הרחבת אחריות למסך 77 - אלה המחירים?

פורום מסכי OLED ו- QD-OLED
שלח תגובה
soundv פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 53
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #1 

הי, אבא שלי קנה LG C5 77 (דגם C56LA) בעלות סביב ה 9000 ש"ח ועשה הרחבת אחריות ל 3 שנים נוספות (סביב ה 3000 ש"ח בפריסה ל 3 שנים) שהן מעבר ל 3 השנים הכלולות בעסקה.
בהתחשב בעלות הגבוהה (שליש מעלות הטלויזיה) האם עשה טוב? יש בכלל אלטרנטיבה לאחריות היבואן אחרי 3 שנים ?
תודה רבה

lasik
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2789
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 310 פעמים

שליחה #2 

לקנות מסך OLED, ועוד בגודל 77 אינץ' ללא הרחבת אחריות, משול בעיני לנהיגה ברכב עם עיניים קשורות במטפחת.
אין חלופה אחרת, וזו צריכה להילקח כחלק ממכלול השיקולים ברכישת OLED.
בעיני הוא ורבים אחרים, נכנסים למסלול ליסינג ארוך טווח, שהרי אם היא תתקלקל במהלך 6 השנים הבאות, יציעו לו ב ח.י שידרוג לדגם הבא, במסלול פריסה של 6 שנים נוספות.
ככה כולם מרויחים.

JoeJoe
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 465
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 60 פעמים

שליחה #3 

זה מה שCHATGPT אומר:
אבדוק גם נתוני אמינות בפועל וגם את נקודת האיזון הכלכלית. חשוב במיוחד להפריד בין “כשל שמצריך תיקון” לבין צריבה, פיקסלים מתים ותקלות שאולי מוחרגות מהאחריות.
Thought for 42s
המסקנה: במחיר של שליש מעלות הטלוויזיה — לא משתלם
הנתון הטוב ביותר שמצאתי לשימוש רגיל מגיע מסקר אמינות של Which? שנערך ב-2025 וכלל 3,448 טלוויזיות LG:

עד סוף שנה 3: כ־6% פיתחו תקלה.
עד סוף שנה 6: כ־8% פיתחו תקלה.
כלומר, בין השנה השלישית לשישית נוספו בערך 2 נקודות אחוז של תקלות. מבין הטלוויזיות שהגיעו לסוף השנה השלישית ללא תקלה, מדובר בסיכון של כ־2.1%. הנתון הוא לכל טלוויזיות LG ולא רק OLED, אך הוא המדד הציבורי הישיר ביותר לתקופה ששאלת עליה.
אין מאגר ציבורי גדול שמבודד במדויק רק LG OLED בשנים 3–6. עם זאת, מבחן העמידות של RTINGS דווקא מצא שטלוויזיות OLED חוו פחות כשלים מלאים מטלוויזיות LCD: מתוך 20 מסכי OLED במבחן הקיצוני, שלושה כשלו לחלוטין לאחר שימוש של עד כ־18,000 שעות, בתנאים קשים בהרבה מצפייה ביתית רגילה. RTINGS מציינים ש-OLED הייתה הטכנולוגיה האמינה ביותר במבחן, מלבד צריבה שנגרמה בכוונה עקב תוכן סטטי ועבודה ממושכת בבהירות גבוהה.

החשבון הכלכלי
נסמן את מחיר הטלוויזיה ב־100%.

מחיר האחריות: כ־33%.
הסתברות משוערת לתקלה כלשהי בשנים 3–6: כ־2%, ולכל היותר הייתי משתמש בטווח שמרני של 5%–10% לצורך ההחלטה.
כדי שאחריות במחיר 33% תשתלם, צריך להיות סיכוי של לפחות 33% שהטלוויזיה תושבת ותקבל טלוויזיה חדשה בשווי מלא.
בפועל נקודת האיזון גרועה אף יותר, משום שלא כל תקלה מחייבת החלפת טלוויזיה: חלק מהתקלות הן בחיבוריות, רמקול, ספק כוח או לוח אלקטרוני. בסקר Which?, רק 27% מהתקלות המדווחות היו בעיות מסך או תמונה, אף שאלה התקלות שעלולות להיות היקרות ביותר.

