התחדשתי בחתן לבן קטן

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
Eliran15 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2213

שליחה

אז אחרי לא מעט התלבטויות והתנסויות, התחדשתי ב־Morel Sopran 622.

הציוד הנוכחי אצלי בבית:
Rotel Michi X5 S2
Eversolo A10

הרמקולים הקודמים שלי היו GoldenEar Triton Reference, ולפניהם גם היו לי B&W 702 S3.

אני חייב לציין משהו שממש הפתיע אותי: למרות שה־Morel הוא רמקול מדפי, אני מרגיש שאני מצליח לקבל ממנו בערך 75% מהנפח והגוף שקיבלתי מה־GoldenEar Triton Reference — וזה באמת לא ברור לי איך זה קורה, כי בגולדן יש סאבים אקטיביים מובנים.
גם מול ה־B&W 702 S3, הנפח שהמורל נותן מרגיש לי באותו אזור, וזה פשוט מפתיע בטירוף בשביל רמקול מדפי.

עוד דבר שחייבים לציין הוא איכות הבנייה המטורפת של ה־Sopran 622. מבחינתי זה ממש מרגיש ברמה של רמקולים יקרים בהרבה, אפילו באזור של B&W 805 D4, כמו שתוכלו לראות בתמונות ששמתי. הגימור, התחושה, הנוכחות וההשקעה בפרטים הקטנים פשוט רמה גבוהה מאוד, ובמחיר הרבה יותר נגיש.

באמת יש לישראל במה להתגאות ברמקול הזה. זה כיף לראות מוצר ישראלי שמרגיש ונשמע ברמה כזאת.

מעבר לזה, חייב להגיד תודה ענקית לרועי מחנות קרוסאובר, שמלווה אותי כבר בערך 15 שנה. תמיד עם המחירים הכי טובים, השירות הכי טוב, והיחס הכי מקצועי שיש.
רועי כבר מכיר אותי ואת האוזן שלי ברמה כזאת שלפעמים נראה לי שהוא אפילו יותר מתקדם ממודל AI פייבל האסור בשימוש

וה־Morel Sopran 622 פשוט מפתיע במיוחד בנפח יש למישהו הסבר איך מדפי מוציא כזה באס?

קצת תמונות
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
נערך לאחרונה על ידי Eliran15 ב 18/06/2026 15:37, נערך 2 פעמים בסך הכל.

Eliran15 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

עוד תמונות

Eliran15 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

עוד תמונה

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17940

שליחה

תתחדש ותהנה.
למה החלפת את הגולדן ?
3 קידמיים טאנוי D
Sr/Bsr/ATMOS:ARENDAL
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום

Moshe984
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1534

שליחה

רמקול מעולה.
עניין הבס הוא סיפור מורכב וארוך בפני עצמו (צריך ממש לחקור את העניין בשביל ללמוד ולדעת שבס זה עולם שלם), במיוחד ברמקול מרובה אלמנטים ועוד עם סאב בס מוגבר שהוא צידי\פרונטאלי או לא נתון לשינוי מיקומים, בקצרה על קצה המזלג הבסים האקטיביים בגולדן כנראה בהתאם לחלל שלך לאקוסטיקה\החזרים ומרחק ישיבה\האזנה, סלופים\פאזות ומרחקים יצרו ביטולים בתדרים מסויימים בגלל זה נדמה לך שאלו מוציאים יותר בס מהקודמים. הגולדן רמקול מאוד מורכב למיקום והצבה ולחלל\חדר שהוא מוצב בו = לא פשוט בכלל למקם אותם.
702 S3 סיפור דומה אם כי קל יותר ועדיין ...
עם אלו הכל פשוט קל יותר (מדפי 2 אלמנטים) יותר פלאג-אנד-פליי. תוסיף סאב נפרד או 2 במיקום וכיול הנכון ואתה בכלל תהיה בעננים.
תתחדש ותהנה.

Eliran15 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

istarmini כתב: תתחדש ותהנה.
למה החלפת את הגולדן ?
...
מחליף כל שנה גם טיוי ככה סוג של מחלה🤪 רק על המיצ'י המוצר הראשון שאני לא רוצה להחליף

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9068

שליחה

אליהן, תתחדש - נראה טוב מאוד.
מה שאר הציוד ? יש סאב ? מה זה הפסים השחורים בצדדים ? אין סטאפ לקולנוע ביתי ?
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

niguy
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 304
שם מלא: גיא

שליחה

וואו איזה רמקול מרשים! תתחדש ותהנה
רשימת הציוד: yamaha rx-a6a|svs ultra evolution pinnacle|svs ultra center|svs ultra elavation|monitor audio rx-fx bronze|svs pb-2000 pro|dune hd homatics|marantz cd5000

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7666

שליחה

תתחדש!

FastandFurious
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5191

שליחה

יפה נראה טוב תתחדש תהנה אין על קרוסאובר
רשימת הציוד: Accuphase E-480 Integrated Amplifier with DAC-60|Perlisten R7t Speakers|Elipson Planet L Surround Speakers|Morel SP3 Dolby Atmos Speakers|WiiM Ultra Streamer|PSA S1813 Subwoofer|LG C1 TV

Eliran15 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

@avihuli
הפסים השחורים זה פסי תאורה, יש ארק אולטרה עם 300 era וסאב מיני בקולנוע עושה את העבודה

shac
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 158

שליחה

נראה מצוין. מה מחיר החתיך?
(אגב זה 622, לא 922)

FastandFurious
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5191

שליחה

shac כתב: נראה מצוין. מה מחיר החתיך?
(אגב זה 622, לא 922)
...
ערכתי, היה לי בילבול במספרי הדגמים.

622 זה כנראה מה שיש לפותח הדיון
נערך לאחרונה על ידי FastandFurious ב 18/06/2026 11:19, נערך פעם 1 בסך הכל.
רשימת הציוד: Accuphase E-480 Integrated Amplifier with DAC-60|Perlisten R7t Speakers|Elipson Planet L Surround Speakers|Morel SP3 Dolby Atmos Speakers|WiiM Ultra Streamer|PSA S1813 Subwoofer|LG C1 TV

LiorShap
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3068

שליחה

לא מכיר דגם 922 של מורל.
גם באתר הרשמי אין דגם כזה

Crossover-Shop
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 883

שליחה

כן בהחלט חתן מדליק במיוחד ונראה מושלם לכבוד שבת

מוראל הלכו פה על הקצה לא סתם לקח לפתח את הסדרה הזו 6 שנים
הרמקול עבר הרבה גלגולים ושינויים עד הגרסא הסופית ובהחלט יכול להתחרות במוצרים גדולים ממנו משמעותית! עם ההגברה הבריאה שיש לך והמקור הרציני אין ספק שהתוצאה טובה משמעותית מאיך שזה נראה! תתחדש יקירי שמח שאתה שמח
חנות מתמחה קרוסאובר
אלנבי 128 תל אביב
03-5604600
הפייסבוק שלנו!

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”