מציאת תחליף מודרני ל- GSM to SIP gateway

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
oferlap פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 366
נתן תודות: 56 פעמים
קיבל תודות: 35 פעמים

שליחה #1 

סלקום והוט מובייל לא מאפשרות יותר למכשירים מיושנים להתחבר לרשתות דור 2 GSM שלהם. חוץ מחיוג לכמה מספרי חירום.
אולי זה תלוי אזור, ולא גורף לכל הארץ, אבל באזור שלי - זה כרגע המצב.
(019 - עדיין מאפשרת שימוש ברשתות הישנות לכל מכשיר).

זה קצת מקלקל לי את התוכנית הקבועה לפני טיסות לחו"ל, להעביר את הסימים המשפחתיים למתאם GoIP-4 , ולהמשיך לקבל שיחות דרך מרכזיית IP ו-SMSים כאימייל.
אלא אם כן אצליח למצוא קופסה שעושה פחות או יותר את מה ש- GoIP עשה עד היום, אבל כמובן עם תמיכה בדור 4 וב- VoLTE כך שהרשתות של סלקום והוט מובייל יהיו מרוצות. יש להניח שזה ישפר גם את איכות הקול בשיחות, כך שאוכל לחזור להרגל הישן שלא לדבר בסלולרי מהבית.

מישהו מכיר/התנסה עם קופסה כזו שעובדת בהצלחה עם הרשתות בישראל?

carmonle
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1404
שם מלא: ערן כרמון
נתן תודות: 94 פעמים
קיבל תודות: 119 פעמים

שליחה #2 

לא בטוח שאני מבין את מה שאתה מחפש או רוצה לעשות אבל אשמח להסבר

האם אתה מכיר את zadarma.com ואת המוצרים שלהם ?

לקראת נסיעה ארוכה לחו״ל רכשתי מהם מספר ישראלי בקידומת 03 בעלות של 36$ לשנה ניתן גם על בסיס חודש 4$ לחודש (טס הרבה לחו״ל מספר חודשים בשנה למשפחה)

מבצע עקוב אחרי למספר זה לכל מי שנוסע עימי והשיחות מגיעות לאפליקציה בסלולר שלי - אין צורך ברכישת שירות סינון שיחות בנסיעה לחו״ל

הקו נשאר פעיל ו-sms מגיעים למכשיר - המכשיר של בני המשפחב S24 ויש לנו קו אחר פעיל בחו״ל אבל sms ממשיכים להגיע בחו״ל

יש להם עוד מוצרים ושירותים שיכולים להתאים לך

oferlap פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

מכיר בהחלט - אני משתמש בשירות שלהם כ- SIP Trunk למרכזיית IP שעובדת אצלי מהבית.
העברתי אליהם לפני כמה שנים את המספר שהיה קו בזק הביתי שלי עם קידומת 03.
אגב אני לא בטוח איך בדיוק עובד התמחור שלהם - לי יוצא רק 2$ לחודש עבור אחזקת המספר. למשך תקופה היה לי אצלם גם מספר אחר, גם הוא עם קידומת 03 - והוא עלה 3$ לחודש.
היום אני כמעט שלא מוציא דרכם שיחות, כי המחיר תלוי באורך השיחה, וזה יוצא יקר משמעותית ביחס לחבילות שממילא יש לנו בסלולריים.
רוב השיחות הנכנסות לשם באות היום משכנים בבניין לצורך פתיחת שער החניון. משפחה וחברים מתקשרים בעיקר דרך ווטסאפ או דרך השלוחות הפנימיות של המרכזייה. מספרים לא מוכרים (טלמרקטינג וכאלה) נתקלים במזכירה אלקטרונית שמאיצה בהם להקיש את מספר השלוחה הרצויה, שמן הסתם הם לא יודעים.

זה רעיון מעניין להעביר למספר הזה את השיחות דרך שירות "עקוב אחרי" לפני שאני טס. לא חשבתי על זה. אם אני מבין נכון, הניתוב מתבצע בחברת הסלולר ולאחר שהגדרתי אותו אני יכול לכבות את הסים או להוציא אותו פיזית מהמכשיר (שטס איתי לחו"ל).

