבים שמוכיח שמתח אמיתי לא צריך פיצוצים כדי להחזיק את הצופה על קצה הכיסא.
התצוגה של אנדרו סקוט וברנדן פרייז'ר פנומנלית ומלאת עוצמה, כשהם מביאים למסך את כובד המשקל הבלתי נסבל של קבלת החלטות גורליות.
זהו סרט אינטליגנטי, מבוים לעילא ומרתק מתחילתו ועד סופו, חובת צפייה לכל חובב דרמה איכותית.
נהנתי מכל דקה בסרט.
8.8/10
Heel
הסרט נופל במלכודת של מסתורין לשם מסתורין, שומר את הקלפים קרוב מדי לחזה ומושך את הזמן עם שתיקות, במקום לספק חשיפה חזקה של המניע. בסופו של דבר נשארים עם יותר מדי שאלות פתוחות ובלי Payoff מספק לכל הסבל שהדמות עברה.
אני הייתי בטוח שטומי התעלל והרג את הילד שלהם וזה המניע שלהם לכליאה שלו.
6.5
...
אני חייב להודות שחשבתי אותו דבר על הילד שלהם, וכמו שכתבתי בביקורות שלי - יש הרבה חורים בעלילה
בפרט הנושא על הילד שלהם (נשאר באפלה) ועוד כמה, שפוגמים בסרט.
dons
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 631
שליחה
@Nba כתב:
Killers of the Flower Moon
מבחינה טכנית, ההפקה פה ברמה הכי גבוהה שיש. הצילום נראה מדהים, הסאונד יושב טוב, משחק מעולה של דה נירו ודקפריו.
לטעמי הבעיה הכי גדולה של הסרט הזה היא האורך שלו, שלוש וחצי שעות זה פשוט מוגזם בטירוף.
העלילה לעיתים נמרחת יותר מדי והיה אפשר לחתוך פה לפחות שעה בכיף בעריכה בלי לפגוע בסיפור.
אם העריכה הייתה מהודקת יותר והקצב לא היה כזה איטי ומעייף בחלק מהשלבים, הסרט הזה היה מקבל ממני ציון הרבה יותר גבוה.
6.9/10
אשמח לדעת מה עלילת הסרט בקצרה
התרשמיות אישיות✍
! Hurray for Dixie
Nba
חבר במועדון 10K
תגובות: 10134
שליחה
בשנות ה-20 באוקלהומה, אינדיאנים משבט האוסייג' מתעשרים בן לילה בזכות נפט שהתגלה באדמה שלהם. העושר הזה מושך אליו אנשי עסקים ופושעים שמנצלים אותם ומתחילים לרצוח את חברי השבט אחד אחרי השני.
הסרט מבוסס על סיפור אמיתי ועוקב אחרי שרשרת הרציחות והחקירה של ה-FBI סביב הקנוניה הזאת.
רשימת הציוד: TV:LG77C1|AppleTV|Nvidia Shield pro|Denon 4500H|SVS: Prime Tower-Center Ultra Evolution-Subwoofer PB-3000 Revolution|Surround:Fluance Bipolar|Atmos:Morel Sp2
Kondo10
אחראי תחום סרטים וטלויזיה
תגובות: 11707
שליחה
dons: כתב
The Menu (2022 מרגוט וטיילר, זוג צעיר, נוסעים ברחפת לאי מבודד כדי לסעוד ב"הואתוֹרְן" — מסעדת עילית אקסקלוסיבית ויוקרתית במיוחד בניהולו של השף המפורסם והקפדן ג'וליאן סלוויק. אל הארוחה מצטרפת קבוצה מצומצמת של אורחים מהמאיון העליון, ובהם מבקרי אוכל נחשבים, אנשי עסקים ועשירים מנותקים. השף הכריזמטי והצוות הצייתני שלו הכינו עבור האורחים ארוחת טעומות קפדנית בת כמה מנות, שבה כל מנה מוגשת כמיצג אמנותי מלווה במונולוג פילוסופי. אך ככל שהערב מתקדם והמנות הופכות למורכבות ומוזרות יותר, האורחים מתחילים להבין שלשף יש תוכנית אפלה, מתוכננת היטב ומטרידה במיוחד עבורם. עם התקדמות הסרט מתבררת הסיבה מדוע השף מתנהג כך, והסרט מותח מאד ותופס, מתחיל רגיל לגמרי וממשיך, למוזר, קריפי, מותח, מסקרן. הסרט עשוי ממש טוב, הכל מתוכנן בקפידה, ואפילו אני צפיתי בו ללא הפסקה עד תומו. למרות כל זאת באופן אישי זה לא הכוס תה שלי, פשוט כי אני מתחבר לסגנון אחר, אבל אני בטוח שאנשים יאהבו, ואני דיי ממליץ. (ראיתי בתום הצפיה שקיבל ממישהו פה 9 נדמה לי) 6.9 סולם דונס הסולידי.