לדוגמה, בטלוויזיה שעלתה 10,000 ₪:

האחריות עולה כ־3,333 ₪.
בהסתברות של 2.1%, אפילו אם כל תקלה הייתה מזכה מיד בטלוויזיה חדשה בשווי 10,000 ₪, הערך הסטטיסטי של הכיסוי הוא כ־210 ₪ בלבד.
אפילו בהנחת סיכון מחמירה מאוד של 10%, הערך המרבי הוא כ־1,000 ₪ — עדיין הרבה מתחת ל־3,333 ₪.
אותיות קטנות שחייבים לבדוק
בישראל LG מפרסמת כיום אחריות של שלוש שנים על חלקים ועבודה במסכי OLED מסוימים; בדגמי פרימיום מסוימים מסדרות G/M קיימת גם אחריות נוספת על הפאנל, לעיתים עד חמש שנים, אך העבודה עשויה להיות בתשלום. לכן ייתכן שחלק מהסיכון היקר כבר מכוסה גם בלי ההרחבה.

בדוק במיוחד האם ההרחבה מכסה במפורש:

צריבה וירידת בהירות, ולא רק “תקלה חשמלית”.
פיקסלים מתים וקווים אנכיים.
את הפאנל עצמו ללא השתתפות עצמית.
עבודה וביקור טכנאי בשנים 4–6.
החלפה בטלוויזיה שוות ערך ללא הפחתת בלאי.
שאין תקרת פיצוי או החרגה של “בלאי טבעי”.
השורה התחתונה: אחוז הכשלים המשוער בין סוף שנה 3 לסוף שנה 6 הוא סביב 2% בכלל טלוויזיות LG, והראיות הקיימות אינן מראות ש-OLED של LG גרוע יותר. אחריות שעולה 33% ממחיר הטלוויזיה יקרה פי כמה וכמה מהסיכון שהיא מכסה, ולכן הייתי מוותר עליה ושומר את הסכום בצד לתיקון או לטלוויזיה עתידית.

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7640
נתן תודות: 485 פעמים
קיבל תודות: 885 פעמים

שליחה #4 

בקיצור גזלנים.

soundv פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #5 

תודה על התשובות שלכם. זה שהסכומים הם גזל זה ברור , השאלה מה כדאי כדי שישתלם בטווח הארוך
לגבי ההתייעצות עם הצ'ט - תודה אבל לא יודע אם סקר של 3400 טלויזיות זה מקור אמין ויכול לייצג. בכל אופן אשתף איתו את המידע ונראה מה יעשה.

ufffnick
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 4866
נתן תודות: 146 פעמים
קיבל תודות: 516 פעמים

שליחה #6 

שישים סכום דומה בקופה סולידית, בכל חודש.
במעמד התקלה יוכל להחליט אם להשתמש בו לתיקון או קניית חדש.

lasik
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

ufffnick כתב: שישים סכום דומה בקופה סולידית, בכל חודש.
במעמד התקלה יוכל להחליט אם להשתמש בו לתיקון או קניית חדש.
...
צריבה לאורך זמן של מסך OLED אינה ספקולציה, היא עובדה.
עוד זכור לי חבר הפורום שהחליף את הסמסונג S95B ל-S95C בשאיפה ששם אלא יהיו לו צריבות.
הנה התשובות כאן:
https://www.rtings.com/tv/tests/longevi ... nd-results
כנ"ל לגבי ה- G3 של LG.
מכיוון שמדובר באותה טכנולוגיה, קשה לצפות לתוצאה אחרת, לאורך זמן.

לטעמי, ההצעה של ח.י. משתלמת למי שחשובה לו התוצאה המהממת של הטכנולוגיה הזו, שכן בעת צריבה היא מאפשרת לשלם סכום חד פעמי ולשדרג לדגם החדש.
החלופה שהצעת, לפיה ישארו לו 3000 ש"ח בכיס בסוף התקופה, תגרום לו לזרוק את הצג הצרוב לפח ולקנות חדש במחיר מלא, וזה בודאי לא כדאי.

