הגדרת VLAN 601 בתשתית הוט ב- OpenWRT
- Jabberwock
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1301
- נתן תודות: 68 פעמים
- קיבל תודות: 157 פעמים
לכו חזו מפעלות יהוה אשר שם שמות בארץ. משבית מלחמות עד קצה הארץ קשת ישבר וקצץ חנית עגלות ישרף באש.
השאלה אם זה מספיק טוב או שהמצב הרצוי הוא שזה ינוהל בראוטר. אני שואל כי זאת ההמלצה שראיתי בפורומים לגבי זה....
- DanielGR
- גורו רשתות

- תגובות: 1447
- שם מלא: DanielG
- נתן תודות: 217 פעמים
- קיבל תודות: 279 פעמים
יש מצבים בהם לא צריך שום הגדרה של VLAN, לא בממיר סיב ולא בנתב.nir3 כתב: השאלה אם זה מספיק טוב או שהמצב הרצוי הוא שזה ינוהל בראוטר. אני שואל כי זאת ההמלצה שראיתי בפורומים לגבי זה....
- DanielGR
- גורו רשתות

כפי הנראה לא הסברתי את המצב כמו שצריך:nir3 כתב: השאלה אם המצב הרצוי הוא ניהול של VLAN בראוטר וזה משהו שאפשר וכדאי להתאמץ כדי לאפשר אותו, ככל שזה אפשרי בכלל....
הצורך בהגדרת VLAN כן או לא -איננו תלוי במשתמש כלל. ישנם אזורים בהם אין צורך ב-VLAN ואז אין להגדיר VLAN כלל כי אז לא יהיה חיבור.
וישנם איזורים בהם יש צורך בהגדרת VLAN ואז ללא ההגדרה הזאת לא יהיה חיבור.
זה לחלוטין לא תלוי ברצון של המשתמש הסופי - אלא בתצורה הספציפית של חברת התשתית במקום בו נדרש החיבור. ולכן, אם זה עובד ללא הגדרת VLAN אז אין מה לעסוק בזה מעבר לכך.
תודה על המענה.DanielGR כתב: בראש ובראשונה תודה רבה על ההשקעה. לחדד: ההגדרה של ה-VLAN לא צריכה להיות ב-ONT וגם בנתב.
ההמלצה היא בנתב, ראה כאן:
viewtopic.php?t=402565#p3402319+...
כנראה מה שבלבל אותי זה שנאמר ש"ההמלצה היא בנתב" ובגלל שאני לא מכיר את הנושא חשבתי שהגדרת ה-VLAN יכולה להתבצע בממיר או בנתב, לבחירת המשתמש.
- DanielGR
- גורו רשתות

הניסוח המדויק ביותר צריך להיות:
כאשר יש צורך בהגדרת VLAN אז התצורה המומלצת היא בנתב. אם אין צורך בהגדרת VLAN אז לא רלוונטי היכן מגדירים (=לא מגדירים)
ערכתי את הודעתי המצוטטת כך שלא תובן אחרת.
כאשר יש צורך בהגדרת VLAN אז התצורה המומלצת היא בנתב. אם אין צורך בהגדרת VLAN אז לא רלוונטי היכן מגדירים (=לא מגדירים)
ערכתי את הודעתי המצוטטת כך שלא תובן אחרת.
-
barad5
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 11
- שם מלא: ארתור
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 3 פעמים
היJabberwock כתב: כפי שחששנו, המדריך פה מטעה משתמשים (לא נכתב בצורה מסודרת ונכונה).
לטיפול המנהלים.
@rafi_d...
אין ולא היה בכוונתי להטעות משתמשים, ערכתי את המדריך.
במידה ויש לך הערות אשמח לשמוע לעדכן את המדריך בהתאם.