25 הסרטים המדורגים ביותר בהיסטוריה של אתר IMDb

המלצה על סרטים ותוכניות טלויזיה, פורמטים, חוויות ועוד.
Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73178
שם מלא: ערן
נתן תודות: 644 פעמים
קיבל תודות: 3151 פעמים

שליחה #1 

https://www.visualcapitalist.com/the-hi ... b-history/

מחזק את ההרגשה שלי שלא יוצאים מספיק סרטים ממש טובים בעשור או 2 האחרונים.

חומות של תקווה (The Shawshank Redemption, 1994) מחזיק בתואר הסרט המדורג ביותר ב IMDb עם ציון של 9.3 (מבוסס על מעל 3.2 מיליון הצבעות).

כמעט מחצית מאת הסרטים המדורגים ביותר בטופ 25 יצאו במהלך שנות ה 90.

רק 6 סרטים שיצאו משנת 2000 ואילך הצליחו להיכנס לטופ 25. שלושה מהם הם חלק מטרילוגיית שר הטבעות (2001–2003), והשלושה הנוספים בויימו על ידי כריסטופר נולאן (האביר האפל, התחלה, ובין כוכבים).

הסרט הוותיק ביותר ברשימה - הקלאסיקה של פרנק קפרה אלו חיים נפלאים (It's a Wonderful Life, 1946) עם ציון של 8.6.

חומות של תקווה (The Shawshank Redemption, 1994) – ציון: 9.3

הסנדק (The Godfather, 1972) – ציון: 9.2

האביר האפל (The Dark Knight, 2008) – ציון: 9.1

הסנדק חלק שני (The Godfather Part II, 1974) – ציון: 9.0

שר הטבעות: שיבת המלך (The Lord of the Rings: The Return of the King, 2003) – ציון: 9.0

12 המושבעים (12 Angry Men, 1957) – ציון: 9.0

רשימת שינדלר (Schindler's List, 1993) – ציון: 9.0

שר הטבעות: אחוות הטבעת (The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring, 2001) – ציון: 8.9

ספרות זולה (Pulp Fiction, 1994) – ציון: 8.8

הטוב, הרע והמכוער (The Good, the Bad and the Ugly, 1966) – ציון: 8.8

שר הטבעות: שני הצריחים (The Lord of the Rings: The Two Towers, 2002) – ציון: 8.8

פורסט גאמפ (Forrest Gump, 1994) – ציון: 8.8

מועדון קרב (Fight Club, 1999) – ציון: 8.8

התחלה (Inception, 2010) – ציון: 8.8

מלחמת הכוכבים: פרק 5 - האימפריה מכה שנית (Star Wars: Episode V – The Empire Strikes Back, 1980) – ציון: 8.7

מטריקס (The Matrix, 1999) – ציון: 8.7

חבר'ה טובים (GoodFellas, 1990) – ציון: 8.7

קן הקוקיה (One Flew Over the Cuckoo's Nest, 1975) – ציון: 8.7

שבעה סמוראים (Seven Samurai, 1954) – ציון: 8.6

שבעה חטאים (Se7en, 1995) – ציון: 8.6

שתיקת הכבשים (The Silence of the Lambs, 1991) – ציון: 8.6

אלו חיים נפלאים (It's a Wonderful Life, 1946) – ציון: 8.6

להציל את טוראי ראיין (Saving Private Ryan, 1998) – ציון: 8.6

בין כוכבים (Interstellar, 2014) – ציון: 8.7

גרין מייל (The Green Mile, 1999) – ציון: 8.6

ChinggisKhan
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4767
נתן תודות: 345 פעמים
קיבל תודות: 760 פעמים

שליחה #2 

ביקשתי מג'ימני טבלה של טופ 25 בציון ובמספר המבקרים:

Adigaforever
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 289
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #3 

למה לחתוך ב25 דירוג שנקרא TOP250?
ב250 יש בינתיים 3 סרטים מהשנה, האודיסאה, פרוייקט הייל מרי וספיידרמן החדש ואנחנו עוד לפי עונת סרטי האוסקר

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7639
נתן תודות: 485 פעמים
קיבל תודות: 885 פעמים

שליחה #4 

גרין מייל? מועדון קרב? אפילו התחלה קצת מוגזם לשים שם. סרטים טובים שראיתי כמה פעמים, אבל בטופ 25 ? לא בטוח.