@soundv אמרת שהמסך לאבא שלך, ומכיוון שהורים רואים הרבה ערוצי חדשות, הצריבה של סרגל העדכונים והלוגו הסטטי רלוונטיים אליו מאד.

ambar
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1485
נתן תודות: 36 פעמים
קיבל תודות: 100 פעמים

שליחה #8 

lasik כתב: צריבה לאורך זמן של מסך OLED אינה ספקולציה, היא עובדה.
עוד זכור לי חבר הפורום שהחליף את הסמסונג S95B ל-S95C בשאיפה ששם אלא יהיו לו צריבות.
הנה התשובות כאן:
כנ"ל לגבי ה- G3 של LG.
לטעמי, ההצעה של ח.י. משתלמת למי שחשובה לו התוצאה המהממת של הטכנולוגיה הזו, שכן בעת צריבה היא מאפשרת לשלם סכום חד פעמי ולשדרג לדגם החדש.
החלופה שהצעת, לפיה ישארו לו 3000 ש"ח בכיס בסוף התקופה, תגרום לו לזרוק את הצג הצרוב לפח ולקנות חדש במחיר מלא, וזה בודאי לא כדאי.
@soundv אמרת שהמסך לאבא שלך, ומכיוון שהורים רואים הרבה ערוצי חדשות, הצריבה של סרגל העדכונים והלוגו הסטטי רלוונטיים אליו מאד.
...
בול!

ufffnick
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 4866
נתן תודות: 146 פעמים
קיבל תודות: 516 פעמים

שליחה #9 

צריבה תלויה בתפעול המכשיר.
מי שחשוב לו, יהיה מודע ויפעל להמנע מכך, מי שלא, יזרוק את הטכנולוגיה לפח ויקנה חדש, כשהצריבה היותר משמעותית תהיה ביחס למותג ובכיס.
אני לא מבין מה ההבדל בין "שים סכום חד פעמי ותשדרג" תחת אחריות, לבין לשים סכום פעמי בנוסף ל3000₪ שחסך ולשדרג. כי כדי שזה ישתלם, ה"סכום החד פעמי" הזה צריך להיות נמוך משמעותית מההפרש בין לשדרג לחדש מינוס 3000 שבחיסכון.

orenhazan
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 634
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 34 פעמים

שליחה #10 

lasik כתב: צריבה לאורך זמן של מסך OLED אינה ספקולציה, היא עובדה.
הנה התשובות כאן:
כנ"ל לגבי ה- G3 של LG.
...
אני יכול להעיד על ה S95C 77 מתקרבת ל 10 אלף שעות רוב הזמן רואה ערוצי חדשות ואין אפילו צל של צריבה כמו כן לא הייתה אפילו תקלה אחת במהלך הזמן הזה מאוד מרוצה מהמסך. לפי דעתי הדגם הזה הוא ה OLED הכי מוצלח של סמסונג.
ה S95B באותם תנאי צפייה נצרבה אחרי 200 שעות בלבד.

lasik
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

orenhazan כתב: אני יכול להעיד על ה S95C 77 מתקרבת ל 10 אלף שעות רוב הזמן רואה ערוצי חדשות ואין אפילו צל של צריבה כמו כן לא הייתה אפילו תקלה אחת במהלך הזמן הזה מאוד מרוצה מהמסך. לפי דעתי הדגם הזה הוא ה OLED הכי מוצלח של סמסונג.
ה S95B באותם תנאי צפייה נצרבה אחרי 200 שעות בלבד.
...
אתה מזכיר לי את הבחור שקופץ מקומה 20 ובקומה 10 טוען ש"עד עכשיו הכל בסדר".

