המלצה לראוטר מבוסס סים
אני צריך להתקין מצלמת wifi ביתית אצל סבתא שלי, ואין לה תשתית אינטרנט.
1. איזה ראוטר פשוט מבוסס סים מומלץ? שיהיה מחובר קבוע.
2. צפויה בעיה מיוחדת עם פתרון מבוסס סים? המטרה היא לגשת למצלמה כמובן מרחוק. שואל כי להבנתי לפעמים ה-IP דרך הסלולר לא תמיד קבוע.
2. צפויה בעיה מיוחדת עם פתרון מבוסס סים? המטרה היא לגשת למצלמה כמובן מרחוק. שואל כי להבנתי לפעמים ה-IP דרך הסלולר לא תמיד קבוע.
https://www.satsigma.co.il/product-cate ... DAQAvD_BwE
כל משפחת Cudy...
ותצטרך שירות ddns שכדאי שהנתב יתמוך בו, או להזמין לה IP קבוע ב15 שח (ב019 למשל)
כל משפחת Cudy...
ותצטרך שירות ddns שכדאי שהנתב יתמוך בו, או להזמין לה IP קבוע ב15 שח (ב019 למשל)
איפי שאתה מקבל דרך סים הוא cgnat ולא איפי חיצוני בישביל קבל איפי חיצוני על הסים עצמו אתה צריך לרכוש איפי קבוע בספק הסלולרhavrik כתב: אני צריך להתקין מצלמת wifi ביתית אצל סבתא שלי, ואין לה תשתית אינטרנט.
2. צפויה בעיה מיוחדת עם פתרון מבוסס סים? המטרה היא לגשת למצלמה כמובן מרחוק. שואל כי להבנתי לפעמים ה-IP דרך הסלולר לא תמיד קבוע....
סלקום פרטנר ופלאפון נותנים את השירות סביב ה 25 שח לחודש ללא קשר לעלות החבילה.
אישית לא היתי חושב אפילו בחלונות לפתוח פורט למצלמה לכל העולם ואישתו,יש פתרונות אחרים מאובטחים יותר לגשת להתקנים ברשת מרוחקת.
אתה ממש לא חייב IP קבוע. יש מצלמות שמאפשרות לך להתחבר לפיד הוידאו דרך האפליקציה של היצרן,
והדרישה היחידה מהמצלמה היא חיבור לאינטרנט.
אתה יכול לבדוק את זה בקלות: קודם תתקין את המצלמה, חבר אותה לאינטרנט דרך מכשיר סלולרי כלשהו,
ואז נסה להתחבר אליה עם האפליקציה דרך מכשיר סלולרי אחר.
במידה וזה עובד - אין שום צורך ב-IP חיצוני ואתה יכול להתקין נתב סלולרי עם סים ולסגור את העניין.
אני יכול להגיד לך שמצלמות ה-WiFi של Baseus תומכות בזה ללא בעיה.
והדרישה היחידה מהמצלמה היא חיבור לאינטרנט.
אתה יכול לבדוק את זה בקלות: קודם תתקין את המצלמה, חבר אותה לאינטרנט דרך מכשיר סלולרי כלשהו,
ואז נסה להתחבר אליה עם האפליקציה דרך מכשיר סלולרי אחר.
במידה וזה עובד - אין שום צורך ב-IP חיצוני ואתה יכול להתקין נתב סלולרי עם סים ולסגור את העניין.
אני יכול להגיד לך שמצלמות ה-WiFi של Baseus תומכות בזה ללא בעיה.
במחשבה שניה, אכן, גם hotspot עם כל טלפון סלולארי ישן יתן פתרון לא רע למצלמה יחידה, ללא נתב בכלל ... 
זאת בהחלט יכולה להיות אופציה טובה אם יש כזה בנמצא.
