תכנון מערכת בסלון חדש 5.1.2 או 7.1

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
EranY פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 38
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

אנחנו עוברים לדירה חדשה ובסלון מתוכננת הנמכת גבס.
אין אפשרות להעמיד את הרמקולים של הסראונד בגובה אוזן מצדי הספה אלא רק בתקרה.
מה עדיף מבחינת סאונד לק"ב ומוזיקה, 5.1.2 אטמוס ליד הסראונד בתקרה או 7.1 כאשר 2 סראונד מאחורי הספה בתקרה ושניים מעליה בתקרה?
תודה

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9000
נתן תודות: 1566 פעמים
קיבל תודות: 1347 פעמים

שליחה #2 

תתחדשו על המעבר.
לשאלתך, אם החלל מאפשר (וכנראה שכן) אז התשובה שלי אלייך היא 7.1.2 ולא אחת מהאופציות שהעלית.
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

EranY פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

תודה על המענה.
רק כדי לוודא שוב, בתצורה הזו 7.1.2- כל 4 רמקולי הסראונד ו 2 האטמוס שקועים בתקרה בהתאם לשרטוט?
7.1.2.jpeg

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #4 

אהה, פספסתי שהכל אמור להיות בתקרה.
אין קירות צדדיים / אחוריים ?
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

EranY פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

avihuli כתב: אהה, פספסתי שהכל אמור להיות בתקרה.
אין קירות צדדיים / אחוריים ?
...
הכל בתקרה...

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #6 

אוקיי, אני עדיין נשאר בדעתי של כל הבמה האחורית בתקרה.
הקפדה יתרה על מיקום נכון, מרחקים והכי חשוב לצורך "טשטוש" אפקט הגובה - שקועים עם טוויטרים מתכווננים.
כמובן, רסיבר מתאים שיכול לסחוב את הסט עם מערכת כיול עדכנית.
יש סקיצות של החלל ? יש ציוד קיים או הכל חדש ?
.

EranY פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

מצ"ב סקיצה עם מידות,

יש ציוד קיים ישן מ- 2010... הכיוון הוא להרכיב מערכת איכותית חדשה
LR.jpg

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7392
נתן תודות: 21 פעמים
קיבל תודות: 501 פעמים

שליחה #8 

סראונד בתקרה אטמוס בתקרה .... מצטער מאוד לא משתתף בחגיגה הזאת אבי . הוא צריך מיקום אחר לסראונד .
Sony 1040
Monitor mass

molvy
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 7037
נתן תודות: 1274 פעמים
קיבל תודות: 1460 פעמים

שליחה #9 

אני הייתי עם 7.1.2 כאשר כל רמקולי הסראונד היו מורכבים גבוה

לאחרונה שידרגתי את המגבר ושיניתי את גבהי הרמקולים האחוריים והצדדיים לגובה האוזן פחות או יותר והתוצאה שונה לחלוטין ומדהימה, לא האמנתי שגובה הרמקולים הללו יגרמו לכזה שינוי קיצוני באיכות השמע של הסראונד

לכן אני לא ממליץ לשים את כל הרמקולים בגובה התקרה, לא חייבים לתלות אותם אפשר על מעמדים בגובה האוזל פחות או יותר בצורה הזו הרמקולים משתלבים די טוב בסלון ולא מפריעים יותר מידי, נראה לי שההנאה שלך מהמערכת שלך תקבל שדרוג מאוד משמעותי

FastandFurious
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5137
נתן תודות: 1061 פעמים
קיבל תודות: 695 פעמים

שליחה #10 

molvy כתב: אני הייתי עם 7.1.2 כאשר כל רמקולי הסראונד היו מורכבים גבוה
לאחרונה שידרגתי את המגבר ושיניתי את גבהי הרמקולים האחוריים והצדדיים לגובה האוזן פחות או יותר והתוצאה שונה לחלוטין ומדהימה, לא האמנתי שגובה הרמקולים הללו יגרמו לכזה שינוי קיצוני באיכות השמע של הסראונד
לכן אני לא ממליץ לשים את כל הרמקולים בגובה התקרה, לא חייבים לתלות אותם אפשר על מעמדים בגובה האוזל פחות או יותר בצורה הזו הרמקולים משתלבים די טוב בסלון ולא מפריעים יותר מידי, נראה לי שההנאה שלך מהמערכת שלך תקבל שדרוג מאוד משמעותי
...
מסכים איתך, המיקום של רמקולי הסראונד צריך להיות על מעמדים במרחק סביר מעמדת האזנה, או (תלוי ברמקול) על הקיר בגובה האוזן או קצת גבוה יותר עם זווית לעמדת האזנה... אבל יש מקרים בהם לא ניתן למקם את רמקולי הסראונד כנ"ל ושאין ברירה, עדיף שימוקמו בתקרה מאשר לא ימוקמו בכלל..