לדעתי היו סרטים מצויינים ב 2 עשורים האחרונים, אבל קשה להתחרות בעשורים שלמים של קולנוע ועם הקאלט והקלאסיקות.

שמת לב מה המשותף לחלק גדול מהסרטים שם? סיפור מעניין שאפשר להתחבר אליו ולדמויות, סרטים שנותנים השראה. את זה יש פחות היום.

Nba
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10038
נתן תודות: 549 פעמים
קיבל תודות: 575 פעמים

שליחה #5 

איפה Cast Away?
איפה The Pursuit of Happyness?
רשימת הציוד: TV:LG77C1|AppleTV|Nvidia Shield pro|Denon 4500H|SVS: Prime Tower-Center Ultra Evolution-Subwoofer PB-3000 Revolution|Surround:Fluance Bipolar|Atmos:Morel Sp2

JamesStone
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1601
שם מלא: James Stone
נתן תודות: 519 פעמים
קיבל תודות: 148 פעמים

שליחה #6 

חשבתי על הנכדה שלי שכעת בת שנתיים+..

כשאני התחלתי לצפות בסרטים, המבחר היה זעום, האיכות היתה גבוהה יחסית וחוץ מגירסאות דיסני המצויירות כמעט ולא היו סרטי ילדים.
כיום כאשר מבחר הסרטים "האיכותיים" תופס אחוז נכבד מכמות שעות הפנאי שיש בימינו למתבגר סביר, אין שום סיבה לצפות בסרטים שעיקרם ביזבוז זמן ולבטח לא ייזכרו בשום רשימת סרטים מומלצת לילדים או בכלל.

אי לכך, אבקש לאתגר את AI כדי שימליץ על סרטים "הטובים ביותר" בסדר יורד, לפי ההתאמה ל.. בנים / בנות וכמובן לפי גיל.. נניח מגיל 5 בקפיצות של שנתיים שלוש... 5 - 7 - 9 - 11 - 13..

אגב, לפני כמה ימים צפינו עם הנכדה בסרט הראשון שלה.. "שוליית הקוסם" של דיסני.
כמובן שהסברנו לה קודם מי הדמויות בסרט ומה בדיוק קורה שם ושלא צריך לפחד מהפרצופים של הקוסם הכועס.. :P

היום (Aug 4th) במקרה אנחנו נוסעים לראות את ההצגה בתאטרון מגדה בעין השופט.
אז היא כבר מכירה את הסיפור, ותראה גירסה ישראלית לסיפור המקורי.

ג'יימס

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78759
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5370 פעמים

שליחה #7 

מעניין, הטעם שלי לא כזה תואם ל-IMDB, חסרים לי הרבה כותרים ובוודאי שהייתי מדרג אחרת לחלוטין.

Pet4a
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 180
נתן תודות: 13 פעמים
קיבל תודות: 22 פעמים

שליחה #8 

שמתם לב ב IMDB לא ניתן לגשת לביקורות ללא רישום. נראה לי הם נזכרו מאוחר מידיי כול המודלים כבר שתו הכל

Kondo10
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום סרטים וטלויזיה
תגובות: 11452
נתן תודות: 1181 פעמים
קיבל תודות: 2397 פעמים

שליחה #9 

Nba כתב: איפה Cast Away?
איפה The Pursuit of Happyness?
...
Cast Away סרט שממש אהבתי "צפיתי בו אולי 5 פעמים, אבל לא הייתי מדרג אותו ברשימה המכובדת הזו
גם הציון שלו לא שואף לשם (הוא לא מופיע בכלל ברשימה). The Pursuit of Happyness סרט נחמד, גם לא הייתי מדרג
אותו ברשימה הטובים ביותר בהיסטוריה. כמובן שטעמך זה טעמך בלבד, רק מציין שהם לא נמצאים ברשימה הזו (לדעתי בצדק).

