הגדרת VLAN 601 בתשתית הוט ב- OpenWRT
-
barad5
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 11
- שם מלא: ארתור
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 3 פעמים
הי!
לקח לי יום וחצי להבין את הבעיה לכן חולק אותה כאן. אין סוף בדיקות עם נציגים של הוט, חיפושים בגוגל ושיחות עם טכנאי של הוט ואיש יקר בשם אביב מקבוצת "סיבים אופטיים ILFiber - מהפכת האינטרנט המהיר בישראל" בפייסבוק
החלטתי לעשות מדריך כמה שיותר מקיף לחיבור הציוד הפרטי בתשתית הוט עם ראוטר Openwrt שדורש כמה שפחות הבנה של החומר
חשוב לדעת!
הגדרת VLAN 601 לא רלוונטית לכל לקוחות הוט!
חובה לשאול את המתקין בעת ההתקנה או את שירות הלקוחות.
לאחר בדיקה בהמלצת חברי הפורום חשוב לי גם לציין שאין שום צורך לגשת לממשק של הממיר סיב.
ההגדרה תתבצע אך ורק על הראוטר.
הציוד שלי:
Radxa E52C שמריץ OpenWRT
ממיר סיב Gofiber GF25C
שלבים להגדרת OpenWRT לעבודה בVLAN 601
לאחר כניסה לממשק ניהול בראש העמוד: 1Network > 2Interfaces > 3Devices
ניצור "מכשיר" חדש ונשנה 3 הגדרות בלבד! (אצלי מסומן באדום כי קיים אצלי מכשיר עם שם דומה)
נעבור חזרה לעמוד - Interfaces
המשך בתגובה הבאה!
לקח לי יום וחצי להבין את הבעיה לכן חולק אותה כאן. אין סוף בדיקות עם נציגים של הוט, חיפושים בגוגל ושיחות עם טכנאי של הוט ואיש יקר בשם אביב מקבוצת "סיבים אופטיים ILFiber - מהפכת האינטרנט המהיר בישראל" בפייסבוק
החלטתי לעשות מדריך כמה שיותר מקיף לחיבור הציוד הפרטי בתשתית הוט עם ראוטר Openwrt שדורש כמה שפחות הבנה של החומר
חשוב לדעת!
הגדרת VLAN 601 לא רלוונטית לכל לקוחות הוט!
חובה לשאול את המתקין בעת ההתקנה או את שירות הלקוחות.
לאחר בדיקה בהמלצת חברי הפורום חשוב לי גם לציין שאין שום צורך לגשת לממשק של הממיר סיב.
ההגדרה תתבצע אך ורק על הראוטר.
הציוד שלי:
Radxa E52C שמריץ OpenWRT
ממיר סיב Gofiber GF25C
שלבים להגדרת OpenWRT לעבודה בVLAN 601
לאחר כניסה לממשק ניהול בראש העמוד: 1Network > 2Interfaces > 3Devices
ניצור "מכשיר" חדש ונשנה 3 הגדרות בלבד! (אצלי מסומן באדום כי קיים אצלי מכשיר עם שם דומה)
נעבור חזרה לעמוד - Interfaces
המשך בתגובה הבאה!
נערך לאחרונה על ידי barad5 ב 10/07/2026 22:08, נערך 19 פעמים בסך הכל.
-
barad5
- חבר שרק התחיל

בעמוד ה Interfaces נתייחס ל- WAN בלבד.
במסך הEDIT נבצע בשניהם את אותו השינוי - נבחר בדרופ את המכשיר שזה עתה יצרנו (wlan.601) ונשמור.
לאחר ששמרנו את השינויים,
חיברנו את הממיר סיב לראוטר, ואת הסיב לממיר
רק אז נחבר לחשמל את הממיר סיב
(אמור לעבוד תקין, לכאורה)
במסך הEDIT נבצע בשניהם את אותו השינוי - נבחר בדרופ את המכשיר שזה עתה יצרנו (wlan.601) ונשמור.
חיברנו את הממיר סיב לראוטר, ואת הסיב לממיר
רק אז נחבר לחשמל את הממיר סיב
(אמור לעבוד תקין, לכאורה)
נערך לאחרונה על ידי barad5 ב 10/07/2026 21:53, נערך 2 פעמים בסך הכל.
-
barad5
- חבר שרק התחיל

