חבל על הזמן והכסף שלך, זה לא ייתן לך שום דבר.bmoti2024 כתב: אין בעיה, זה כבל רגיל 1.5 עובי, רציתי לקנות משהו איכותי יותר עם פינים....
איך לשדרג את הסאונד בסלון ? אשמח לעזרתכם.
- FastandFurious
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5140
- נתן תודות: 1061 פעמים
- קיבל תודות: 695 פעמים
2 אפשרויות
אחת.להוזיז אותו קדימה
2 למכור המזנון ולרכוש סטנד יעודי, אם לא זה ולא זה, אז רק ספוג עם זווית קלה שיגיע לאוזן בזמן ישיבה
מדידה של סב עם תוכנה rew ומיקרופון מדידה umik 1
אחת.להוזיז אותו קדימה
2 למכור המזנון ולרכוש סטנד יעודי, אם לא זה ולא זה, אז רק ספוג עם זווית קלה שיגיע לאוזן בזמן ישיבה
מדידה של סב עם תוכנה rew ומיקרופון מדידה umik 1
Perlisten R7T
Accuphace E480
.............
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo
Accuphace E480
.............
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo
-
bmoti2024
- חבר פעיל

- תגובות: 82
- שם מלא: מוטי ברקוביץ
- נתן תודות: 17 פעמים
- קיבל תודות: 15 פעמים
אוזיז אותו קצת קדימה ואתן לו שיפוע קטנטן כלפי מעלה.
לגבי המדידה של הסאב זה כבר גדול עלי חח
אבל היום אני מתכוון לאפס את הרסיבר ולבצע כיול מאפס בעזרת הדור החדש של A1 Evo ה A1 Evo AcoustiX
לגבי המדידה של הסאב זה כבר גדול עלי חח
אבל היום אני מתכוון לאפס את הרסיבר ולבצע כיול מאפס בעזרת הדור החדש של A1 Evo ה A1 Evo AcoustiX
-
bmoti2024
- חבר פעיל

לא שאני מבין גדול... אבל אם יש פורט בחלקו האחורי אז הוא צריך מרווח מהקיר, או לשים ספוג בפתח.שי-כ כתב: תתחדש ותהנה!
יש לי שאלה למקרה כזה שהקידמיים תלויים גבוה מדי ומרוחקים מדי (ואי אפשר להזיז...).
יש לי זרעות ברקן ואני מכוון אותם כלפי מטה ופנימה. האם זה מחפה על הגובה?...
- big007
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3718
- שם מלא: חיים
- נתן תודות: 852 פעמים
- קיבל תודות: 277 פעמים
אחרי האזנה זה יראה טוב מאוד.. מתרגלים.bmoti2024 כתב: לגבי מיקום הסנטר, מה עושים שזה לא יראה מכוער??? כי להניח אותו בקצה המזנון לא הולך להיראות טוב.... עצות ?
...
דקה 4:24
נערך לאחרונה על ידי big007 ב 14/05/2026 16:55, נערך פעם 1 בסך הכל.
-
bmoti2024
- חבר פעיל

היי לכולם!!!
אז ביצעתי את התיקונים, כיילתי את המערכת, נשמע פגז! עדיין אני צריך קצת לשחק עם העקומה בשביל שיהיה מושלם.
תודה רבה שעזרתם לי.
כמובן אשמח את חוות דעתם איך זה נראה עכשיו???
אז ביצעתי את התיקונים, כיילתי את המערכת, נשמע פגז! עדיין אני צריך קצת לשחק עם העקומה בשביל שיהיה מושלם.
תודה רבה שעזרתם לי.
כמובן אשמח את חוות דעתם איך זה נראה עכשיו???
- FastandFurious
-
- חבר מכור קשה

