להפיח חיים ב-LG הישנה: מסע של 40 דקות לתיקון תאורה אחורית
אז מי שכבר הספיק להכיר אותי יודע שאני חובב DIY והפעם החלטתי לצאת למסע קצר של תיקון הטלוויזית LG 65UM7100 של אימי במקום לזרוק לפח.
האבחנה: תסמונת ה"מסך הכחול"
הבעיה לא הייתה מורכבת, אך מציקה במיוחד: הלדים (Backlight LEDs) של הטלוויזיה החלו לדעוך.
כמו שקורה לא פעם עם תאורת לד שמתיישנת, הדירוג הספקטרלי שלהם השתנה והם החלו להקרין גוון כחלחל בולט, מה שהפך את חווית הצפייה לבלתי נסבלת. במקום לקבל תמונה מאוזנת, קיבלנו מסך ששוטף את הסלון באור כחול.
ההיערכות:
תיקון של מסך 65 אינץ' הוא לא עניין של מה בכך, בעיקר בגלל הפחד המובנה מפיצוח הפאנל העדין. לכן, הצטיידתי מראש בכלים הנכונים:
סט פסי לדים חדשים תואמי דגם (הזמנה מדויקת היא המפתח להצלחה).
סט פומפות ואקום מקצועיות - כלי עבודה קריטי כדי להרים את הפאנל העליון מבלי להפעיל לחץ לא רצוי שיכול להוביל לסדקים או שברים.
שלבי הפירוק וההרכבה:
כמו קילוף בצל, הפירוק התבצע שכבה אחר שכבה.
החשיפה של הקרביים של הטלוויזיה דורשת סבלנות וריכוז, אבל ברגע שהגעתי ליחידות הלדים, העבודה הפכה לטכנית ופשוטה יחסית.
הסרתי את פסי הלדים הישנים והשחוקים, והתקנתי את החדשים במקומם.
לאחר מכן, הגיע השלב המותח של ההרכבה מחדש, בורג אחרי בורג, עד שהכל נסגר למקומו.
השורה התחתונה:
אחרי 40 דקות של עבודה אינטנסיבית (ומספקת מאוד), הדלקתי את המסך.
התוצאה? התמונה חזרה להיות נקייה ונטולת הטינט הכחול המיותר.
יכולתי בקלות פשוט לקנות טלוויזיה חדשה, אבל עבורי, הסיפוק שבתיקון עצמי גדול פי כמה.
ןגם מנעתי ממכשיר גדול להפוך לעוד ערימת פסולת אלקטרונית.
אל תמהרו להחליף, תמיד שווה לבדוק אם אפשר לתקן.
להלן תמונות:
האבחנה: תסמונת ה"מסך הכחול"
הבעיה לא הייתה מורכבת, אך מציקה במיוחד: הלדים (Backlight LEDs) של הטלוויזיה החלו לדעוך.
כמו שקורה לא פעם עם תאורת לד שמתיישנת, הדירוג הספקטרלי שלהם השתנה והם החלו להקרין גוון כחלחל בולט, מה שהפך את חווית הצפייה לבלתי נסבלת. במקום לקבל תמונה מאוזנת, קיבלנו מסך ששוטף את הסלון באור כחול.
ההיערכות:
תיקון של מסך 65 אינץ' הוא לא עניין של מה בכך, בעיקר בגלל הפחד המובנה מפיצוח הפאנל העדין. לכן, הצטיידתי מראש בכלים הנכונים:
סט פסי לדים חדשים תואמי דגם (הזמנה מדויקת היא המפתח להצלחה).
סט פומפות ואקום מקצועיות - כלי עבודה קריטי כדי להרים את הפאנל העליון מבלי להפעיל לחץ לא רצוי שיכול להוביל לסדקים או שברים.
שלבי הפירוק וההרכבה:
כמו קילוף בצל, הפירוק התבצע שכבה אחר שכבה.
החשיפה של הקרביים של הטלוויזיה דורשת סבלנות וריכוז, אבל ברגע שהגעתי ליחידות הלדים, העבודה הפכה לטכנית ופשוטה יחסית.
הסרתי את פסי הלדים הישנים והשחוקים, והתקנתי את החדשים במקומם.
לאחר מכן, הגיע השלב המותח של ההרכבה מחדש, בורג אחרי בורג, עד שהכל נסגר למקומו.
השורה התחתונה:
אחרי 40 דקות של עבודה אינטנסיבית (ומספקת מאוד), הדלקתי את המסך.
התוצאה? התמונה חזרה להיות נקייה ונטולת הטינט הכחול המיותר.
יכולתי בקלות פשוט לקנות טלוויזיה חדשה, אבל עבורי, הסיפוק שבתיקון עצמי גדול פי כמה.
ןגם מנעתי ממכשיר גדול להפוך לעוד ערימת פסולת אלקטרונית.
אל תמהרו להחליף, תמיד שווה לבדוק אם אפשר לתקן.
להלן תמונות:
- Jabberwock
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1350
- נתן תודות: 72 פעמים
- קיבל תודות: 165 פעמים
יפה מאוד. 40 דקות זה מהר מאוד.
בינה מלאכותית היא בבחינת "אֲנִי בִינָה לִי גְבוּרָה" (משלי פרק ח', פסוק י"ד)
- avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9065
- נתן תודות: 1584 פעמים
- קיבל תודות: 1354 פעמים
וואו, מדהים !!
כל הכבוד. כ"כ מתחבר לעניין של הסיפוק / לתקן...
שאפו.
כל הכבוד. כ"כ מתחבר לעניין של הסיפוק / לתקן...
שאפו.
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
.
- big007
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3740
- שם מלא: חיים
- נתן תודות: 864 פעמים
- קיבל תודות: 287 פעמים
בן כל הכבוד תותח. יפה מאוד