...
שמח שנהנית מהסרט. אין מצב שמישהו נתן ציון כזה גבוה לסרט.
תלחץ על הקישור של הסרט (במידה ומכניסים אותו בצורה נכונה, סדרתי לך את זה) תראה את כל הביקורת על הסרט בשרשור אחד.
dons
חבר פעיל במיוחד
שליחה
הצדק איתך, הוא הגיע ל 8 וכתבתי 9 לא יודע מה מקור הבלבול היה נדמה לי.
דונס:
''קיבל ממישהו פה 9 נדמה לי''
נהנתי לא ככ מדוייק אבל העביר לי יפה את הזמן, הגדרה יותר נכונה,
קיבל ממני 6.9 וזה בנדיבות רבה.
עוד חודש לא אזכור ממנו מאום כנראה.
התרשמיות אישיות✍
! Hurray for Dixie
Nba
חבר במועדון 10K
תגובות: 10134
שליחה
סרט כל כך גרוע לטעמי שקיבל אצלי 4
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
רשימת הציוד: TV:LG77C1|AppleTV|Nvidia Shield pro|Denon 4500H|SVS: Prime Tower-Center Ultra Evolution-Subwoofer PB-3000 Revolution|Surround:Fluance Bipolar|Atmos:Morel Sp2
JamesStone
חבר ותיק
תגובות: 1607
שם מלא: James Stone
שליחה
ראיתי כעת את הסרט השני (Ferry2), - לאחר הסידרה Ferry ואח"כ את הסרט הראשון Ferry.
במהלך הסרט השני וגם בסצנת הקרב האחרונה, השחקן שמשחק את הדמות 'דניס' מרבה לצחקק ולצחוק בכל מיני מצבים של איום על דמויות אחרות וגם במהלך קרבות לחיים ולמוות. שאלתי את ג'ימיני AI אם התנהגות כזו אכן קיימת במציאות ובמידה וכן, על מה היא מבוססת?
שאלה: האם לדמות של עבריין שמצחקק גם תוך כדי שהוא נמצא בקרב לחיים ולמוות; יש סימוכין במציאות?האם קיימת במציאות התנהגות שבה אדם שנמצא במצב מאוים/ מאיים צוחק ומצחקק תוך כדי שהוא נמצא בקרב או הורג אנשים אחרים בסביבתו?
תשובת ה-AI: כן, להתנהגות הזו יש סימוכין מלאים במציאות. אף על פי שבתרבות הפופולרית (כמו בסרטים, סדרות או קומיקס) צחוק בזמן לחימה או הרג מיוצג לעיתים קרובות כסממנים של "פסיכופתיה" או סדיזם טהור, בפסיכולוגיה ובפיזיולוגיה של האדם ישנם מנגנונים מוכרים שמסבירים מדוע אנשים צוחקים או מצחקקים במצבים כאלו.