חבל שכיילת את המערכת טרם העלית תמונות...
לא מצאת פיתרון לסנטר? אתה אמור לדאוג לשים מתחתיו חומר משכך כלשהו נניח ספוג עם זווית לעמדת האזנה ואם לא מצאת לרכוש כזה אז לפחות באופן זמני מגבת לבנה או פיתרון אחר על מנת למנוע את הויברצנות של החדר או הרכיבים שמשפעים
לא ראיתי שביצעת toe in לרמקולים או שהוא לא מספיק (אולי אני טועה וכן ביצעת?) זה מאוד חשוב לפני הכיול.
הקדמיים והסב צמודים מידי לקיר אחורי ואולי גם הקדמים צמודים מידי לקירות צדדים
בנוסף להכל הייתי ממליץ לך לשים צמר סלעים במגרעות מאחורי התמונות עצמם, אם החומר יהיה עבה יותר מהמגרעת ויבלוט החוצה וירוא את זה שמסתכלים על התמונות מהצד אתה יכול לקחת כמה נעצים וחוט למקם את צמר הסלעים במגרעות מאחורי התמונות לקחת זוג חוטים לכל תמונה למקם אותם בצורה אלכסונית ליצור איקס ולתפוס אותו עם הנעצים בפינות של המסגרת מבפנים על מנת שהצמר סלעים לא יבלוט החוצה, לא יראו את האיקסים כי הם יהיו מתוחים וננעלים עם הנעצים זה פיתרון שחשבתי עליו עכשיו זה יתן לך אקוסטיקה טובה יותר מבלי להתרוצץ ולהוציא כספים, תנצל את מה שיש לך בחלל עם פיתרונות מעשיים
איך שסידרת זה יפה מאוד אבל בגלל היצמדות לקיר אחורי וצדדי זה פחות יניב תוצאות סאונד בייחס למה שניתן לשפר, כל התייחסות קטנה תוביל לתוצאה טובה יותר
לא מצאת פיתרון לסנטר? אתה אמור לדאוג לשים מתחתיו חומר משכך כלשהו נניח ספוג עם זווית לעמדת האזנה ואם לא מצאת לרכוש כזה אז לפחות באופן זמני מגבת לבנה או פיתרון אחר על מנת למנוע את הויברצנות של החדר או הרכיבים שמשפעים
לא ראיתי שביצעת toe in לרמקולים או שהוא לא מספיק (אולי אני טועה וכן ביצעת?) זה מאוד חשוב לפני הכיול.
בנוסף להכל הייתי ממליץ לך לשים צמר סלעים במגרעות מאחורי התמונות עצמם, אם החומר יהיה עבה יותר מהמגרעת ויבלוט החוצה וירוא את זה שמסתכלים על התמונות מהצד אתה יכול לקחת כמה נעצים וחוט למקם את צמר הסלעים במגרעות מאחורי התמונות לקחת זוג חוטים לכל תמונה למקם אותם בצורה אלכסונית ליצור איקס ולתפוס אותו עם הנעצים בפינות של המסגרת מבפנים על מנת שהצמר סלעים לא יבלוט החוצה, לא יראו את האיקסים כי הם יהיו מתוחים וננעלים עם הנעצים זה פיתרון שחשבתי עליו עכשיו זה יתן לך אקוסטיקה טובה יותר מבלי להתרוצץ ולהוציא כספים, תנצל את מה שיש לך בחלל עם פיתרונות מעשיים
איך שסידרת זה יפה מאוד אבל בגלל היצמדות לקיר אחורי וצדדי זה פחות יניב תוצאות סאונד בייחס למה שניתן לשפר, כל התייחסות קטנה תוביל לתוצאה טובה יותר
Perlisten R7T
Accuphace E480
.............
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo
Accuphace E480
.............
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10913
- נתן תודות: 215 פעמים
- קיבל תודות: 1941 פעמים
מתוך הוראות למשתמש של הרמקולים:
The 5040 loudspeakers should be positioned at least 0.2m from a backwall, 0.5m from the side walls and placed 2.0 – 4.0 m apart and equidistantfrom the seated listener....
- mulder
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7641
- נתן תודות: 485 פעמים
- קיבל תודות: 885 פעמים
מה הקשר לצמר סלעים? ...FastandFurious כתב: חבל שכיילת את המערכת טרם העלית תמונות...
איך שסידרת זה יפה מאוד אבל בגלל היצמדות לקיר אחורי וצדדי זה פחות יניב תוצאות סאונד בייחס למה שניתן לשפר, כל התייחסות קטנה תוביל לתוצאה טובה יותר...
- FastandFurious
-
- חבר מכור קשה