לעומת זאת The Green Mile סרט ענק, השאיר אותנו בהלם מהעוצמה שהוא העביר ונמצא ברשימה הזו בזכות.
הקטע שאני אהבתי את רוב הסרטים עד מקום 30 (אפילו מעבר) כמעט ללא עוררין, מלבד אולי 2-3 סרטים שאין לי הסכמה עם הדירוג.

ChinggisKhan
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4767
נתן תודות: 345 פעמים
קיבל תודות: 760 פעמים

שליחה #10 

מן הסתם זו רשימה מכובדת וכל הסרטים שם הם מצויינים אבל ככל רשימה כזו או אחרת תמיד יהיו ויכוחים רלוונטים (חוץ מהויכוח על הכדורסלן הגדול בכל הזמנים שהוכרע לפני שלברון נולד בכלל).
לי חסרים מאד ברשימה קזבלנקה וחלף עם הרוח

niko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4961
שם מלא: איתן
נתן תודות: 911 פעמים
קיבל תודות: 450 פעמים

שליחה #11 

mulder כתב: גרין מייל? מועדון קרב? אפילו התחלה קצת מוגזם לשים שם. סרטים טובים שראיתי כמה פעמים, אבל בטופ 25 ? לא בטוח.
לדעתי היו סרטים מצויינים ב 2 עשורים האחרונים, אבל קשה להתחרות בעשורים שלמים של קולנוע ועם הקאלט והקלאסיקות.
שמת לב מה המשותף לחלק גדול מהסרטים שם? סיפור מעניין שאפשר להתחבר אליו ולדמויות, סרטים שנותנים השראה. את זה יש פחות היום.
...
ערן אני מבין שבלי DUNE אתה מתבאס ובכל זאת,
מועדון קרב ו - INCEPTION סרטים ראויים לגמרי, לדעתי כמובן.
8)
רשימת הציוד: Paradigm Signature S8v2| JVC X5500| Arendal sub 2V| Arendal center 1723| SVS ultra surround|KEF T101 Atmos | Anthem MRX 1140

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #12 

dune :lol:

מועדון קרב ו - INCEPTION סרטים ראויים מאוד, מצד שני יש הרבה סרטים ראויים, השאלה אם הם צריכים להכנס ל טופ 25 ?

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #13 

04/08/2026 18:55  
Kondo10 כתב:

לעומת זאת The Green Mile סרט ענק, השאיר אותנו בהלם מהעוצמה שהוא העביר ונמצא ברשימה הזו בזכות.
הקטע שאני אהבתי את רוב הסרטים עד מקום 30 (אפילו מעבר) כמעט ללא עוררין, מלבד אולי 2-3 סרטים שאין לי הסכמה עם הדירוג.
...
עם כל החיבה שלי לגרין מייל אף פעם לא חשבתי שהוא איזה סרט מעבר לבסדר.

יש סרטים אחרים לפי סטיבן קינג שבכלל לא ברשימה, שלדעתי עוקפים את גרין מייל בהליכה. איפה "אני והחבר'ה" המעולה שהשפיע על דור שלם? מיזרי ? דולורס קלייבורן שהוא סרט אדיר ואולי אחד הסרטים הכי טובים של קאתי בייטס.

Kondo10
סמל אישי של משתמש

שליחה #14 

אני לא מתכוון להתווכח על טעמי ודעתי ( ועל דעת רבים), The Green Mile סרט מעולה (מופת אפשר לומר) ואחד הטובים שראיתי לאורך עשורים, והדירוג הגבוה שלו מבסס את מעמדו.

