מתאם gpon 2.5GB דגם GOFiber GF25C
היי
אני מחובר כרגע לסיבים של סלקום אם מתאם נוקיה שלהם
אני רוצה להחליף אותו למתאם של go fiber GF25C לפי אתר סלקום הוא מאושר
לשימוש בתשתית שלהם אבל כתוב תשתית בזק עכשיו לא ברור אם זה
רק לקוחות שמחוברים לסלקום על תשתית בזק או גם ללקוחות שמחוברים
על סיב של סלקום?
אני שואל כי אני מחובר על סיב של סלקום לא של בזק.
מישהו פה בסלקום מחובר אם המתאם הזה? עובד יציב? יש תקלות?
תודה.
אני מחובר כרגע לסיבים של סלקום אם מתאם נוקיה שלהם
אני רוצה להחליף אותו למתאם של go fiber GF25C לפי אתר סלקום הוא מאושר
על סיב של סלקום?
אני שואל כי אני מחובר על סיב של סלקום לא של בזק.
מישהו פה בסלקום מחובר אם המתאם הזה? עובד יציב? יש תקלות?
תודה.
- ChaoscripT
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 919
- שם מלא: חביב
- נתן תודות: 102 פעמים
- קיבל תודות: 21 פעמים
סתם שאלה, למה אתה רוצה להחליף?
המתאם נוקיה שלהם מקבלים אותו בחינם.
אתה מחובר למהירות של 1 גיגה או יותר?
אתה מחובר למהירות של 1 גיגה או יותר?
אני מחובר על 1 ג'יגה,כן נכון מקבלים חינם אבל אם הוא נשרף או נדפק זה לשבת לחכות לטכנאי עד שיבוא,עד שיבוא אין טלויזיות אין אינטרנטChaoscripT כתב: סתם שאלה, למה אתה רוצה להחליף?
אתה מחובר למהירות של 1 גיגה או יותר?...
אם המתאם הנ''ל עובד על תשתית סלקום אז אני ישתמש בו כי ראשי ואת המתאם של סלקום ישים בצד שאם אחד מהם נדפק נשרף לא יודע מה
אז אני מחליף בניהם מאקטב מול סלקום את הפעיל וזהו.
וגם אם אני מחליט לעבור לחברה אחרת אז יש לי כבר מתאם.
חוץ מזה יש לי ניסיון מר אם המתאם של סלקום הנוקיה שלהם,כשרק התחברתי לסלקום המתאם שלהם נדפק הגיע טכנאי לקח לו שלוש שעות
ו 6 מתאמים להחליף עד שהמתאם התחבר לתשתית שלהם,משהו הזייה בזבזתי חצי יום עבודה.
- ChaoscripT
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 919
- שם מלא: חביב
- נתן תודות: 102 פעמים
- קיבל תודות: 21 פעמים
MrYair כתב: אני מחובר על 1 ג'יגה,כן נכון מקבלים חינם אבל אם הוא נשרף או נדפק זה לשבת לחכות לטכנאי עד שיבוא,עד שיבוא אין טלויזיות אין אינטרנט
אם המתאם הנ''ל עובד על תשתית סלקום אז אני ישתמש בו כי ראשי ואת המתאם של סלקום ישים בצד שאם אחד מהם נדפק נשרף לא יודע מה
אז אני מחליף בניהם מאקטב מול סלקום את הפעיל וזהו.
וגם אם אני מחליט לעבור לחברה אחרת אז יש לי כבר מתאם.
חוץ מזה יש לי ניסיון מר אם המתאם של סלקום הנוקיה שלהם,כשרק התחברתי לסלקום המתאם שלהם נדפק הגיע טכנאי לקח לו שלוש שעות
ו 6 מתאמים להחליף עד שהמתאם התחבר לתשתית שלהם,משהו הזייה בזבזתי חצי יום עבודה....
הבנתי.
חבל שאין מתאמים שיכולים רק ליצור את החיבור pppoe במקום שהראוטר יעשה את זה.
יש אבל אז אתה מקבל דאבל נאט אלה אם כן יש תמיכה ל NAT1:1 וגם אתה צריך איפי קבוע בישביל זה,...