אצלי גם יש את הבעיה הזאת שלא ניתן למקם אותם על מעמדים או על הקיר בגובה האוזן או מעט יותר גבוהה עם זווית לעמדת האזנה

לפני שנכנסנו לדירה החדשה לפני כ 4 שנים טרם היינו סגורים היכן הספה תמוקם, והיינו בטוחים שלא נעשה "אי" במטבח, עשיתי הכנות למיקום רמקולי הסראונד בצורה כזאת, זה לא הכי אידיאלי גם מבחינת המיקום שלהם, מותקנים אצלי גם זוג רמקולים בתקרה לקונפיגרצייה של אטמוס..

פחות להתייחס לזווית הטויטרים כרגע, כי התמונה צולמה אחרי שהורדתי את הרמקולים על מנת לנקות אותם וכאשר מיקמתי שוב טרם סדרתי את הזווית לעמדת האזנה.. אגב, התמונה צולמה לפני הכיול
Screenshot_20260528_100338_Gallery.jpg
Screenshot_20260528_100118_Gallery.jpg
Perlisten R7T
Accuphace E480
.............
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo

EranY פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #11 

תודה רבה על ההיענות וההסברים.
לצערי, אין אפשרות למקם את הסראונד בגובה האוזן אלא רק בתקרה.
בהינתן האילוץ הזה אני מחפש את הקונפיגורציה המיטבית 5.1.2/7.1/7.1.2, אני מבין שזה לא יהיה מושלם אבל בואו ננסה להתקרב ככל שניתן 🙃

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7392
נתן תודות: 21 פעמים
קיבל תודות: 501 פעמים

שליחה #12 

יפה ויקטור ככה צריך . אם אתה יכול ערן ככה הכי טוב
Sony 1040
Monitor mass

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #13 

7.1.2
בהצלחה.
.

FastandFurious
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #14 

EranY כתב: תודה על המענה.
רק כדי לוודא שוב, בתצורה הזו 7.1.2- כל 4 רמקולי הסראונד ו 2 האטמוס שקועים בתקרה בהתאם לשרטוט?
...
כן בהתאם לשרטוט, תשים לב שאתה מקבל לפי דולבי אפשרות למיקום רמקולי הסראונד בין 90 ל 110 מעלות והבק סראונד בין 135 ל 150 מעלות

אני נצמדתי לדולבי גם מבחינת ההצבה של הסראונדים וגם מבחינת ההצבה של האטמוס, רק שהאטמוס אצלי הם לא חופפים בקו אנוכי לקדמים, בקו האופקי הם מכונסים קצת לבפנים ממש מעט, אבל אצלי הסראונדים זה פחות אידיאלי (וגם כנראה ככה יהיה גם אצלך) כי הם מגיעים מהגובה, אבל כמו שכתבתי עדיף שיגיעו מהגובה מאשר שלא יהיו בכלל... ובכל זאת למרות הכל הסראונדים אצלי נשמעים כ מעטפת ובגלל שהם רחוקים מעמדת האזנה הם מצליחים לבצע את המשימה.
מבחינת הקדמיים אני במשולש שווה צלעות של 2.42 עם הרחקה של הרמקולים מהקיר שמאחוריהם כאשר פאה חיצונית אחורית של הרמקול הקידמי כ 50 סנטים רחוקה מהקיר האחורי והפאה הפנימית כ 40 סנטים רחוקה מהקיר האחורי, עם toe in שחותך לפני האוזן שלי ונקודת המפגש של הטויטרים מאחורי הראש שלי כ 40 סנטימטר, כאשר הרמקולים רחוקים מקירות צדדיים כ 1 מטר ו70 סנטימטר, השתדלתי לתת לרמקולים תנאים סופר איכותיים ואם הייתי יכול להרחיק אותם עוד מהקיר מאחוריהם הייתי עושה זאת בשמחה על מנת לקבל עוד עומק במה מבחינת הצליל עוד אוויר והפרדה בין הכלים אבל זה הגבול כי אחרת הם יפריעו במעבר ויהיו באמצע הסלון וזה לא יהיה נוח לבני הבית, בעתיד הקרוב אני מתכנן להעיף את השידה שבסלון ולהביא סטנד יעודי של סטריאו וזה ישפר לי עוד את במת הצליל כי האמצע יהיה פתוח, אני שומע המון סטריאו ובקולנוע עובד פאנטום סנטר ככה שהחלפת המזנון בסטנד יעודי ישפר את התוצאה המעולה שכבר קיימת

אני עובד 4.1.2 השתדלתי להיצמד לדולבי ואני מאוד מרוצה
Screenshot_20260529_093944_Chrome.jpg
Perlisten R7T
Accuphace E480
.............
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7641
נתן תודות: 485 פעמים
קיבל תודות: 885 פעמים

שליחה #15 

ברכות על המעבר.

