שרשור תגובות: יס+ מול סלקום+ | מבחן הדיליי Ultra Low Latency הגדול!
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78904
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
- zviwr
- עורך משנה HTmobile

- תגובות: 1647
- שם מלא: צבי וורובל
- נתן תודות: 39 פעמים
- קיבל תודות: 194 פעמים
עופר, תודה על המאמר ההשוואה. לי יש הוט כבלים וגם סטרימרים של יס, פריטיוי ואני יכול להגיד שהכבלים מנצחים את הסיבים האופטיים בנושא הדיליי. בכבלים הדיליי הוא אפסי. זו הסיבה שאני מעדיף לשלם יותר ולשמוע את הגולים או הסלים לפני השכנים 

צבי וורובל
- oferlaor
- מנהל

מעניין. לא בדקנו הוט בכלל (הם לא הצהירו שהם במשחק עדיין).
מעניין אם ימשיך להיות המצב אחרי שתעדכן את הגרסא ותדליק את הפיצ'ר של ה-ultra low latency
מעניין אם ימשיך להיות המצב אחרי שתעדכן את הגרסא ותדליק את הפיצ'ר של ה-ultra low latency
- אלי וילנאי
- חבר פעיל

- תגובות: 61
- שם מלא: אלי וילנאי
- נתן תודות: 4 פעמים
- קיבל תודות: 1 פעם
"אין בארץ כיום דרך מהירה יותר לקבל את שידורי המונדיאל."
אני לא חסיד של הוט, אבל יש להם יתרון מנצח כאן - הם מעבירים את השידור דרך תווך ששייך להם בלעדית, ולא ברשת ציבורית. גם פרוטוקול השידור שלהם אינו UDP אלא מבוסס broadcast. אין לי שום ספק שהם יותר מהירים מיס וסלקום.
גילוי נאות: אני לקוח של יס פלוס, אין לי שום קשר להוט.
כמו כן, אינני יודע כמה פעמים בוצע הניסוי. מנסיוני בקליטת שידורים חיים OTT, הרבה פעמים מעבר ערוץ וחזרה משנה את הדיליי. על ניסוי כזה, כדי לקבל תוצאות מובהקות, הייתי חוזר לפחות 30 פעם אצל כל ספק. 30 הוא מספר שרירותי שניראה בעיני מספיק גדול. ולא פחות מהממוצע, הייתי מתעניין בסטיית התקן.
אני לא חסיד של הוט, אבל יש להם יתרון מנצח כאן - הם מעבירים את השידור דרך תווך ששייך להם בלעדית, ולא ברשת ציבורית. גם פרוטוקול השידור שלהם אינו UDP אלא מבוסס broadcast. אין לי שום ספק שהם יותר מהירים מיס וסלקום.
גילוי נאות: אני לקוח של יס פלוס, אין לי שום קשר להוט.
כמו כן, אינני יודע כמה פעמים בוצע הניסוי. מנסיוני בקליטת שידורים חיים OTT, הרבה פעמים מעבר ערוץ וחזרה משנה את הדיליי. על ניסוי כזה, כדי לקבל תוצאות מובהקות, הייתי חוזר לפחות 30 פעם אצל כל ספק. 30 הוא מספר שרירותי שניראה בעיני מספיק גדול. ולא פחות מהממוצע, הייתי מתעניין בסטיית התקן.
- oferlaor
- מנהל