זהו המנגנון השכיח ביותר. צחוק אינו רק ביטוי לשמחה או לשעשוע, אלא מנגנון של מערכת העצבים לפריקת מתח קיצוני.
הצפה תחושתית: במצבי חרדה, סכנת חיים או הצפה של אדרנלין, המוח חווה עומס יתר של רגשות. הצחוק פועל כ"שסתום ביטחון" שמסייע לגוף להפחית את רמת החרדה והלחץ הפיזי.
דיסוציאציה: במצבי טראומה או קרב, אדם עשוי לחוות ניתוק רגשי (דיסוציאציה) מהאירוע. הצחוק הפרדוקסלי עולה כפתרון קוגניטיבי בלתי רצוני למצב שהמוח מתקשה לעבד.
2. אופוריה של אדרנלין (Adrenaline High)
במהלך קרב לחיים ולמוות, הגוף מציף את מערכת הדם באדרנלין ובאנדורפינים.
הצפה זו יכולה ליצור תחושת "היי", כוח מופרז או היפר-עוררות (Hyper-arousal).
אצל חלק מהאנשים, השילוב של פחד מוות עם נחשול האדרנלין מתורגם לתגובה של אופוריה פתאומית, שמתבטאת בצחוק בלתי נשלט, בפרקטיקה המוכרת גם בקרב חיילים במצבי אש כבדה ולא רק אצל עבריינים.
3. מנגנון מלחמה או בריחה ומפגן של שליטה (Dominance Display)
בהקשר של עבריינות או אלימות רחוב, צחוק במהלך עימות משמש גם כמנגנון פסיכולוגי התקפי והגנתי כאחד:
הפחדת היריב: צחוק במצב של סכנת חיים משדר ליריב חוסר פחד, בלתי צפויות ועל-אנושיות. הוא מעביר מסר של "הסיטואציה לא מאיימת עליי", מה שעשוי לערער את ביטחונו של הירב.
מנגנון הגנה עצמי: הצחוק מסייע לתוקף לשכנע את עצמו שהוא אינו בסכנה, וכך להתגבר על הפחד השותק שמאפיין סכנת מוות.
במקרים של עבריינות כרונית או פסיכופתיה, קיימת קהות רגשית גבוהה ואנומליה במערכת התגמול במוח:
הנאה מכוח ושליטה: אנשים עם קווים אישיותיים אנטי-סוציאליים קשים חווים לעיתים סיפוק או הומור מהפעלת אלימות, מהשפלת האחר או מהפגנת כוח מוחלטת.
הומור שחור וקהות: עבריינים החיים בסביבה אלימה מפתחים קהות רגשית לאלימות ולהרג, כך שהתרחשות קטלנית נתפסת בעיניהם כאירוע יומיומי ואף משעשע.
עדויות וסימוכין היסטוריים וקליניים
ניסויי מילגרם (Stanley Milgram): בציות לסמכות, משתתפים רבים החלו לצחוק באופן בלתי נשלט דווקא כשהאמינו שהם מגדילים את עוצמת השוק החשמלי ומכאיבים לאדם אחר. הניסוי הוכיח כי צחוק הוא תגובה שכיחה ללחץ מוסרי ונפשי קיצוני.
דיווחים מקרבות והוצאות להורג: עדויות מוותיקי מלחמה, מתיעודים של פשעי מלחמה וחקירות של רוצחים בסדרה (כדוגמת צ'ארלס מנסון או טד באנדי) כוללות תיאורים שבהם תוקפים או לוחמים צחקו תוך כדי קרב או ביצוע מעשי אלימות. במקרים רבים, הצחוק תואר על ידי העדים או התוקפים עצמם כחוויה חוץ-גופית או כהתפרצות של לחץ לא מעובד.
לסיכום: הדמות הבדיונית שצוהלת או מצחקקת תוך כדי קרב מבוססת על תופעה אנושית אמיתית, הנובעת לרוב מהצפה של אדרנלין, מנגנון פריקה של חרדה קיצונית, או הפגנה טקטית של כוח ופסיכופתיה.