זאת בעיה בדירות החדשות היום, מסיבה לא ברורה קבלנים עושים ברירת מחדל של סלון ומטבח באותו חלל, זה משגע אותי. לא כולם רוצים חלל פתוח לגמרי, אני למשל אוהב שיש הפרדה. ללא קשר לק"ב, לא מבין את הדבר הזה.

אתם יכולים לעשות קיר גבס מאחורי הספה?

FastandFurious
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #16 

mulder כתב: ברכות על המעבר.
זאת בעיה בדירות החדשות היום, מסיבה לא ברורה קבלנים עושים ברירת מחדל של סלון ומטבח באותו חלל, זה משגע אותי. לא כולם רוצים חלל פתוח לגמרי, אני למשל אוהב שיש הפרדה. ללא קשר לק"ב, לא מבין את הדבר הזה.
אתם יכולים לעשות קיר גבס מאחורי הספה?
...
ערן מסכים איתך לגמרי שכל הרעיון של חלל סלון שחופף למטבח ופינת האוכל מאוד מפריע לצפיה בקולנוע זה לא נוח אני חווה את זה כי גם אצלי זה בדיוק ככה

אבל הרעיון לסגור קיר צמוד לגב הספה לטובת פרטיות בזמן צפייה פוגע משמעותית בתכנון נכון של מערכת קולנוע וסטריאו, במיוחד במקרה הזה שבו כל רמקולי הסראונד והאטמוס מותקנים בתקרה בתוך הנמכת גבס עם טוויטרים מכוונים לעמדת ההאזנה.

כאשר הספה צמודה לקיר אחורי
למעשה מאבדים אפשרות אמיתית לסראונד וסראונד בק ושיעבדו תקין
ולכן קשה מאוד ליישם נכון מערך 7.1.2,
כי אין מרחק עבודה מאחורי המאזין

במערכי אטמוס יש חשיבות קריטית להפרדה בין שכבת הסראונד לשכבת הגובה.

במערך 5.1.2 רמקולי הסראונד ממוקמים בדרך כלל בזווית של 110–120 מעלות ביחס למאזין כדי לייצר מעטפת היקפית נכונה, בזמן שרמקולי האטמוס אחראים לשכבת הגובה שמעל המאזין.
במערך 7.1.2 המצב אפילו יותר טוב, כי חלק מהתוכן האחורי עובר לסראונד בק, מה שמוריד עומס מהסראונד הצדדיים ומשפר את ההפרדה בין סראונד בק וסראונד לבין שכבת הגובה.
במקרה שלנו של פותח הדיון אם יסגור קיר צמוד לספב או קצת מאחוריה יש עוד בעיה, כל הרמקולים גם הסראונד וגם האטמוס מותקנים בתקרה!
כלומר בפועל, גם התוכן ההיקפי וגם שכבת הגובה, מגיעים כמעט מאותו אזור פיזי בחלל.

כאשר מוסיפים גם קיר צמוד מאחורי הספה
אין עומק אחורי,
ולא מרחק עבודה לסראונד בק
ורוב התוכן ההיקפי נדחס לרמקולים שנמצאים מעל ולצידי המאזין.
במצב כזה רמקולי האטמוס כבר לא מצליחים לייצר שכבת גובה נפרדת בצורה טבעית, כי גם הסראונד וגם האטמוס מגיעים מאותו אזור תקרה
Perlisten R7T
Accuphace E480
.............
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #17 

סימנתי לך לדעתי את המיקומים האפשריים לרמקולים בהתייחס לנקודת ההאזנה:
אדוס - זוג אטמוס לפני הספה
סגול - סראונד בטווח של 90-110 מעלות מצידי הספה.
טורקיז - סראונד בק מאחורי הספה ובמידה ותחליט לשנות תוכל להשתמש בתצורת ההתקנה הזו במערך של 5.1.4 ע" שינוי ההגדרות ברסיבר.
.