אפשר גם 300, למה 30?
בשני החברות יש התאמה דינמית, מה שאומר שאחרי מעבר ערוץ צריך לחכות כמה דקות עד להתייצבות. ניסוי כמו שאתה מציע לא באמת פרקטי אבל אתה מוזמן לנסות ולבצע אותו (לפי החישוב שלי זה יקח לך כמה ימים של בדיקות רציפות במקרה הטוב).
צפוי ווריאביליות בין המוצרים השונים ואני לא מתיימר להגיד שזה יהיה המספרים שכולם יקבלו בכל ניסוי אבל כנראה שהיחס בין החברות יהיה די עקבי.
לגבי הוט - אין לי מספיק הכירות עם המערכות לבכדי להעריך איך הם יתמודדו עם שידורי הסטרימינג. ניסוי מעניין ששווה לנסות אם יש למישהו אפשרות בבית (לי אין הוט בבית ואין לי קשר אליהם).
בשני החברות יש התאמה דינמית, מה שאומר שאחרי מעבר ערוץ צריך לחכות כמה דקות עד להתייצבות. ניסוי כמו שאתה מציע לא באמת פרקטי אבל אתה מוזמן לנסות ולבצע אותו (לפי החישוב שלי זה יקח לך כמה ימים של בדיקות רציפות במקרה הטוב).
צפוי ווריאביליות בין המוצרים השונים ואני לא מתיימר להגיד שזה יהיה המספרים שכולם יקבלו בכל ניסוי אבל כנראה שהיחס בין החברות יהיה די עקבי.
לגבי הוט - אין לי מספיק הכירות עם המערכות לבכדי להעריך איך הם יתמודדו עם שידורי הסטרימינג. ניסוי מעניין ששווה לנסות אם יש למישהו אפשרות בבית (לי אין הוט בבית ואין לי קשר אליהם).
אני חושב שמי שמדבר פה על הוט מתכוון לשידורים שלהם על גבי תשתית הכבלים הקואקסיאלית "הישנה",
ולא לשידורים שלהם גבי רשת האינטרנט עם אפליקציה\סטרימר, שמקבילים ליס+\סלקום TV\פרטנר TV וכו'.
לשידור על גבי רשת האינטרנט אין שום דרך להתחרות מבחינת delay עם שידור על גבי תשתית הכבלים, ולא משנה מה גודל ה-Chunk שנוצר בשרת המקור או כמה יעיל הבאפר המקומי. בתשתית הקואקסיאלית אין "הזרמה", וכל הערוצים משודרים על הכבל שמגיע ללקוח בצורה קבועה ורציפה. זה פחות או יותר אחד היתרונות היחידים שעוד נותרו לתשתית הזאת.
אני מניח שגם היתרון הזה ייעלם ביום שהוט תזנח לחלוטין את תשתית הכבלים ותעבור לשידור בלעדי באינטרנט.
כשזה יקרה כולנו נהיה באותו דיליי פחות או יותר
ולא לשידורים שלהם גבי רשת האינטרנט עם אפליקציה\סטרימר, שמקבילים ליס+\סלקום TV\פרטנר TV וכו'.
לשידור על גבי רשת האינטרנט אין שום דרך להתחרות מבחינת delay עם שידור על גבי תשתית הכבלים, ולא משנה מה גודל ה-Chunk שנוצר בשרת המקור או כמה יעיל הבאפר המקומי. בתשתית הקואקסיאלית אין "הזרמה", וכל הערוצים משודרים על הכבל שמגיע ללקוח בצורה קבועה ורציפה. זה פחות או יותר אחד היתרונות היחידים שעוד נותרו לתשתית הזאת.
אני מניח שגם היתרון הזה ייעלם ביום שהוט תזנח לחלוטין את תשתית הכבלים ותעבור לשידור בלעדי באינטרנט.
כשזה יקרה כולנו נהיה באותו דיליי פחות או יותר
- ChinggisKhan
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4794
- נתן תודות: 345 פעמים
- קיבל תודות: 769 פעמים
הביחה סלקום היא שבאופן כללי האיכות לא משהו, בלשון המעטה אם בעיות שונות ככה שהדיליי הוא לא כזה קריטי
- אלי וילנאי
- חבר פעיל

בדיוק. אני לא יודע למה עופר לאור התייחס ל"סטרימינג" של הוט. לא מדובר על שרות NEXT אלא על השרות הקואקסלילי, שלהזכירכם תמיד היה לו דיליי יותר נמוך מאשר לשידורי הלווין של YES בזמנו.sabres כתב: אני חושב שמי שמדבר פה על הוט מתכוון לשידורים שלהם על גבי תשתית הכבלים הקואקסיאלית "הישנה",
כשזה יקרה כולנו נהיה באותו דיליי פחות או יותר...
הוא כבלים>YES לווין> כל שרות סטרימינג מעל הרשת.
- אלי וילנאי
- חבר פעיל