פוסט בונוס - פתרון תקלות:
2 שיטות לתיקון באג עם IPV6
viewtopic.php?t=398665#p3376660
פתרון תקלות ב IPTV:
אם האפליקציה של הוט טוענת משמעותית לאט יותר לאחר המעבר לציוד הפרטי יש להפעיל IGMP Snooping תחת BR-LAN בנוסף להתקין: igmpproxy
ולאחר ההתקנה להריץ:
2 שיטות לתיקון באג עם IPV6
viewtopic.php?t=398665#p3376660
פתרון תקלות ב IPTV:
אם האפליקציה של הוט טוענת משמעותית לאט יותר לאחר המעבר לציוד הפרטי יש להפעיל IGMP Snooping תחת BR-LAN בנוסף להתקין: igmpproxy
ולאחר ההתקנה להריץ:
קוד: בחירת הכל
uci delete igmpproxy.@phyint[0].altnet
uci commit igmpproxy
/etc/init.d/igmpproxy restart
נערך לאחרונה על ידי barad5 ב 10/07/2026 22:01, נערך 5 פעמים בסך הכל.
- DanielGR
- גורו רשתות

- תגובות: 1451
- שם מלא: DanielG
- נתן תודות: 218 פעמים
- קיבל תודות: 280 פעמים
בראש ובראשונה תודה רבה על ההשקעה. לחדד: ההגדרה של ה-VLAN לא צריכה להיות ב-ONT וגם בנתב.
ההמלצה היא בנתב, ראה כאן:
viewtopic.php?t=402565#p3402319+
ובכלל בשירשור הזה:
viewtopic.php?t=402565
והערה כללית, הנושא הזה ראוי שיהיה Sticky משום שהשאלות חוזרות על עצמן,
עריכה: על מנת שלא להטעות: כל זה רלוונטי במידה ויש צורך בהגדרת VLAN, באיזורים מסויימים צריך, ובאיזורים אחרים לא.
ובכלל בשירשור הזה:
viewtopic.php?t=402565
והערה כללית, הנושא הזה ראוי שיהיה Sticky משום שהשאלות חוזרות על עצמן,
עריכה: על מנת שלא להטעות: כל זה רלוונטי במידה ויש צורך בהגדרת VLAN, באיזורים מסויימים צריך, ובאיזורים אחרים לא.
נערך לאחרונה על ידי DanielGR ב 07/07/2026 16:02, נערך פעם 1 בסך הכל.
-
barad5
- חבר שרק התחיל

אני מאתמול (31.5) יושב על זה וניסיתי כל סטאפ, רק ב ONT, רק בראוטר, בשניהם, כלום לא עבד... היום נתקלתי בתגובה שציינה שחייב לכבות לגמרי את ה ONT ולהפעילו רק כשהכל מוגדר, עבד לראשונה בתצורה הזו לכן גם תיעדתי ככה.DanielGR כתב: בראש ובראשונה תודה רבה על ההשקעה. לחדד: ההגדרה של ה-VLAN לא צריכה להיות ב-ONT וגם בנתב.
ובכלל בשירשור הזה:
viewtopic.php?t=402565
והערה כללית, הנושא הזה ראוי שיהיה Sticky משום שהשאלות חוזרות על עצמן,...
אני מקווה שזה יעזור למישהו, במקביל שלחתי את זה גם לטכנאי של הוט בתקווה שיצליח לעזור ללקוחות
עריכה: בשביל הספורט הורדתי את ה VLAN מההגדרות של הראוטר, קיבלתי כתובת IP חיצונית שונה לגמרי ושוב לא הצלחתי לצאת החוצה לאף DNS.
עכשיו אני יכול להגיד בוודאות רבה שכל התהליך לא היה לחינם.
- DanielGR
- גורו רשתות

מתןך עניין ומכיוון שזו השיטה המומלצת - תוכל לנסות להוריד את ההגדרה מה-ONT ולהשאיר את ההגדרה בנתב? הכי טוב היה לרסט את ה- ONT לברירת המחדל (תמיד תוכל לחזור למה שאצלך עובד)עריכה: בשביל הספורט הורדתי את ה VLAN מההגדרות של הראוטר, קיבלתי כתובת IP חיצונית שונה לגמרי ושוב לא הצלחתי לצאת החוצה לאף DNS....
- Jabberwock
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1307
- נתן תודות: 68 פעמים
- קיבל תודות: 160 פעמים
למיטב הבנתי, ההגדרה של ה-VLAN ID בממיר האופטי (ONT) לא עושה כלום. ההגדרה שעבדה לך היא רק בראוטר עם OpenWrt.
נא בדיקתך...
נא בדיקתך...
לכו חזו מפעלות יהוה אשר שם שמות בארץ. משבית מלחמות עד קצה הארץ קשת ישבר וקצץ חנית עגלות ישרף באש.
- DanielGR
- גורו רשתות