-------------------------------------
אני אישית מעולם לא נתקלתי במצב שבו אדם במצבי מצוקה או קרב מתחיל לצחוק או לצחקק..
ואני תוהה אם מישהו מהחברים כאן יכול לומר שהוא אכן נתקל במצבים שכאלה במציאות??
טעם אישי
גם לא הטעם שלי
אבל אני בכל זאת חושב שיהיו כאלה שיאהבו אותו.
עצם העובדה שהחזיק אותי עד הסוף נזקפת לזכותו.
התרשמיות אישיות✍
! Hurray for Dixie
Kondo10
שליחה
חייב להודות שאני לא ממש זוכר את הסרט רק יודע שהוא היה בינוני. אם לא הייתה ביקורת כאן, לא הייתי זוכר למה.
רוב הביקורות כאן אגב, לא אהבו את הסרט.
הינה ציטוט מתחילת הביקורת:
אתחיל מהסוף, לא אהבתי את הסרט שהיה פלצני ויומרני ללא תוכן לטעמי. העלילה מקבל תפנית מוזרה (לא אפרט מפאת ספוילרים) וקשה לצפייה שמובילה למעשים לא הגיוניים, מנותקים מהסיפור הראשי, ללא הסברים מניחים את הדעת, שהשאירה טעם רע למרות מנות מעניינות שהגישו
לאורחים.
אומנם יש סרטים שאני יכול לזכור אותם עשרות שנים, את בסיס העלילה כמובן וסצנות חזקות, ויש כאלה שחולפים מעל ראשי
לאחר שבועות בדודים לפעמים כמה ימים. עצם העובדה שלה זכרתי את הסרט ממש - מעידה על איכותו.
כמובן אין הדבר מעיד על הנאה של מישהו אחר מהסרט. dons תהנה ממה שעושה לך טוב (דעתם של אחרים, לא רלוונטית).
dons
חבר פעיל במיוחד
שליחה
ברור כשמש שאהנה ממה שחביב עלי וני כמוך יודע
שהטעם שלי רחוק שנות אור לפעמים מטעם של אחרים
למשל ספרות זולה לא אהבתי את הסרט הזה להבדיל מכולם.
אבל מטרת העל של הפורום המכובד הזה הוא לעודד צפייה הסרטים, וכאשר אני צופה בסרט שהוא לא לטעמי אבל אני חושב/ תחושה שאחרים יהנו ממנו אציין את זה בהתרשמות.
למרות שהנ"ל קיבל ציון 7.1 ב imdb זה אומר שהרבה אנשים נתנו לו ציון גבוה מבינוני, ושוב ציונים פחות מעניין אותי,
מעניין אותי שהקורא של ההתרשמות שלי לא יוותר מכוון שדונס לא אהב אלא יבחר בעצמו אם לצפות או לא.
היו גם סרטים ככ גרועים שראיתי וכתבתי התרשמות לא מומלץ.
התרשמיות אישיות✍
! Hurray for Dixie
Kondo10
שליחה
קולנוע נוגע ברבה אנשים בכל התחומים, לא כל סרט שזוכה לשלל ביקורות חיוביות ידבר אליך וההפך.
ציינתי כבר שהמדד של imdb כבר לא ראלי לאיכות סרטים בשנים האחרונות (הסברתי כמה סיבות).
דווקא סרטים שזוכים לדירוג ממש גבוה שם, בגדול אני מתאכזב מהם (זה קורה לאחרונה עם הז'אנר החביב עלי, אימה).
Pulp Fiction סרט גדול לכל הדעות, צפיתי בו כמה וכמה פעמים (כבר לא זוכר, לפחות 5-6 פעמים) וזה לא מפתיע כשעומד מאחוריו
אחד הבימאים הגדולים בקולנוע Quentin Tarantino שיש לו יד מיוחדת לביים סרטים (גאון ללא ספק) אבל זה לא אומר שהוא ידבר לכולם.