בלינק ששיתפתי כתוב מפורשות שה- S95C הצטרפה למבחן ב- RTINGS ב- 30.3.2023. אתה קיבלת אותה שנה מאוחר יותר, בדצמבר 2024, נכון?
מכיוון שב- RTINGS הטלוויזיות דולקות ללא הפסקה, ואצלך לא, אז מה שצפוי לקרות הוא שבעוד שנתיים-שלוש תתחיל לחוות תופעות של צריבה, אחריות ה- 3 שנים שסיפקה לך סמסונג תפוג, ותפתח שרשור חדש "נצרבתי".

זה מצער, אבל צריך ללמוד מהנסיון של אחרים.
ח.י לפחות מספקת 6 שנות אחריות, כך שהלקוח יכול לשדרג במהלך תקופה ארוכה יותר.

orenhazan
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 634
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 34 פעמים

שליחה #12 

lasik כתב: אתה מזכיר לי את הבחור שקופץ מקומה 20 ובקומה 10 טוען ש"עד עכשיו הכל בסדר".
בלינק ששיתפתי כתוב מפורשות שה- S95C הצטרפה למבחן ב- RTINGS ב- 30.3.2023. אתה קיבלת אותה שנה מאוחר יותר, בדצמבר 2024, נכון?
מכיוון שב- RTINGS הטלוויזיות דולקות ללא הפסקה, ואצלך לא, אז מה שצפוי לקרות הוא שבעוד שנתיים-שלוש תתחיל לחוות תופעות של צריבה, אחריות ה- 3 שנים שסיפקה לך סמסונג תפוג, ותפתח שרשור חדש "נצרבתי".
זה מצער, אבל צריך ללמוד מהנסיון של אחרים.
ח.י לפחות מספקת 6 שנות אחריות, כך שהלקוח יכול לשדרג במהלך תקופה ארוכה יותר.
...
לא מבין על מה אתה מדבר אני מדבר איתך על מסך שעשה 10 אלף שעות הוא דולק כל היום נכבה רק בלילה. גם אם יצרב בעתיד מבחינתי עשה את שלו. ללא שום תקלה דולק כל היום על ערוצים עם לוגואים סטטים איזה בדיקה של עמידות אפשר לעשות יותר מזה למסך OLED ואני מבטיח לך שאני עובר איתו עוד 10 אלף שעות ללא שום צריבה. ודרך אגב הבהירות היא על המקסימום שאפשר.

gvid
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 324
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 41 פעמים