יש לי בבית קלאסטר של פרוקסמוקס 3 שרתים מחוברים לסוויטץ' מנוהל משעשיתי זה הרמתי מכונה debian 13 שני מעבדים 2 ג'יגה ראם
הגדרתי על המכונה שני vlanים אחד ל lan ואחד ל wan קצת nftables ו nat כמה טוויקים בלינוקס שה pppoe ישתמש בכל הליבות
תוצאה סופית המכונה מחייגת לספק ומעבירה את כל התעבורה as is לכתובת איפי בטווח rfc1918 לדומה 10.10.10.2 ואז את ה 10.10.10.2 מוגדר
אצלי בדקו x50 ועובד פצצה על המכונה של לינוקס הגדרתי ב nftables שכל התעבורה שמגיעה מ wan ל self היא ב drop אבל התעבורה שמגיעה מ wan ל 10.10.10.2
היא חופשית נגיד ואני צריך לפתוח פורט בין אם זה דקו או כל ראוטר אחר הפורט עובד אני לא צריך לפתוח גם במכונה של לינוקס שמחייגת לספק אם pppoe
מבחינת מהירות בקווי 930 על 104 כשאשר המעבד של המכונה סביב 20-30 אחוז בשיא.
- DanielGR
- גורו רשתות

- תגובות: 1451
- שם מלא: DanielG
- נתן תודות: 218 פעמים
- קיבל תודות: 280 פעמים
התצורה המדוברת נקראת Half bridge. מימשתי את זה ב-Router OS, ראו דיון כאן:
viewtopic.php?t=395582&start=20#p3401672+
ללא Double NAT. ניתן לבצע Porting של זה ל-Debian או Alpine Linux.
viewtopic.php?t=395582&start=20#p3401672+
ללא Double NAT. ניתן לבצע Porting של זה ל-Debian או Alpine Linux.
זה דווקא די ברור: מבחינת סלקום, ה- GoFiber GF25C מאושר לשימוש רק על תשתית בזק ולא על תשתית IBC. אגב, מאז שסלקום העבירו ל-IBC את תשתית ה-PON שהם פרסו (זה היה לפני שבע שנים, בערך), לא אמור יותר להיות דבר כזה "סיב של סלקום" ללקוחות פרטיים. אם אתה מחובר על סיב סגול שסלקום פרסו אצלך בבניין, נכון להיום זה אמור להיות סיב של IBC.28/05/2026 10:14MrYair כתב: אני רוצה להחליף אותו למתאם של go fiber GF25C לפי אתר סלקום הוא מאושר
על סיב של סלקום?...
- Jabberwock
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1307
- נתן תודות: 68 פעמים
- קיבל תודות: 160 פעמים
הם גם לא מאשרים מעבר מ-IBC לבזק. לא משתלם וזה על פי מדיניות החברה.
הנציגים יכולים להגדיל לך את החבילה ל-2 ג'יגה בתוספת 20 ש"ח אבל בגלל הממיר שמגביל ל-1G זה לא יתן לך כלום והלחץ על צוואר הבקבוק יגדל, בפועל תקבל מהירות נמוכה ממה שיש לך.
הממיר האופטי של 2.5 ג'יגה לא מתאקטב להם על תשתית IBC. ראה הוזהרת.
הנציגים יכולים להגדיל לך את החבילה ל-2 ג'יגה בתוספת 20 ש"ח אבל בגלל הממיר שמגביל ל-1G זה לא יתן לך כלום והלחץ על צוואר הבקבוק יגדל, בפועל תקבל מהירות נמוכה ממה שיש לך.
הממיר האופטי של 2.5 ג'יגה לא מתאקטב להם על תשתית IBC. ראה הוזהרת.
לכו חזו מפעלות יהוה אשר שם שמות בארץ. משבית מלחמות עד קצה הארץ קשת ישבר וקצץ חנית עגלות ישרף באש.
אם אני זוכר נכון אכן הסיב שראשי שהולך לכל קומה הוא סגול,אז אני מבין שהמתאם הנ׳׳ל זה סיכוי של 50 50 שיעבוד או לא,לא בא לי עכשיו לזרוק 250 שח ולגלות שהוא לא עובד על תשתית סלקום.itfan כתב: זה דווקא די ברור: מבחינת סלקום, ה- GoFiber GF25C מאושר לשימוש רק על תשתית בזק ולא על תשתית IBC. אגב, מאז שסלקום העבירו ל-IBC את תשתית ה-PON שהם פרסו (זה היה לפני שבע שנים, בערך), לא אמור יותר להיות דבר כזה "סיב של סלקום" ללקוחות פרטיים. אם אתה מחובר על סיב סגול שסלקום פרסו אצלך בבניין, נכון להיום זה אמור להיות סיב של IBC....