חבל שהפסיק לביים (הבטיח סרט סיום (עשירי) נמתין עד שהוא יהיה בשל לביים סרט סיום (מצידי שיביים עוד עשרות סרטים).
dons
חבר פעיל במיוחד
שליחה
צפיתי בו פעמיים ולא הצלחתי להבין מה ההתלהבות, אבל טרנטינו ענק למשל
שבעת השנואים שלו מאד נהנתי, ומסכים שמדובר בגאון קולנוע.
אני לא כ''כ מתחבר לסרטי אלימות ורצח .... אולי זו הסיבה העיקרית.
את שהמדד של imdb ציינתי רק בשביל לשקף שישנם אנשים שכן אהבו לא למען
האחיזה במזבח של מדד imdb שלגבי מהווה 0 קריטריון לצפיה,
בד''כ אני צופה בביקורות / ציון imdb רק כאשר אני מכניס להתרשמות את הדף.
אבל אני גם נופל ולא מעט יש הרבה סרטים כולל יפנים שאחרי רבע שעה אני פשוט מתייאש,
או שכבד מדי או שאני מאבד עיניין וריכוז.
ובאמת, טוב שיש את הפורום המצויין הזה, ואנשים שנהנים לשתף ולסייע
התרשמיות אישיות✍
! Hurray for Dixie
Kondo10
שליחה
אני יודע שאתה לא חובב אלימות לכן הסרט Pulp Fiction לא היה לטעמך.
Quentin Tarantino ידוע באלימות הגרפית שלו וזה לא מתאים לכולם. עדיין הסרט נמצא גבוה בדירוג הכללי עם ציון של 8.8/10 בצדק גמור.
היו גם סרטי מופת (נחשבים) שלא אהבתי. הדוגמה הכי בולטת זה הסרט Apocalypse Now
נרדמתי בקולנוע וגם בבית לאחר כמה וכמה צפיות/ניסיונות. ללא ספק השרשור כאן הוא מדד מעולה לסרטים
ולא פעם נחשפים לסרטים שלא שמנו לב לקיומם.
Kondo10
שליחה
dons כתב:
אשמח לדעת מה עלילת הסרט Killers of the Flower Moon בקצרה
...
לטעמי זה אחד הסרטים הטובים שנוצרו בשנים האחרונות. לא הרגשתי שהוא ארוך ,דווקא ציינתי שהייתי רוצה יותר פרטים על עברם של כמה דמויות ועדיף שהסרט היה מיני סדרה להעביר עושר של דמויות וסיפורי צד מרתקים. אני ממליץ למרות שהעלילה איטית למדי, מדובר על כתיבה מהודקת
דמויות נהדרות ועבודת בימוי מרשימה של Martin Scorsese. זה מסוג הסרטים שאפשר לפצל לשני חלקי צפייה.
Kondo10
שליחה
Nba:כתבFurious אגב, משהו שאני רואה כמעט בכל סדרה או סרט, ליהוק שחקנית בתפקיד FBI אף פעם לא משכנעת אותי.
...
התחושה שלך נכונה. מנסים ללהק דמויות לא שגרתיות לבלש/חוקר עם שיגעונות משונים או עבר טראומתי כדי ליצור עניין אצל הצופה (דמות מוזרה יותר מעניינת) מאשר ללכת על הנוסחה הידועה של חוקר קלאסי ונבון שעובד לפי הספר ותמיד שומר על ארשת פנים רצינית (זה משעמם לכאורה)
מסכים שזה לרוב לא מוצלח, אבל יש מקרים שזה כן מוצלח כמו הדמות של הבלשית Kadia Saraf חובבת להקת בי ג'יז (כבר יש לה נקודות זכות אצלי)
שפשוט הרסה אותי בכל הופעה שלה. יאללה מתי תתחיל עונה שנייה.