FastandFurious
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #18 

avihuli כתב: סימנתי לך לדעתי את המיקומים האפשריים לרמקולים בהתייחס לנקודת ההאזנה:
אדוס - זוג אטמוס לפני הספה
סגול - סראונד בטווח של 90-110 מעלות מצידי הספה.
טורקיז - סראונד בק מאחורי הספה ובמידה ותחליט לשנות תוכל להשתמש בתצורת ההתקנה הזו במערך של 5.1.4 ע" שינוי ההגדרות ברסיבר.
...
יפה אבי רק להוסיף תיקון קטן, בקונפיגרציה של 5.1.4 הסראונדים צריכים להיות בזווית של 110 עד 120 מעלות לכן המיקום שלהם צריך להיות קצת שונה

אצרף את התמונה עם השינוי שלדעתי הרמקול אמור להיות ממוקם, לדעתי הוא פחות צריך להיות לצידי הספה, יותר בזווית אלכסון וזה מפני שיש רמקולי אטמוס בתכנון

בכל אופן
Screenshot_20260529_170529_Gallery.jpg
Perlisten R7T
Accuphace E480
.............
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #19 

כן, לכן סימנתי קו לטווח שבו הוא יכול להתקין ולא שמתי נקודה.
בכל אופן, תצורה כזו תאפשר לו גמישות במעבר בין 7.1.2 (שלדעתי עדיפה) לבין 5.1.4.
.

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7641
נתן תודות: 485 פעמים
קיבל תודות: 885 פעמים

שליחה #20 

29/05/2026 14:42  
FastandFurious כתב:
ערן מסכים איתך לגמרי שכל הרעיון של חלל סלון שחופף למטבח ופינת האוכל מאוד מפריע לצפיה בקולנוע זה לא נוח אני חווה את זה כי גם אצלי זה בדיוק ככה

אבל הרעיון לסגור קיר צמוד לגב הספה לטובת פרטיות בזמן צפייה פוגע משמעותית בתכנון נכון של מערכת קולנוע וסטריאו, במיוחד במקרה הזה שבו כל רמקולי הסראונד והאטמוס מותקנים בתקרה בתוך הנמכת גבס עם טוויטרים מכוונים לעמדת ההאזנה.

כאשר הספה צמודה לקיר אחורי
למעשה מאבדים אפשרות אמיתית לסראונד וסראונד בק ושיעבדו תקין
ולכן קשה מאוד ליישם נכון מערך 7.1.2,
כי אין מרחק עבודה מאחורי המאזין

במערכי אטמוס יש חשיבות קריטית להפרדה בין שכבת הסראונד לשכבת הגובה.

במערך 5.1.2 רמקולי הסראונד ממוקמים בדרך כלל בזווית של 110–120 מעלות ביחס למאזין כדי לייצר מעטפת היקפית נכונה, בזמן שרמקולי האטמוס אחראים לשכבת הגובה שמעל המאזין.
במערך 7.1.2 המצב אפילו יותר טוב, כי חלק מהתוכן האחורי עובר לסראונד בק, מה שמוריד עומס מהסראונד הצדדיים ומשפר את ההפרדה בין סראונד בק וסראונד לבין שכבת הגובה.
במקרה שלנו של פותח הדיון אם יסגור קיר צמוד לספב או קצת מאחוריה יש עוד בעיה, כל הרמקולים גם הסראונד וגם האטמוס מותקנים בתקרה!
כלומר בפועל, גם התוכן ההיקפי וגם שכבת הגובה, מגיעים כמעט מאותו אזור פיזי בחלל.

כאשר מוסיפים גם קיר צמוד מאחורי הספה
אין עומק אחורי,
ולא מרחק עבודה לסראונד בק
ורוב התוכן ההיקפי נדחס לרמקולים שנמצאים מעל ולצידי המאזין.
במצב כזה רמקולי האטמוס כבר לא מצליחים לייצר שכבת גובה נפרדת בצורה טבעית, כי גם הסראונד וגם האטמוס מגיעים מאותו אזור תקרה
...
לא הבנתי מה אתה מנסה להסביר.
מבחינתי 5.1 בסיסי בערך באותו הגובה של הקדמיים עדיף בהרבה אם מתאפשר במגבלות החדר, לא הייתי נלחם על אטמוס שכל הבסיס שלו לא טוב. ומה הבעיה אם הוא יכול להוסיף קיר (אפילו חלקי) מאחורי הספה? לפי המרחקים נראה שיש מקום לשחק עם הספה לכיוון מרכז החדר. וגם אם קצת צמוד לא קרה כלום.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”