Misery לא מגיע בכלל לרמות האלה בשום צורה,למרות שהוא סרט טוב בהחלט.

Adigaforever
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #15 

אתם נתקעים על ה 25 בלי הצדקה כאשר הדירוג של IMDB בכלל נקרא TOP250!
ממתי בכלל אנשים מדברים על TOP25? אם כבר TOP10

לדעתי IMDB TOP250 מייצג סיפתח מעולה לעולם הקולנוע לכל בן אדם שרוצה להרחיב את היריעה הקולנועית שלו
יש בתוכו סרטי קאלט מעולים כמו ספרות זולה, יש דרמות מרהיבות כמו חומות של תקווה וגרין מייל
ויש גם סרטים קלאסיים שעיצבו את הקולנוע והאנשים שבו

אין מה להיכנס וויכוח על טעם וריח, ולא חייבים להסכים עם כל סרט בדירוג אבל בסוף צריך לזכור שהדירוג הוא של אנשים שהצביעו ולא איזה גילדה מפלצנית שבחרה בהם.

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #16 

04/08/2026 21:27  
Kondo10 כתב:
אני לא מתכוון להתווכח על טעמי ודעתי ( ועל דעת רבים), The Green Mile סרט מעולה (מופת אפשר לומר) ואחד הטובים שראיתי לאורך עשורים, והדירוג הגבוה שלו מבסס את מעמדו.
...
יכול להיות שבזמן שיצא הוא התאים לתקופה ההיא ב1999 אבל אין בו את המשהו ה"על זמני" שיש בכל מיני סרטים אחרים. גם המשחק של מייקל קלארק דאנקן לא היה טוב שם בכלל.
די ברור שניסו למנף את הסטאר פאואר של טום הנקס שפרח בדרמות של שנות ה 90 ואת ההצלחה של "חומות של תקווה" גם לפי קינג שיצא מספר שנים לפני כן. זה לא פסול אבל היתה לי הרגשה שעשו שם מאמץ יתר לסמן את כל הנקודות הנכונות.
שוב, סרט לא רע. רחוק מקלאסיקה או מופת עבורי. לפעמים אנחנו הולכים לסינמטק לסרטים שמוצגים שוב וזו הזדמנות לצפות בהם במסך גדול, אז בוא נגיד שלא הייתי טורח ללכת במקרה הזה.

Kondo10
סמל אישי של משתמש

שליחה #17 

מעטים הם הסרטים שעומדים במבחן הזמן. את כל הסרטים The Godfather צפיתי בהם שוב לפני שנה בערך
נשארו צעירים ועדכניים כאילו יצאו רק עכשיו מהתנור. The Green Mile סרט מהפכני עשוי היטב ולא פעם רציתי לצפות בו שוב
החלטתי לא לגעת בקלסיקה הזו, כמו לא לגעת בסרט The Shawshank Redemption מפחד לגלות דברים שלא ראיתי בעבר
לכן אני מעדיף להישאר עם ההתרשמות מהעבר. לפני כמה שנים ניסיתי לצפות שוב בסרט Misery, אחרי רבע שעה סגרתי
סרט מיושן שלא שייך בכלל לרשימה המכובדת של 250 הסרטים הטובים ביותר. כנ"ל Ken Ha-Cookiya ו -Se7en
וגם The Silence of the Lambs מותח ללא ספק, מעדיף לא לגעת בהם. את Kill Bill שהיו עבורי סרטי פולחן, מפחד לגעת בהם (הכוונה לסרט האחרון שמשלב את כל הסרטים ביחד).

הסרטים היחידים שאני כן יכול לצפות בהם כיום בלי להרוס זיכרון מהעבר, הם: The Dark Knight יכול לעמוד בכבוד במבחן הזמן
Reshimut Schindler, GoodFellas, Terminator 2: Judgment Day (רשימה חלקית).