זה אינו טיעון. תוכל לשתף כמה פעמים חזרתם על הניסוי?...
כמו כן כתבת שאחרי כל איטרציה צריך לחכות כמה דקות עד להתייצבות? לא הבנתי. הדרך היחידה להקטין את הדיליי תוך כדי שאני צופה היא לדלג על פריימים. לא חושב שמישהו רוצה את הקפיצות האלה, ולא חושב שליס או סלקום יש AI שיודע לקפוץ כשלא מרגישים.
- firebird
- חבר ותיק

- תגובות: 1488
- שם מלא: firebird
- נתן תודות: 24 פעמים
- קיבל תודות: 30 פעמים
עופר,
רשמת: "אבל גם במסכים חכמים LG/סמסונג זה מתקרב למספרים האלה ויוכל להגיע למהירות האופטימלית."
האם הטכנולוגיה מיושמת היום באפליקציה של YES בטלווזיות LG או שעדיין לא? במידה וכן האם הטכנולוגיה מיושמת רק בשידורי ספורט?
היום לצורך העיניין אני חווה הפרש של כמעט 30 שניות בין הממיר YES ULTRA שמחובר בטלוויזיה בסלון, לבין אפליקציית יס + שרצה על מסך LG בחדר השינה.
רשמת: "אבל גם במסכים חכמים LG/סמסונג זה מתקרב למספרים האלה ויוכל להגיע למהירות האופטימלית."
האם הטכנולוגיה מיושמת היום באפליקציה של YES בטלווזיות LG או שעדיין לא? במידה וכן האם הטכנולוגיה מיושמת רק בשידורי ספורט?
היום לצורך העיניין אני חווה הפרש של כמעט 30 שניות בין הממיר YES ULTRA שמחובר בטלוויזיה בסלון, לבין אפליקציית יס + שרצה על מסך LG בחדר השינה.
אין מסך מושלם! כן, אני יודע שפעם היה ......

- oferlaor
- מנהל

DOCSIS 3 או אנלוגי?אלי וילנאי כתב: בדיוק. אני לא יודע למה עופר לאור התייחס ל"סטרימינג" של הוט. לא מדובר על שרות NEXT אלא על השרות הקואקסלילי, שלהזכירכם תמיד היה לו דיליי יותר נמוך מאשר לשידורי הלווין של YES בזמנו.
הוא כבלים>YES לווין> כל שרות סטרימינג מעל הרשת....
- oferlaor
- מנהל

חזרנו עליו פעמיים. הניסוי שהוצג היה השני. לא ראיתי הפרש בין שני הניסויים. זה בהחלט טיעון כי שים לב שהבדיקה נעשתה בתנאי מעבדה. אצל משתמשים בבית יתכן שיש WIFI או רשת פחות יציבה ויתכן שאצל אנשים בבית התוצאות עלולות להיות מעט שונות (לא באופן דרמטי, להערכתי). אנחנו לא מנסים כאן להגיע לשברירי שניה או לעשות בדיקה מסודרת, זה ניסוי - בדקנו את הטענות של שתי החברות ומתברר שיס+ כולל פחות דיליי (שים לב ששתי החברות לא צודקות בניסוח "ללא דיליי בכלל").אלי וילנאי כתב: זה אינו טיעון. תוכל לשתף כמה פעמים חזרתם על הניסוי?
כמו כן כתבת שאחרי כל איטרציה צריך לחכות כמה דקות עד להתייצבות? לא הבנתי. הדרך היחידה להקטין את הדיליי תוך כדי שאני צופה היא לדלג על פריימים. לא חושב שמישהו רוצה את הקפיצות האלה, ולא חושב שליס או סלקום יש AI שיודע לקפוץ כשלא מרגישים....
נראה שהם עלולים כן לעשות קפיצה קטנה (להפריע לרצף) אם הם מזהים שיש בעיה ברוחב הפס. זה חלק מהמחיר של דיליי נמוך.
- oferlaor
- מנהל

הם טוענים שכן, ושהם משחררים את הפיצ'ר גם למסכים חכמים. לא ראיתי את זה, אז אני לא יכול להעיד בעצמי שזה שוחרר. יתכן גם שהם משחררים אותו באופן הדרגתי.firebird כתב: עופר,
היום לצורך העיניין אני חווה הפרש של כמעט 30 שניות בין הממיר YES ULTRA שמחובר בטלוויזיה בסלון, לבין אפליקציית יס + שרצה על מסך LG בחדר השינה....
בכל מקרה, אתה צריך לראות תפריט שמאפשר את זה להבנתי, ויתכן שצריך אפילו להדליק את זה באופן עצמאי.
- אלי וילנאי
- חבר פעיל

