ראוטר GL.iNet GL-MT6000
- DanielGR
- גורו רשתות

- תגובות: 1448
- שם מלא: DanielG
- נתן תודות: 217 פעמים
- קיבל תודות: 280 פעמים
SQM היה מנגנון יעיל להתמודד עם Bufferbloat בחיבורים מוגבלים כמו בימי ה-xDSL.
בחיבורי הסיבים של היום זה Non-issue, ולכן המוטיבציה העיקרית להפעלת SQM לא קיימת. כאשר SQM מופעל שום מעבד ARM ארבע ליבות לא יסחוב קצבים של 1Gbps, לצורך כך צריך מעבד x86 חזק.
בחיבורי הסיבים של היום זה Non-issue, ולכן המוטיבציה העיקרית להפעלת SQM לא קיימת. כאשר SQM מופעל שום מעבד ARM ארבע ליבות לא יסחוב קצבים של 1Gbps, לצורך כך צריך מעבד x86 חזק.
- integral
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8252
- נתן תודות: 412 פעמים
- קיבל תודות: 610 פעמים
זהו שאצלי לא (B+) ואין לנו באמת סיב אופטי ביישוב אלא אנטנה. האמת שעד לא מזמן הסתדרתי, אבל לאחרונה התחיל לעשות לי פריזים מקומיים בזום למרות שב OOKLA מגיע למעל 900 ובהורדות לקצבים גבוהים גם. כרגע עושה רושם שהפעלת SQM פתר את הבעיה ומקבל A+ ( לא סגור עדיין אם זה רק בגלל האנטנה או בגלל ה 4.9.0 או בגלל הגדלת קצבים אצל משתמשים אחרים פה)Jabberwock כתב: במצב האצת חומרה תמיד קיבלתי דירוג Bufferbloat מצוין....
-
Jabberwock
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1301
- נתן תודות: 68 פעמים
- קיבל תודות: 157 פעמים
אז זה בגלל שאין לך סיב.
אין קשר ל-SQM, עדיף לבטל אותו ונשמח שתעשה בדיקה חוזרת לאימות התוצאות.
מה שצריך להפעיל הם HFO ו-WED.
אין צורך להפעיל שום דבר אחר.
אין קשר ל-SQM, עדיף לבטל אותו ונשמח שתעשה בדיקה חוזרת לאימות התוצאות.
מה שצריך להפעיל הם HFO ו-WED.
אין צורך להפעיל שום דבר אחר.
לכו חזו מפעלות יהוה אשר שם שמות בארץ. משבית מלחמות עד קצה הארץ קשת ישבר וקצץ חנית עגלות ישרף באש.
- integral
-
- חבר שלא מהעולם הזה

יש סיב שמגיע עד למשדר וכמו שאמרתי המצב היה משמעותית יותר טוב מהVDSL שהיה לי.
בלי קשר, HFO היה מופעל לפני הבעיה ובנוסף כל החיבורים קויים ככה שאין קשר ל WED.
הבעיה התחילה אצל שכן שלי שגם אצלו שמתי FLINT 2 והוא משתמש הרבה יותר כבד ממני בזום כי עושה מלא כנסים בינלאומיים בזום וגם אצלו ברגע שהפעלתי SQM הכול השתפר דרמטית.
מה שכן, כמו שחשדתי ואחרי שיחה עם בזק, הבעיה היא העצים שהגיע הזמן לגזום אותם. אבדוק שוב אחרי שיעשו את זה ונראה אם יחזור לנורמל כמו שהיה.
בלי קשר, HFO היה מופעל לפני הבעיה ובנוסף כל החיבורים קויים ככה שאין קשר ל WED.
הבעיה התחילה אצל שכן שלי שגם אצלו שמתי FLINT 2 והוא משתמש הרבה יותר כבד ממני בזום כי עושה מלא כנסים בינלאומיים בזום וגם אצלו ברגע שהפעלתי SQM הכול השתפר דרמטית.
מה שכן, כמו שחשדתי ואחרי שיחה עם בזק, הבעיה היא העצים שהגיע הזמן לגזום אותם. אבדוק שוב אחרי שיעשו את זה ונראה אם יחזור לנורמל כמו שהיה.
-
Jabberwock
-
- חבר ותיק

האם הבדיקה של Bufferbloat אכן מראה שיפור עם SQM?
לכו חזו מפעלות יהוה אשר שם שמות בארץ. משבית מלחמות עד קצה הארץ קשת ישבר וקצץ חנית עגלות ישרף באש.
- integral
-
- חבר שלא מהעולם הזה

ברור! אצלי מ B/B+ ל A/A+ כתלות בעומסים פה. אבל זה פחות מעניין.
מה שחשוב שאצל השכן שיפר דרמטית את הפריזים (נגמרו לדבריו) . לפני כן זה היה בלתי נסבל בעליל עד לא עביד. אני עוד לא עשיתי זום מאז.
אצל שנינו עברנו לצערי ל STABLE כי על OPENWRT 24 ה SQM לא עבד טוב (לא חקרתי לעומק).
מה שחשוב שאצל השכן שיפר דרמטית את הפריזים (נגמרו לדבריו) . לפני כן זה היה בלתי נסבל בעליל עד לא עביד. אני עוד לא עשיתי זום מאז.
אצל שנינו עברנו לצערי ל STABLE כי על OPENWRT 24 ה SQM לא עבד טוב (לא חקרתי לעומק).
-
Jabberwock
-
- חבר ותיק

זה היתרון המעשי של OpenWrt. תוכנתית הכול ניתן לטיפול. תחשוב מה היה קורה אם היה לך ראוטר אחר...
integral כתב: האמת שחיפשתי ER4 כי ה ER-X התיישן (גם אצל השכן), אבל כבר לא היה ואז נתקלתי בפלינט 2. עכשיו מאמין שיפתור בעיה דומה אצל שכנים טובים אחרים אחרי שהגיע ואמצא זמן לזה. ערך מצויין לכסף....
יש המון ER-4 באיביי בגרושים...
Batnun
.
Intel NUC 13 Extreme i9-13900K - 64GB - 2TB SSD
Nvidia 4090 FE - Samsung G95SC 49" OLED
Nvidia 4090 FE - Samsung G95SC 49" OLED
- DanielGR
- גורו רשתות

- תגובות: 1448
- שם מלא: DanielG
- נתן תודות: 217 פעמים
- קיבל תודות: 280 פעמים
ER-X אכן מאד ישן, אבל המעבד תומך ב-Hardware offloading, ולכן הוא יכול לסחוב חיבור של גיגה עם OpenWRT כל עוד קונפיגורציית ה-Firewall בסיסית.
ER4 יותר חזק, בגרסת הקושחה המקורית יש האצת חומרה, אבל עם OpenWRT אין. בשימוש עם Software offloading הוא כן יסחוב גיגה.
ובכל מקרה הפעלת SQM פוגעת משמעותית בביצועים ושניהם לא יסחבו גיגה עם SQM.
ER4 יותר חזק, בגרסת הקושחה המקורית יש האצת חומרה, אבל עם OpenWRT אין. בשימוש עם Software offloading הוא כן יסחוב גיגה.
ובכל מקרה הפעלת SQM פוגעת משמעותית בביצועים ושניהם לא יסחבו גיגה עם SQM.