הנושא הזה נדון מספר רב של פעמים ביותר משירשור אחד, ועדיין טוב היה שיהיה מדריך נגיש, ורצוי בשירשור נעוץ משום שלפחות חלק מאלו שינסו להתחבר להוט ייתקלו בבעיה הזו.
בנוסף יש כאן נקודה עקרונית: ה-ONT הוא חלק מהרשת המנוהלת של הספקית למרות שפיזית הוא נמצא בבית הלקוח. הספקית יכולה לנטר מרחוק, ואפילו לדחוף עידכוני גרסה.
ולכן, מי שרק רוצה חיבור עובד, עדיף פשוט כמה שפחות להתעסק עם ה-ONT, זה אמור להיות ברידג׳׳ שקוף שפשוט עובד בלי שום הגדרות מיוחדות. אנחנו אפילו לא יודעים מה קורה להגדרה כזו אם בוצע עידכון גרסה כפוי ל-ONT, האם ההגדרה תישמר?
ובהמשך לכך, הנתב הפרטי הוא באחריות וניהול מלאים של המשתמש, מתועד הרבה יותר טוב מה-ONT, ודברים שעובדים ,ואם יש אפשרות להגדיר את זה בנתב וזה גם עובד אז בוודאי שעדיף, ונראה שזה המצב.
בנוסף יש כאן נקודה עקרונית: ה-ONT הוא חלק מהרשת המנוהלת של הספקית למרות שפיזית הוא נמצא בבית הלקוח. הספקית יכולה לנטר מרחוק, ואפילו לדחוף עידכוני גרסה.
ולכן, מי שרק רוצה חיבור עובד, עדיף פשוט כמה שפחות להתעסק עם ה-ONT, זה אמור להיות ברידג׳׳ שקוף שפשוט עובד בלי שום הגדרות מיוחדות. אנחנו אפילו לא יודעים מה קורה להגדרה כזו אם בוצע עידכון גרסה כפוי ל-ONT, האם ההגדרה תישמר?
ובהמשך לכך, הנתב הפרטי הוא באחריות וניהול מלאים של המשתמש, מתועד הרבה יותר טוב מה-ONT, ודברים שעובדים ,ואם יש אפשרות להגדיר את זה בנתב וזה גם עובד אז בוודאי שעדיף, ונראה שזה המצב.
-
barad5
- חבר שרק התחיל

כרגע אני בוחר בשלום בית, בהזדמנות אקראית אבצע לont איפוס ואעדכן (לא בקרוב)DanielGR כתב: מתןך עניין ומכיוון שזו השיטה המומלצת - תוכל לנסות להוריד את ההגדרה מה-ONT ולהשאיר את ההגדרה בנתב? הכי טוב היה לרסט את ה- ONT לברירת המחדל (תמיד תוכל לחזור למה שאצלך עובד)...
הטכנאי של הוט חלק איתי את כרטיס הלקוח שלי בטאבלט שלהם, שם הוא הראה ש:
OLT type: DASAN
ומספר BNG שמכיל 601 בתוכו, צירוף מקרים? אולי. אבל אין לי מושג מה זה אומר....
אבל אם למישהו יש וירצה לשפוך אור על זה אשמח לשמוע!
- whatevernevermind
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 129
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 37 פעמים
barad5 כתב: כרגע אני בוחר בשלום בית, בהזדמנות אקראית אבצע לont איפוס ואעדכן (לא בקרוב)
הטכנאי של הוט חלק איתי את כרטיס הלקוח שלי בטאבלט שלהם, שם הוא הראה ש:
OLT type: DASAN
ומספר BNG שמכיל 601 בתוכו, צירוף מקרים? אולי. אבל אין לי מושג מה זה אומר....
אבל אם למישהו יש וירצה לשפוך אור על זה אשמח לשמוע!...
OLT זה הציוד בצד השני של הסיב שמגיע אליך הביתה. הוא אחראי לרמה הפיזית של החיבור - האור עצמו וכל מה שקשור בקשר בין הOLT של הספקית לONT שאצלך בבית.
DASAN היא יצרנית ציוד תקשורת קוריאנית. דווח (כאן בפורום) שתשתית IBC משתמשת בציוד זה בחלק מהאיזורים בארץ, כאשר היתר הם ציוד של Nokia - כמו שאני רואה אצלי למשל. בזק, למיטב ידיעתי, משתמשת רק בNokia.
אז הOLT נמצא בחדר התקשורת הקרוב לביתך, שבניהול חברת התשתית הפיזית (IBC/unlimited).
BNG זה השם של חברת Juniper (יצרנית ציוד תקשורת אמריקנית) לציוד שהוא Broadband Network Gateway - זה הציוד שנמצא בספקית עצמה (נניח HOT) שמולו אתה יוצר את החיבור הלוגי (DHCP/PPPOE). הוא מנתב אותך ברמה 3 אל תשתית ספקית האינטרנט ומשם לאינטרנט. לאותו רעיון יש שמות שונים אצל יצרניות ציוד שונות, השימוש בשם BNG מעיד בארץ על Juniper.
אני יכול להעיד שאצלי גם חיבור סלקום על תשתית IBC משתמש בBNG של Juniper, ולכן תתכן גם תצורה של שוק סיטונאי שבו הBNGים יושבים גם כן אצל ספקית התשתית בעבור ספקיות האינטרנט. בגלל שותפות סלקום/הוט בבעלות על IBC, זה לגמרי סביר.
אז הBNG יושב כבר באתר ראשי של ספקית האינטרנט (או התשתית במקרה של שיתוף ביניהן). בסלקום באיזור המרכז אפשר לראות שהBNGים נמצאים באתרי נתניה (nta), אור יהודה (ory), ראש העין (rhn). אתה יכול לראות את שם הBNG אם תפתח הסנפת רשת על הממשק בין הנתב לבין הONT שלך. גם תראה שם את כתובת הMAC שלו וכך תזהה את היצרנית (Juniper). בארכיטקטורה נכונה אתה אמור לראות לפחות 1 אבל לא יותר מ3 כאלה בכל נקודת קצה בארץ, מטעמי ביזור עומסים ברשת.
601 זה הVLAN שמוגדר בציוד של IBC שעל גביו ניתן השירות לספקית HOT. זה VLAN אחר לכל ספקית, למשל בסלקום זה 700 (או 701, לא זוכר איזה מהם).
-
barad5
- חבר שרק התחיל