במידה ולא, אפשר לרכוש נתב סלולרי פשוט וזול: https://ksp.co.il/web/item/249441
במידה ולא, אפשר לרכוש נתב סלולרי פשוט וזול: https://ksp.co.il/web/item/249441
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46321
- נתן תודות: 1965 פעמים
- קיבל תודות: 5065 פעמים
פתרון הרבה יותר זול ומשתלם הוא שימוש במצלמה עם רכיב SIM מובנה.havrik כתב: אני צריך להתקין מצלמת wifi ביתית אצל סבתא שלי, ואין לה תשתית אינטרנט.
2. צפויה בעיה מיוחדת עם פתרון מבוסס סים? המטרה היא לגשת למצלמה כמובן מרחוק. שואל כי להבנתי לפעמים ה-IP דרך הסלולר לא תמיד קבוע....
אמנם מחיר המצלמה עצמה יקר מעט יותר בהשוואה לדגם רגיל, אבל התהליך חוסך את הצורך בחוזה חודשי מול ספק ותשתית אינטרנט קבועה. במקום זה, משלמים רק על חבילת נתונים בסיסית מול חברת הסלולר.
זה לא משנה איפה הסים תקוע, תמיד תוכל לרכוש מנוי לסים data או כמובן prepaid... חבילת 2G כזו למשל עולה 12 ש"ח ב 019.ziv_r כתב: ... במקום זה, משלמים רק על חבילת נתונים בסיסית מול חברת הסלולר....
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

כמובן שזה משנה. מצלמה עם סים זה פחות סיכוי לתקלות לעומת נתב עם סים ומולו מתקשרת מצלמה ב- Wi-Fi.
גם פחות מוצרים להתקין.
גם פחות מוצרים להתקין.
מנצל את השרשור לשאלה:
אם אני לוקח רק חבילת גלישה של 500 גיגה (לדוגמה כמו בתמונה המצורפת),
וקונה ראוטר שתומך בכרטיס סים.
האם אני בעצם יכול לוותר על אינטרנט ביתי (תשתית וספק) ולהשתמש רק בזה?
מה המגבלות והחסרונות של סידור כזה?
השימוש שלנו הוא נטו צפייה בטלוויזיה.
אם אני לוקח רק חבילת גלישה של 500 גיגה (לדוגמה כמו בתמונה המצורפת),
וקונה ראוטר שתומך בכרטיס סים.
האם אני בעצם יכול לוותר על אינטרנט ביתי (תשתית וספק) ולהשתמש רק בזה?
מה המגבלות והחסרונות של סידור כזה?
השימוש שלנו הוא נטו צפייה בטלוויזיה.
המגבלה היא מהירות הגלישה והגבלת הנפח החודשית.
אם מהירות האינטרנט הסלולרי באזור בו אתה נמצא טובה מספיק ואתה לא חושב שתחרוג מנפח הגלישה בחבילה, זה יכול להיות פתרון טוב.
קח רק בחשבון שנתבים סלולרים עם תמיכה ב-5G יהיו יקרים יותר.
אם מהירות האינטרנט הסלולרי באזור בו אתה נמצא טובה מספיק ואתה לא חושב שתחרוג מנפח הגלישה בחבילה, זה יכול להיות פתרון טוב.
קח רק בחשבון שנתבים סלולרים עם תמיכה ב-5G יהיו יקרים יותר.
- DanielGR
- גורו רשתות

- תגובות: 1448
- שם מלא: DanielG
- נתן תודות: 217 פעמים
- קיבל תודות: 280 פעמים
זה לא ממש חלופה לאינטרנט ביתי קווי, תלוי מאד באיזור. אצלי ניסיתי, מקבל 30mbps הורדה, ו-20mbps העלאה ופינגים מזעזעים. זה נכון עבור שתי חברות סלולר שונות.
אולי זה מתאים למתאר השימוש הנדון אבל כתחליף לאינטרנט קווי - ממש לא.
כמו כן למודמים הסלולריים יש Cat rating. לדוגמא, כל המודמים הזולים הם LTE Category 4, המאפשרים הורדה עד 150mbps ובפועל הרבה פחות. מודמים מהירים יעלו הרבה יותר. כל זה רלוונטי במידה ושוקלים גיבוי סלולרי או תחליף לאינטרנט קווי.