מה שרציתי לעשות:
יש לי מתאם סיני ותיק בשם GoIP-4, שמקבל עד 4 כרטיסי סים ומקשר אותם למרכזיית IP.
לפני חופשה בחו"ל נהגתי להוציא את כרטיסי הסים מהמכשירים הסלולריים ולהכניס אותם למתאם זה, כל אחד בסלוט שנועד עבורו.
המשמעות היתה שכל שיחה שנכנסת לסים כלשהו - מנותבת במרכזייה לשלוחה שהוגדרה לכך.
שיחת חוץ שיוצאת מאותה שלוחה - מנותבת דרך אותו סים, כאילו התקשרתי מהסלולרי שלי בארץ.
הודעות SMS - נשלחות לכתובות אימייל שהוגדרו לכך. לכל כרטיס סים אפשר להגדיר כתובת משלו.
זה מאפשר לי בחו"ל, כשאני מחובר לחבילת אינטרנט מקומית, לקבל הכל דרך האפליקציה של המרכזייה, בזמן שמבחינת חברות הסלולר נשארתי בבית.

הבעיה - לפחות 2 חברות סלולר כבר לא מאפשרות היום להתחבר לרשתות שלהן עם ציוד ישן. הציוד חייב לתמוך בדור 4 וספציפית ב- voLTE.

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4307
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 903 פעמים

שליחה #4 

oferlap כתב: סלקום והוט מובייל לא מאפשרות יותר למכשירים מיושנים להתחבר לרשתות דור 2 GSM שלהם. חוץ מחיוג לכמה מספרי חירום.
אולי זה תלוי אזור, ולא גורף לכל הארץ, אבל באזור שלי - זה כרגע המצב.
(019 - עדיין מאפשרת שימוש ברשתות הישנות לכל מכשיר).
זה קצת מקלקל לי את התוכנית הקבועה לפני טיסות לחו"ל, להעביר את הסימים המשפחתיים למתאם GoIP-4 , ולהמשיך לקבל שיחות דרך מרכזיית IP ו-SMSים כאימייל.
אלא אם כן אצליח למצוא קופסה שעושה פחות או יותר את מה ש- GoIP עשה עד היום, אבל כמובן עם תמיכה בדור 4 וב- VoLTE כך שהרשתות של סלקום והוט מובייל יהיו מרוצות. יש להניח שזה ישפר גם את איכות הקול בשיחות, כך שאוכל לחזור להרגל הישן שלא לדבר בסלולרי מהבית.
מישהו מכיר/התנסה עם קופסה כזו שעובדת בהצלחה עם הרשתות בישראל?
...
כמובן שקיים מגוון רחב ביותר של 4G VoIP Gateways, וגם כמובן גם עם תמיכה של VoLTE. אבל אתה צריך לקחת בחשבון, שאפילו הכי זולים שביניהם הם יהיו פי כמה וכמה יותר יקרים מהמוצגים סיניים כמו GoIP-4. למשל, אם אנו מדברים כבר על מתאם עם 4 קווים, כפי שזה היה לך, אז יש את UC2000-VE-4T-B של Dinstar הסינית.
זה המכשיר לדוגמה:
https://flyteccomputers.com/dinstar-tec ... ExWwunlnqk

או מכשיר כמו SC-0895AU-4G של suncomm, גם סיני מיני.

ואם זה יהיו מוצרים של חברות אחרות, את המחירים יהיו כבר אחרים לגמרי.
וכמובן שגם שצריך לדעת להגדיר את המכשיר ספציפי ואת הצד של המרכזית IP, כי כל מכשיר כזה בא עם צורך בהגדרות מתאימות אישית בשבילו.

carmonle
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

@oferlap
אני מפעיל עקוב אחרי אצל ספק הסלולר למספר 03 בזאדארמה. כל השיחות מגיעות לאפלקצייה שלהם

לא מוציא את הסים מהטלפון ככה שיכול לקבל בזמן אמת sms בחול באם צריך ויש לי חבילת גלישה של 4 gb חודשית בחול דרך הסדר של מקום עבודה

ניתן לנטרל גלישה בסלולר כך שרק SMS יכנסו למכשיר - יכול לנסות כי יש לך כבר מספר ולראות באם עובד
נערך לאחרונה על ידי carmonle ב 12/08/2026 11:20, נערך פעם 1 בסך הכל.