תודה רבה על ההסבר המעמיק!whatevernevermind כתב: OLT זה הציוד בצד השני של הסיב שמגיע אליך הביתה. הוא אחראי לרמה הפיזית של החיבור - האור עצמו וכל מה שקשור בקשר בין הOLT של הספקית לONT שאצלך בבית.
DASAN היא יצרנית ציוד תקשורת קוריאנית. דווח (כאן בפורום) שתשתית IBC משתמשת בציוד זה בחלק מהאיזורים בארץ, כאשר היתר הם ציוד של Nokia - כמו שאני רואה אצלי למשל. בזק, למיטב ידיעתי, משתמשת רק בNokia.
אז הOLT נמצא בחדר התקשורת הקרוב לביתך, שבניהול חברת התשתית הפיזית (IBC/unlimited).
BNG זה השם של חברת Juniper (יצרנית ציוד תקשורת אמריקנית) לציוד שהוא Broadband Network Gateway - זה הציוד שנמצא בספקית עצמה (נניח HOT) שמולו אתה יוצר את החיבור הלוגי (DHCP/PPPOE). הוא מנתב אותך ברמה 3 אל תשתית ספקית האינטרנט ומשם לאינטרנט. לאותו רעיון יש שמות שונים אצל יצרניות ציוד שונות, השימוש בשם BNG מעיד בארץ על Juniper.
אני יכול להעיד שאצלי גם חיבור סלקום על תשתית IBC משתמש בBNG של Juniper, ולכן תתכן גם תצורה של שוק סיטונאי שבו הBNGים יושבים גם כן אצל ספקית התשתית בעבור ספקיות האינטרנט. בגלל שותפות סלקום/הוט בבעלות על IBC, זה לגמרי סביר.
אז הBNG יושב כבר באתר ראשי של ספקית האינטרנט (או התשתית במקרה של שיתוף ביניהן). בסלקום באיזור המרכז אפשר לראות שהBNGים נמצאים באתרי נתניה (nta), אור יהודה (ory), ראש העין (rhn). אתה יכול לראות את שם הBNG אם תפתח הסנפת רשת על הממשק בין הנתב לבין הONT שלך. גם תראה שם את כתובת הMAC שלו וכך תזהה את היצרנית (Juniper). בארכיטקטורה נכונה אתה אמור לראות לפחות 1 אבל לא יותר מ3 כאלה בכל נקודת קצה בארץ, מטעמי ביזור עומסים ברשת.
601 זה הVLAN שמוגדר בציוד של IBC שעל גביו ניתן השירות לספקית HOT. זה VLAN אחר לכל ספקית, למשל בסלקום זה 700 (או 701, לא זוכר איזה מהם)....
-
barad5
- חבר שרק התחיל