חזרה לדיון - להזרים ווידאו ממצלמה בודדת - יספיק בהחלט.
אולי זה מתאים למתאר השימוש הנדון אבל כתחליף לאינטרנט קווי - ממש לא.
כמו כן למודמים הסלולריים יש Cat rating. לדוגמא, כל המודמים הזולים הם LTE Category 4, המאפשרים הורדה עד 150mbps ובפועל הרבה פחות. מודמים מהירים יעלו הרבה יותר. כל זה רלוונטי במידה ושוקלים גיבוי סלולרי או תחליף לאינטרנט קווי.
חזרה לדיון - להזרים ווידאו ממצלמה בודדת - יספיק בהחלט.
האמת שיש לי טלפונים ספייר בתיאוריה עבור זה, הבעיה שאני צריך את זה עובד 24/7 ולא יודע עד כמה סלולר ישן או אפילו מודרני מתאים להוט ספוט קבועrafi_d כתב: במחשבה שניה, אכן, גם hotspot עם כל טלפון סלולארי ישן יתן פתרון לא רע למצלמה יחידה, ללא נתב בכלל ......
זה מה שחשבתי במקור, אבל כשחיפשתי ראיתי דברים יקרים מאוד.ziv_r כתב: פתרון הרבה יותר זול ומשתלם הוא שימוש במצלמה עם רכיב SIM מובנה.
אמנם מחיר המצלמה עצמה יקר מעט יותר בהשוואה לדגם רגיל, אבל התהליך חוסך את הצורך בחוזה חודשי מול ספק ותשתית אינטרנט קבועה. במקום זה, משלמים רק על חבילת נתונים בסיסית מול חברת הסלולר....
יש משהו ספיצפי אולי שאתה יודע להמליץ עליו?
מאוד פשוט לנסות, מחובר לספק-מטען כמובן... היתרון - קטן, ויכולת גמישה למיקום עם קליטה טובה.havrik כתב: האמת שיש לי טלפונים ספייר בתיאוריה עבור זה, הבעיה שאני צריך את זה עובד 24/7 ולא יודע עד כמה סלולר ישן או אפילו מודרני מתאים להוט ספוט קבוע...
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

המצלמות של Reolink יחסית יקרות, אבל מעניקות יציבות, אפליקציה מאוד נוחה לתפעול ושליפת הקלטות.havrik כתב: זה מה שחשבתי במקור, אבל כשחיפשתי ראיתי דברים יקרים מאוד.
יש משהו ספיצפי אולי שאתה יודע להמליץ עליו?...
יש מותגים שיוצא לי להשתמש בהם מדי פעם בעל כורחי, פשוט כי הם כבר מותקנים באתרים ובאזורים שיש לי גישה אליהם וכל פעם מחדש אני מקלל את הרגע. אפליקציה זוועה, חוויית משתמש קטסטרופלית וכל פעולה בסיסית הופכת לסיוט מתסכל.
- dr0r
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2182
- שם מלא: דרור
- נתן תודות: 86 פעמים
- קיבל תודות: 361 פעמים
פתרון למתקדמים בלבד:
Raspberry Pi Zero 2 W ו-Pi HAT ל-SIM (כמו Waveshare SIM7600G-H pHAT), שיריץ Access Point לחיבור המצלמה ו-Cloudflared עבור SSL Tunnel.
- לא צריך IP קבוע
- כל מצלמה תעבוד, ואין צורך לתת לה גישה לאינטרנט (עניין מפוקפק במצלמות סיניות בפרט)
- האבטחה של Cloudflare
מצד שני צריך לדעת איך להרים את זה.
Raspberry Pi Zero 2 W ו-Pi HAT ל-SIM (כמו Waveshare SIM7600G-H pHAT), שיריץ Access Point לחיבור המצלמה ו-Cloudflared עבור SSL Tunnel.
- לא צריך IP קבוע
- כל מצלמה תעבוד, ואין צורך לתת לה גישה לאינטרנט (עניין מפוקפק במצלמות סיניות בפרט)
- האבטחה של Cloudflare
מצד שני צריך לדעת איך להרים את זה.