אני חושב שכבר 20 שנה לפחות אין כבלים אנאלוגיים בישרל. ברור שDOCSIS. זה תקן ייעודי להעברת שידורים בכבלים, בניגוד ל UDP/IP שמיועד למטרות כלליות ומעולם לא נוצר במיוחד להעברת שידורים.oferlaor כתב: DOCSIS 3 או אנלוגי?...
- אלי וילנאי
- חבר פעיל

זאת תהיה חובבנות למדוד דיליי בחיבור אלחוטי.oferlaor כתב: חזרנו עליו פעמיים. הניסוי שהוצג היה השני. לא ראיתי הפרש בין שני הניסויים. זה בהחלט טיעון כי שים לב שהבדיקה נעשתה בתנאי מעבדה. אצל משתמשים בבית יתכן שיש WIFI או רשת פחות יציבה ויתכן שאצל אנשים בבית התוצאות עלולות להיות מעט שונות (לא באופן דרמטי, להערכתי). אנחנו לא מנסים כאן להגיע לשברירי שניה או לעשות בדיקה מסודרת, זה ניסוי - בדקנו את הטענות של שתי החברות ומתברר שיס+ כולל פחות דיליי (שים לב ששתי החברות לא צודקות בניסוח "ללא דיליי בכלל").
נראה שהם עלולים כן לעשות קפיצה קטנה (להפריע לרצף) אם הם מזהים שיש בעיה ברוחב הפס. זה חלק מהמחיר של דיליי נמוך....
כמו כן, פעמיים זה ממש ממש ממש לא מדגם סטטיסטי.
ויש פה עוד עניין קטן: הלכתם למשרדים של יס, שאין לכם שום קשר אליהם. גם לי אין שום קשר אליהם. אני משוכנע שהם לא יתנו לי להכנס למשרדים ולבצע ניסוי כזה.
אז הלכתם כאמור למשרדים שלי יס, ויצא שהם יותר מהירים, וזה פורסם.
זה בעייתי.
- oferlaor
- מנהל

לי בבית אין 4 מסכים מסודרים עם הגרסאות האחרונות של כל אחד מהמוצרים והשירותים האלה. אם היה לי, הייתי עושה את זה בבית. לצערי אין לי ולכן היה צריך למצוא מקום אחר.אלי וילנאי כתב: זאת תהיה חובבנות למדוד דיליי בחיבור אלחוטי.
כמו כן, פעמיים זה ממש ממש ממש לא מדגם סטטיסטי.
ויש פה עוד עניין קטן: הלכתם למשרדים של יס, שאין לכם שום קשר אליהם. גם לי אין שום קשר אליהם. אני משוכנע שהם לא יתנו לי להכנס למשרדים ולבצע ניסוי כזה.
אז הלכתם כאמור למשרדים שלי יס, ויצא שהם יותר מהירים, וזה פורסם.
זה בעייתי....
אם לך יש, נשמח אם תפרסם וידאו שלך. אל תשכח לצלם את כל 300 הניסויים
אגב, יש בדיקה שפורסמה על ידי משפיען שמומנה על ידי סלקום ושסלקום נצחו בה. ההבדל, אני חושב, היא שוידאתי שאין שום משחקים - הכל מוגדר זהה, האינטרנט אופטימלי וכמובן שאין לי קשר מסחרי עם יס.
אגב, פניתי לסלקום לפני יס, והם לא חזרו אלי.
- אלי וילנאי
- חבר פעיל