מי התכוון שתשים את הרמקולים באמצע הסלון?bmoti2024 כתב: אלו התנאים שיש לי בבית.. אני לא אשים את הרמקולים באמצע הסלון.. הסלון לא גדול.
ןלא הבנתי לגבי הצמר סלעים.
ואכן כיוונו את הרמקולים פנימה לפני הכיול, כ 15 מעלות...
בכל מקרה סידרת, תהנה
לגבי הצמר סלעים שכחתי לכתוב לעטוף אותו לפני שמכניס אותו במגרעת התמונה, זה רעיון לאקוסטיקה ופחות הידהוד , התמונה קיימת רק שיפצור קטן ואתה שם. תעשה מה שאתה חושב זה הסלון שלך, תהנה
Perlisten R7T
Accuphace E480
.............
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo
Accuphace E480
.............
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo
- FastandFurious
-
- חבר מכור קשה

אקוסטיקהmulder כתב: מה הקשר לצמר סלעים? ......
Perlisten R7T
Accuphace E480
.............
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo
Accuphace E480
.............
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo
- FastandFurious
-
- חבר מכור קשה

התכוונת שהכיול הוריד את הימני יותר מידי בייחס לשמאלי, הימני קיבל מינוס 2.5db בייחס לשמאלי שקיבל 0.5db,זה בגלל הקירבה לקיר קירות וטרינה וכדומה...
Perlisten R7T
Accuphace E480
.............
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo
Accuphace E480
.............
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo
- big007
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3718
- שם מלא: חיים
- נתן תודות: 852 פעמים
- קיבל תודות: 277 פעמים
תתחדש נראה יפה. והכי חשוב שאתה מרוצה מהתוצאה.
יש משהו שהוא מאוד חשוב לקבלת סטריאו אמיתי עם זוג הראשיים.
הוא לבדוק את המרחקים שהוגדרו ע"י הכיול.
במידה והמרחקים לא שווים הכוונה שרמקול ימין מוגדר 2 מטר ורמקול שמאל מוגדר 2.05 מטר מה שיקרה שאתה מפספס את "הסוויט ספוט"
לכן אתה חייב!! להשוות את המרחקים.
כדי כשתשמע מוזיקה בסטריאו הזמר/ת יושמע מהאמצע כאילו זה יוצא מסנטר וירטואלי.
בהצלחה. חיים
יש משהו שהוא מאוד חשוב לקבלת סטריאו אמיתי עם זוג הראשיים.
הוא לבדוק את המרחקים שהוגדרו ע"י הכיול.
במידה והמרחקים לא שווים הכוונה שרמקול ימין מוגדר 2 מטר ורמקול שמאל מוגדר 2.05 מטר מה שיקרה שאתה מפספס את "הסוויט ספוט"
לכן אתה חייב!! להשוות את המרחקים.
כדי כשתשמע מוזיקה בסטריאו הזמר/ת יושמע מהאמצע כאילו זה יוצא מסנטר וירטואלי.
בהצלחה. חיים
- FastandFurious
-
- חבר מכור קשה

לדעתי כל מה שניתן לשפר נותן עוד קצתmulder כתב: לא ייתן שום דבר בכמות הזאת....
Perlisten R7T
Accuphace E480
.............
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo
Accuphace E480
.............
PSA S1813
ElipsonPlanet L