oferlap פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

carmonle כתב: לא מוציא את הסים מהטלפון ככה שיכול לקבל בזמן אמת sms בחול באם צריך
...
האם צריך לשם כך לתאם עם הספק חבילה מינימלית כלשהי ליעד הרלוונטי בחו"ל ו/או להפעיל שירות נדידה בסיסי בהגדרות המכשיר? (ללא שיחות/Data)
אם לא מוכרחים חבילת חו"ל וגם לא הפעלת נדידה - מה התעריף על הודעות SMS נכנסות / יוצאות?

sys_admin כתב: למשל, אם אנו מדברים כבר על מתאם עם 4 קווים, כפי שזה היה לך, אז יש את UC2000-VE-4T-B של Dinstar הסינית.
...
מעולה, נראה שזה עושה בדיוק את כל מה שאני צריך, וגם קל למצוא חנויות אונליין שמחזיקות אותו במלאי ושולחות לישראל.

sys_admin כתב: אתה צריך לקחת בחשבון, שאפילו הכי זולים שביניהם הם יהיו פי כמה וכמה יותר יקרים מהמוצגים סיניים כמו GoIP-4
...
עם שער הדולר של היום זה מחיר סביר, אפילו ביחס לכמה שעלה ה- GoIP-4 לפני כמה שנים.
יכולתי עקרונית להסתפק ב- 2 קוים כרגע (כי הסימים של 019 עדיין עובדים עם ה- GoIP-4) - אבל ברור שמתישהו בשנים הקרובות זה כבר לא יעבוד גם איתם, אז כבר עדיף להחליף לגמרי.
בנוסף, יש לי סים נוסף של סלקום עם אותו המספר כמו הסים הראשי, כך שאותה קופסה תשמש אותי לא רק בחו"ל אלא באופן קבוע לקבלת ולהוצאת שיחות מהבית.

sys_admin כתב: וכמובן שגם שצריך לדעת להגדיר את המכשיר ספציפי ואת הצד של המרכזית IP, כי כל מכשיר כזה בא עם צורך בהגדרות מתאימות אישית בשבילו.
...
אני מניח שזה דומה להתברברות הראשונית עם ה- GoIP והשטיקים שלו (מי אמר Reboot אוטומטי מדי יום כדי שלא ייתקע כשצריך אותו...) עד שהכל עבד באופן משביע רצון.

carmonle
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

@oferlap

שיחות נכנסות לזאדרמה באפליקציה הן ללא עלות כספית - שיחות יוצאות עולות אבל זה לא מעניין ואין לי צורך - מבין שעלות שיחה יוצאת 4 סנט לדקה בלי חבילה

https://my.zadarma.com/dirnum/country/israel

SMS נכנס מהארץ הוא בחינם - שיחות - גלישה והודעה יוצאת הם בעלות - באם אתה מנטרל את בגלישה ועושה עקוב אחרי לשיחות הנכנסות אתה בסדר עם קבלת SMS (מניח ששירות נדידה צריך להיות מופעל לגלישה לא בטוח לגבי שיחות) נכנס ולא צפוי לעלויות שיחה וגלישה. למדתי על אופציה זו בשירשור זה וניסיתי כבר את העקוב אחרי לקראת נסיעה קרובה

https://www.facebook.com/groups/hatulfi ... 173437912/

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4307
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 903 פעמים

שליחה #8 

@oferlap

אלה הן הוראות הפעלה של המכשיר ההוא:
https://www.businesscom.cz/images_obsah ... uc2000.pdf

שכוללות גם את הגדרות של SIP Trunk מצד שלו או לחילופין של רישום בשרת SIP שלך.
יש בו גם יכולת לשלוח את ה SMS הנכנסים למייל, כפי שרצית.

amdr1
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 732
נתן תודות: 52 פעמים
קיבל תודות: 59 פעמים

שליחה #9 

אם זה רלוונטי בנושא,לבן שלי בארה''ב
יש גישה לסמס והשיחות באמצעות המכשיר הזה,שמחובר לאינטרנט ביתי בארץ.
איכות קול די סבירה,שום הוצאות רואמינג.
שרותי ענן בנתיים בחינם.
מבחינת security &privacy כל אחד מחליט לבד.
I just found this on AliExpress:
IKOS 4G Network Free Roaming Cost Fee SIM Parts Tray Adapter For iPhone
https://a.aliexpress.com/_c3U52lV9

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”