אגב, אין דבר כזה 25 הסרטים המדורגים ביותר, היות והדירוג של סרט 25 זהה לסרטים Terminator 2: Judgment Day, La vita e bella
ונקודה פחות ישנם סרטי המופת Gladiator & The Pianist אז הרשימה צריכה לשקף את כל 250 הסרטים שלא את כולם אהבתי ממש
או פחות התחברתי (עניין של טעם אישי).

Nba
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10038
נתן תודות: 549 פעמים
קיבל תודות: 575 פעמים

שליחה #18 

Terminator 2 הוא ללא ספק הסרט שאני הכי אוהב בכל הזמנים.
אני חושב שגם ראיתי אותו הכי הרבה פעמים, ממש מאז שאני ילד.
רשימת הציוד: TV:LG77C1|AppleTV|Nvidia Shield pro|Denon 4500H|SVS: Prime Tower-Center Ultra Evolution-Subwoofer PB-3000 Revolution|Surround:Fluance Bipolar|Atmos:Morel Sp2

Adigaforever
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #19 

אני אישית לא חושב שזה לא עניין של סרטים שעומדים במבחן הזמן, הסרטים הללו בטוח עומדים במבחן הזמן אם הם עדין בדירוג,
לדוגמא צפיתי ב 12 המושבעים רק לפני עשור והיה מדהים, כמו כן גם 7 סמוראיים או אמדאוס.
זה יותר עניין של סרטים חד פעמיים, סרטים שצריכים השקעה גדולה בצפייה בהם וזה סרטים שפשוט קשה לצפות בהם שוב ויש סרטים שאפשר לחזור ולצפות בהם שוב ושוב.

Kondo10
סמל אישי של משתמש

שליחה #20 

בהחלט סרטי מופת מהעבר מאבדים מהקסם שהיה להם מסיבות רבות. חלקן לא ניתן לצפייה בכלל (ועדיף ככה).
רובם היו ארוכים מידי, דיאלוגים ארוכים, אפקטים מגוחכים להיום (פעם לא שמנו לזה לב מסיבות ברורות) יחס מבזה לנשים
עלילה הייתה ברובה איטית להעביר אינפורמציה רבה, וערכי הפקה נמוכים. בעבר זה היה מתאים לתקופה שקולנוע היה הבידור הראשי
של רוב האנשים שלא היה להם שום מדיה מעבר לזה. בעידן של היום זה מתיש ומעייף כי לאנשים אין זמן וסבלנות, הם מחפשים סיפוקים מיידיים
ויש להם עוד הרבה עיסוקים מעבר לקולנוע (חוגים, אינטרנט, סדרות, ספורט, ילדים שצריך לגדל ולא רק להשריץ, והרבה זמן איכות בבית מפנק).
נכון שיש סרטים ששמרו על רעננות גם כיום ואין בעיה לצפות בהם שוב ושוב (ציינתי כמה וזה חלק קטן).

אגב, אין סיכוי שאראה שוב את Amadeus (פעם אחת זה די והותר) את Seven Samurai יכול להיות שכן, שוב, מעדיף להישאר עם טעם טוב מהעבר
וזה בניגוד לסרטי The Godfather שהם באמת יוצאי דופן באיכותם ונראים רעננים גם כיום. לפני כמה שנים ראיתי שוב את כל הזיכיון של סרטי
Terminator נהניתי מכל רגע. בתור חובב אלפרד היצ'קוק שצפה בסרטים שלו לפחות 7-8 פעמים כל סרט, לא מוכן לגעת בקלאסיקות האלה.

אבל אם אתה ניהנה לצפות בסרטי מופת מהעבר בלי שזה יהרוס לך חווית ילדות, צפה חופש מילא הקולנוע של היום לא מלהיב (ברובו).

שלח תגובה

חזור אל “סרטים וטלויזיה”