- טלHD
- גורו

- תגובות: 14362
- נתן תודות: 991 פעמים
- קיבל תודות: 1221 פעמים
Nba,
יפה מאוד וכל הכבוד על היוזמה
יפה מאוד וכל הכבוד על היוזמה

נראה ממש מעולה ומגיע לך כל הכבוד.
אגב, אצל חמתי לפני כמה שנים היה משהו דומה גם כן בטלויזיה של LG. לבסוף נזקרה לפח.
פיספתי כאן אולי שלב ב"שכבות" הקילוף.
אני מניח שפתחת את הכיסוי האחורי. מיד לפניך היית "שכבת" הכרטיסים, שאותם כנראה יש להסיר בשלב הראשון. האם אני צודק ?
אני אגב עכשיו באמצע פרוייקט דומה עם פלזמה "50 של סמסונג שפתאום לא נדלקת.
פירקתי הכל והתחלתי לבדוק כל כרטיס. הכל נראה תקין...ואז פתאום היא עובדת כרגיל !!! כל המתחים תקינים.
הבאסה היחידה זה המשקל המטורף שלה (קרוב ל 40 ק"ג). עד שהורדנו אותה מהקיר, עכשיו צריך להחזיר אותה לשם.
אגב, אצל חמתי לפני כמה שנים היה משהו דומה גם כן בטלויזיה של LG. לבסוף נזקרה לפח.
פיספתי כאן אולי שלב ב"שכבות" הקילוף.
אני מניח שפתחת את הכיסוי האחורי. מיד לפניך היית "שכבת" הכרטיסים, שאותם כנראה יש להסיר בשלב הראשון. האם אני צודק ?
אני אגב עכשיו באמצע פרוייקט דומה עם פלזמה "50 של סמסונג שפתאום לא נדלקת.
פירקתי הכל והתחלתי לבדוק כל כרטיס. הכל נראה תקין...ואז פתאום היא עובדת כרגיל !!! כל המתחים תקינים.
הבאסה היחידה זה המשקל המטורף שלה (קרוב ל 40 ק"ג). עד שהורדנו אותה מהקיר, עכשיו צריך להחזיר אותה לשם.
תודה רבה.
כן, לאחר הסרת הכיסוי האחורי נמצאים הכרטיסים, בהם לא נגעתי ולא פירקתי, גם אין צורך.
יש לפרק כמה חלקים אחרים כולל ברגים של המסגרות השחורות ולאחר מכן להפוך בזהירות את הטלוויזיה ולאט לאט להוריד את שאר השכבות עד שמגיעים ללדים.
אם הפירוק עזר בהחזרת הפלזמה לחיים אז היה שווה "רק" להוריד אותה מהקיר
כן, לאחר הסרת הכיסוי האחורי נמצאים הכרטיסים, בהם לא נגעתי ולא פירקתי, גם אין צורך.
יש לפרק כמה חלקים אחרים כולל ברגים של המסגרות השחורות ולאחר מכן להפוך בזהירות את הטלוויזיה ולאט לאט להוריד את שאר השכבות עד שמגיעים ללדים.
אם הפירוק עזר בהחזרת הפלזמה לחיים אז היה שווה "רק" להוריד אותה מהקיר

- vivi
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3548
- נתן תודות: 1110 פעמים
- קיבל תודות: 504 פעמים
מגניב תודה על השיתוף.
יצא לי גם להחליף ספק כח לסמסונג, פשוט וקליל.
מאיפה הזמנת את הלד? אליאקספרס? כמה עלה לך כל הרכיבים לתיקון הזה?
יצא לי גם להחליף ספק כח לסמסונג, פשוט וקליל.
מאיפה הזמנת את הלד? אליאקספרס? כמה עלה לך כל הרכיבים לתיקון הזה?
Pixel 4 XL | PS4 | NU8000 | Denon X3000 | Chromecast | Spotify | Partner Fiber | Netflix | FC Barcelona | Google Apps |
תודה.
כן, את הפומפות והלדים הזמנתי מעלי.
140 ש"ח לשניהם כולל משלוח.
כן, את הפומפות והלדים הזמנתי מעלי.
140 ש"ח לשניהם כולל משלוח.
זה באמת חתיכת פרוייקט להוריד 40 קילו מהקיר.Nba כתב: תודה רבה.
אם הפירוק עזר בהחזרת הפלזמה לחיים אז היה שווה "רק" להוריד אותה מהקיר...
עכשיו ננסה להחזיר אותה לשם. היא עובדת ממש מצוין והתמונה שלה פשוט מצוינת. הטלויזיה בת 16...עובדת כל יום כשעה-שעתיים...מסרבת למות !
נכון, אבל מספיק שאתה טכני עם ידיים טובות זה סוגר פינה ברוב המקרים.movieman כתב: אני בדיוק בראש שלך - הכי כיף לתקן משהו לבד .. למרות שזה מצריך לא מעט זמן , הבנה וסבלנות .
כל הכבוד !!...
עכשיו יש לי עוד פרוייקט קטן לתקן (מייבש כביסה). אולי אעלה פוסט.