מצאתי הזדמנות, בצעתי איפוס על ידי לחיצה ממושכת על ה "RESET" בגב הממיר סיב, בהחלט עבד ללא הגדרה מיד לאחר שעלה.DanielGR כתב: מתןך עניין ומכיוון שזו השיטה המומלצת - תוכל לנסות להוריד את ההגדרה מה-ONT ולהשאיר את ההגדרה בנתב? הכי טוב היה לרסט את ה- ONT לברירת המחדל (תמיד תוכל לחזור למה שאצלך עובד)...
האם שווה לערוך את הפוסט? ימים יגידו...
בנתיים אעדכן את התגובה מתחת למדריך עם עוד דרך לפתור תקלות עם .IPV6
- Jabberwock
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1307
- נתן תודות: 68 פעמים
- קיבל תודות: 160 פעמים
כן תעדכן בבקשה את הפוסט. לגבי תיקון IPv6, יש את 2 השיטות. אבל השיטה הנוספת שהוספת בתמונה היא לקושחה ישנה. תמחק אותה.
לכו חזו מפעלות יהוה אשר שם שמות בארץ. משבית מלחמות עד קצה הארץ קשת ישבר וקצץ חנית עגלות ישרף באש.
- DanielGR
- גורו רשתות

תודה על העידכון. מכיוון שהפוסט בנוי כמדריך ויכול לעזור למי שייתקל באותה בעיה (ובתקווה שלא יילך לאיבוד כי הוא לא ״נעוץ״) - רצוי שהוא יהיה מדויק ככל האפשר, ולכן עדיף לעדכן.barad5 כתב: מצאתי הזדמנות, בצעתי איפוס על ידי לחיצה ממושכת על ה "RESET" בגב הממיר סיב, בהחלט עבד ללא הגדרה מיד לאחר שעלה.
האם שווה לערוך את הפוסט? ימים יגידו...
בנתיים אעדכן את התגובה מתחת למדריך עם עוד דרך לפתור תקלות עם .IPV6...
-
barad5
- חבר שרק התחיל

היה לי חבל למחוק את המדריך התחברות לממשק אז ציינתי שניתן לדלג ישר לשלב 4...DanielGR כתב: תודה על העידכון. מכיוון שהפוסט בנוי כמדריך ויכול לעזור למי שייתקל באותה בעיה (ובתקווה שלא יילך לאיבוד כי הוא לא ״נעוץ״) - רצוי שהוא יהיה מדויק ככל האפשר, ולכן עדיף לעדכן....
- want_upload
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 462
- נתן תודות: 423 פעמים
- קיבל תודות: 53 פעמים
זאת לא בדיחה. אתה יכול לקרוא על זה כאןamdr1 כתב: קראתי בפייסבוק שהוט מתחילים לספק שרות על תשתית בזק.אם זה לא בדיחה אז סביר להניח שכל הציוד מאושר בתשתית בזק יהיה רלוונטי......
https://zmanavir.co.il/internet/32650
אבל רוב הסיכוי שהוט תתחבר לתשתית בזק רק באותם האזורים שאין שם פריסה של אנלימיטד
DanielGR כתב: בראש ובראשונה תודה רבה על ההשקעה. לחדד: ההגדרה של ה-VLAN לא צריכה להיות ב-ONT וגם בנתב.
ובכלל בשירשור הזה:
viewtopic.php?t=402565
והערה כללית, הנושא הזה ראוי שיהיה Sticky משום שהשאלות חוזרות על עצמן,...
אני מנסה להבין משהו לגבי זה. אני גם בהוט ועברתי לציוד פרטי עם ממיר סיב Gofiber GF25C.
ניסיתי ללכת לפי ההמלצה ולהגדיר VLAN בנתב (אסוס תחת IPTV), 601 כמו שכתבו רבים קודם, אך זה לא עבד.
לעומת זה כאשר לא מוגדר VLAN באסוס, כלומר כשזה על NONE, זה עובד גם אם מתאם הסיב אחרי איפוס, כלומר לא הגדרתי בו VLAN בכלל.
אפילו הגדלתי לעשות ומחקתי בממשק של Gofiber GF25C את nas0_0 ברירת המחדל אבל גם במצב כזה אותה תוצאה - אם הגדרתי VLAN באסוס זה לא עובד ואם זה על NONE זה עובד.
האם זה מצב תקין? אין דרך לגרום להגדרת ה-VLAN להיות בנתב בלבד ושזה יעבוד?
*בתמונות - מצב ברירת המחדל. ניתן לראות ש- Enable VLAN לא מסומן ואפילו בשלב מסוים עשיתי Delete ל- nas0_0.