שליחה #13 

JoeJoe כתב: זה מה שCHATGPT אומר:
אבדוק גם נתוני אמינות בפועל וגם את נקודת האיזון הכלכלית. חשוב במיוחד להפריד בין “כשל שמצריך תיקון” לבין צריבה, פיקסלים מתים ותקלות שאולי מוחרגות מהאחריות.
Thought for 42s
המסקנה: במחיר של שליש מעלות הטלוויזיה — לא משתלם
הנתון הטוב ביותר שמצאתי לשימוש רגיל מגיע מסקר אמינות של Which? שנערך ב-2025 וכלל 3,448 טלוויזיות LG:
עד סוף שנה 3: כ־6% פיתחו תקלה.
עד סוף שנה 6: כ־8% פיתחו תקלה.
כלומר, בין השנה השלישית לשישית נוספו בערך 2 נקודות אחוז של תקלות. מבין הטלוויזיות שהגיעו לסוף השנה השלישית ללא תקלה, מדובר בסיכון של כ־2.1%. הנתון הוא לכל טלוויזיות LG ולא רק OLED, אך הוא המדד הציבורי הישיר ביותר לתקופה ששאלת עליה.
אין מאגר ציבורי גדול שמבודד במדויק רק LG OLED בשנים 3–6. עם זאת, מבחן העמידות של RTINGS דווקא מצא שטלוויזיות OLED חוו פחות כשלים מלאים מטלוויזיות LCD: מתוך 20 מסכי OLED במבחן הקיצוני, שלושה כשלו לחלוטין לאחר שימוש של עד כ־18,000 שעות, בתנאים קשים בהרבה מצפייה ביתית רגילה. RTINGS מציינים ש-OLED הייתה הטכנולוגיה האמינה ביותר במבחן, מלבד צריבה שנגרמה בכוונה עקב תוכן סטטי ועבודה ממושכת בבהירות גבוהה.
החשבון הכלכלי
נסמן את מחיר הטלוויזיה ב־100%.
מחיר האחריות: כ־33%.
הסתברות משוערת לתקלה כלשהי בשנים 3–6: כ־2%, ולכל היותר הייתי משתמש בטווח שמרני של 5%–10% לצורך ההחלטה.
כדי שאחריות במחיר 33% תשתלם, צריך להיות סיכוי של לפחות 33% שהטלוויזיה תושבת ותקבל טלוויזיה חדשה בשווי מלא.
בפועל נקודת האיזון גרועה אף יותר, משום שלא כל תקלה מחייבת החלפת טלוויזיה: חלק מהתקלות הן בחיבוריות, רמקול, ספק כוח או לוח אלקטרוני. בסקר Which?, רק 27% מהתקלות המדווחות היו בעיות מסך או תמונה, אף שאלה התקלות שעלולות להיות היקרות ביותר.
לדוגמה, בטלוויזיה שעלתה 10,000 ₪:
האחריות עולה כ־3,333 ₪.
בהסתברות של 2.1%, אפילו אם כל תקלה הייתה מזכה מיד בטלוויזיה חדשה בשווי 10,000 ₪, הערך הסטטיסטי של הכיסוי הוא כ־210 ₪ בלבד.
אפילו בהנחת סיכון מחמירה מאוד של 10%, הערך המרבי הוא כ־1,000 ₪ — עדיין הרבה מתחת ל־3,333 ₪.
אותיות קטנות שחייבים לבדוק
בישראל LG מפרסמת כיום אחריות של שלוש שנים על חלקים ועבודה במסכי OLED מסוימים; בדגמי פרימיום מסוימים מסדרות G/M קיימת גם אחריות נוספת על הפאנל, לעיתים עד חמש שנים, אך העבודה עשויה להיות בתשלום. לכן ייתכן שחלק מהסיכון היקר כבר מכוסה גם בלי ההרחבה.
בדוק במיוחד האם ההרחבה מכסה במפורש:
צריבה וירידת בהירות, ולא רק “תקלה חשמלית”.
פיקסלים מתים וקווים אנכיים.
את הפאנל עצמו ללא השתתפות עצמית.
עבודה וביקור טכנאי בשנים 4–6.
החלפה בטלוויזיה שוות ערך ללא הפחתת בלאי.
שאין תקרת פיצוי או החרגה של “בלאי טבעי”.
השורה התחתונה: אחוז הכשלים המשוער בין סוף שנה 3 לסוף שנה 6 הוא סביב 2% בכלל טלוויזיות LG, והראיות הקיימות אינן מראות ש-OLED של LG גרוע יותר. אחריות שעולה 33% ממחיר הטלוויזיה יקרה פי כמה וכמה מהסיכון שהיא מכסה, ולכן הייתי מוותר עליה ושומר את הסכום בצד לתיקון או לטלוויזיה עתידית.
...
עד סוף שנה 6: כ־8% פיתחו תקלה - אם זה מדוייק זה נשמע לי אחוז גבוה מאוד של תקלות.

soundv פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #14 

ה OLED בטכנולוגיה של היום לא חסינים לצריבות? המוכר (שהוא גם חבר של חבר) אמר שזה קורה במקרים נדירים ולא מה שהיה פעם...
הטלויזיה לא תהיה דלוקה כל היום. חוץ מהחודש הקרוב שזה מונדיאל..השימוש העקרי הוא בערב - כדורגל, חדשות. מניח שסביב ה 3 שעות כל יום במקס'

JoeJoe
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 465
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 60 פעמים

שליחה #15 

@gvid
כן אבל הרחבת אחריות היא על שנים 3 עד 6 ושם רק 2% פתחו תקלה לפי הנתונים.

שלח תגובה

חזור אל “מסכי OLED”