לא עקבתי אחרי הפרטים, יש לי בבית 4 מסכים מסודרים, כולם עם ממירי אנדרואיד. אני מחובר ליס פלוס. אני צריך לעדכן גירסה כדי לבצע את המדידה? תוכל לומר מהי הגירסה העדכנית? לגבי סלקום, אני לא מנוי לשירות אבל אני יכול בקלות לעשות מינוי לחודש, ואולי אפילו יש חודש חינם. מכיוון שאין לי לווין (או עדיף -הוט), לא אוכל להשוות לבייסליין, אבל אני יכול פשוט להציב שני מסכים אחד לייד השני ולראות מי "משיג" ובכמה.oferlaor כתב: לי בבית אין 4 מסכים מסודרים עם הגרסאות האחרונות של כל אחד מהמוצרים והשירותים האלה. אם היה לי, הייתי עושה את זה בבית. לצערי אין לי ולכן היה צריך למצוא מקום אחר.
אם לך יש, נשמח אם תפרסם וידאו שלך. אל תשכח לצלם את כל 300 הניסויים
אגב, יש בדיקה שפורסמה על ידי משפיען שמומנה על ידי סלקום ושסלקום נצחו בה. ההבדל, אני חושב, היא שוידאתי שאין שום משחקים - הכל מוגדר זהה, האינטרנט אופטימלי וכמובן שאין לי קשר מסחרי עם יס.
אגב, פניתי לסלקום לפני יס, והם לא חזרו אלי....
אני רק צריך לדעת מספרי גירסה כדי שאוכל לוודא שיש לי את הפיצ'ר.
לגבי ה 300, אני מנסה לנהל דיון עם טיעונים עינייינים. אני לא חושב שיש מקום לזלזול. אני בטוח שלמדת מספיק מתמטיקה וסטטיסטיקה כדי לדעת ש 2 מדידות אלא מייצרות תוצאה מובהקת בניסוי שיש בו כל כך הרבה דרגות חופש.
אז אודה רק למספרי גירסאות ואבדוק. ואשמח גם להבין מה פיספסתי - 2 לעומת 4.
האם זו גירסה 58 ביס ו 16 בסלקום?
- oferlaor
- מנהל

מספרי הגרסא נמצאים בצילומי המסך במאמר... הראתי אותם גם בוידאו כדי שכל מי שבודק יכול לאמת אותם.
ברור שצחקתי לגבי ה-300 בדיקות. אני טוען שאם שתי בדיקות נותנות את אותם ערכים, לא צריך לעשות מיליון בדיקות סטטיות בשביל להבין שזה המספרים... אבל אם זה חשוב לך, לך על זה.
ה-Baseline היה חשוב לי רק כדי להבין אם באמת זה אפס דיליי (כמו ששתי החברות טענו) וזה כמובן לא אפס, היה בהחלט הפרש של זמן.
ממליץ שתצפה שוב בוידאו, עשיתי את זה מסודר - איך הראוטר מוגדר (חוטי, ללא שום קליינטים נוספים שעלולים להפריע או לתעדף), שני ממירים + הגרסאות שלהן, איך וידאתי שהפיצ'ר דלוק בשתי החברות ואיך בדקתי.
ברור שצחקתי לגבי ה-300 בדיקות. אני טוען שאם שתי בדיקות נותנות את אותם ערכים, לא צריך לעשות מיליון בדיקות סטטיות בשביל להבין שזה המספרים... אבל אם זה חשוב לך, לך על זה.
ה-Baseline היה חשוב לי רק כדי להבין אם באמת זה אפס דיליי (כמו ששתי החברות טענו) וזה כמובן לא אפס, היה בהחלט הפרש של זמן.
ממליץ שתצפה שוב בוידאו, עשיתי את זה מסודר - איך הראוטר מוגדר (חוטי, ללא שום קליינטים נוספים שעלולים להפריע או לתעדף), שני ממירים + הגרסאות שלהן, איך וידאתי שהפיצ'ר דלוק בשתי החברות ואיך בדקתי.
- אלי וילנאי
- חבר פעיל

ביתניים עדכנתי את יס פלוס אצלי לגרסה שמופיעה במאמר, והתקנתי את גרסת סלקום טי וי, עדיין לא עשיתי מנוי. בחיפוש בהגדרות באפליקצית יס פלוס לא מצאתי שום הגדרה שקשורה לדיליי. אני עכשיו צפיתי בוידאו שלך, אני על אותה גירסה שמופיעה המאמר, לא רואה אצלי בהגדרות שום דבר שקשור ל yes live . מוזר מאוד. לא סביר שאתה על גירסת בטא כלשהיא שכן מס הבילד זהה. מאוד מוזר
נערך לאחרונה על ידי אלי וילנאי ב 01/06/2026 17:05, נערך פעם 1 בסך הכל.